- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szlovibuki
tag
Sziasztok!
Tegnap kezdődött a probléma: hazajöttem, kapcsoltam volna be a gépem, de miután felpörögtek a ventilátorok le is állt. Utána pedig csak akkor volt hajlandó ugyanígy "elindulni", mikor áramtalanítottam. Lehúztam az alaplapról a tápot, majd visszadugtam, és akkor működött. Ma reggel megint így indult, de most már csak vagy a harmadik táp-lehúzás után volt hajlandó folyamatosan elindulni. Mi lehet a gond? Én a tápra gyanakszom..
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz szlovibuki #21801 üzenetére
Üdv!
Első körben a táp a gyanús. Kérjél kölcsön egy megbízhatót és azzal próba. Amúgy milyen táp/gép?
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok!
Valami probléma van a gépemmel, csak nem tudom, hogy pontosan melyik alkatrész a ludas. Az iPhone-t egyfolytában ledobja, majd ismét szinkronizálni akarja. Drivereket már újraraktam, windows 8 újratelepítve, telefon működik más gépeken, és az USB kábel is biztos jó. A gép adatai:
Gigabyte b85m-d3h, rev 1.x legújabb bios
I5-4330
Corsair cx430WMegpróbálom minél részletesebben elmondani, hogy mi történik a géppel. Bootolás után bejön ugyan a kezdőképernyő, de a monitor elsötétedik egy pillanatra, aztán kifagy, és nem reagál semmire, csak ha hosszan nyomom a kikapcsoló gombot. Ezután következő bootolásnál már a Windows 8 recovery indul, hogy töröljem ki a beállításokat/rakjam újra. Újraraktam, driverek, frissítés, on/off utility feltelepítve, telefon bedug, nem jó, dobálja lefelé. 1333 MHz-en van a memória, bár 1600-at is bírnia kéne, a bios alap beállításokkal. Kihúztam, megnéztem más géppel, más kábellel, mindenhogy működik. Kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam, bedugtam a telefont, bebootoltam, és a telefon ugyanazt csinálja, a Windows meg megint elszállt, lefagy. Ráadásul mikor x. alkalommal raktam újra, már a Windows boot-nál nem akart tovább jutni, hanem megállt, vártam egy 20 percet, mire a táp elkezdett hörgő hangot hallatni, mintha valami baja lenne. Lehet, hogyedtig nem is ment a veti, és most derül ki, hogy csapágyas?
Ezek után én egy alaplap cserére tippelek, nem tudom, hogy mit kéne még próbálnom. Valaki?
Előre is köszönöm!
-
yoh890
csendes tag
válasz szlovibuki #21801 üzenetére
hali.
tápra gyanakszom én is, vagy kilazult egy csati és rosszul érintkezik, vagy elszállt benne valami és kezd behalni.
de még nem biztos hogy táp, ugyan is én is jártam így, és nekem a VGA volt a hibás.
kezd azzal h megnézed a csatikat h minden a helyén van-e, és ha igen én azt javaslom h egy ki majdan be dugdosás nem árt. ha akkor is szar, akkor nézd meg másik táppal. -
tornas
őstag
válasz Builder #21804 üzenetére
A táp minősége megfelelő, de a winyód még mindig döglött (ha úgy vesszük). Én ennek a cseréjével kezdeném...
Jacta: Ami még szóba jöhet, az a VGA-ád tápellátó kábelének a cseréje esetleg (valamint megigazgatnám VGA-át - kivenni és visszatenni). Ha ez sem segít, akkor az a VGA valszeg bedobta a törülközőt (szerintem a VGA RAM-ja jobb létre szenderülhetett).
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
tornas
őstag
válasz Builder #21808 üzenetére
Mivel ez egy HDD, így ha gariidőn belül meghibásodik, akkor mást nem tudnak tenni csak kicserélni (tesztelés után, ami annyit jelent, hogy ők is meggyőződnek róla, hogy nem mondasz hülyeséget). Viszont ki kell hogy cseréljék neked, mert még a nagyker is csak cserét küld a helyére, nem javíttat legtöbbször (a szervizesek sem).
Nekem sz@rt már be winyóm egy év után (két év volt a garancia rá). Bevittem, mondtam, hogy BAD-es (1 db volt rajta) lett. OK átvesszük, egy hét teszt és mehettem a cserélt winyóért, ami új lett, új gariidővel.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
quailstorm
nagyúr
Hali, van egy kis problema.
Adott anyam gepe. ASrock lap, 1,5gb RAM athlonXP 1,4ghz, GF 4200Ti.
ket hdd, 160+40. Nagyobbon az XP. Tap otthon javitott mercury.
Egyik nap I/O errorral leallt (nem voltam ott). Azota a 40e kerreg, a masik meg ujraindulgat, kohog, novekszik a bad sector is bitang lassu. Adatmentest masik gepben megkezdtem.Szerintetek mitol mehet tonkre egyszerre 2 HDD?
-
kjani18
őstag
válasz quailstorm #21812 üzenetére
Mérj rá a táp 12V-jára.
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Predator2
addikt
Helló
A mai nap fogta magát a gépem és el kezdett kékhalálokat dobálni
Hogy és hol tudom megnézni azt, hogy mi is van/volt a hiba?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Predator2
addikt
válasz CoolMan #21818 üzenetére
Köszönöm
Ezt írja ki a program:[link]
Rákattintok az utolsóra:[link]
Mi lehet a hiba? Ram?
Gépem:
i53570k
Samsung 125GB 830 SSD
Asus Ati 7870 VGA
Asrock Z77 Extreme4
Corsair Vengeance LP 2x4GB (CML8GX3M2A1600C9)>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
XNX1992
csendes tag
Sziasztok! Egy érdekes dologra szeretnék választ kapni, kb úgy nyár eleje óta szenvedek a gépemmel és a mai napig nem tudtam rájönni mi lehet a probléma, ezért nyitottam egy új topikot hátha meglátja valaki és tud segíteni benne. Na a helyzet, Windows fagyások kb 3-4 napos eltéréssel, volt hogy a merevlemez elkezdett kattogni. Először ara gondoltam hogy a 6 éves tápom a gond vettem egy másikat. Továbbra is csinálta lecseréltem a hdd-t is. Egy hétig semmi. Majd pénteken jelentkezett a kattogás de nem fagyott ki a gép, majd 2 napra rá vagyis ma kifagyott. szóval arra gondolok, hogy alaplap lesz a hunyó. Gigabyte ga-990fxa-d3 30k-s lap volt annó az eggyel feletti ud3-as még mindig 30-ks sztem a lap nem lehetséges bár nem tudom. Aki tud valamit kérem segítsen!!
Kérlek Priviben írjatok, vagy hívjátok a 06705842528-as telefon számot, így egyszerűbb!
-
Zolibaba24
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy újraindulgat a gépem, leszűkítem, ha letöltök valamit firefox -al, vagy explorerrel vagy, ha telepítem a flash playert, eddig csak ezekben az esetekben produkálta. Böngészés mehet napestig, semmi probléma. Először megfagy egy pillanatra, majd újraindul. Kékhalál nincs, pedig kivittem a pipát. az automatikus újraindítás négyzetből.
Friss telepítés. Hálókártyát, tápegységet cseréltem már, ugyanaz. Vinyó 98/100%-os hard disk sentinel szerint, nincs bad sector.
"Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet..." ez került be a rendszerinfóba
Egyébként nem jelentkezik a probléma. A fent leírtakon kívül bármit csinálhatok.Lefuttattam pár 3dmarktot, stresszeltem a cpu-t, memóriát, merevlemezt, most épp a memtest fut 0 hibát mutat.
Gépem:
xpsp3
socket 775 3ghz pentium
2*512 ram
Asrock 775VM800 alaplap
Ati 9200SE Vga
Ide 40gbVolt már valakinek hasonló? Javaslat, ötlet?
Válaszokat köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb!
-
chewycl
tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy olyan kékhalált, hogy nem indul be a gépem csak csökkentett módban! A windows loading screen után újra indul folyton. Ez a bug check code: 0x00000116.
Rákerestem, és azt írja hogy a videókártyával van a gond. 2x újra raktam a drivert és csak akkor hajlandó elindulni ha nincs fent az illesztőprogram.Van annak esélye, hogy valaha is működőképes lesz ez megint? Vagy mi mást próbálhatnék még meg ?
Ja, és pont most járt le a garancia isKonfig:
evga p55 sli
i5 760
gtx 460 1gb
corsair tx 650w
4 gb ram[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz XNX1992 #21820 üzenetére
Cserélj adat kábelt a HDD-nél. S próbáld ki több slotban is. Más ne legyen rádugva, csak az op rendszer hdd-je.
Zolibaba24: Neked is célszerű a fentieket megtenned, bár ez kicsit x aktás, ami nálad van...
Lehet akár vírus is. A memóriákat is vedd ki, egyesével tedd vissza mindegyik slotba és próba.
Ha DUAL chanel-ban futnak, akkor tedd Single módba őket. S vedd visszább a ramok frekvenciáját egy lépcsővel.
Keress olyat a Bios-ban, hogy Spread Spectrum. Ha van (több helyen is lehet), kapcsold ki. (mindenképp javasolt).
chewycl: Nem sok esély van rá, hogy jó legyen.
Biztonság kedvéért próbáld ki a vga-t egy másik gépben, (ezzel ki lenne lőve az esetleges alaplap és tápegység hiba), ha ott se jó, akkor...
Illetve annyit megtehetsz, hogy kiveszed az alaplapból és vissza. Ettel az esetleges kontakt hibát orvosolhatod. -
benikeee
tag
Hali.
Olyan problémám van hogy néha, befagy a gépem 10-30 másodpercre... Ez mitől lehet?Múlt héten vettem.
Amd fx 8320
Chieftec ctg 500
Asus m5a97 evo r2.0
Gigabyte 7870 oc
Kingston hyperxblu3/4g 4 gb 1600 MhzPls help mi lehet a hiba?
Ja és a másik dolog hogy nem tudom a monitorom 75 herztre rakni pedig eddig is azon ment most meg 60-on megy és elég zavaró :S.
AMD FX 8320//Asus M5A97 EVOR 2.0//Chieftec CTG 500//Gigabyte GTX 1060 3GB WF2OC//Kingston HyperX 2*4GB//Corsair Carbide 200R//Thermalright Macho 120
-
Jacta
csendes tag
válasz chewycl #21822 üzenetére
Az én gépemnek is ugyanaz a baja mint a tiédnek.
Bár nekem előtte produkált mást is. Két monitort dugtam rá a kártyára és utána 1 héttel később kezdődött.
Pl. először (napokkal ezelőtt) játék közben arrébb csúszott a kép, becsíkozódott majd szint váltott meg mindenféle. Neked voltak ilyen tünetek?Nekem más régebbi videókártyával hibátlanul megy a gép. Sokáig reménykedtem, hogy a táp lesz a ludas, mert azt kicsit olcsóbb kicserélni mint egy vga-t. (Mivel pl. a régebbi vga-m ötöd annyit se eszik mint az "új", de ha túl sok watt miatt lenne a bibi, akkor be se kapcsolna a vga. Vagy nincs igazam?)
Az én videókártyámon is most járt le a garancia. Micsoda véletlen egybeesés...
[ Szerkesztve ]
-
Wheeler8
csendes tag
Sziasztok, ma építettünk egy gépet barátommal ( ő már csinált ilyet)
El is indul megy faszán , de vmi égett szag kezdett el terjedni, leszedtem a CPUID Hardware Monitort, és a TMPIN1-re 127 fokot írt ki, gyorsan kikapcsoltam, a többi pin 20-30fok voltGép: FSP aurum gold 400W, Fractal Design Core 1000, i5-4570, 2x4 GB kigston hyper xx blu,
gigabyte h87m-hd3, WD RED 1TB , win 8.1-et raktam ráVihetem vissza ? Esetleg probáljam meg sima Win8-cal?
Köszi a segítséget! -
Jacta
csendes tag
válasz Wheeler8 #21830 üzenetére
Nézzétek meg, hogy a CPU coolere helyesen illeszkedik-e az alaplapra. Valamint lehet, hogy a paszta rosszul van terítve a cpu és a hűtés között. De inkább vigyétek szervízbe, PC boltba. Ott pár ezresér összerakják, szakszerűen. A windows nem csinálhat ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
chewycl
tag
Nekem annyi volt, hogy dota 2 közben egyszercsak lefagyott a gép. újraindítás után még vissza is tudtam menni a meccsbe, nem is sejtettem semmit. 15 perc múlva viszont hirtelen kikapcsolt és onnantól fogva nem indult csak vga driver nélkül..
Safe modeban viszont elég sokat neteztem de nem írt ki hibát. Sajnos nem tudtam letesztelni más gépben, a közeli egri szervizeket meg inkább kihagynám mert nem egyszer próbáltak már átverni...Elküldtem inkább don_peter-hez pestre. Remélem tud vele kezdeni valamit
-
WillChi
őstag
válasz Wheeler8 #21830 üzenetére
Minek használsz külső programot a hőmérésre ilyen estben? A BIOS-ban levőt kell megnézni!
Az 'égett szag' nem lehet, hogy csak az új táp szaga? Hasonló lehet az is.
[ Szerkesztve ]
Keresek C64-hez Action Replay MK6 vagy MK7 kártyát. Esetleg Final III-at tudok cserébe adni.
-
Zoom3r_HUN
csendes tag
asztok, kis segítség kellene. Bővíteni
próbáltam a gépet 4GB RAMal, behelyeztem az
újat a meglévő mellé majd mikor bekapcsoltam
a gépet a monitor jelet kapotf de nem történt
semmi (biosba se tudtam belepni fekete
kepernyo volt ranezesre mnden működött).
Ezután kivettem hatha ugy beindul, a gep el is
indult szokott modon de a windows inditasi
hiba miatt javitani probal minden automatikus
ujrainditas utan. megoldhato win ujratelepitea
nelkul a dolog? meglevo RAM: 2x2GB 1600Mhz
uj RAM: 1x4GB 1333Mhz.alaplapom ASUS M4A785M-EVO
-
XNX1992
csendes tag
válasz Zoom3r_HUN #21834 üzenetére
Életbe nem fog úgy menni!!!
Kérlek Priviben írjatok, vagy hívjátok a 06705842528-as telefon számot, így egyszerűbb!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Zoom3r_HUN #21836 üzenetére
RAMoknál BIOS-ban állíts flex módot ha van.
-
kromatika
veterán
sziasztok adott egy asrock g31-as lap,(3 éves)benne core2 proci,és 400W FSP táp(6éves).a gép azt csinálja mostanában,hogy kb 2X ,3X szor meg kell nyomni a bekapcsoló gombot amire elindul.De akkor is kb 5 mp,vel később indul a gomb megnyomása után.valamint ha be van kapcsolva a gép,ha rádugok pendrivét,akkor megszűnik a kép.alap lapi vga-t használok.mi lehet a gond?a csatlakozókat már megmozgattam,de ez sem segített.semilyen tuning beállítás nincs.előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
XNX1992
csendes tag
válasz Zoom3r_HUN #21836 üzenetére
2x4 gb egyforma frekvenciájú lehetőleg kitben, 2x2 giga meg 4 giga + a frekvenciája is más, hát nem nagyon fognak együtt működni, de sztem aki kicsit is ért hozzá az tudja... add el mind a 3-at és vegyél 2x 4 gb-ot úgy jó lesz.
-
Jacta
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja írtam ide, hogy mi a baja a gépemnek. (vga driver felrakása után win betöltésekor lefagy a gép totál, több op. rendszer, több driverrel is próbáltam stb.)
Mivel driver nélkül simán megy a gép gondoltam megnézem GPU-Z-vel.
És igencsak szembetünő volt, hogy a papíron feltüntetett 134 Gb/s memória sávszél helyett, a gpu-z csak 19,4 Gb/s-et ír.
tornas írta, hogy a fagyás lehet attól, hogy a videókártyán tönkre ment a RAM. Ezek szerint ez is arra utalhat? Vagy pedig driver nélkül nem mér jól a gpu-z?
-
benikeee
tag
Hali.
Az mitől lehet hogy a gépem megáll néha 10-30 másodpercre és csak az egér mellett megjelenik a kis homokóra és utána megy tovább?
AMD FX 8320//Asus M5A97 EVOR 2.0//Chieftec CTG 500//Gigabyte GTX 1060 3GB WF2OC//Kingston HyperX 2*4GB//Corsair Carbide 200R//Thermalright Macho 120
-
bzsolt99
tag
Hali,
Mi lehet a probléma ma vettem egy uj gépet alaplap memoria proci.Beszereltem majd pedig müködés jelét mutatta bebootolt a windows látta a memóriát nem sípolt majd kikaőcsoltam és egy ssd rákötöttem mert az még elmaradt.
Ezután pedig nem indul bekapcsoló gombra csak annyit csinál megpördíti a ventit a procin és utána annyi.
Akkor tudom előidézni ha ki majd be dugom a tápkábelt.
ASRock Z87 Pro3
Intel Core i5-4570 3.2GHz BOX
CORSAIR XMS3 DDR3 8GB/1600
Corsair vx 550W -
luiaxe
csendes tag
Sziasztok!
A következő a probléma a számitógépem a bekapcsolást követően lefagy, jobb esetben újra indul.Minden féle teszt progit futtattam már de nem akadtam hibára.
Mi lehet a hiba?
Köszönöm a segítséget!Asus M5A97 R2.0
AMD Phenom II X4 Black Edition 965,
Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 ,2*4
Gigabyte Radeon HD 7850
Corsair hx 450[ Szerkesztve ]
-
LyonnaisFan1
őstag
ŰDV! Remélem jó helyre karcolom be ezt:
Adott egy majd 3 éves Kraun gép Kraun táppal. (A 400W táp járt a házhoz, ergo táppal ellátott gépház lett véve)
Az utóbbi időkben elkezdett furcsán viselkedni. Konkrétan két probléma is van egyszerre, ami miatt a gép nem megy.
#1 Probléma
Amikor bekapcsolom a gépet a gép a bekapcsolás után lekapcsol. 3-8 percek után, ez változó.
(Ez 100%, hogy a már öreg gyári intel procihűtő miatt van. Már nem tudja hűteni a procit, ami gyorsan felmelegszik. a bios pedig a biztonsági beállítások miatt lekapcsolja a gépet, nehogy felfőjjön a proci. a proci hőfoka a lekapcsolások idején ~70 fokosak. Azaz túl vannak melegedve. Tehát a procihűtő biztosan cserés. És az új procihűtővel megszűnhet a proci túlmelegedési probléma.)#2 Probléma:
A gép bekapcsolásakor az usb portra csatlakoztatott billentyűzet nem működik.
Bootolásnál semmilyen világítás sincs. Mintha be se lenne dugva. (de más usb dolgok mennek. pl. egér és gamepad)
A billen kívül még a monitor csinálja azt, hogy nem kap jelet. Így a bekapcsolási folyamatot nem is lehet látni.Röviden ezen kis gondjai vannak a Kraunnak.
A második problémánál arra gyanakszok, hogy az alaplap adta meg magát, ami egy asus p5b. Nem egy 2013as darab, de tette a dolgát.Vajon mi kínja lehet?
(szervízbe elviszem minden képpen, de kiváncsi lennék arra, hogy itt ezzel kapcsolatban mik hangzanak el ÐÐ)As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
kjani18
őstag
válasz bzsolt99 #21847 üzenetére
Húzd le a tápról az ssd-t, ha úgy indul akkor ott zárlat van.
luiaxe
Próbáld újratelepíteni az oprendszert, valami sérült fájl csinálhatja
LyonnaisFan1
1, Elöregedett hűtés... Lassabban forog a venti? Koszos a hűtőborda? Vedd ki a madárfészket a venti alól, lekvározd újra a proccot, ha csapágyas cserélj ventit, ha leégett a prociban a cache, ki kell cserélni.
2, Biosban kéne körülnézni, frissíteni, takarítani, ha ezek nem segítenek, alapra gyanakszom.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások