Új hozzászólás Aktív témák
-
elite.cs11
senior tag
válasz Cthulhu Dawn #1447 üzenetére
Ó köszi az infot, érdekes.
Már én is ott tartok, hogy remélem a teszterek, youtuberek a megjelenés előtt kapnak a STRIX-ből, de igazából mindegy, csak a lelkemet megnyugtatná egy kicsit[ Szerkesztve ]
-
gabor0928
tag
Hát ha szerinted az tisztességes üzleti magatartás hogy feltüntetnek a termékeknél áthúzva egy olyan árat amiért soha sehol nem lehetett megvenni azt, majd ebből adnak kedvezményt és végül kb. azt az árat kapod amibe normál esetbe kerül, nálam simán kimeríti a megtévesztés fogalmát.
-
arn
félisten
válasz Cthulhu Dawn #1447 üzenetére
a jovoheten elarasztjak a kartyak a piacot? hiszem, ha latom... meg milyen aron jonnek. igy konnyu volt megigerni, hogy 17en 699 eur lesz a "sima" kartyaknak
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
csibuka85
senior tag
Tényleg nagyon jó teszt !
Nagyon sokat javult a 3080 As karin a 4K játékélmény .Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Spirit
őstag
Az angol OCUK rendelési számai: [link]
Én meg már azt hittem, hogy van esélyem hamarabb kapni MSI kártyát, mert mindenhol lehúzták az MSI Gaming-et az ASUS TUF-hoz képest.
Én a Casekingről rendeltem, valószínűleg ott is hasonló a helyzet.
-
Puma K
nagyúr
válasz Malibutomi #1397 üzenetére
Gondolom ezért van alapból becsomagolva a kártya és hőpadokkal ellátva a backplate, hogy hűtőként is funkcionáljon a PCB hátoldalán lévő alkatrészeknek-elemeknek.
Úgy azért -szerintem- nem lehetnek ilyen vészesek a hőmérsékletek.
Viszont ez a 90,3°C-os VRM még mindig nem 100°C.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Motyi
senior tag
válasz gabor0928 #1452 üzenetére
Kit érdekel, hogy milyen áthúzott kamu árat ír ki egy bolt eredetinek? Csak az a lényeg, hogy mennyiért tudod adott terméket ténylegesen megvásárolni. Ezt veted össze a piac más szereplőinek áraival, figyelembe véve még pár kényelmi/praktikussági szempontot (termék tényleges elérhetősélge, garanciaidő, bolt megbízhatósága, megközelíthetősége, szállítási módok, fizetési módok, stb.). Ez alapján hoz egy minimális értelemi szintel rendelkező ember döntést. Aki még beveszi az ilyen marketinget, és megveszi a 100k-ról 20k-ra leárazott terméket, ami máshol amúgy normál áron olcsóbb, az ostoba és meg is érdemli. Nálam ez simán kimeríti az életképtelenség fogalmát.
De ha visszaolvasol, az eredeti post amire válaszoltam, azért bűntetné meg a céget, mert nem lehet kapni a terméket. Nem az árazást kifogásolja, hanem hogy nincs. -
hadogabi1
senior tag
Ennyi erovel minden boltot megbuntetnel mert nincs? Aqua se jobb ott sincs viszont o eladta... alza legalabb nem adta el. Orom lehet veled uzletelni...
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
bunfi
őstag
Szemrevaló lett a Galax kártyája, de fura, hogy erre csak a ők gondoltak...
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Motyi
senior tag
Khm.. mi az a minden amiben jobb a Gaming?
TUF: PCB-ben messze jobb, hűtésben is jobb, backplate is sokkal jobb (hűtés és merevítés szempontjából is), dual bios, + 1 HDMI.
Gaming: több RGB, +1 8 pin táp (ami a sokkal gyengébb PCB felépítés miatt parasztvakításnak jó)Itt tökéletesen be is mutatják az eltéréseket: [link]
-
veterán
Mint mondtam jó a TUF de a Gaming X jobban megy, legalábbis ahol néztem ez volt.
Mondjuk jó lenne ha az oldalak is kapnának mindenből hogy egyáltalán teszt legyen.Hűtésben jobb? quiet biosal de akkor meg lassabb, mutass tesztet ami ezt alátámasztja, ne két külön állót hanem ahol egy oldal tesztelte a kettőt. TPU ilyen de az nem támasztja alá amit mondasz.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
[link] 12:45
40dba-ra mindkettő belőve a TUF minimálisan hűvősebb egyedűl az a fake marketinges csoda MSI backplate ami jóval melegebb , OC limit mindkettőnek ugyanott... nagy teljesítménybeli eltérés egyik model között se lesz amúgy, max olyan modelnél ami engedi hogy xarrá húzd a core voltage-etThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Spirit
őstag
Sajnos igaza van Motyinak.
Több fázis a TUF-on, 300g-al könnyebb, hűvösebb(azonos hangerő és fordulaton is 3-4 fokkal), több HDMI kimenet, a backplate pedig masszívabb.
A hűtést pedig itt láthatod 40db hangerőre kalibrálva:
[link]Láttam már máshol is ezeket az eredményeket, de most csak ezt találtam meg.
Mindazonáltal a manuálisan tuningolt esetben több helyen láttam azonos GPU freki mellett 2-3%-os FPS különbséget az MSI javára, mintha a TUF hibázna néhány frame-nél(frametime spike), hiába a papíron jobb VRM.Ha viszont nem akar hozzányúlni az ember és kizárólag az a kérdés, hogy melyik gyorsabb és halkabb out-of-box, akkor egyértelműen az MSI.
-
veterán
válasz AsakuraDave #1471 üzenetére
Van előnye és hátránya mindkettőnek.
-
-
veterán
válasz AsakuraDave #1476 üzenetére
El látogatsz a TPU oldalára és ott van az összes kártya tesztje külön, olvasgasd.
[ Szerkesztve ]
-
-
ffodi
veterán
Pedig MSI gyári max. TDP értéke ("kitolt csúszka") 350 W, míg a TUF esetén ez 370 W. A max. OC-beli eltérés pedig nem feltétlen releváns, mert az javarészt (ebben az esetben) azon múlik mennyire jól sikerült GPU csücsül a kártyán.
Szerk.: TPU teszt alapján 350 W a power limit az MSI-nél, onnan vettem az információt.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
veterán
válasz AsakuraDave #1481 üzenetére
Nope!
De remélem megjön a gaming és tesztelem, tetszik a TUF de egyszerűen asust nem veszek. Ez valami becsípődés na. -
Motyi
senior tag
Nem rossz az MSI Gaming kártyája, ezek elég kis különbségek, de azt pofátlanságnak tartom MSI részéről, hogy a PCB az egy "fapados, mindenből lespórolom amit lehet és a maradékból is a minimumot teszem rá" verzió lett, miközben a Gaming széria nem erről volt korábban híres.
Normál esetben a TUF a Ventus verzióval kellene "vetekedjen" míg a Gaming a Strix-el (korábbi szériák alapján). El sem tudom képzelni a Ventuson mit spórolt le az MSI, mert az biztos gyengébb lesz mint a Gaming. -
Rison77
senior tag
Nvidia Q&A A 3. válasz a kedvencem "We have great supply - just not for this level of demand" Szóval szerintük nagy raktárkészletek voltak, csak nem erre a keresletre, ergo úgy számoltak , hogy Magyarországra elég kb 4 db tényleges kártyát szállítani, mert kb annyi lesz a kereslet.. hagyjuk..
-
Laraxior
titán
Ez még lufi, ez a kistestvér verzió... Majd ha jönnek a HOFok
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
mlinus
őstag
válasz Rison77 #1488 üzenetére
Lehet nevetni, de most nem hazudnak.
Nem gyártottak kevesebbet mint az előző pár launchnál, sőt.
_soha_ nem volt még ekkora kereslet gpu-ra.Gamersnexus videóját is ajánlom ebben a témában
Magyarországra mondjuk ezúttal tényleg kevesebb jutott mint általában, de szerintem még 2 hét és valamennyire normalizálódik a helyzet.
-
mlinus
őstag
válasz szasanyi #1492 üzenetére
az Nvidia ugyannyit keres a kártyákon attól függetlenűl hogy a kiskerek hogyan árazzák be - abból a nyeréskedésből ugyanis nem kap plusz pénzt az NV.
Sőt, nem is jó nekik hogy egyesek nyerészkedni probálnak, mert sok potenciális vásárlót fordítanak el.
Kis türelem kell szerintem mindenki részéről, cyberpunk úgyis 2 hónap még..
-
-=RelakS=-
veterán
Vajon Amazon mikor írja ki, hogy bocsesz, szerdán sem kapsz semmit?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Spirit
őstag
Nehogy azt gondold, hogy neked ugrottunk itt. Én úgy gondolom, hogy talán az ASUS TUF jobb vétel, ennek ellenére MSI-t rendeltem én is, még az is előfordulhat, hogy a gyári paszta miatt gyengébb kicsit és mivel a heat-pipe-ok közvetlenül érintkeznek, köztük meg mini árkok vannak, így nagyobb befolyással bír. Nagyobb a borda, nagyobbak a ventik, annyi eltérés meg nincs a kialakítások között.
Asust én sem vennék, miután képes volt egy AMD 280-as kártyán szó szerint kigyulladni a VRM játék közben. Tudom-tudom, ez nem feltétlen az ASUS hibája, de mostmár szó szerint félnék tőle
-
Puma K
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest