- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vigyori78
őstag
Sziasztok!
A geforce experience csak nálam nem jelenkezik be? # 504 - Gateway Timeout hiba.
Még az nvidia account oldalára se tudok belépni, be se tőlt. https://www.nvidia.com/en-us/account/ -
westlake
félisten
Az MSI szerverére felkerült az alábbi verzió, ami build alapján egy nappal újabb, mint az 555.85-ös, de valójában csak az 552.44-től újabb, szóval szerintem érdektelen. A file formátumából kiindulva (.cab) minden bizonnyal Windows Update (Insider) kiadás.
NVIDIA Desktop Graphics Driver for Windows 11 Preview_32.0.15.6038_11.0_x64.cab
Mondjuk az is igaz, hogy ebben van az nvppc driver (NVIDIA USB Type-C Port Policy Controller) legújabb verziója. De ez ugye a main driver tekintetében nem releváns tényező.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Rexcor
őstag
Nem tudom más is észrevett-e FPS csökkenést az új 555.85 driver telepítése után. Én most kipróbáltam pár játékot és kb 15-20% teljesítmény vesztést látok FPS értékekben 4090-el. Nem minden játékban de legtöbben igen ami azért elég jelentős, pl korábbi stabil 120FPS-től épphogy 100-ra vagy még néha alatta.
-
core i7
addikt
555.99WHQL
June 4[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz core i7 #2359 üzenetére
19 nappal újabb, mint az 555.85 WHQL.
Volt egyébként Vulkan Beta driver is, amit nem linkeltem, annál csak két nappal újabb.Ha a dátumot azért írtad volna, amiért én is, akkor egyrészt valaki biztosan linkeli még aznap, amikor megjelenik a driver, másrészt a megjelenés dátumának abszolút nincs semmi jelentősége. Egy driver nem akkori, amikor kiadják, hanem amikor elkészítették.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz westlake #2361 üzenetére
Egyrészt van 555.99 WHQL-ből Studio, és RTX / Quadro is, másrészt Security Update 475.06 WHQL (Kepler GPUs Only) Windows 11/10-hez, és Windows 8/7-hez is. Ezek a biztonsági frissítések május 2-aiak, január 16-ai verziókat váltanak.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz tibaimp #2363 üzenetére
Jó kérdés, számomra sosem volt egyértelmű, hogy pontosan mi a különbség ezek között, de nagy általánosságban azt szokták írni, hogy aki csak játszik, annak nem kell foglalkozni a másik kettővel. A Studio, meg az RTX verziók a tervezőknek, meg azoknak való, akik munkára használják a hardvert. Játékos szemmel nézve a dolgot, nem hiszem, hogy ezekkel a verziókkal több FPS-t lehetne elérni a játékokban.
Play nice!
-
MaxxDamage
félisten
válasz westlake #2361 üzenetére
Mióta van úgy, hogy a drivert amit kicsomagol a gépre, (C:/Nvidia) a telepítés ha nem sikerül, vagy települ akkor eltűnik és ha közbe átmásolom, akkor az korlátozva van elérhetőséget tekintve.
Nekem ilyeneket kell csinálnom a sikeres driverezéshez.... Videó - videó
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
westlake
félisten
válasz MaxxDamage #2366 üzenetére
Pontosan nem tudom, de már elég régóta. Amíg a telepítő be nem fejezi a telepítés, addig az a könyvtár csak ideiglenes. Én is futottam már bele abba, hogy valamit csinálni akartam vele, de nem tudtam, mert a telepítő még dolgozott. A videó nekem is hasznos volt, nem is tudtam, hogy az NVCleanstall ilyen dolgokat is tud. Módosítani a drivert csak akkor kell, ha olyan hardverre telepítenéd, ami a driverben nem támogatott. Ebben nincs semmi furcsa, ez nem hiba. Mi a VGA-d HWID-je (DEV_xxxx)?
Play nice!
-
MaxxDamage
félisten
válasz westlake #2367 üzenetére
Elég szomorú!
Listába pont nincs benne! (csak a 7714-es)
RTX 3080 MXM kártya.7715-t választva meg nem teljes....
Tegnap sikeresen telepítettem, volt G-Sync is meg 150 + 15W (Boost) = 165W TDP (ezt nem teszteltem akkor, de most eltűnt a G-Sync és 150W a max amin megy.)Csökkentett módban telepítve:
Tegnap volt HDMI 2.1 kábellel használva (1440p @ 120Hz tudja a G-Sync is, mert 4K OLED TV. (laptopon HDMI 2.0 csati van) és mDP 1.4 tó HDMI 2.1 csatit is használva meggajdult, eltűnt a G-Sync.... újra telepítettem a drivert (előtte DDU-val lepucoltam) de G-Sync az eltűnt.. (lehet a nem megfelelő hw ID is bekavarhat..ki tudja!?)[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
westlake
félisten
válasz MaxxDamage #2368 üzenetére
Ehhez sajnos nem tudok hozzátenni semmit. Ebben tapasztaltabb vagy, mint én. Gyűjtöm az NVIDIA drivereket (is), de PCI\VEN_10DE&DEV_24DC&SUBSYS_7714xxxx-es tételem nincs is, csak egy darab PCI\VEN_10DE&DEV_24DC&SUBSYS_77151558 (NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU). Utóbbi egyébként még a legújabb verzióban is benne van gyárilag (555.99). Mi a te kártyádhoz az utolsó driver, ami gyári? Link esetleg?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
MaxxDamage
félisten
válasz westlake #2369 üzenetére
Értem.
Jelenleg olyan gépbe használom amibe elvileg nem is támogatott (az utáni modellbe gyártott kártya)Mi a te kártyádhoz az utolsó driver, ami gyári? Link esetleg?
Na látod ezt nagyon jó lenne tudni! Ki is próbálnám tiszta telepítéssel....
Ezt hol/hogy lehet megtudni/kideríteni?[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Az 555.xx driverekkel tapasztalt valaki valami gebaszt??
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
westlake
félisten
válasz MaxxDamage #2370 üzenetére
Megtalálni nem nagyon lehet azonosító alapján. Próbálkozni lehet olyan notebookok drivereivel, amikben ilyen VGA volt gyárilg. Friss Windows telepítéssel lehet próbálkozni, de kicsi a valószínűleg, hogy a Windows Update talál hozzá valamit. Nem minden hardverhez van a Microsoft szerverein driver. Mindenesetre egy próbát megér(het).
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz westlake #2378 üzenetére
Igen, azt adja fel nekem is. Csak gondoltam a javasoltat teszem fel, de akkor marad a 555.99-es.
Azért szöszölök, mert elég sok régebbi játékom is van, és azok most mennek, futnak. Nem bánnám, ha így is maradna.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
westlake
félisten
válasz tibaimp #2379 üzenetére
Mindenkinek abból kellene kiindulnia, hogy minden működni fog normálisan. Én sosem értettem ezt a "használjunk régi verziót" dolgot. Nem akkor kell másik verziót kipróbálni (régebbit), ha valami nem működik normálisan? Nekem ez tűnik teljesen logikus folyamatnak. Egyébként a 4070 Ti Super-ből kétféle van, és ha te már az újabbat (másik mag) kapod, akkor eleve nem is tudsz annyi verziót kipróbálni. Ha minden igaz, akkor a DEV_2689 az újabb, a DEV_2705 meg a régebbi.
Play nice!
-
MaxxDamage
félisten
válasz westlake #2372 üzenetére
Gyárilag ez Clevo X170KM-G laptopba volt pl.
Nekem Clevo X170SM-G van (egyel előtti verzió amibe RTX 2080 Super volt a "max.")◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gejala
őstag
válasz westlake #2380 üzenetére
Ez szép gondolat, de NV driverek nagy része nem jó. Sok driver meg kimondottan bugos és instabil. Évi négy-öt driver szokott lenni, amivel egyáltalán érdemes próbálkozni, ha nem akarsz random problémákba belefutni.
Vagy ha nem közvetlenül a driver bugos, akkor meg mondjuk Windows gond van. Lásd a csodás HW flip queue kiadást 23H2-ben, amit megint nem sikerült kitesztelni rendesen és driver workaround kellett, hogy kevésbé akadjanak be tőle a játékok, miután betették a támogatást.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Én értem, amit írsz, de minden felhasználó más. Ha valaki nem használja azt az adott funkciót, akkor miért kellene vele foglalkoznia? Pontosan ezért fogalmaztam úgy, hogy csak akkor kellene foglalkozni régebbi driverrel, ha valami nem működik. Neki, az adott felhasználónak.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
gejala
őstag
válasz westlake #2383 üzenetére
De HW flip queue-t nem tudod nem használni, mert a Windows része. Max HAGS-t lehet kikapcsolni, de azzal egyrészt bukod frame gent, másrészt nem minden játékon segít. Ha felteszed valamelyik 54x drivert, akkor a Hogwarts Legacy élvezhetetlen frame time-ot fog produkálni és nem tudsz vele mit kezdeni. És sok más játék is stutterfest lesz, ha bekapcsolod vsyncet.
-
westlake
félisten
válasz tibaimp #2385 üzenetére
Eszközkezelő, vagy GPU-Z. Ami MaxxDamage-nél 24DC.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
gejala
őstag
Egy kis körkép az idei driverekről így félidőnél.
Ez a legutóbbi 555.99 teljes katasztrófa, ritkán sikerül ennyire problémás drivert kiadni. De az egész 555 branch kerülendő.
551.86 és 552.22 a két ajánlott driver jelenleg, de továbbra is az 537.58 a legbiztosabb választás (de Supereknél ugye ez nem játszik).
Viszont Alan Wake 2 és Forbidden West problémás 537.58-al.552.22-ben valamit bütyköltek DLSS-el, mert egyes játékokban jobb minimumokat produkál, mint 537/551/555.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Ezt abszolút meg tudom erősíteni, mert a legutóbbi 555.99 tényleg egy katasztrófa.
Nem tudtam, hogy miért lett BSOD-m, mikor is az elkészült minidumpokból kihámozta az MS Communityn egy szakértő, hogy az nvidia okozta a kékhalálokat.
Csak a kérdés, mit tegyek fel 1070Ti-hez ami frankó és a CID MW3-al kompatibilis. -
gejala
őstag
-
core i7
addikt
556.12 WHQL
Mai 2024.6.27Last of us hibát javítja
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
551.23-ról van vélemény?
Nekem most minden indításnál a Ghost of Tschusima szól, hogy csak az újabb driverrel támogatott amit le lehet okézni és tökéletesen fut 1440p high-on 60-100FPS között. Nem merek frissíteni mert ez a driver nagyon bevált.
Igaz csakis Fallout 4 és a GOT megy -
gejala
őstag
-
herrober
tag
Most néztem yt-on, még roszabb mint az elődje 2060S-el. Én 1070-el 552.22 -vel nyomulok.
Ezüstpaszta mi??
-
westlake
félisten
Június 29-ei, 4 nappal újabb, mint a 556.12 WHQL.
A másodlagos drivereket lecseréltem benne a legújabbakra.
Play nice!
-
westlake
félisten
475.14 WHQL (Security Update, Windows 10/11), ebből van Windows 7/8-as is.
538.78 WHQL (RTX / Quadro)
552.74 WHQL (RTX / Quadro)Feltöltöttem ide az általam "kezelt" összes HWID-t. Aki akarja, megnézheti, hogy a VGA-jához melyik a legújabb driver. A DEV_xxxx a fontos. Második oszlopban van a dátum, harmadikban pedig a driver verziója (például: 31.0.15.5279, ami 552.79).
Play nice!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest