- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD FX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgyvisk
friss újonc
Egy megtörtént dolog amit ha nem velem történik nehezen hinnék el.
Két évvel ezelőtt vettem egy laptopot,amiről használat közben kiderült hogy nem helyesen működik ,/a ventilátor nem eleget hűtött s emiatt a processzor nagyon lelassult/ emiatt visszzaküldtem reklamációra. Pár hét múlva visszaküldték hogy megjavították.Sajnos ez a probléma újra és újra jelentkezett. Meguntam a cirkuszt az állandó reklamálásokkal és közben arra is fény derült hogy nekem mint vállalkozónak csak egy év jótállást adnak Szlovákiában. Odaadtam a lányomnak,aki külföldön tanul. Egy idő elteltével persze ő is beleúnt a javíttatási tortúrákba.Még a második év eltelte előtt ő is odaadta egy német barátjának aki úgy gondolta hogy meg tudja javíttatni és használja majd. Nem egy olcsó gépről lévén szó ,inkább felsőkategóriásnak mondható HP Spectre x360 gépről,a legnagyobb meglepetése a németek hozzáállása volt.Tisztességesen bevallották hogy ez a gép javíthatatlan és felajánlották hogy vagy visszaadják a pénzt /2000eurót/ vagy abban az értékben választhat egy új gépet.Mennyivel tisztességesebb hozzáállás mint nálunk.
A történet kapcsán elgondolkodtam azon hogy ugyanaz a gyártó más más országokban az únión belül eltérő feltételekkel árusítja a gyártmányait? Vagy esetleg arról van szó hogy a szegényebbeket jobban ki lehet fosztani mert úgy sem tudnak semmit tenni a nagy amerikai világcég ellenében? A mi környezetünkben ugyanis ez az ár negyedéves átlagkeresettel ér fel.A fiú honában pedig hét vagy nyolc napos átlagkeresetéből tudta volna ezt a gépet megvásárolni.Nem tudom mit gondoljak igazában erről? Szóljatok hozzá ha van hasonló tapasztalatotok.Vagy netán ez csak egy véletlen játéka velem a sorsnak? -
Tim82
félisten
válasz tobias40 #14615 üzenetére
Nem tudom, hogy Dellnél van-e ilyen, de régebbi Thinkpad-eknél BIOS-ban akár le is lehetett tiltani a portok USB 3.0 sebességen működését, feltehetően kompatibilitási okok miatt. Nem lehet, hogy nálad is ilyesmi beállítás okoz gondot?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tobias40
veterán
válasz Pyttawrx #14621 üzenetére
Annyit nem ér az egész,csak megakartam győződni róla hogy jó-e az átalakító amit küldtek nekem.
Sztem jó mert az adapter kapcsolatoknál 1 Gb-et ír de akkor miért nem hozza át ez rejtély.
Gondolom a driver de hogy miért nincs hozzá win10 driver ezt sem értem..Meg az is fura hogy a másik laptopomnál is ennyit mérek az meg Inspiron 5558...
[ Szerkesztve ]
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Egy kedves hölgy barátom [Dell Inspiron 15 3567]-es laptopjában lévő 4gb-os 2400mhz-es [hynix] ram mellé szeretnék plusz 4gb ramot tenni.A kérdésem az volna, hogy a 2 ram márkájának muszáj megegyeznie? Azért kérdezem, mert pontosan ugyanezzel a típusszámmal (HMA851S6AFR6N-UH) újonnan már nem látok kaphatót, és számunkra fontos lenne a garancia.
A válaszokat előre is köszönöm szépen!"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy HP Elitebook 8760w laptop-om.
És majd lehet hogy fejlesztenék rajta, jelenleg egy AMD Firepro M5950 gpu van benne, ami mxm3 foglalatú.
A kérdésem az lenne hogy szerintetek ebbe a laptopba bele lehet tenni egy geforce gtx950m-et mondjuk?
Ebay-en lehet venni, mondjuk nem olcsó, de így minden játékot teljesen jól futtatna, amivel valaha játszanék a laptop-on. (pár játékról van szó, csak ha lan party van)1-2 külföldi oldal szerint a legjobb gpu amit kezel ez a laptop az a gtx980m, de ezeknek nehezen hiszek.
A másik kérdésem pedig az lenne hogy minden gpu-hoz egyedi a laptophoz passzoló borda kell?
Azért kérdem, mert ez a video szerint a gtx780m-et bele lehet rakni ebbe a laptopba, de mint ha a bordát is cserélné a csávó a gpu-val is... Nem vagyok otthon a laptop gpu cserélgetésben ezért kérdem.A segítséget, válaszokat előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Krisztián980
csendes tag
Sziasztok adott egy:
Fujitsu Celsius H730 SPECIFIKÁCIÓK :
CPU: Intel Core i7-4800mq (4mag 8szál × 3700 MHz)
VGA Videókártya 1: Intel HD Graphics 4600
VGA Videókártya 2: Nvidia Quadro K1100m 2gb 128bit dedikált
Kijelző: 15,6" Col Matt
Felbontás: FULL-HD 1920x1080
Hálózat: LAN, Wi-Fi ,
Portok: USB ( Always-On USB,), VGA, DisplayPort, SD kártyaolvasó, LAN, 3G/4G
Akkumulátor: Jó állapotú akkumulátor (Akár 2-3 óra üzemidő)
Billentyűzet: EU billentyűzet (Magyar matrica INGYEN ha kéred),
Tartozék: Gyári töltő-adapter, Tápkábel
RAM: 16gb ddr3 ( bővíthető 32gb-ig )
SSD 180gb ssdAz SSD-ét szeretném cserélni egy nagyobbra azt esetleg valaki tudna ajánlani konkrét eladó SSD-ket újakat vagy használtakat?
Van valamilyen különbség köztük vagy mindegyik egyforma (beépíthetőség miatt kérdezem)
Van valami felső határ hogy meddig bővíthetem?
Válaszaitok előre is köszönöm és elnézést ha butaságokat kérdezek.Krisztián
-
tserrof77
őstag
válasz Krisztián980 #14625 üzenetére
Én javasolnék inkább újat, vagy esetleg keveset futott, de garanciális használtat, ha találsz. Van a "Milyen ssd-t vegyek?" fórum, ott találsz ajánlásokat. A többi a pénztárcádon múlik
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
veterán
-
veterán
válasz Krisztián980 #14625 üzenetére
M.2-es SSD-t nem fogad, csak SATA csatis mehet bele, a meglevőt kell kicserélned egy nagyobbra.
Ahogy a kollega írta, a "Milyen SSD-t vegyek" topicban jobban értenek hozzá.
Nagyjából: 500GB 20-25ezer, 1tera 35ezer, 2tera 75ezer
Túl nagy különbség nincs köztük, felesleges 980-as Evot venned..Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz Pöttön #14624 üzenetére
Amit pedig linkeltél notebookreview az jó oldal, jó fóruma van (amint látod).
A másik oldalon pedig a VGA cseréhez szükséges cuccokat árulják kitben, úgyhogy lehet benne valami, h komplett hűtést is adnak hozzá.
Ennyire én se vagyok otthon a 8760w-ben, h másik hűtőbordákat hol lehet hozzá beszerezni.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Kosak
csendes tag
Sziasztok,
A segitsegeteket szeretnem kerni egy Alienware 15 R4es laptoppal kapcsolatban. Meg anno 2018 Juniusban vettem a laptopot. Elgondolkodtam hogy upgradelem amit lehet, vagy legalabb megnezni hogy erdemes e. A ket ev alatt 1 hibat talaltam ami folyamatosan jelen van. idonkent megakad minden kb 1-3 masodpercre. Bios update volt stb, nem segitett. CODban jatek kozben tobbszor elojon es ahogy futtatok diagnosztikat gaming koben , folyamatosan latom hogy az 1 TB hdd amin a jatek telepitve van az 98-99 %on megy. igy gondolom ez okozza az akadast is. (bar az akadas windows kozben is elojon igy gyanitom rosszul feltetelezem). Minden esetre elgondolkodtam hogy hozzaadok meg 1 SSDt amire a jatekokat telepitem. Illetve egy plusz megjegyzes: folyamatosan 2db 3 TB-os external WD portable HDD is van a laptophoz csatlakoztatva USBvel. lehet relevans az akadashoz?
Jelenlegi config:
Proc: Intel(R) Core(TM) i7-8750H CPU @ 2.20GHz
vga: NVIDIA(R) GeForce(R) GTX 1070 OC with 8GB GDDR5
Ram: 16GB, 2x8GB, DDR4, 2666MHz
HDD:
1) 256GB PCIe M.2 SSD - boot
2) 1TB 7200RPM HDDBeszeltem supporttal, ok azt mondtak hogy van egy empty slot amibe rakhatok egy plus SSD-t es ezt javasoltak:
Dell 1TB Class 20 SSD SATA 2.5in Drive:
https://www.dell.com/en-us/work/shop/accessories/apd/400-aqbbKerdeseim a kovetkezok lennenek:
1) megeri ebbe a laptopba belerakni egy plus SSD-t?
2) ha igen barmilyen masik javaslat ami jobb mint a support javasolt?
3) van barmilyen karbantartas amit en is eltudnek vegezni ugy hogy nincs tapasztalatom laptop szetszereles teren (csak PC-vel es az is alap osszerakas stb)
4) Mivel az USAban elek, igy jobb volna lecserelni? jelenleg mindenre tokeletesen eleg. COD is 130 FPSt hoz(termeszetesen nem ultra beallitassal)
5) barmilyen otlet a megakadasra? vagy teszt amit megkellene neznem? altalanos testeket amit a dell service center biztosit, megcsinaltam, minden up to date igy sajnos otletem nincs merre induljak
6) barmi mast cserelni? volna ertelme plus memoriat belrakni stb?Elore is kosoznom a segitsegeteket.
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Lenne egy laptop (Acer Aspire E1-571 53234G75MNKS), aminek a zsanérjai kitörték a műanyagot, lsd. lentebb.
A képek alapján cserélni kellene a felső és alsó burkolatot, AliExpress -ről az alábbiakat néztem ki:
Érintőpad nélküli
ÉrintőpaddalKérdéseim:
1. Nem teljesen értem, hogy miért van érintőpados és érintőpad nélküli változat. A sérült laptopból ez ugyanúgy kiszerelhető, mint a többi alkatrész, pl. alaplap, nem?2. Van még vmi amire oda kéne figyelnem javításnál?
Gondolok most a kijelzőnél levő zsanérra. Elméletileg nincs semmi baja, ebből kifolyólag ezt is ugyanúgy áttudom "ültetni" az új burkolatokba, ugye?Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
HARDVERAPRÓD
válasz pvt.peter #14631 üzenetére
Szia. Persze átszerelhető, ha csavaros, láttam már megoldva úgy, hogy nem csavaros volt (műanyag forrasztással volt megoldva), ha ez csavaros, és nincs baja, akkor nem kell cserélni. Ugyan oda essenek kimenetek (vga, usb, hdmi...stb), meg a cooler felfogatás. Másra nem kell figyelni. Ezek ugyanúgy gyenge minőségűek lesznek. Sajnos itthon nem nagyon van bontott hozzájuk, mert típushiba, rossz kinatrukció. Jó ha ez bírni fog 1-2 évet.
-
Koszen
csendes újonc
Szép napot!
Adott egy Lenovo Yoga 510-14IKB laptop, amiben most egy 4GB-os DDR4 2133Mhz-es gyári ram van. Szeretném lecserélni a következőre: https://notebook-memoria.arukereso.hu/crucial/8gb-ddr4-2666mhz-ct8g4sfs8266-p384598837/
A kérdésem, hogy lehetnek-e kompatibilitási problémák? Lehet 2666Mhz-es ramot 2133-as helyére rakni (gondolom, ha igen akkor az 2133Mhz-en fog menni)? A válaszokat előre is köszönöm! -
veterán
Igen, vegyél csak bele SSD-t.
Ram van benne bőven, az miatt nem akadhat, és a processzor is nagyon erős. Ezeket nem kell fejleszteni, csak a háttértár ami nálad a leggyengébb láncszem.
Őszintén szólva nem is értem, miért van benne hagyományos merevlemez is, mikor már megfizethető az 1 terás M.2-es is, vagy a SATA csatis is.
Ez utóbbiból két terás ~70ezer Ft, ez nem egy nagy összeg.
Gondolom amikor még vetted, akkor a 256-os M.2-es az volt az általános méret, de ma már ha valaki M.2-est rak bele, akkor alapból bele lehet egy 1terást tenni abból is C meghajtónak.A hirtelen megakadásokat is okozhatja a HDD, mivel ha egyszerre kell túl sok adatot olvasnia, esetleg írnia is, akkor ez ilyen, erre csak az eltérő működési elv miatti SSD a gyógyír.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz Koszen #14634 üzenetére
Ezekbe csak egy foglalt van?
Ehh... :/
Akkor igen, cseréld át, másképp nem lehet bővíteni.
Remélhetőleg nem okoz neki majd gondot a túl magas órajelkülönbség, és szépen visszaveszi 2133MHz-re.
Jobb lenne, ha bele tudnád próbálni, így csak akkor kell megvenned, ha felismeri a ramot.
Esetleg ha az aprón keresel, ott lesz aki megengedi, h belepróbáld, mielőtt kifizeted.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Greg06
csendes tag
Sziasztok
Dell 7559 tipusú laptopba szeretnék plusz 8 gb ram-ot vásárolni a gyári 8gb mellé.
Milyen tipusú ram-ot vegyek ami biztosan jó bele ?
köszi szépen! -
veterán
-
espeke
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Acer laptopomban kijelző panelt csereltek erről erre a típusra. Az új, ami benne van AHVA technológiás IPS kijelző. A kontraszt jobb rajta, a szövegek jobban láthatóak, a színek szerintem rosszabbak (még úgy is, hogy tech specifikációkban mkettő igen hasonló: különbözőek).
Ez az új kijelző viszont nagyon meggyötri a látásom. Naponta 5-6 órát töltök gép előtt, amit mindenképp redukálnom kellene, de jelentősebben szemgyötrőbb így is ez a kijelző. Nem tudom, ez az IPS kijelzők sajátja -e, mert édesanyám régi Tn paneles laptopja határozottan szemkímélőbb (Szerintem).
Emellett van egy rövidlátásom, tehát az is közrejátszhat, hogy szemszárazság, fejfájás, de szubjektíve úgy érzem a kijelző is kíméletlenebb. Akár 20p gépezés után is homályosan látok 1 méteren túl, ami rosszabb, mint előtte volt. Ha nézegetek mindenféle valamelyest visszaáll.
Szóval két kérdés:
1, a laptopra van még gari, azt mondtak a szervizbe ráfizetéssel vagy anélkül cserélnek bele kijelzőt. Akkor már valami jobb srgb lefedettségük is választanék ennél. Van mondjuk 10 modell, ami jó bele.
2, Mire figyeljek, hogy egy jó kijelzőt kapjak, ami a szemem se darálja meg ennyire? Mit kell nézni egy panelnál? Kontraszt, fényerő?
+1: az lehet, hogy az ips kijelzők rosszabbak a szemnek, mint a tn?
kösz a válaszokat
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
veterán
válasz espeke #14641 üzenetére
Szerintem ezeket inkább a monitoros topicban kérdezd meg, ott jobban értenek hozzá, h melyik paneltípusnak mi az élettani hatása.
Én amiket leírtál, nem tapasztaltam akármilyen kijelzőt is nézek. Szemszárazság az nekem is megvan, kontaklencsét hordok amúgy, de nekem minden kijelző előtt előjön ha túl sokat nézem. :/Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
8
senior tag
válasz espeke #14641 üzenetére
monitorszűrős szemüveg (0 dioptriás ha nem vagy szemüveges) + megfelelően beállítani a távolságot és a szöget ahogy nézed a monitort + megfelelő háttérvilágítás + kék fény szűrő program + a betűk simítását tudod finomhangolni
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Húgom laptopjának elszállt a töltője, mit lehet ilyenkor kezdeni? (nem vágom a témát, sosem volt és lesz laptopom, ilyen és ehhez hasonló nevetséges problémák miatt)EGy asus töltőről van szó, modell exa 1208 ea az nem opció hogy újat vesz, nagyon drága, és a laptop sem ér már sokkal többet, az érdekel, hogy ilyenkor mit lehet csinálni, vannak univerzális töltők, ezek biztonságosak?
Köszönöm."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
elodman
aktív tag
Üdv.
Tudnátok javasolni boltot, ahol használt laptop RAM-ot beszámítanak, megvesznek (RAM) vásárláskor? Mintha mexűnt volna ez a szolgáltatás országosan.
Thanx.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Egy olyan problémába ütköztem, hogy vettem 2x2 gb ramot a gépbe amit lát biosba de win betöltés közbe lefagy a gép. A biosba van memtest és ha bent van mind a 2 memória akkor azt írja, hogy hibás de ha egyesével tesztelem őket akkor hibátlanok és mind a 2 modul hibátlan, mert bootol rendesen mind a 2-be a gép. [kép] [kép] A 2. képen van a gép adatai.
-
elodman
aktív tag
válasz Pyttawrx #14648 üzenetére
Üdv.
Köszi az érdeklődést és helpet!
4 GB RAM, DDR4, bővebbet nem tudok kideríteni, mert
- szétszedve se látok benne RAM modult
- a gyári oldalról már levették.Ez a noti: [acer-aspire-5-a517-51g-3695]
Képek a (felesleges ?) bontás utáni helyzetről:
[link]
[link]Szóval nem látok semmi nyomravezetőt. Elvileg 1 slot-ba pakolták a 4 GB-ot, a másik szabad.
Bővíteném 8 v. inkább 12-16 GB-ra, a jövőre gondolva.
(4 GB-al lelassul már böngészéskor is Win 10-ben)Vajon tudjátok-e, amit én nem:
- h. eltérő kapacitású RAM berakása nagyon ellenajánlott-e.
- milyen ingyenes programmal lehetne kideríteni a beszerelt RAM paramétereit?
- netán érdemes tovább bontani (bár ebben gyakorlatlan vagyok)?Thanx és üdv.
-
Tim82
félisten
válasz elodman #14649 üzenetére
Feltehetően a meglévő 4 GB RAM konkrétan az alaplapra van integrálva, tehát nem cserélhető, nem foglalatban van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest