Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GeryFlash

    veterán

    válasz paprobert #37643 üzenetére

    Ja hat azt elfogadom hogy, tartalek lehet es ,,mehetnenek az olcso kartyak is 5nm-en" akkor is gazdasagos tudna lenni. Csak miert tegye, a 7-->6nm es az ilyen olyan szoftveres optimalizalasok is sokat tudnak hozni, a tobb profit meg jobb.

    R&D meg igy is lesz egy szinten, nem kell novelni ahhoz hogy meglevo K+F es half-node jelentette bonuszok hozzak azt hogy 6600XT fogyasztason 3070TI-t kapjunk.Anyagkoltsegben meg valszeg jobbra jon ki a rosszabb de olcsobb node.

    Amugy arrol nem beszelve, hogy szerintem alapbol nincs annyi waffer hogy itt mindket ceg 5nm-en gyartson. Jon ugye a Zen4, az iPhoneok meg iden valszeg mind 5nm-n erkeznek szoval az Apple feloli demand is kis mertekben fog csokkenni, ehhez az a 20%os kapacitas noveles lofutty. Ja es meg a Qualcomm is jon N5-re.

    Ilyen node demand es erdemi konkurencia mellett azert joesellyel a TSMC szemtelen penzeket kerhet el, lehet igaz is hogy kozel nullszaldos lenne az olcso kartyaknal.

    [ Szerkesztve ]

    Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

Új hozzászólás Aktív témák