- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
válasz hszilard666 #21250 üzenetére
A táp be van kapcsolva? A tápdugó nem törött, érintkezési hibás a csati? VGA- nek, procc-nak ha van, külön tápaljzatba van dugva táp? Egyáltalán indul, a táp? (zöld - fekete vezeték rövidrezárásával)
Van áram a konnektorban?
Bocsi, de valami triviális hiba lesz szerintem...Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
skater86
tag
válasz Operátor91 #21242 üzenetére
Remélem is hogy bírja addig Mindegy, meglátjuk. Köszi a segítséget!
-
Ruszki
senior tag
válasz hszilard666 #21253 üzenetére
Üdv!
Kjani kolléga leírta azt amit szerettem volna....Sajnos akkor innen már marad az alaplap.De ha van rá mód tényleg próbáld megy egy másik táppal a lapot.Milyen módin takarítottad le!?
Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz hszilard666 #21255 üzenetére
Én nagynyomásúval szoktam!!!
Ja én azt hittem,hogy kompresszor,ecset meg minden!?Hát akkor az tényleg érdekes dolog!Azokat megcsináltad amiket ajánlottunk(minden lehúz,újracsatlakoztat)?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
hszilard666
veterán
-
Ruszki
senior tag
válasz hszilard666 #21257 üzenetére
Na.....
Tessék higgadt fejjel gondolkodni kizárni minden lehetséges hiba okozót!Aztán utána jöhet a nagykalapács!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Dominiator
aktív tag
szerintem meg kellene próbálnod hogy szétszeded és össze rakod, megint.
Who's the bigger hero who lives or who want to live?
-
kjani18
őstag
Rakd össze asztalon, a minimális konfigot, és úgy próbáld meg.
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
kjani18
őstag
válasz hszilard666 #21261 üzenetére
Próbáld másik VGA-val(alaplapival)
Ha rádugod a VGA-t a ventik sem mennek?[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Gabbo
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Far Cry 3 indítási problémám lenne, remélem megfelelő topikba írok.
HW: i3 2100 3.1GHZ
8GB DDR3/1600mhz
Asus HD 6750 1GB GDDR5OS: Windows 7 Ultimate 64bit
LCD tv-re van kötve hdmi kimeneten keresztül. Elindítom a játékot és kikapcsol a tv, ha ctrl+alt+del lenyomom visszajön a kép, de csak ablakban fut a játék és csak az ablak fele érzékeli az egeret.
Más játékkal nincs gond, pl Tomb Raider kiválóan fut.Először a rendszerre gyanakodtam, de legyalultam a hdd-t, újrahúztam és még mindig csinálja.
[ Szerkesztve ]
Nem fogok senkivel levelezgetni! Ha kell amit árulok, cserélek HÍVJ!!!
-
Operátor91
csendes tag
válasz quailstorm #21249 üzenetére
LOL az szép élettartam gratula de én a mai tápokra értettem h nem huzzák túl sokáig vagy legalább is 5 év elegendő h egyszer csak beadja a kulcsot
A remény hal meg utóljára :D
-
pruzsi
őstag
válasz hszilard666 #21265 üzenetére
Szerintem amit még tehetsz másik vk-val kipróbálod a lapodat... és a 7790-et kipróbálod egy másik konfigba ismerősnél.
De kipróbálhatod úgy is hogy mindent lehúzol(hdd-dvdrw-sdd) és csak a lap,pro,mem,vk, menjen. -
pruzsi
őstag
válasz hszilard666 #21267 üzenetére
Én nem zárnám ki azt sem hogy a vk esetleg gyári hibás.Anno 2006 végén vettem 8800gtx-et 123000ft-ért és hazahoztam bedobtam a gépbe és csíkozott a játékoknál!
-
kjani18
őstag
válasz hszilard666 #21265 üzenetére
7990 -et cseréld vissza!
-
takibarni
csendes tag
Sziasztok egy ilyen gépem lenne és a hiba hogy nincs hang ja és win8 van felrakva de még gépház csere elött jó volt.
Alaplap:Asrock 970 extreme 4
Proci:Amd fx 8150 8mag 3.6GHZ
Proci hűtő: Cooler Master silence
Ram: G.Sklill Ripjaws 2x2gb
Vga: Gigabyte GT630 2gb ddr3
Táp: HKC USP5565 565W (elég öreg már)
Ház: Cooler Master RC 350 elite knight
HDD: WD 500GB Green Caviar -
Tonett
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ~fél éves gép ami egyszer csak fogta magát és mire megjártam az illemhelyiséget megállt. Azóta úgy csinál mintha nem kapna áramot. A táp működik, de sajna ez az egyetlen alkatrészem amit kompatibilitási okok miatt a régi gépemmel tesztelni tudtam...
Ram, Proci, VGA gyári értékei nem voltak álligatva. Honnan induljak? Mi lehet ez? Proci vagy alaplap?Asrock 990FX Extreme 3
FX-8150
Kingston hyper X Red 2x4GB
Gigabyte gtx660
CoolerMaster RS-460 (a házban volt gyárilag)Előre is Köszi!!
-
CuteP
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem off topicnak számít
Nos..
Megjött a megrendelt gépem, minden egy helyről jött össze rakva, kivéve a videokari, mert ott nem forgalmazták a kiszemeltemet!
Konfig:
-i7 4770K - (noctua nh-l12)
-ASUS Maximus VI gene
-2*8 gb Corsair RAM
-FSP Raider 750W
-SSD, HDD etc..
a videokari:
GIGABYTE GTX 760 4GB DDR5 GV-N760OC-4GDbetettem a kártyát! az alsó PCIe 3.0 slot-ba, mert a felsőbe nem tudtam volna a hűtő miatt, mert rálóg, rányomtam a 6 és 8 pin-es csatit a tápegységből (4db 6+2-es van rajta)
gépen nincs op rendszer és kb csak egy órát tudtam vele foglalkozni, mert el kellett utaznom de most agyalok h mi lehet a gond (ha egyáltalán az-e) lényeg h ha az alaplapi HDMI-re dugom rá a képet, akkor bejön a BIOS, de ha a videokarira, akkor nincs jel!! A kártyán lévő ventik felpörögnek!
Normális ez így és csak ha feltelepítettem a OS-t és a drivert akkor fogja érzékelni, vagy valami gond van? (a gond a megérzésem)tápegység lenne gyenge hozzá? (500w minimumot ír) elvileg 2-t is elkéne bírjon vagy rosszul gondolom?
/a gép első indítás után pár sec-el lehet h újra indult, de nem vagyok benne biztos, egyébként nem sipol, nem kerreg semmi/
Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm!Peti
-
CuteP
csendes tag
válasz quailstorm #21275 üzenetére
Nem állítottam semmi ilyesmit! szóval gondolom nem...remélem hogy ez lesz a gond..
Abban tudnál segíteni h merre fele keressem majd a BIOS-ban?
(majd holnap lesz a gép és én is egy helyen ) -
Frod
addikt
No, telepítettem a rendszert az SSD-re, minden szép és jó, gondoltam akkor ideje rádugni a HDD-t is, (WD Black 1TB), na most a Bios-ban felismeri az egyik sata foglalaton úgy, hogy "0.000 MB" és ezen kívül semmit sem tudok vele kezdeni.
A Win7 már nem látja, pedig a Lemezkezelőben akartam formázni.
Az eszközkezelő viszont lát egy "Ismeretlen eszközt", a nyakam rá, hogy ez a hdd lesz.
Mivel/hogyan tudnám leformázni, hogy használható legyen?Do you see the white shadow?
-
quailstorm
nagyúr
UEFI-hez nem értek. Nem is nagyon láttam. Nekem klasszikus Award BIOS-os a gépem. Ott a peripherial settings-be van asszem. De eleve nem olyan sok oldal, végig lehet pörgetni. Nálam van Integrált, PCI és PCI-E. Ezen kívül tud egyszerre menni a PCI-E és az Integrált XP-vel és 7-essel, multi monitor mode-ban.
Úgyhogy ne egy kapcsolóra számíts csak. -
CuteP
csendes tag
válasz quailstorm #21278 üzenetére
köszönöm szépen!
Majd írok ha gépközelbe kerültem
üdv -
krisztian112
senior tag
Üdvözlet!
Nos, olyan problémám lenen a számítógépemmel, ami 3 éves, és olyan hibákat produkál ami elég bosszantó. Először is:
Sok olyan alkalom van amikor nem indul, nem kapcsol be. Bevan dugva a konnektorba, de az alaplapi visszajelző nem világít. Ilyenkor ki-be történő dugdosással az alaplapi zöld led 1 mp-re felvillan, majd a házban levő hűtőventik ledjei is felvillannak. (ez nekem érdekes, mert sztem csak akkor kellene, ha benyomom a power gombot, szimplán bedugom menértem hogy kapcsol fel). Kb 10-15 perc dugdosás után elindul a gép és üzembiztosan teszi dolgát. Ez a probléma 5 bekapcsolásnál 3 szor fordul kb elő. Én tápra gyanakodnék esetleg abban van valami zavar, kikellene cserélni, másmiatt miért nem kapcsolna be a gép, vagy az alaplap?Másrészt pedig ha elindul a gép, 5ből szintén kb 3 bekapcsolásnál ez a kép fogad:[link]
Ha F2-t nyomok ugyan betöltődik a rendszer de rövid időn belül kékhalállal újraindul a gép, egyébként F1 F10 entert- szoktam nyomni és akkor betöltődiik és nem lesz kékhalál.
Erre a problémára tudnátok tanácsot adni? Köszönöm szépen válaszaitokat!
Ui: Alaplap: Asus m2n68-am plus, AMD quadcore phenom 9650, Codegen 400W táp, 500gb WD hdd, RAdeon HD 4670 dedikált GPU 512mb, 2GB kingmax ram 1066 ddr2
[ Szerkesztve ]
Huawei P10 lite
-
pruzsi
őstag
válasz krisztian112 #21280 üzenetére
Milyen táp van benne,továbbá a konfigot is leírhatnád.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz krisztian112 #21280 üzenetére
Üdv!
Azt a tápnak nevezett valamit nyugodtan lecserélheted egy megbízhatóra. A Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/ topicban kérdezz rá. Valamint, valószínűleg az alaplapi elemed is le van merülve.
-
Sickboy25
addikt
-
choco01
addikt
válasz Sickboy25 #21285 üzenetére
Távolítsam el a CMOS jumpert és indítsam el magyarul, vagy mi?
Ennek kell a kiegészítő 12 volt 4 pólusú csatlakozó, mármint az alaplapnak?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Sickboy25
addikt
-
Sickboy25
addikt
válasz choco01 #21288 üzenetére
Nem igazán értem most ezt... Valaki nincs a szomszédodban, aki látott már gépet belülről?? Mert azért a tápot bekötni nem túl bonyolult...
Szerk: össze lehet csúsztatni ez egyik felén a két csatit és rádugod a lapra, csak egyféle képpen lehet a hosszú csati bekattan a helyére és a másik végére bedugod a rövidet...
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
choco01
addikt
válasz Sickboy25 #21290 üzenetére
Bekötöttem...a saját asztalimat is én raktam össze még régebben, de itt is ugyan úgy azoknál nem volt kiegészítő 12v szükséges.
Itt viszont de, de a 8 pin bal vagy jobb oldalára csatlakoztassam 4 pin-t (12v) ?[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
válasz Sickboy25 #21290 üzenetére
De itt a képen 1x 4 vagy 2x 4pin van..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Sickboy25
addikt
válasz choco01 #21292 üzenetére
Nem értelek, most mennem kell mert lejárt a munkaidőm, ha estig nem segít senki visszatérek... Nagy segítség még a User manual a deszka kiskönyve...
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
choco01
addikt
válasz CoolMan #21296 üzenetére
Ezt láttam az elején is de a tápon csak 4 pinesek vannak, meg egy 6-os van egy 2-essel mellékelve..de mintha a képen is csak egy 4 pines lenne, de ugye így kétszer 4 pines mehetne..
Nem tudom a bal vagy a jobb felére a nyolcnak mint képen is bekarikáztam a nagy körön belül hogy két oldala van.Szerk.: a PIN 1 és 5 a jobb oldala lenne?!!
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz hszilard666 #21299 üzenetére
Az én hibámból volt vele baj, szóval amúgy eddig jól muzsikál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV