Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Nagyon ugy fest, 3090 Xtreme -hez sincs meg nincs XOC BIOS. Egy srac az egyik BIOS -t lecserelte a kartyan a Strix OC BIOS -ara. Szerintem en is raprobalok.
BIOS modositassal probalkozott mar valaki? 980, 980Ti idokben divat volt, hogy belenyultunk.
Don't Tread On Me
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #19501 üzenetére
Rakd fel a KPE BIOS-t.
Módosítani még lehetne, mert rá lehet lelni az image-ekben a power limit értékeire, de visszatölteni nem fogod tudni, mert nincs tört nvflash (már az 1000-es széria óta)...szóval csak gyári BIOS-t tudsz feltenni.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Laraxior
titán
válasz Dare2Live #19500 üzenetére
Lassan de biztosan kúsznak felfelé.. a 3070-ek is el fognak tűnni 1000 alatti árakkal.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Frozen
addikt
Arra a pici helyre hiába zsúfolsz be ventit nem lesz honan szívja a levegőt. Ha jó hűtést akarsz ventivel magas statikus nyomásu ventit keresel 6-7 vagy feletti értékkel és a gép elejében az alsó ventit átcseréled arra. Viszont + zajjal meg kell barátkozni vagy a hangcuccodat feljebb tekered :) ( sajna ag ilyen rgb venti semmire nem jó max világít jobbra meg balra hogy látvány legyen ,de olyan harmat gyenge teljesítménye van mint állat hiaba porog 1800 at...
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
TBMC
addikt
válasz Találtgyerek #19503 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Játék közben 64-66fok. Nem throttlingol. De túrásra is van használva ha épp nem játszok (ésszel - 68tdp, 900mem), ott konstans 58fok, 58% gpu ventikkel.
Picit szerettem volna behűteni jobban, ha lehetséges ebben a pici házban, megtartva a komfortot.
Viszont ha nem, akkor hagyom így.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
NVIDIA Ampere HotSpot temperature test with HWiNFO
The popular monitoring tool will soon offer a way to measure the hottest part of NVIDIA GPUs.
Amen
...
-
Devid_81
félisten
válasz MPowerPH #19510 üzenetére
Ez egyertelmu, ezeknek ilyen fogyasztas mellett alig lesz eleg a leghutes, foleg nyaron.
Kivancsi leszek, hogy lesz-e majd kopkodes, mert anno az AMD kartyak (RDNA 1.0) amikor elopattant ezzel a hotspot dologgal akkor nagyon ment az aldas, most majd jon a zoldekre is a jotekony hatasu hotspot temp. reading[ Szerkesztve ]
...
-
MPowerPH
félisten
válasz Devid_81 #19511 üzenetére
Utban van egy 6800XT is, de nem vagyok benne biztos, hogy akarom. Azert barhogy nezem, joval gyengebb, mint egy 3090. A 6900XT meg ugyan ugy abrakol, ha megvan hajtva, es ahogy elneztem a topikjat, az is gyengebb, es az NV meg csak a SAM tamogatast sem kapta meg.(most meg)
FC blokkal azert kellemesen meghutheto lesz egy ilyen kartya, szep nagy a chip merete, van mi atadja a hot.
Ellenben leggel en sem tudom mit kezdenek majd az emberek a nyari hosegben. Klima...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Frozen
addikt
válasz MPowerPH #19510 üzenetére
A legtöbb esetben a + oc watt nem hozz akkora teljesítményt ezért a legtöbb gyártó nem veletlen adja ki ezzel a tdp limittel a kártyát.
Nekem egyik kártyával sem volt gondom hő miatt 3080 sem az msi trio ( ez csak bányában a memoria melegedett ,de új hőpárna sokat segített) sem a strix oc. Azért kár leharcolni a kártyát meg nyomni 200wattot rá hogy tudjon 4 fps el többet meg a benchmarck ban több pontot hozzon ezen felül meg szenvedés van a hűtéssel.Ha valalakinek van sok pénze akkor jó a víz ,bár ezzel sem vacakolnék sokat akkor venne 2x 3090 et sli és még tuningolni sem kell meg szenvedni a vízzel... Másik megoldás a 3 bohoc ventit ledobni és rátenni 3 rendes nocuta hűtőt. Azt az úgy lehűti mint állat.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
MPowerPH
félisten
válasz Frozen #19513 üzenetére
SLI halott, azt el kell felejteni, nincs mar tamogatas, VR nem is ismeri fel, az egyik kartya meg sem roccenne.
A plusz TDP pont azert nem latszik meg, mert leggel nem tudod meghuteni. Vizzel a max. 45 fokos GPU(meghajtva, ami meg mindig csondesebb, mint a maxon jaratott gyari leghuto, 38 fok korul megall) azert sokat adna. Nekem mar megvan a vizem, szoval koltenem nem kellett sokat, csak a blokk volt 140 euro pluszban, a fel ujjpercnyi vastag backplate -el egyutt. Na meg veszek a VGA -nak egy MO-RA3 420 -at, biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Frozen
addikt
válasz MPowerPH #19514 üzenetére
Majd meséld el nekem hogy ha 40 fok van a szobában nyáron neked a maxra járatot gpu csak max 45 fok lesz ergo csak 5 fok kulonbség lesz sztem ezt te magad sem hiszed el. A szoba hőmérsékletet nyomja rá a venti a vízre is.
Amit fent írtam nem én találtam ki vannak róla tesztek ,de mindenki úgy csinálja ahogy szeretné. ( Nálam a tetőtérben nyáron van 45 fok is klima meg nincs ,de sztem egy panelban is van annyi simán )Ennyi erővel elég egy klimát odavezeti a venti főlé és kapásból kevés hang mellett vane gy tők hűvős kártyád.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Frozen #19516 üzenetére
Soha nincs 40 fok a szobaban, nyaron sem. 24-25 a maximum. Sokat nem tevedsz, a vizho megfoghato +6 fokkal a szobahohoz kepest, ha van eleg holeado, a GPU ahhoz kepest meg meg plusz 5 fok, ha folyekony fem van folotte. Igy jon ki a 38 fokos GPU. 23+6+5... Ez stimmel is, 1200 -as ventikkel ennyit tudott, VR -ban felhuztam a kartyat 2140 -re, az meg mar 40 fokon instabil volt, 35 fok alatt egyszer sem fagyott ki.
40 fokban a 3090 -et leghutessel nyugodtan kidobhatod, szvsz nem igen fogod hasznalni, vagy ha megis jol birod a kikepzest, a kartya egy huzott 6800XT -nel gyengebb lesz, mert annyira megfogja a GPU -t a homerseklet.Nekem nem kell teszt, 1080Ti 360W -ot megevett szenne huzva, es nyaron 45 fokon tetozott a GPU. En azt telen-nyaron 2100MHz -n kuldtem, maxig feszelve. 60 fokos GPU -val ellenben mar 2025MHz -n fagyogatott. Itt ugyan ez vettem eszre...
Kisebb volt a GPU felulete, atszamolva az a fogyasztas megegyezik azzal, amikor a 3090 460W -ot eszik. Ehhez meg hozzacsapok egy 3x nagyobb holeadot.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Dare2Live
félisten
víznél a dT ami sokkal alacsonyabb tud lenni. Viszont nem levegő->kártya dT hanem víz->kártya dT kell nézni. Ha a vizet szobahőmérséklet +10C körül tudod tartan = nagy 360-420as radátorod van akár kettő brutálisan jobb lesz a víz mint a levegő. De aki ilyen 120-240es radival próbál vga+cput hűteni annak szarabb lesz a víz mint egy jobb lég. Persze két 420as radihoz jó szivatyú is kell és blokkból se a legolcsobb. Meg lesz akár 20+kg a gép.
Szerintem összességében nem éri meg a víz, de aki fanatikus és 10-20Cvel jobb max tempeket akar annak hajrá. Csak ne a 120-240es AIOval indítson hanem min 360-420assal.
Justmy2cent.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
MPowerPH
félisten
válasz Dare2Live #19519 üzenetére
Ahogy irod.
Laraxior: Szerintem ezt csak az kepes megerteni, aki rendes vizhutest hasznal. En par napja szenvedek megint a 3090 leghutessel, de mar most elegem van.
Es hiaba magyarazod nekik, nem ertik meg, hogy a normal esetben a 35-38 fokos GPU -val egy masik kartyad kapsz a 65-70 fokos GPU utan.
En sem bohockodok tovabb beepitett radival, veszek kulsot.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #19518 üzenetére
Ez igaz, nyáron nekem is van kb 30°C a szobában, de a vizet még sosem láttam 40°C-on.
1liter víz, külső radi, 4x18-as ventik"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MPowerPH
félisten
Fent is van a kartyan a KPE BIOS. De nem a XOC, csak a default, 520W -os power limit -el. 1920 -as boost clock mar ott figyel, 0.993V -ot adott meg erre az ertekre a curve. Amig nem jon meg a leghutes, addig ez is eleg lesz.
Annyi, hogy elvileg mukodnie kellene mind 3 display portnak ezzel is, de csak 1db aktiv.Ventikkel nem tud mit kezdeni, azt fixalni kell. De blokkal a kartyan ez egyebkent sem problema.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
TBMC
addikt
-
nagyúr
válasz keIdor #19530 üzenetére
Én továbbra is tartom, hogy egy felfújt BS az egész. Kb mindenki leszarta amíg ez a junction marhaság be nem került, meg tonnaszámra mennek ezek a kártyák, 24/7 bányában minden gond nélkül.
GDDR6X amúgy is magasabb hőfokra van hitelesítve mint a sima GDDR6.
Pl az RX 5700 XT is ami nem samu ramos az 88C nekem, és ugye 95 vagy 100C a plafon, már nem vágom most fejből. Az is megy minden gond nélkül, meg megy millió darab a bányákban.
EVGA karikon van hőmérő 3db is ami a memóriára vonatkozik, és gpu +10 fok kb amit mutat egyedül ez a szenzor mutat ilyen magas értékeket.Lézeres hőmérővel méregettem, backplate meg maga a kártya abszolút nem meleg, a ramot ugye meg nem tudom megmérni, mert nem férni hozzá. De én úgy vagyok vele leszarom, ha meghal akkor van gari és kész. Ha meg is döglik 2-3 hónapon belül még jól is járhatok, addigra talán már lesz duplázott memóriás verzió (bár most volt cikk a ph-n, hogy csúszik a 2gb-os chip, és következő negyedévben kezdik el szállítani, ergo addig a 3080 12/20 vagy a tök tudja már hanyadik verziós új karik fixen nem jönnek, ha csak nem állnak vissza sima GDDR6-ra, de azt meg kétlem)
szerk:
Plusz ami miatt szerintem nem pontos az a szenzor, hogy elvileg 110C foknál lenne throttling, de ennek nyoma sincs, pedig GPU-z írja ha lenne. Ha leveszem a ventit 50%-ra akkor már van, de akkor felmegy elvileg 112-re. 110C-nál fixen nincs lassulás.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
MPowerPH
félisten
válasz Shkiz0 #19527 üzenetére
Az szerintem nem az... AMD -nel van GPU Temperature (Hot Spot) ertek is. Gondolom ez kerul majd be NV -nel.
Szerintem itt nem lesz gaz, leven a chip az kelloen nagy. Ez a hot spot az AMD CPU -kban is benne van, bar nem latjuk, de eleg konnyen bele szaladhatsz vele a limitbe, es akkor le is kapcsol a cucc temp protectionnal.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mosqu!to
addikt
válasz Shkiz0 #19529 üzenetére
Ez nálad ilyenkor mennyi MH és menyi a mem clock? Gondolom a +x MHz típus függő, mert eltérnek az alapórajelek.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
mihellers56
tag
Sziasztok! Keresek Aorus Master/Extreme tulajt akinek sikerűlt életett lehelni az LCD kjelzőbe
-
KAMELOT
titán
válasz Frozen #19513 üzenetére
250W-ig elég a léghűtés, az felett víz kell.
Annó 10xx esetén allin láttam, hogy árulnak csak csupasz nyákot. Az a értelmes vétel aztán veszel rá blokkot, amilyen tetszik.Keldor: azért ne felejtsük el, aki bányászik az eleve pincébe teszi a gépet, vagy a hőfokot 20C alatt tarja + ventiket is tesz a vga-k közé. Viszont ez a vásárlásnál már nincs feltüntetve
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Laraxior
titán
Érdemes még az nVidia Shopot figyelni, lehet még onnan VGA-t venni?
Megjegyzem, hogy az alternate.de-n van RTX3080!
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MPowerPH
félisten
-
Laraxior
titán
válasz mihellers56 #19535 üzenetére
Nekem van egy 3070Masterem, csak még nem ért ide vele a dhl
-
addikt
válasz mihellers56 #19543 üzenetére
Nezegettem 1000 euro egy ek blokk vga + bp + cpu blokk 2 radi meg distro plate.
Mondjuk hiaba van penzed megvenni nem tudod mert out of stock 3090 ftw3 blokk.
Ennyit nem er nekem.
-
törölt tag
válasz ImpersonatoR #19544 üzenetére
Lehet találni, csak türelmesen kell böngészni!
-
Frozen
addikt
válasz KAMELOT #19536 üzenetére
Gondolom akkor a gyártok meg maga az nvidia is ennyire nem ért hozzá,hogy kiad egy 320-380 tps kártyát léghűtéssel. Na meg van már valamelyikből a blow amiben 1 db venti van. ( Gondolom akkor ez is csak idle módra van). Nem okoskodni próbálok csak szerintem elég rendesen túl van tolva ez a vízes dolog. Pár éve a procira is azt akartam 360 as aiot vagy 180€ szettet szép csili vilii csak ép annyit tud mint egy siman ventis léghűtő, ilyen tartályt meg nem raknek be + megjibásodási lehetőség és könnyen mehet az egész a kukába.
-
MPowerPH
félisten
válasz Frozen #19546 üzenetére
Te rohadtul nem vagy kepben a vizhutessel. Megjegyzem, a gyartok sem veletlenul adnak ki kartyakat jatekvizzel, meg gyarilag szerelt FC blokkal.
Semmi nincs tultolva, 25 fokkal lesz huvosebb a GPU -d minimum, es melle csondesebb lesz a geped.
A 360-as AIO meg jatekviz... A rendes vizhutes CPU -n 15 fokkal tud tobbet, mint egy leghuto.
Meghibasodasi lehetoseg pedig nincs ezeknel az uj cuccoknal, ha az elejen jo, akkor az jo is lesz.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
Nem unod még ezt a megfelelő topikozást? Kutyát nem érdekli a topikod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- World of Tanks - MMO
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha