-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
Meglátjuk majd ezt, ha ízekre szedik a független tesztelők. Főleg RT nélküli eredmények az érdekesek, mert RT-ben valószínű verhetetlen az RTX 3.0 miatt. De mivel független tesztelők sem jutnak majd kártyához 2021-ig......
Szóval 99%, hogy egy nagyon állat kártya lesz ez.......amint tömve lesznek a nagykerek polcai és beesik az ára a valósra, mondjuk 500 euró+27%. Normális hűtéssel mondjuk max 250-260k HUF bruttó.
-
-
-
Raymond
félisten
válasz nubreed #34362 üzenetére
Csak az MSRP az USD a kollega pedig EUR-t ir. Tehat EUR-ban ez van:
$499 (USD) = 422€ + AFA
Tehat a nemetorszagi ar peldaul a mostani 16% AFA-val 489€ lenne, de az utobbi evek tapasztalata es a hivatalos bejelentes is [link] azt mondja pont 499€ lesz a hivatalos DE MSRP. A normalis 19% AFA-val pedig 519€ lenne (lesz januartol).
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Jack@l
veterán
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Peat;)
veterán
Én örülnék ha az egész gen RT támogatott lenne, 3050/3060 is mert nem kell bika vga mindenkinek, hiába 65-ös tvn játszom, nekem elég a 1080p. De RT adhat egy pluszt ha kihasználják.
A megnyomorított xbox series s 4 tflops vga-ja miatt úgysem lesz mérföldköves fejlődés a játékokban, legalább akkor ez legyen, már ha lesz RT a konzolokban.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
-
stratova
veterán
Vagy... nem feltélenül tér el a core config a GA104-300-tól, de több 3080-nak alkalmatlan lapkát el lehet adni GA102-150 alapon 3070-ként. Akár GTX1060-at nézem, akár RTX-2060-at (vagy bármelyik régebbi kártyát) rendre a fokozott selejthasznosítás volt a cél, csak rendre később jelent meg ez a variáns, mint az eleve kisebb lapkára tervezett kártya. Viszont elképzelhető, hogy most a TSMC-hez mérten rosszabb a kihozatal és legalább 3070 startra akarnak értelmes kezdő készletet.
A nagyobb fogyasztású lapkát pedig a legkönnyebb asztali piacon eladni, amilyet esetleg a mobil vagy professzionális vonalon nem lehetne (RTX 3080 mobile-nak eleve ott a GA104-775-A1).[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
-
Mumee
őstag
-
Jack@l
veterán
Ez jöhet jóárasítva 16-20gb rammal.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Devid_81 #34380 üzenetére
Vagy 3080LE
Ez egy 3070Ti-nek kicsit erős, szerintem az Nv annak örült volna ha ezt adhatta volna ki 3080-nak, és akkor lett volna hely egy 3080Ti-nek is, de így nagyon nem passzolnak a dolgok.
Nem lehet, hogy inkább ez a GA103?
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Jack@l
veterán
válasz Devid_81 #34380 üzenetére
Ja, látom már a második linken gddr6x van, akkor tenyleg nem lesz ezen se tobb ram egy ideig. 700 meg 500 dollár msrp közt nagyon kínálja magát a 600-as.
Kivárom mostmár a következő gen-t a 16gb-ért, kenyjék a hajukra[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Robi BALBOA #34381 üzenetére
Allitolag a GA103 masik gyartas technologiaval jon/ne, itt jott a kepbe a "talan" 7nm.
Azt tudom elkepzelni, hogy mint tier "sok"-kent (hanyadik ez? 6 talan?) ezt meg eladjak a 3080-nak nem megfelelt GA102 GPU-k kozul, ahol az AMD-nek is van valami kartyaja teljesitmenyben.
Annyibol jo, hogy akkor a Big Navi biztosan erosebb lesz a 3070-tol, ha mar kell ellene valami amihez a GA104 nem elegendo.
Ami persze nem meglepo, latva a napi 120 uj leaket ami alapjan a 6800XT is mar kozel lehet a 3080-hoz is.
Es meg akkor ott van a 6900XT......
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Jack@l #34382 üzenetére
Az is egy megoldás lenne ha hoznának egy karit GA102-vel 384bit-es mem vezérlővel, de sima gddr6 memóriával, akkor memória hiány sem nagyon lenne, sávszél is nagyjából megmaradna a +64bit miatt és 10gb vram helyett lenne 12gb, ami már egy fokkal jobban hangzik.
(#34384) Devid_81: Igen, pont ezért furcsa, csak kicsit egybevágott ez a Cuda száma a GA103 körül pletykáltakkal.
Mondjuk a 7424cuda elég lehet egy 3080-hoz is haegfelelően órajelezik, és akkor a rossz kihozatallal sem lesz akkora gondjuk.
Nehogy legyen egy Rtx3080 rev.2
7424cuda magasabb órajelen +64bit mem vezérlő gddr6-al 12gb vrammal.Ha a bigNavi-s híreknek csak a fele igaz, akkor már a seg..met a földhöz verem.
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Devid_81
félisten
válasz Robi BALBOA #34385 üzenetére
12GB rammal johetne egy 3080Ti verzio akar.
Eleg nehezen lehetne pozicionalni, hogy ne legyen a 3090 veszelyben, bar a 24GB ramot semmi nem venne el tole
Majd egy par honap mulva visszatekintve erdekes latvany lesz az Ampere csalad, picit kesze-kusza most meg....
-
Mumee
őstag
Igors speculation:
Q1 2021: gaming Ampere moves to TSMC (3080 and 3090) expecting higher capacity VRAM models -
stratova
veterán
válasz Robi BALBOA #34385 üzenetére
Maxwell óta a 384 bites csúzli (-HBM2-es különítmény) szokott a Titan 352 bites a x080Ti lenni, ha a konkurencia állapota megkívánja, betalicskáznának egy 352 bites gput és kalap-kabát.
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Devid_81 #34386 üzenetére
7424cuda-val és 12gb sima gddr6-al nem lenne veszélyben a 3090.
3080Ti lehetne 9600cuda és 12gb gddr6x, persze így meglenne a 3090, de ahogyan mondod 24gb vram ígyse úgyse lenne rajta, de simán adhatná Nv 1000+dollárért, ami neki már mindjárt jobban hangzik mint a 700dollár.
(#34388) stratova: Teljesen igazad van.
A 384bit-et csak a sima gddr6 miatt vetettem fel, mert az mellé kell, hogy kb meglegyen az a sávszél mint 320bit gddr6x-el.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Robi BALBOA #34389 üzenetére
Így van, és akkor a gddr6x pont jó differenciátornak a 3090 javára. Mondjuk a sávszélességet akkor egyenlíti ki a 384-bit, ha 15.8Gbps-es gddr6 lesz, az nem tudom, mennyire pálya.
Emellett, a 3080 eléggé meg van vágva, úgyhogy egy ilyen variáns jöhet akár ugyanannyi FP32-vel is, és akkor a teljesítmény is kb. ugyanannyi lesz.[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Robi BALBOA
őstag
Van 16Gbps-es gddr6, úgyhogy az sima liba, meg a lényeg, hogy abból van is készlet(úgy csicsergik a madarak).
Jöhetne ugyan annyival, de akkor már nem marad semminek hely, mondjuk szerintem az lenne a logikus, ha nem is jönne abba szűk lyukba semmi.
-
nagyúr
válasz Robi BALBOA #34391 üzenetére
Igen, a készletre gondoltam, de ha a madarak tudják, akkor nincs mit tenni
Amúgy pozícionálás szempontjából a logikus megoldás az lenne, ha jönne kb. 20%-kal lassabban, csak akkor meg a 12GB memóriának is búcsút lehet inteni. Szerintem a kicsit lassabban, több memóriával kombinációt nem fogjuk látni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Jack@l
veterán
-
nubreed
veterán
A 3070 review -k jövő hét csütörtökön lesznek kint?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
KRoy19
őstag
válasz nubreed #34395 üzenetére
Csütörtök a lauch day és előtte 1 nappal jár le az nda, szóval elvileg szerdán délután már kint lesznek a tesztek.
Pont ezért tolta el a 3070 megjelenését az nvidia oda ahova, mert így percre pontosan akkor jönnek a 3070 reviewek amikor kezdődik az AMD event.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Drizzt #34398 üzenetére
Akkor ajövőhét érdekes lesz, radeon és nv kártyák is jönnek. Bár nem tudom elképzelni, hogy AMD-t vegyek, de ha csak abból lesz készlet normális áron, még bármi lehet. Bár franc se tudja hogy sikeról nekik az 1. szériás RT -t támogató megoldásuk az nV -nek mégiscsak több tapasztalata van benne. És nincs dlss amd oldalon, ez is ellene szól.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest