Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
válasz Prérikutya #11850 üzenetére
Elküldik nyugatra... szerintem nem nyúlnak hozzá.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Zozzant
addikt
válasz Prérikutya #11852 üzenetére
Háát nemtom, hogy nekiállnának-e komolyabban vizsgálni, nekik lehet hogy jó ha ezért elkérnek egy valag pénzt, azért előtte beszéld meg az mennyi Vagy csak simán rámondják hogy gazdasági totálkár.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
faki_
senior tag
válasz Prérikutya #11854 üzenetére
Volt egy esetem 2-3 éve a Camera Kft.-vel Pentax K10D ügyben:
A váz hibátlanul működött, pontos autófókusszal több objektívvel kipróbálva, használva. Éppen olyan hepp volt rajtam, hogy kell egy 35/2.4 és kipróbáltam 2-3 eladó példányt, de mindegyikkel össze-vissza fókuszált. Volt amelyikkel csak egyik irányba tévedett, de volt olyan is, amivel hol így, hol úgy. Az eladók gépein jól működtek az obik. Utánaolvasgattam és láttam, hogy ez nem egy szerencsés páros, másoknál is előfordult ilyen, de volt aki megelégedéssel használta. Mivel erős volt a késztetés és alkalom adódott, vettem egy garanciás 35/2.4-et, gondolva, hogy majd a szerviz megoldja a problémát.Telefonba azt mondták, ezt meg tudják nézni rögtön, ha beviszem és megmondják a tutit. Személyesen megjelenve, már kb. le se szartak, hagyjam ott és két héten belül írnak. Három hét után elfogyott a türelmem és elkezdtem telefonon zaklatni őket. Annyit elértem, hogy a következő napon megnézték, szerintük jó az objektív, biztos a váz hibás, nem tudják kalibrálni egyiket sem, küldjék-e külföldre mindkettőt (mert hát úgy az igazi)? Mivel biztos voltam benne, hogy a váz jó, kértem, hogy küldjék. A végeredményként ~2,5 hónap után felajánlották, hogy hozzákalibrálják a vázat az objektívhez 62e Ft-ért (akkor a gép ért 38-40e Ft-ot). Ezek után csak akkor megyek hozzájuk, ha rá leszek kényszerítve.
-
APippo
tag
Üdv fórumtársak, érdeklődni szeretnék ti tuti többet tudtok mondani nekem mint amennyit én guglizni tudok.
Nagyon régen édesapámnak volt Pentax gépe, kiskoromban mindig imádtam vele rohangálni. Ezért már kicsit elfogult vagyok a márka iránt Meg egyébként is. A lényeg, Pentax K-50-ről milyen véleményetek van? Használhatóságban, mennyire lehet matatni benne? Specifikációk alapján tetszik de hátha van köztetek valaki aki használja(ta) is, milyen véleménnyel vagytok róla? Esetleg árban hasonló Pentax szóba jöhet, főként amatőrfotózáshoz.
Köszönöm szépen!
-
_csocso_
senior tag
válasz APippo #11856 üzenetére
Szia! Jó kis váz, ár / értékben az egyik legjobb, időjárásálló, magnézium váz, kicsit régebbi szenzor, 16Mp, de zajban felülmúlja a Canonokat ( Nikon korábbi vázaiban ugyanez volt ), felbontásban pedig bőven elég így is szerintem. Világos pentaprizmás kereső, ilyet biztosan nem találsz a konkurenciánál, ebben az árban. Első-hátsó módválasztó tárcsa, ergonómiára nagyon jók a Pentaxok, kivitelezés minőségére is elég jók szoktak lenni, bár, ha színes vázat választasz, annak a műanyagjával előfordulnak problémak ( nyiszog ), de egyébként az is használható. A gumírozások is elég jók rajtuk, én még nem találkoztam elnyúló / leválóval, mint más cégek termékeinél.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
blackmoto
senior tag
válasz APippo #11856 üzenetére
Négy hónapja használok egy fehér dupla kitobjektívvel (18-55, 50-200) vásárolt darabot. Maximálisan megfelel az elvárásaimnak.
Bátran merem ajánlani amatőr fotózáshoz tökéletes választás. Ennek semmi baj az összeszerelési és az anyagminőségével. A merészebb színvariációkkal lehet, hogy van gond, azokkal nem találkoztam.
A legjobb, mikor eleredt az eső, és nem kellett aggódnom, hogy hova dugjam a gépet. Vígan mentem tovább az állatkertben kattintgatni, jól vizsgázott. -
tarsan
csendes tag
Sziasztok.
A K-10D keresőjében van 2-3 folt,(gondolom kosz,igy vettem) hogyan tudom eltüntetni és a képminőségre van hatása? -
_csocso_
senior tag
Valószínűleg a mattüvegen lehet valami, ha nem maga a kereső foltos. Van rá Youtube-os diy, de lehet hogy a kiszedés után visszarakáskor újra kerül rá szennyeződés. Szerviz meg tudja csinálni. Képminőségre semmi hatása nincs, hisz nem a szenzoron van.
[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
-
tarsan
csendes tag
A fújkálás bevált,egy pötty maradt a keresőben.
Majd nekifogok még egyszer.
Köszönet! -
tarsan
csendes tag
A k200D vázam érdekes dolgot produkál.
Levettem a 18-55-ös kit obit róla,rátettem a Sigma 70-300 DG-t,erre kiirja bekapcsolás után,adjam meg a gyu.távot.Manuálnak ism. fel.Előtte a k10D-n normálisan működött az objektiv.
Van tippetek mi a probléma? -
Prérikutya
csendes tag
Sziasztok!
Miután a képproblémával írtak itt nektek, pár hozzászólással feljebb, után azért elkezdtem nézelődni új vázak terén...
K-5 úgy láttam már nem árulnak itthon sehol. K-50, K-S2 megy ill. a nagyok- k-3, k-3II.
Szerintetek melyiknek van jobb képe a k-50-nek vagy a k-s2-nek? gondolom itt a k-3-as mindent visz?A te nevedet, hogy hívják?
-
mumk1
addikt
válasz Prérikutya #11870 üzenetére
A K-S2 kontra K-50-hez csak annyit , hogy mivel tavasz óta használom mindkettőt (K-30), igazából csak annak éri meg a KS-2, aki szereti a kihajtható kijelzőt és a Wifi/NFC által adott távirányítást, mert szerintem képminőségben nem tud többet a K-30/K-50 párostól, úgy hogy a nagyobb pixelszám miatt nem éri meg a jóval magasabb árat a K-S2. Ha valamit esik majd az ára, akkor viszont igen jó vásár lehet.
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
Mikisys
őstag
válasz Prérikutya #11870 üzenetére
Én a K50-et választanám, jó gép és általános célokra tökéletesen megfelel.
Nekem külön jól jönne, hogy lehet bele ceruza-akkut is tenni adapterrel, ami hosszútávon lehet előnyös.Üdv!
-
tarsan
csendes tag
Üdv
Használ valaki Miranda 2x-ezőt? Csak manuál obikhoz jó? -
csmat
senior tag
Sziasztok!
A k50 mennyire vízálló? Gondolom medencébe nem kéne úsztatni, ugye? Max egy nagyobbzáporr bír ki?
Hogyan tudom egy gyerek ujjlenyomatát a leg kíméletesebb módon letörölni az objektív (első) üvegéről?
-
APippo
tag
@sos456 és @blackmoto köszönöm szépen a tapasztalatokat. Eddig nagyon hajlok rá, hogy az említett kitobikkal együtt vegyem meg. Pláne, hogy nincs is rossz tapasztalatotok vele! Tényleg köszönöm.
-
Plafoon
tag
Szoktam esőben használni meg se kottyan neki, szemüveg törlővel lehet az objektívet törölni
-
rspaul
újonc
Sziasztok.Nem rég lettem Pentax K30 tulajdonos.Lenne pár alap kérdésem.A gépet M42-es obikkal használom adapterrel.Feltűnt,hogy nem tudok más AF pontot kiválasztani,hiába állítgatok bármit is.Csak a középsővel működik.Ugyan ez van manuális Pentax obival is.Ezt meglehet valahogy oldani vagy nem? Meg M42-nél nem működik a fókuszcsapda se.
-
törölt tag
Sziasztok
a Pentax K-50 és a K-s2 melyik Canon és Nikon gépeknek felelnek meg, hová vannak besorolva?
Gépvásárlás előtt állok, s most felmerült a Pentax név is a másik kettő mellett (Canon 700/750D, Nikon D5200/D5300).[ Szerkesztve ]
-
_csocso_
senior tag
válasz #14121216 #11891 üzenetére
Szia! A K50 a Nikon 5100 és 7000 között van félúton, időjárásálló, pentaprizmás kereső, viszont nincs felső státuszkijelző, általában nagyon jó a fogásuk a Pentaxoknak, persze ez szubjektív. Gumírozásukkal sem szokott probléma lenni. A K-S2 a 7200 és az 5300 közé tenném valahova, ez is időjárásálló, mint a 7e.- sorozat, viszont nincs felső státuszkijelző mint az 5e.- sorozaton, pixelszámban viszont mindkettőnél kisebb, azokban 24MP- van ebben "csak" 20. Viszont a kijelzője kihajtható, ami komponálásnál segíthet. A 7000 sorozattal a K5, és a K5-II, a 7100, 7200-al a K-3 ill. K-3II van pariban.
-
Xantomas
őstag
válasz _csocso_ #11857 üzenetére
K-50-ben magnézium váz? Nono, azért fals infót ne mondjunk róla. A k50, és 500 közt annyi a difi, hogy az 50-esben benne vannak a gumi, ill szivacsos időjárás álló szigetelések, az 500-asban meg üresen állnak a nútok.
A burkolat ugyanúgy műanyag, mint a korábbi kétjegyűeknél (K10, K20, K30) csak a belseje van masszív acél lemezekre összerakva.A K7- K5 -K3 magnézium ötvözetű, bár a k7, asszem még acél volt.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
válasz _csocso_ #11894 üzenetére
Nem fém, műanyag
Kár hogy nem csináltam a szétszedéséről képeket, de, műanyag. A borkolata műanyag, belül egy hajlított 2 mm-es acél lemezre vannak rögzítve az elektronikák. A szenzor nyákja is egy lemezen van (ami egyben a hűtése is, azért kevesebb a szenzorzaj hosszú záridős képeknél, mint az azonos szenzorral szerelt Nikonoknál), és ezt a lemezt mozgatják kis állandó mágneseken át az alaplapon található tekercsek.Viszont a vaku kondija nem tudtam teljesen kisütni, az megb@szott rendesen. Legalább a lábait leszigetelhették volna.
-
Xantomas
őstag
válasz xXxian #11897 üzenetére
Jogos.
Érdemes végignézni ezt a videót is:
Pro DSLR + Cheapo Lens vs "Cheapo" DSLR + Pro Lens
Ok, nem profi tesztvideó, de hozzá nem értőknek is befogadható a nyelvezete, és viccesek is.Én is azt tapasztaltam, hogy az obi sokkal többet nyom a latba, mint a váz. A gép a szolgáltatásokat adja.
A pentaxoknak csak az a baj, hogy a fél erdő zeng egy tükörfelcsapáskor, ráadásul egy olcsóbb obi (kb 200e ft-ig mindegyik), ami lötyög, ezt még fel is hangosítja.
-
_csocso_
senior tag
Nem válaszoltam, de szerintem is baromság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nintendo Switch
- Mazda topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- SkyShowtime
- Gumi és felni topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Proxmox VE
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest