Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
válasz MPowerPH #19451 üzenetére
Felesleges.
Ezért nem is nem nagyon csipázom gigát.
Sehogy se tudok oc-zni.
Igazából 0.850V-on 1950-1980ig tud felmenni(Majd még tesztelem ezt az órajelet más feszel is). 400Wos plafon a fogyasztási érték.
De hiába rakok neki 1950 felett akármennyi fesz/mhz értéket,nem hajlandó oczni.105 tpd a max.De ha lejjebb veszem,rögtön lejjebb ugrik mhz is,illetve 2100mhz körül is 18-1900 között marad.
Nem tudom,hogy gyenge benne a gpu,vagy ennyire gyenge ez a 2 tápcsatis megoldás.
De sok ez a ~380W superben ehhez a kis mhz-hez.
Viszont legalább ezen a max tuningos is maximális ventikkel is 52 fok max.Kb 57 alapon.
Bárcsak memóriákat is tudnám nézni.Mellesleg kb itt is +12-1300mhz lesz ahogy elnézem a plafon.Nem mondom,hogy nagyon hiperoc-zni akartam vele,de 1 2000 mhzbe beletörődtem volna.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
veterán
-
MPowerPH
félisten
A 107% semmit nem mond szvsz. Suprim -nak az alap TDP -je 420W, 460W a kitolt limit, ezert csak a +7%. Giga Xtreme detto ennyi. De van mindegyikhez XOC BIOS, 1000W -os TDP limittel, szoval ez nem akadaly. Strix max. TDP -je az 480W, az alap TDP -je meg alacsonyabb. Az a +20W nem fog megvaltani.
Ha nem kell a Strix, en szivesen atveszem. De nezz ra, es ird meg plz. Aztan ha nem kell, akkor beszelhetunk.
Bar ma berendeltem egy Nitro+ 6800XT -t is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Frozen
addikt
válasz snecy20 #19447 üzenetére
Nem biztos ,hogy jobb is kb 60-70% ban a teszteken a 3070 jobban muzsikál. plus ezt belehet rakni még bányába is ahol 1,5x annyit hoz kb mint a 2080 Ti.
Egyébként én nem rugoznék már ennyire a kártyákon február közepe van minden túl van árazva ,de már a haszonlesőktől is elfogytak a kártyák. Ki kell várni a végét és venni kell majd rdna 3 as kártyákat. (nagyon nagy esély van hiszen 50% watt/teljesítmény arányt igérnek , Bányába ha nem lesz jó jut majd a gamereknek,ha jó lesz tele lesz a piac eladó nvidia kártyákkal feltéve ha nem paper launch lesz ez is... )[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
GAbre
veterán
válasz MPowerPH #19455 üzenetére
0,775V 1800mhz +1200mhz ram.
Kb ezt találtam alulfeszelésnek,vagy van ennél jobb is?
Tuning meg sajnos nemigen változott. Tuning bencheredmény +500pont. :S
MPowerPH: Sztem felesleges azért a kicsiért feljebb menni.De majd kiderül,ha jobban tesztelem.
Bányában meg még rosszabb.
Ha esetleg van bárkinek más értéke amit érdemes lenne kipróbálni,főleg utóbbiban,szívesen veszem.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Az tuti, hogy en 0.9V 1950MHz -n beleferek a 360W -os powerlimitbe. Neha dobja csak vissza 1935MHz -re. 86% -on van a TDP csuszka.
90 -re allitva pedig stabilan tartja, 365W a PEAK ertek.GAbre: Gamingre szerintem maradk 0.85V korul, ne menj lejjebb.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
GAbre
veterán
válasz Találtgyerek #19462 üzenetére
Nem ment maxon.Maxos ventivel "maxos" tuningal 52fok maximum.
Mentségére szóljon,hogy kicsi a ház,és még a cpu víz is kifelé szív.
És 1etlen venti fúj be.
De ez a gyenge tuning meglepett.
Nem vártam 2100mhz-et,de 2000et se,az azért durva.Ott van 4k tuningos alulfeszelt, és írtam +500pont kb a tuningos.
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Így már érthető a hőmérséklet.
Hát akkor az tényleg nagyon sovány, ha még a 17.000-et sem éri el tuninggal.
Ezt a 16.000 -et egy 3080-al simán hozhatod és jóval olcsóbb.
Persze, ha gyenge a ház szellőzése, mint ahogy írtad, akkor abból sem árt egy vízhűtéses.06-3o/9759I39
-
GAbre
veterán
Valaki tapasztalt már olyan hibát division 2ben,hogy becrashel a játék,akármilyen beállításokkal?
Próbáltam már 3070-3080-at is,de most először csinálja 3090 el.Kivéve gtx-el.
De most dx 11-ben is csinálja.
És igen,a két legújabb driverrel is próbáltam már.
Bár ez se releváns,mivel már 3080alatt is ugyanaz a driver volt.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Csak érintőlegesen kapcsolódik,de érdekes, érkezik a Metro: Exodus Enhanced Edition
DLSS 2.0 és újradolgozott ray-tracinggelMetro Exodus PC Enhanced Edition announced
Kíváncsi leszek rá.
EA: It's in the crate!
-
Beast007
aktív tag
Igen nekem saját 3080-al is, viszont sűrűbben mióta szombaton volt a gépben egy 6800 xt aorus tesztre azóta random csinálja..
Ua. driver minden, előtte dx12-vel sem volt gond most dx11ben is...
DE! miután emeltem a lapozó fájl méretén megszűnni látszik (ne kérdezd miért előtte hozzá sem nyúltam). Tegnap du. már jó volt. (kopp, kopp)[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Összesített vélemény a vizes GV-N3090AORUSX W-24GD kártyáról:
Nagyon jó a vízhűtőnek a teljesítménye,már amennyire meg tudom mondani.
De ezzel ki is fújtak előnyei.Mi értelme a jó gpu hőmérsékletnek ha az összes többi alkatrész megfő?
-Bányászni nem érdemes vele,3080 teljesítményét hozza +50-100W-on.
-Memória hőmérséklet olyan magas,mint a fe-nél. És úgy néz ki le is fogja a hőt a zárt blackplate :S
-Overclock is korlátozott,így értelme nem volt rárakni vízhőtőt.
Frozen:
AiO vízhűtésről beszélünk,ha nem nézted volna meg a kártya név alapján miről beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Jól raktad rá a vízhűtő blokot? Tettél qlá hőpárnákat? Nem lehet ép ez kimaradt és azért meleg az összes többi alkatrész?
A wk blokkok 90% ami a kártyához simul nagyon jó hővezető cuc (réz vagy valami ötvözet) sztem valami ott nem ér valamihez hozzá. Vagy a wk blokk silány minőségű
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
Laraxior
titán
Nincs erről valami teszt, ahol szétszedik? Megnézném, hogy mi van a műanyag alatt.
A 3090 amúgysem túl jó ötlet bányászatra, tekintve hogy az a memóriákat használja elég durván, ezen a VGA-n meg egykupacban van egy halom ram. Mindkét oldalon. Eleve lehetetlen hűteni őket, márpedig sokkal jobban melegszenek és kisebb órajelet is bírnak, mint játékok alatt."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
GAbre
veterán
válasz KAMELOT #19474 üzenetére
Nem sok választék volt te is tudod, olcsóbban meg vehettem volna refet,vagy esetleg tufot,használtan.És nem nyertem volna 10e-50e Ft-nál többet árban.
Ahogy néztem gpu hűtőfejen volt 1 rézlap,ami mindent hűtőt(vram,vrm).
Vagy fizetek +100-at és strix.
De erre van +1 év gart,reméltem víz miatt van benne oc potenciál is,+ nem gondoltam,hogy ennyire melegedik máshol.Ki a franc rak össze vizet,kb no tuningal,és kártya 1ik fele forr,a másik meg cold.
Jah igen a válasz gigabyte.Én "paraszthűtésnek" hívomLaraxior:
Nem konkrétan bányára lett véve.Csak ledolgoztatni szándékoztam árkülönbséget.
Nem,nagyon teszt sincs.3080-ről esetleg,de szétszedős,sztem abból sincs.MPowerPH :
Tudom,azt fel is fogtam akkor,mint írtam,nem célom a hatalmas oc.
De ha vesz az ember 1 ferrárit,és még sincs benne az a +200 lovacska,amit "kaszni meg név" indokolna,akkor mi értelme a "nevet" hozzáadni?Értsd mi értelme víznek?[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Azt szerintem nem tudják még, hogy el fog forrni a vram. A 3090-et elvileg az ára miatt nem veszik bányába
Főleg ugye, hogy rájön még a vram OC... jó hogy melegszik, mint a barom.
Én is előző héten tettem GPU blokkot a 2070S-re, vramokra süni, légmozgás. eddig bevált a 980Ti-nél is, 1080Ti-nél is. Itt is oké volt játék alatt. Ahogy elindítottam a nanominert, úgy eldobta mint a franc. Úgyhogy egyelőre itt lóg a rendszerben a kikötött GPU blokk, mert visszatettem a gyári hűtőt.#19479 MPowerPH : Ha nincs bánya, akkor nem rossz VGA, csak hát más felhasználási terület... Egyébként nem tudom, hogy nem találtak még ki a nagyobb gyártók két oldali vizesblokkot? Nem lenne egy nagy találmány, gyakorlatilag elég lenne egy egyenes lap, mindenféle furatok nélkül, amiben a víz kering.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
krepp
tag
Ahoy!
AORUS GeForce RTX™ 3080 XTREME 10G- om van, eléggé zavar a magas vram hőmérséklet, játék közben is 100°C körül mozog, értem én hogy az még normális lehet, meg valójában az máshol van mérve...
De nekem azért zavaró.
Mások is elkezdtek foglalkozni a témával, elkezdtek potyogni a különböző videók ahol Gyári thermalpad-okat kicserélik, mondjuk Grizzlire, és elvileg sokat esik a memória hőmérséklet...
(Én nem látok gar matricát a kártyámon..)"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #19481 üzenetére
Azért csodálkoztam, hogy nincs... olyan nincs, hogy nincs"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
őstag
visszatalálós
[ Szerkesztve ]
-
_Horka_
aktív tag
válasz warcat #19468 üzenetére
"Applying the same philosophy as our Xbox and PlayStation upgrades, this PC Enhanced Edition will be FREE to all existing Metro Exodus owners on the Epic Games Store, Steam and GoG. You can expect the PC Enhanced Edition to release later this Spring."
Niceeeee
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
Laraxior
titán
válasz keIdor #19486 üzenetére
Mert ezen GDDR6 van.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Ehh, lemaradtam a 3090TUFról... ~715k a Mediamarktban...volt.
-
Laraxior
titán
Még zöld, elérhető a listában, de ha rákattintok, akkor már elfogyottat ír.
Hát ugye a botok gyorsabbak, amíg én néha-néha ránézek valamire.
Egyedül 3080-at nem lehet találni.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #19494 üzenetére
Az annyira azert nem jo, tekintve, hogy a Giga Xtreme volt 730k. Bar a fene tudja, megint nottek az arak?
mod: Az egyenes lappal az a gond, hogy a furatok nem stimmelnenek. Meg a custom kartyakon is mashol lehetnek, mas a nyak hossza, stb... Alphacool egyebkent nalam nagy gyarto, tan a legnagyobb. Joforman minden kartyara van vizesblokkjuk. Egyebkent a fem backplate -et is lehet huteni vizzel, igazabol 1db nagyobb univerzalis blokk is megteszi oda, ha massal nem, ontapados ragaccsal.
En ma megrendeltem a Xtreme -re az FC blokkot, backplate -el egyutt 145 euro. EK -eknal annyibol maga a blokk nem jon ki.
En szepen felbordazom a kartya hatuljat, jol fog mutatni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #19497 üzenetére
Sehol nem kapsz már 2000EUR alatt 3090-et.
-
Dare2Live
félisten
válasz MPowerPH #19499 üzenetére
Elöző héten még láttam vhol 1990eurért 3090et. Most 2100tól indulnak. Német áfával, pk nélkül. De 3070ek ára is feljebb ment +70-100eurral. Mármint abbban a pár órában amikor volt tegnap...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest