Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Quadgame94

    senior tag

    válasz Raymond #42968 üzenetére

    Mekkora az a halmaz ami ebbe beletartozik de nincs Steam-je egyaltalan? Na ugye.

    Na ugye vagyis akkor te tudod? Mert a staisztikák szerint 1.5-1.8 milliárd ember játszik PC-n. Steam aktív felhasználók száma: 120 millió (Augusztus. 2023). Szóval a két szám nem korrelál egymással egyáltalán. Illetve az aktív felhasználók száma is torzít. Akárhogy magyarázod a Steam nem ad reprezentatív képet a játékosok piaci részesedéséről. És ez miatt trendeket kiolvasni belőle hibás.

    A kerdes egyszeru volt. Szerinted, mint statisztikai szakerto szerint, mekkora kene hogy legyen az a minta hogy a Steam felhasznalok taborat kellokeppen lefedje.

    Nem a steam felhasználók táborát kell lefedje (hisz azt lefedi eleve), hanem a játékosok táborát. Játékos nem egyenlő Steam felhasználóval. Ha az lenne akkor nekem is lenne. Vagy akkor nem vagyok játékos?

    Ja és egy analógia: Van két punding márka (csak ez a kettő létezik) és kb. több száz bolt ahol lehet őket venni. Az egyik kiad egy statisztikát, hogy nálunk X részesedése 80% a másiké meg 20%. Ez valid lesz anélkül hogy tudnánk:
    - Összesen hány pudingot vettek az összes boltban
    - Hány puding fogyott csak abban a boltban ahonnan jön a statisztika
    - A fenti két szám hogyan korrelál egymáshoz
    - És hogyan korrelál mások által kiadott statisztikához

    Ha ezeket nem ismerjük, vagy csak részben akkor semmi értelme annak hogy az a bolt mit mond. Csak marketing értéke van és kész.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák