- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacs95
csendes tag
Sziasztok!
2009 karácsonyán vásároltunk egy számítógépet, semmi komolyabb hardware-s gondja nem volt eddig, amin ne segített volna egy bios reset vagy egy esetleges kipucolás.
Egészen a tegnapi napig, beindítom egy fél pillanatra felvillan a LED várok vele 2-3 másodpercet (ez normális szokott lenni) aztán mikor már folyamatosan elkezdene világítani, nyekken egyet a sípszó helyett, és leáll!
Leszedtem a gép oldalát, megnéztem a proci ventilátor 1-2 másodpercig tesz néhány kört, aztán annyi..Gép adatai:
MB: ASUS P5KPL-AM
PS: LC POWER 420W
CPU: Pentium Dual-Core E6300 @ 2.80GHz
VGA: ATI RADEON HD4670 512MB
RAM: 2GB
OP: Előző héten telepítettem windows8-at a 7 mellé
------------------
A tápegység mehetett tönkre legalábbis én arra gyanakszom, de mivel nincs egy felesleges fillérem se, ezért szükségem lenne valakire, aki ebben megerősít.Üdv:kovacs95
[ Szerkesztve ]
-
eryka-chan
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy olyan gondom hogy ma szétszedtük a gépünket hogy rakjunk bele egy új vinyót de azóta nem akarja az igazat. bekacsoljuk és bekapcsolja a monitort pár másodpercig aztán ki. világít mind a két gomb rajta hogy dolgozik de semmit nem csinál. kihúztunk mindent hogy nem e az új vinyóval volt e baja de a régivel sem akar továbbjutni. és hiába nyomjuk meg utánaa reset vagy a kikapcsoló gombot hosszan, ki sem akar kapcsolni. csak világit. áramot kap az biztos XD. nemtud valaki segiteni?
köszi -
laca000
őstag
válasz eryka-chan #21052 üzenetére
Elsőnek ellenőrizd le, minden be van-e dugva helyesen, nem-e mozdult el, másodszor cseréld ki a winchester kábelét.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz eryka-chan #21054 üzenetére
Kábelt a winchesteren cseréljetek, remélhetőleg csak az tört meg.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz eryka-chan #21056 üzenetére
Videókártyát is húzd ki, majd tedd vissza, rögzítsd helyesen, még akkor is, ha úgy véled, az helyesen benne van a slot-ban
-
laca000
őstag
válasz eryka-chan #21058 üzenetére
Igen, sajnos tápgyanús.
-
eryka-chan
csendes tag
Hát nemtudni. Majd megy a szerelőhöz. ha tényleg az alaplapot nyomtuk meg valahol ahol nem kellett volna vagy mittudom én XD akkor az manjd ottan kiderül. azért köszi a segitséget
-
Gyuffa
tag
Sziasztok!
2napja van egy nagy problémám. Újra raktam a gépet, vadiúj szűz win7 van fent, indításnál csinál olyat hogy a monitoron egy sima néha kék, néha fehér háttér bejön és kifagy a gép.
Winyó-t megnézettem ismerősömmel az 100%-os.
Ramokat rakosgattam másik foglalatba hol egy hol 2 ram volt indításnál a gépbe, de ugyan az a probléma.
van mikor az "üdvözöljük" előtt és után jelenik meg a háttér.
de utána még kerreg a winyó, majd megáll, és jön a fagyás
Tuti valami hardveres problémám van, de egyik napról a másikra?
Én a winyóra tippelek, mert az valami katasztrófa néha hogy kerreg
Most akarok SSD-t rendelni.GTX 260 VGA
2x4GB 1600Mhz Corsair ram
AMD Fx4300 proci
ASUS M5A97 R2.0 alaplap
samsung 200GB winyóNagyon köszönöm, aki válaszol és próbál segíteni.
Aki ír nekem, az tegye meg hogy PM-be keres mert nem biztos hogy egész délutánt fent tudok lenni, és ott könnyebben vissza tudok írniÜdv mindenkinek!
Gyuf -
Ruszki
senior tag
válasz Gyuffa #21063 üzenetére
Üdv!
Probáld meg átdugni a HDD-t egy másik tápkábel ágra!Vagy ha van lehetőség akkor megnézni egy másik táppal,lehet a táp lesz a probléma forrása!(nem rég volt egy hasonló esetem)
Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Rammal kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni tőletek.Elinduláskor folyamatos sípoló hang mellett nem Bootolt a gép.Egyértelmű hogy hardveres hiba,mint kiderült az egyik 1GB-s DDR2 volt a hibás.Addig sakkoztam a slotokkal ,amíg jó nem lett a dolog de Bootoláskor csak 1gb-t ír ki,viszont a windows és a DxDiag 2048Mb-t számol... Ilyenkor mit lehet tenni? Előre is köszönöm a segítségeket!
XBOX ID: GoTReX #4839
-
Gyuffa
tag
Tehát ha szektor hibája van akkor mindenféle képpen ajánlatos a csere, nem?
Előbb megcsináltam azt amit Ruszki mondott, de ugyan úgy nem jó, átakartam tenni most az asztal témát, hogy a tálca átlátszó legyen, jött a fehér kép, és kifagyott.
Holnap megnézi ismerősöm a VGA-t de nem hiszem hogy köze lenne hozzá.
Most este még megpróbálom újra tenni rajta a rendszert, ha ugyan ez lesz akkor holnap megrendelem SOS-be az SSD-t, ezt a mostani, meg meghagyom háttértárnak, arra még talán csak jó lesz. -
Gyuffa
tag
Sziasztok
Újra tettem a gépemet, de előtte az előző partíciót töröltem ami 35giga volt, majd törlés után lett 51giga, ami mondjuk nem is baj, a driverek felmentek, nincsen egyelőre semmi hiba, remélem nem is lesz
Köszönöm még1x mindenkinek, aki írt a hibámmal kapcsolatban.
Üdv.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy benyomom a gépet, megy a proci venti, winyó, de nem pittyen a gép.
Meghalt az alaplap? (Fel vannak púposodva a kondik, ma viszem cseréltetni őket) -
sziporka
csendes tag
válasz kjani18 #21048 üzenetére
Köszönöm a tippet, megprobáltam.Az alaplap tipusát rosszul adtam meg, ez a lap egy NF7G-HDReady.
Találtam a fiók mélyén két ilyen kártyát - bár müködöképességük kérdéses - beraktam a gépbe, helyzet ugyanaz.Minden mindegy alapon elkeztem benne cserélgetni a pci-e kártyákat, újrainditgattam.Rengeteg újrainditás után elindult a gép,felismerte a 8800-ast, kérte az újrainditást - megtettem.Újra ugyanaz a helyzet állt elő..Ujra cserélgettem, beindult a gt220-al,gyorsan probáltam egy bios frissitést win alól.Ujrainditás, ujra semmi...Viszont a biosban ennél a lapnál állitási lehetőségként alaplapi-pcie-pci van, a gép automatikusan berakja a pci-t.Nem tudom ez számit-e.
Most ujra elindult a gt220-al, ki sem merem kapcsolni... -
raubisoda
senior tag
Sziasztok.Kérdés mert már besokkolom magamat.Nem értem mi lehet a vinyómmal.Tegnap cseréltem ki a 1156-os félkonfigom egy AM3-as félkonfigra.Azóta az van,hogy bekapcsolásnál nem indul a vinyó mintha nem kapna áramot.De most jön a pofon sajnos lekell húzzam a sata kábelt(áramkábel)visszadugom belépek UEFI-be kilépek és láss csodát szuper megy a win és stb.Ez mindaddíg megy míg kinem kapcsolom ha kikapcsolom ismét kezdődik.Vinyó HD502J samu Alaplap Asrock 970 Pro3
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
raubisoda
senior tag
válasz CoolMan #21079 üzenetére
Rasurbo DLP 535.Próbálgattam átdugdosni.Táp nem lehet a gáz mert eddíg jóvolt csak tegnap óta csinálja.Nem valami bios beállítás lessz?De azt sem hiszem hisz áram gond van mert nem pörög fel.Csak ha mókulom ahogyan írtam.
-
raubisoda
senior tag
vinyó kizárva lehet neked lessz iagazd sőt remélem neked lessz és akkor hapy minden.Thx
-
raubisoda
senior tag
Ugyanaz egy másik 400-as táppal.Passz sztem a lap a hunyó vagy a phenom II 965 be sokat eszik és az lehet?
-
adiokosteve1
csendes tag
Sziasztok.
Nekem a következő gondom lenne, amióta kicseréltem a processzoromat egy jobbra azóta a gép nem hajlandó újraindulni. Reset vagy program általi újraindulás majd a monitor kikapcsol a gép dolgozgat de végeredményben nem történik semmi. Áramtalanítanom kell majd újra bekapcs, csakhogy evvel hamar kinyírom a tápot.
Ötletek mi lehet a hiba oka?
Alaplap: Gigabyte Intel P965 BIOS for 965P-DS3 F10
Videokártya tulajdonságai
Eszköz leírása NVIDIA GeForce GT 220
BIOS leírás Version 70.16.2E.00.71
Telepített illesztőprogramok nv4_disp (6.14.13.2049 - nVIDIA Detonator 20.49)
Memória mérete 1024 MB
Processzor: Intel Pentium III Xeon 2.67GhZTápegység: chieftec gps-450aa-101 A de 450W
Korábbi Processzorom: Intel Pentium 4 3.20GHZ/2M(cache)/800
-Evvel a procival minden gond nélkül újraindult.A segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok! Egyik nap volt áramszünet és azóta nem hajlandó elindulni a gép, azaz elindul de...
Eljutott addig, hogy bejött a win7 felirat utána egyből ki is kapcsolt a gép, következő indításnál már sokkal előbb leállt. Azt hittem elszállt a win7, de ha berakom a telepítő cd-t és elkezdem instalállni akkor is kikapcsol.
Mi mehetett tönkre? Táp? winyó? Hátha valaki találkozott hasonlóval... -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz adiokosteve1 #21085 üzenetére
Üdv!
Az alaplapod támogatja azt a processzort? Mert lehet, hogy az a baja. Amúgy pontosan milyen alaplap, mert meg kellene nézni a CPU Support listáját és egyből kiderül.
(#21086) BoneDragon:
Mindenképpen első körben egy kölcsön táppal kell megnézni.[ Szerkesztve ]
-
adiokosteve1
csendes tag
Nos a doboz ezt írja: LGA775 for intel Core 2 Extreme Quad-Core processor
A másik részén ezt írja Ultra durable Quad Core optimized, tehát számomra logikus a támogatás igaz az FSB órajel az 1333MHz-t ír. Ez nem tudom lehet e probléma.Amit egy program mond:
Általános
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Központi processzor Intel Pentium III Xeon processzor
Grafikus kártya
Videokártya NVIDIA GeForce GT 220
Videó memória 1,00 GB
Képernyő felbontás 1440 x 900Központi processzor
CPU neve Intel Pentium III Xeon processzor
Kódnév M[ Szerkesztve ]
-
kjani18
őstag
válasz BoneDragon #21086 üzenetére
Táp, vagy alaplap gyanús. Bios reset, cmosclear , próba másik táppal, ezeket próbáld először.
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Kerto
tag
válasz adiokosteve1 #21085 üzenetére
Bios frissítés esetleg?
-
raubisoda
senior tag
Uraim probléma orvosolva.Rühelli a lap a samsung vinyóm mert beteg .Váltottam WD Green-re 64mb cash 500gb és láss csodát zökkenő mentesen teszi a dolgát.
-
erik22
tag
Hellosztok nekem olyan bajom lenne hogy nem indul el a Asus all suite 2,de már egyszer volt fent a gépen és tökéletesen működött csak valamiért nem indult el letöröltem és most felraknám újból és olyat csinál h elindítom az exe-t beugrik alulra a tálcára az ikon és kilép nincs a folyamatokba se próbáltam más verziót más honnan letölteni és ugyan az a reakciója kilép!valami ötlet?
Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
rpetra2013
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A következő problémában szeretném a segítségeteket kérni:
Nem régiben vásároltam a következő alkatrészeket (illetve a régi gépemből bele került egy 1 TB winchester, a Táp egység ami 400 W-os):
- ASUS sFM2 F2A85-M alaplap
- AMD Athlon II X4 750K processzor
- Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) memória
Az összeszerelés után a következő jelenséget tapasztaltam: Az alaplapi vga-ra csatlakoztattam a monitort és amikor elindítottam a gépet akkor a következő síp kódot kaptam: 1 hosszú 3 rövid, és ezután semmi.
Ismerősökkel konzultálva arra a megoldásra jutottunk, hogy a régi gépemből megmaradt ASUS HD3600 PCIE-es videó kártyát szereljem be és arra kössem a monitort. Ennek a műveletnek köszönhetően a probléma megoldódni látszott hiszen elindult a gép.
Na gondoltam akkor meg nézem a BIOS-ban az alaplapi VGA beállításokat, hátha ott van valami beállítási probléma. Meglepődve tapasztaltam, hogy a BIOS menüben a kérdéses menüpont teljesen hiányzik.
Próbáltam BIOS frissítést, resetelést, de sajnos nem lett jobb a helyzet.
Kérdésem az lenne, hogy valaki tapasztalt-e már hasonlót? Esetleg gyári hiba lenne?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kjani18
őstag
válasz rpetra2013 #21093 üzenetére
Én úgy oldottam meg egy hasonló problémát, hogy sikerült lecserélnem az Asus lapot egy Asrockra.
Biztos van más megoldás, de Asust többet nem veszek senkinek, csak Asrockot, mert már vagy 10 gépet raktam össze, de az egyetlen Asussal több gondom volt, mint az Asrockokkal együttvéve...Olvass vissza, hátha más is járt így!
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
gonger
senior tag
Sziasztok,
Már naponta van egy ilyen kék halál az asztali PC-n.Előjön nyugalmi állapotban, böngészés, podcast letöltés, filmnézés vagy zenehallgatás közben is.
1-2 hónaja került bele egy új SSD, azzal win7-re váltottam. Szinte minden ilyen lefagyásnál a hangszóró iszonyatos kattogó hangot hallat.
Mi lehet ez? Driver hiba?[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Mai esti jelenség áramszünet utána nem indult el a gép!(kb 2 másodperc volt a áramszünet)
Áramtalanítottam majd vissza semmi,megnéztem a tápot a kis led világított rajta az alaplapos sajnos nincs led így nem tudtam megállapítani próbáltam kb 5-6 szor aztán lehuzogattam a power kabeleket a dvdrw hdd ről a többi csak megmozgattam benyomtam és bekapcsolt,visszadugtam a dvdew hdd ket és megy azokkal is!
Közbe futtattam aida 64 stabilitás tesztetet semmi probléma hdd sentinelt is feldombtam mind a 2 hdd 100/100-as.
Szerintetek mi lehetett a baj hogy egy kb 20 perces intervallumig nem reagált?[ Szerkesztve ]
-
Menetíró
csendes tag
válasz pruzsi #21098 üzenetére
A számítógépedben lévő táp az nem egy sima "trafó" mint mondjuk egy magnóban, vagy rádióban. Egy kapcsolóüzemű tápról beszélünk aminek sokkal bonyolultabb a felépítése, ráadásul tele van elektronikával, félvezetőkkel, stb... Azt hiszem többet már nem kell mondanom.
Ami nem romlik az nem is működött soha...
-
Rivaul
addikt
válasz pruzsi #21098 üzenetére
A szétszedés gyógyította meg valószínűleg. Bekapott egy kis zárlatot a gép s az nem engedte indulni. Ilyenkor a széthúzogatás szokta is orvosolni a dolgot. Nem kell aggódnod hogy spontán megismétlődik.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic