- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Lassan minden hétre jut valami "új"...
Tegnap a 20 fokban bekapcsoltam a klímát, és elég hideget fúj, ez jó, de valami kerepelés is hallatszik a motortérből, "ránézésre" a kompresszor körül. Ami a fura viszont, hogy januárban vettük a kocsit, és nem volt gond a klímával, szépen párátlanított télen, még 3-5 napja is hidegben, és semmi sercegő/kereplő mellékhang nem jött. Tehát most először akkor kerepelt, amikor meleg lett. A kicsit olyan hang, mintha beleérne valami tárcsa valami fémbe, és amint kikapcsolom a klímát, a hang is eltűnik (old a "kuplungja"), visszakapcsolom, újra előjön.
Alapjáraton alig hallani, de ott van akkor is, ha aktív a klíma. Ahogy emelem a fordulatot, mindegy hogy sebességben haladva, vagy egy helyben állva üresben, vagy kinyomott kuplung mellett akár gurulva, a lényeg hogy ahogy megy fel a fordulat, a hang is erősebb, talán az üteme is gyorsul picit, ez nem biztos (3-4000 körül már a motor bőgése elnyomja a klíma kereplést). De hidegben miért nem csinálja? Gondoltam, hogy hidegen nem megy a klíma hűtőventije, ami viszont a 20 fokban már bekapcsol, és az kerepelne, de elvileg az nem jár mindig, nem? Hondánál ki-kikapcsol alapjárati egy helyben üzemnél is a klíma ventije.
És azt gondolnám, hogy a venti az fix fordulaton jár...Ha hidegebb lesz reggel, megpróbálom újra.
-
diablo1984
veterán
válasz Yoshida #57901 üzenetére
Nálunk is tegnap bekapcsoltam a klímát ősz óta először, viszont szerintem nincs benne gáz!A tűzfalnál van egy csavaros bontási pontja, a környéke és olajgőzösnek tűnik, a csővel a központban, gondolom, ott fingta el magát a tömítés, így tömítés csere és klímatöltés következik az eladó kis autónkon.....
-
rob210
Topikgazda
válasz Yoshida #57901 üzenetére
A hütő ventillátor ahogy kapcsolod a klímát úgy kapcsolja a ventit. Azaz amíg megy a klíma a venti is jár.
Mondhatni kényszer hűtéses.Az a hang pedig 95%, hogy a klíma kuplung hangja lesz.
Eddig a hidegben nem csinálta most tágult a lamellázat kicsit és el is kezdett szólni.Renault power
-
Tomi0703
addikt
válasz rob210 #57877 üzenetére
Igen azért volt fura ez nekem, tudtommal feszítőt gyárt.
Viszont a linkelt oldalon nincs Ina feszítő, más márka abból mondjuk Gates mehet?
Valamint ha nem szettbe veszem akkor csavart sem adnak hozzá, nem? + a Hepu vagy Graf pumpához jár tömítés?Más: Laguna 2 ph1-re felmegy a 215/60 R16-os gumi?
-
törölt tag
Belső tér (mondjuk L3 lakkozott konzol) fóliázáshoz írtatok itt Lion nevű tagról, de ahogy látom, már törölt az accja. Esetleg aki volt nála, elérhetőséget tudtok?
-
Savanya
addikt
Uraim !
Jó klímást tudnátok ajánlani ? Van egy icipici szivárgás a rendszerben .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Cserélném a biztonsági övet.
Mi lenne a pontos sorrend hogyan csináljam?
Nem találtam semmilyen videót róla.
2000 évjáratú clio, sajnos 2 szer is kimostam de nem lett sokkal jobb.
Előre is köszönöm a segítséget. -
rob210
Topikgazda
válasz Geri19831208 #57910 üzenetére
Leveszed a b oszlop borítását aztán a küszöb felé haladva a további borítást nagy crova és kicseréled.
Renault power
-
Yoshida
aktív tag
válasz rob210 #57903 üzenetére
Köszi, jól látom, hogy 20-30k egy új klímakuplung? (legalább lehet cserélni függetlenül a kompresszortól... )
Van ebből ajánlott márka?Így használva kockáztatok bármit? Azt gondolnám, hogy nem tudja károsítani a kompresszort, de lehetséges hogy beáll a kuplung, és akkor fixen mindig forgatni fogja a kompresszort?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A kerámia szerencsére győzött a karcok felett, illetve eltüntethető volt szinte minden, csak a kilincsen maradt egy nagyon pici, de az szinte nem is látszik, csak közelről. Kárszakértő ma reggel kint volt, természetesen addig nem nyúltam hozzá. Kiírta fényezésre meg ilyenek.
Ezek után kérem, hogy kápé utalják el a felvett kárt, amire látatlanban, kb 80-90 ezret mondat, mert hogy a Laguna fényezése nem éppen olcsó.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Váltóban szoktatok olajat cserélni? Elvileg ugye nem kell. De azért kérdezem, ez is olyan, mint a 30 ezres olajcsere ciklus, hogy inkább ne tartsuk be?
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Kauffer eredeti ELF olajat árul ? Valakinek van tapasztalata velük? -
UHHH
senior tag
A képeken az látszik, hogy rárakja a meglévőre. Majd oszd meg tapasztalataid!
Ha már itt vagyok, hátsó kamerát vett már valaki aliról? Nagy wasistdas beszerelni?[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Sziasztok! Megane II/2-n a bal első kilincs úgy egy hete nehezen jár, akár kívülről, akár belülről nyitom. Mintha szorulna belül valami, erősebben kell húzni, mire megmozdul. A többi zár nagyon könnyedén nyílik, ahogy meghúzom a kilincset. Nem szeretném eltörni a zár belsejét, szerintetek egy sima zárolajzó-jégoldó megoldás lehet, vagy valószínűbb, hogy szét kell szedni?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz orosziem81 #57933 üzenetére
Te sem vagy tisztában, hogy működik ez manapság :-)
Tehát, van amikor szakszervizben javíttatom, azok megcsináljak (most csak mondok egy árat) kb 200 ezerért, biztosító fizet.
Vagy megcsinálja Józsi a fényező szomszédban, elküldi a számlát, biztosító fizet.
Vagy kérek a kár szakértői felmérés, fotózás, papírok kitöltése, vagyis a megtörtént hivatalos kárfelmérés után, számla nélküli kifizetést magánbankszámlára, ez nyilván kevesebb, mint amit a renault kiszámlázna, vagy bárki más, de van egy programjuk, ami alapján kikalkulálják, ezt is elmondta a kárszakértő. Erre mondott kb 80 ezret.
Mivel az autón semmit nem kell csinálni, a kilincset meg majd kicserélem már ha nagyon zavar, de mint írtam szinte nem is látni) ezt az opciót választom.
A tükröt fogom megnézetni a Renault-nál, hogy nem-e kapott akkkorát, ami miatt baja lenne majd, de ezt is elmondta, hogy akkor plusz kárként felveszik, jóváírják.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz orosziem81 #57933 üzenetére
-
orosziem81
tag
Tuti nem vagyok kepben, de nekem kisse igazsagtalannak tunik, hogy ha az autoddal mint irtad semmit nem kellett csinalni miert is kersz el ekkora osszeget...
En megertem, hogy a masik figyelmetlensegebol neked idegeskedni kellett es ez restanciat kivan. Azomban tan lehetnel szuk markubb is egy olcsobb tanulopenz kifizettetesevel. Mondjuk ket okbol: rendes volt es hagyott papirt, valamint neked lenyegeben karod nem szarmazott.[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz orosziem81 #57944 üzenetére
Nem akarok állást foglalni ,de egyet biztosan tudok... biztosítót nem kéne sajnálni...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
rob210
Topikgazda
válasz Steven #57945 üzenetére
Ez a biztosítónak nem fáj, a másik autó tulaja fogja fizetni.
Én konkréten felhívnám az elkövetőt és elmondanám neki, hogy 30.000.- és kihagyjuk a biztosítót, de ez én vagyok és nem is az én autóm, tehát nincs jogom beleszólni.
Ha nem lett volna lekezelve a laguna, biztos, hogy komolyabb sérüléseket szenved.
Az meg, hogy le volt kezelve nem az elkövető érdeme, tehát ebből nem csinálnék lelkiismereti kérdést.Renault power
-
Robi81
tag
2003 megane 2 1.6 16v kacsa mennyi es mijen valtoolajat kell vennem?Magam meg tudom csinalni a cseret? Akna van. Ugy dontottem raszanom azt a penzt,illetve artani nem art.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért egy nagyon fontos dolgot kihagytál az igazságérzetedből!
Olvass már vissza, hogy miért NEM látszik a gyári fényezésen a dolog?
Basszus, ráköltött egy rakat pénzt, hogy védje az autóját. Nem tudom sérült-e az adott védelem, ha igen, nem gondolod, hogy azt helyre kellene állítani?
Meg azért ne sajnáljuk már azt aki bosszússágot okozott neki, lehet tudta, hogy a kamerák vették, megtalálják és akkor sokkal rosszabbul járt volna, ha nem "jófejeskedik", mert valljuk be, nem ez a jellemző. Nekem is már 3 olyan karcom van, ami parkolóban hagyott rajta valaki... Nulla papír mellett. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mi az, hogy lehetnék szűk markúbb? Ez nem normális kijelentés... Teljesen független ez attól, hogy kitudtam úgy polírozni, hogy lényegében szinte eltűnt róla 99%-ban minden, ettől függetlenül ebben az állapotban, ahogy ide kiraktam képekkel és, ahogy a biztosító lefényképezte, ugyanúgy bevihettem volna a rönóhóz és ők biztos elkértek volna 200 ezer feletti összeget minimum!
Komolyan, engem ért kár, nekem kellett emiatt elbaxnom erre két napot, nekem az elég sok pénz kiesés volt. És mivel én vagyok a tulaj nem küldhettem a feleségemet intézkedni. És még a tükröt is meg kell majd nézetnem.Azt sem értem, hogy egyáltalán minek koptatom erre a bill-t, de azt is leírtam, hogy cetlim sem lett volna, ha nincs bekamerázva szinte minden. De tegyük fel tényleg, valóban jó szándékú volt. Lapozzunk...
A biztosítónál meg nincs olyan, hogy szűkmarkúbb, ha hibáztál a bonus malus valamennyit ugrik vissza.------------
(#57948) ungawaIgen azt is meg kell nézetnem. Jól látod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest