-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
asszem kezd keveredni az API és a rendering pipeline fogalma API valamilyen mindenképpen lesz, mert várhatóan senki sem a regiszterek buzerálásával fog grafikát programozni a jövőben sem. az persze kérdés, hogy mennyire lesz absztrakt VS hardware közeli - rejtenek-e mögé megint egy komplett pipeline-t, avagy ezt ráhagyják a fejlesztőkre?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem fog senki sem lemenni hardverszintű támogatásra. Jobb alternatíva a virtuális architektúra. Arra bárki írhat szoftveres futószalagot. Ha ezt a vISA-t sokan támogatják, akkor a gyártók felelhetnek a vISA->hardver ISA fordításért, ez lenne a finalizer. Így működik a HSA, sőt, még a CUDA is, hiszen az is PTX-en keresztül támogatja a hardvereket. Utóbbi a vISA. A HSA esetében a vISA a HSAIL. Persze ezek között van különbség, de a koncepció ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
huskydog17
addikt
Egy kicsit más téma ,de erősen kapcsolódik a topic témájához:
Kész az OpenGL 4.3, az NVIDIA már béta drivert is kínál hozzá.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Löncsi
őstag
válasz huskydog17 #10804 üzenetére
Fura, eddig nem volt compute shader támogatás OpenGL-ben?
Amúgy zsír, hogy van már driver.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
nagyúr
igen, ebben van logika. ami a gond vele, hogy sokaknak hiányozni fog az az extra kényelem, amit a jelen futószalag ad. egy komolyabb fejlesztőnek előny a nagyobb rugalmasság és a nagyobb teljesítmény, de akinek csak nyűg a 3D motor, meg úgyis kicsi a teljesítményigény, annak ez a megoldás fájni fog.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Löncsi
őstag
3-SLI GTX660 TI. Bár az eredmények csak 1 kártyával készültek...
Van a cikkben GPU-Z shot is.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
tombar
senior tag
a factory oc kártyáknál miért megy mindig alapórajelen a memó? van h gpu clocl 915->1050 mhz, de a memó továbbra is alapon.
ja amúgy kínában a túlárazott evga soc 330 dodó.Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
tombar
senior tag
na kiskerben nálunk 90k környékén lesz majd.
Abu, jövő7re lesz teszt, vagy majd később kaptok unref. kártyát?
na videó is van róla[ Szerkesztve ]
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
tombar
senior tag
válasz ricshard444 #10811 üzenetére
hát... ennyi késés után ez a minimum
-
Vigneau
félisten
válasz tombar #10816 üzenetére
Nem is az a gond, szerencsére 70dkg az egész. Inkább az a megmosolyogtató, hogy a második venti simán a CPU felé fog fújni a bordákon keresztül, nem lesz az útjában NYÁK.
Mindenesetre nekem tetszik ez a rövid PCB, talán sikerül majd egy ilyenre szert tennem.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
-
tombar
senior tag
válasz Vigneau #10819 üzenetére
mert mi volt a gond az x1950proval? ha jól tudom a 7950 gt-től nem nagyon maradt el.
am sztem nem gáz a 192 bit. a sávszélje 144 gb/s a 7870é meg asszem 152, de pl 680nak 192, míg a 7970nek 264 gb/s és egálban vannak. jó persze 1,5 gb vram usage mellet behal a cucc, de sztem afölött úgyis kevés lenne már a gpu.Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
Vigneau
félisten
válasz tombar #10820 üzenetére
Ez a beidegződés szvsz a korábbi GTX 550 Ti hírekből maradhatott meg bennem.
A kiforratlan driverek készítettek ki az X1950Pro esetében. Sokat szívtam vele sajnos, aztán meguntam és lett belőle egy 7950GT.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
tombar
senior tag
válasz Vigneau #10821 üzenetére
az 550 ti is elég volt 768 megáig
ja szal abból az időkből indultak a driver bakik?
nem hivatalos árak.
dollar to euro euro to 300 jómagyarforint 660ti=100k basszákmegEverybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
sakal83
addikt
Egyik magyar nagykerben megjelent az árlistán
75k NETTO
Külföldön állítom bruttó lesz ennyi , hál isten én onnan hozatom
[ Szerkesztve ]
-
tombar
senior tag
válasz Crytek #10823 üzenetére
elvileg csak a tweaktownos tesztről tudok, ott meg össze vissza van, főleg az elsimításos dolgok. majd anand+ph+guru+(tpu, de csak zárójelben)+pár szörfölős, rábukkanós teszt. az biztos h 1680ban meg fHDban kis elsimítás mellet erős lesz a cucc, computeban meg nyilván gyönge. showdownra leszek kíváncsi, tippre 7770 szintjét fogja hozni jó eséllyel. már csak az a kérdés h lesz e külön graf, amiben a durván computera tervezett evolvedes játékok nem szerepelnek
(#10824) csako: kérdeztem a kicsomagolós videóban a csávót h mennyire hangos a cucc. azt mondta h 30-40%ig eléggé moderált, de utána már megjön a hangja. szal nem a 300 dolláros browleres árral számoltam, hanem a 330as msivel. mondjuk én azt is veszek plusz ugye valahol úgy vannak összerakva az árak h a nettó annyi, mint iponban a bruttó de szerintem kezdőárnak bruttóban tuti h 100k lesz. aztán lehet h moderálódnak 85-90k fölé, de ahhoz erősödni kell a forintnak is, viszont szeptember-október felé meg a piac korrigál, azt örülhetünk a 300as árfolyamnak. ismerve az áldott magyar kereskedők egy részét nyugodtan számolhatunk 310-320szal is. ú
(#10826) sakal83 jaja a 300 dollár az nettó ár. svédeknél bruttóban 5xx lesz. az még nálunk is horror ár. am érdemes helyi cégekkel is konzultálni, hátha féláfáért odaadják. kismillónyi ilyen van sajnos...
(#10827) fatallerror: jó a doboz, de nekem ez az első ref. kártya, ami tetszikEverybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
tombar
senior tag
válasz matteo_szg #10829 üzenetére
hát igen, factory ockért szép felárat kérnek. asuséknál is asszem +40 dollár az oc. ez már csak ilyen viszont ebbő már lehet csinálni 3 was slit is. igaz, nem skálázódik rendesen.
-
fatallerror
addikt
válasz matteo_szg #10829 üzenetére
igen? és ezek után ki az aki NEM 109ért gtx 670est választ?
don't tell me what i can't do!
-
tombar
senior tag
válasz fatallerror #10831 üzenetére
110kért ref modellt kapsz, +7-8k az egyedi megoldású. am szerintem a launch price lesz ennyi, utána 7870 meg a 7950 árait úgyis lenyomják, szóval arra már az nVnek is korrigálnia kell.
-
tombar
senior tag
válasz Vigneau #10833 üzenetére
szerintem se, de aki nV-t akar venni ebben a szegmensben, akkor csak ez van sajnos. ezzel simán aláverhetne az amdnek 80kért. persze bruttóban, de az nv már csak ilyen. alig van profitjuk, sőt, asszem talán most csökkent a befektetések miatt. én elhiszem h akarják a profitot, de ennyire kiszipolyozni ezt a piacot már túlzás. külföldi fórumokon is már anyáznak h minek ennyiért adják. jó persze elég komoly a teljesítménye, de mégis csak az 560 ti-t váltja, az meg továbbra is midrange a maga 65 k-s árával.
(#10834) gbors: mondjuk az is lehet h a nonti lesz 7870 környékén 250-260as ársávban. ugyan az lesz, mint anno az 560 tinél, majdnem 950, de nem meggyőzően. persze árban 950 és 870 között van...[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Itt van egy tesztecske a gtx660 tivel. Egy felhasználó csinálta
-
fatallerror
addikt
abu holnap melyik napszakban várható a 660as tesztje? délelőtt v délután? 1 napszak már csak nem titok : P
-
matteo_szg
őstag
-
tombar
senior tag
válasz matteo_szg #10839 üzenetére
na akkor megint asust kapunk
-
-
fatallerror
addikt
válasz matteo_szg #10839 üzenetére
köszi, akkor nem kell kapkodnom az edzéssel
#10841) Vigneau : gtx 670, gtx 680, 7970, 7950, 7870, (gtx 560 ti, 7850)
-
tombar
senior tag
válasz fatallerror #10843 üzenetére
lool, majd beeresztenek mellé egy fx 5220est meg egy 9600 prot az olyan kattos lenne
(#10842) tombar : +nEverybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
tombar
senior tag
válasz fatallerror #10845 üzenetére
ha jön a gk106, meg a gk107 1ghzcel meg gddr5tel, akkor ott az lesz a minimum, llano meg trinity oda alap lesz.
viszont örülnék olyan tesztnek is, ahol összeeresztik a low 600asokat low 6000esekkel, meg néhány régebbi nagyágyúval a 2000es 3000es, gef7/8000es érából. bf2, mohaa, nfsu2, arma stb játékokkal. na, az klasszik írás lenneEverybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
ricshard444
veterán
Ha maxon lesz minden ahogy lenni szokott a teszt,akkor a 7870 felett lesz szerintem 5-8%-al,így hasraütés szerűen.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
fatallerror
addikt
válasz ricshard444 #10848 üzenetére
nem az a lényeg hanem h mennyibe fog kerülni (állítólag 100k körül lesz), semmit nem ér ha gyorsabb lesz ennyivel ha 7950est lehet kapni 93-95k körül
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz fatallerror #10849 üzenetére
Az ár eleinte elszállt lesz ahogy megszoktuk.Annyira az árváltozásokat nem követem,így erről nemtudok mit mondani
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest