Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_csocso_
senior tag
-
_csocso_
senior tag
Ehhez már az új 16-50 (500k) 11-18 (500k), és a még meg nem jelent 50-135 (6- 7-800k?) lenne az ideális. Nekem volt 16-50, de az olyan, hogy az SDM vagy màr elromlott, vagy el fog. 50-135öm nem volt, ugyanaz a kategória.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
tothl
addikt
válasz _csocso_ #12759 üzenetére
Nekem még a régi van mindkettőből. Az 50-135 lassan ébredő fajta de utána egész nap jó. A 16-50 jól működik. Meglátjuk hogy bírják, a képük szuper. A K3 III a forumok szerint sokkal erősebben hajtja az sdmet, korábban teljesen beállt motorok is azonnal életre kelnek vele a tapasztalatok szerint
-
tothl
addikt
Megérkezett a K3 III. Ugyan random beleraktam vagy 100 expot a semmiért, de első blikkre igen jónak tűnik bár sok mindent újra kell tanulnom. Nagyon precíz szerkezet, igen gyors és jó fókusszal.
-
tothl
addikt
Köszönöm !
Egyelőre az AF finomhangolásával bajlódom, valahogy máshogy adja ki, mint a K3 és K5 gépeknél..
-
tothl
addikt
Egyébként ez a gép egy csoda. Éles használatban valami zseniális. Óriási előrelépés a normál K3 -hoz képest minden tekintetben. Öröm használni
-
nagyúr
Legutolsó Foto magazin megvan nektek?
Abban is van Pentaxos hír.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Xantomas
őstag
Így idestova, 3 évnyi k30-k50-k70 javítási statisztika, ráta, metodika érdekel valakit?
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
válasz Polarstar #12776 üzenetére
Várok egy hetet, amíg a legtöbben válaszolnak, mert kiment egy halom érdeklődő mail.
Nagyon benne van az emberi faktor. Valahol lenyomata a valóságnak is.Ettől függetlenül, előzetesen, nem lepődök meg. Akik a leginkább a fogukhoz verték a garast és a lehető legolcsóbban akarták megúszni, azok mind eladták már a vázukat.
A kedvencem az az eset volt, amikor egy sokgyermekes, szegénységben, gyerekét egyedül nevelő apukának ingyen megcsináltam a k50-esét (amit szintén kapott kapott), fehér szolenoiddal, meg kapott egy felújított, bagóért szerzett 17-70est grátiszba, mert a gyereke fotós OKJ-re iratkozott. 10 hónappal később, mástól került hozzám a váz tisztításra, cca 80e expoval többel, amit egy esküvőfotóstóstól vett, nem kevés pénzért
Egyrészt elég takony dolog cseritibe kapott dolgot ekkora haszonnal tovább adni ( etikátlan, de legalább 1-ről a kettőre jut) másrészt jó, mert bírta a strapát.Amúgy, mostmár egész jó alternatívája van a japánnak, a nem szétkopott gyári felújításával, száraz kenésével a legalábbis a mi éghajlatunkon. Hogy milyen párás környzetben, arról nincs visszajelzés.
Egy nagyon ciki esetem volt. Leadott egy vázat, de már akkor alkudozni próbált. Mikor átvette akkor is. Majd egy hét múlva visszahozta, hogy nem jó, átvertem, kéri vissza a pénzét vagy csináljam meg. Nos, minden vázat, amit javítok, plombálok színes menetragasztóval egy adott csavaron. Ezen nem volt. Ekkor vettem észre, hogy a sorozatszám sem stimmel. A jó ember bepróbálkozott egy második vázzal, hogy azt grátiszba megcsinálom neki.
Amúgy a 30-50-70-eseket ks1 ks2-ket ugyanannyira érinti.
Egy mukk se igaz belőle, hogy bármennyire is jobbak.Annyi, hogy a 30-asból adtak el a legtöbbet, utána 50, ks2, ks1, majd végül 70-es. A viszonylag friss 70-esek szolenoid mozgórésze szinte tükörsima. Az éle ugyanúgy megvan, így ugyanúgy felszántja a PET vázat. Azokat legalább nem kell polírozni, csak az éleit elpolírozni, meg ugyanúgy beletenni a száraz kenőanyagot.
-
Brekulon
újonc
válasz Xantomas #12777 üzenetére
Sziasztok!
Nekem volt egy leharcolt k100d super-em amit már eladni nem lehetett. Minden működött rajta (114000 expo) tökéletesen, de a keresője bekoszolódott, így egy fülpucolóval "nekiestem". Mivel ez a művelet után már a mikrokarcoktól nem láttam semmit, jött a fogkrém. Végül már derengett valami, de inkább vettem egy 50-est. A szolenoid természetesen megadta magát. 3x-i csiszolgatás után, beletettem a k100d-ét. 2 éve!!! Azóta kutya baja! Ráadásul a 100-asban van egy a vakuházban is. Tartalék! -
Brekulon
újonc
Még valami!
Nem hallottatok vagy találkoztatok olyan adapterrel, ami az FF obi vetített képét lecsökkenti apsc méretűre. Vagyis az FF obikat eredeti látószögükben használhatom!!?? Hm? Igazán hasznos kis ÜGY lenne. ...........vagy nem? -
Xantomas
őstag
válasz Brekulon #12782 üzenetére
Ha kell tudok adni k100-ba való lencsét, ami jó az összes olyan vázba, amiben elektronikusan nyitható vaku van, mint kx, km, k200, stb.. Egy hónapja újítattam fel 10 db-ot. Igaz, nem SMC bevonat, hanem csak műanyag szemüveg lencsére való karcálló bevonat, meg infra, és kékszűrő. Kicsit macera kicserélni, de megéri, jokkal szebb a kép, igaz a pentaprizmát überelni nem tudja a pentatükör.
A kiműtött zöldet meg pakold vissza a k100-ba, de a felső mozgórészével. Vakuhoz nem lesz jó, mert nincs elég tartóereje, de a mozgrészét használni tudod a ptfe vázasba pedig elmegy a reszelt is, csak dremel polir koronggal adj neki, hogy lekapd a sorját.
Amúgy én nem értem ezt a reszelős dolgot. Valami barom elindította, aztán a szerencsétlen műszakilag nem túl képzett Pentaxosok jól el is b@sszák vele a vázukat ideiglenesen, vagy örökre. Aztán meg meg a sírás amikor kitérdel a rekeszmozgató oldalán a rugó. Szívem szerint töröltetném az összes reszelős posztot, és youtube videót a témában. A legszomorúbb, hogy vannak akik kardoskodnak, hogy bizony a legjobb, ők évek óta úgy használják a vázukat, aztán kiderül hogy évi párszáz expot tesznek bele. A szomorú, hogy jónevű 3rd party szerviz is van, aki reszel.
Fogj egy grafit ceruzát, meg egy körömreszelőt, vagy tűreszelőt, reszeld finomra a grafitot, és mérj ki 1g-ot tedd egy gyűszűbe. Végy egy flakon Motip PTFE sprayt, fújj bele a kupakjába 3g-nyit, majd öntsd a gyűszűbe, kavard meg, várd meg, míg megszárad, elpárolog az IPA.
A száraz port öntsd a szolenoid házba, mozgasd meg a szolenoid állórészét bene, majd ütögesd ki amit ki lehet.
Tádám, évekig semmi baja nem lesz, csak annyi, hogy gyegébb rekesz nyitós obikkal néha nem húzza be a megfelelő rekeszre, hanem egy zártabb állapotban lövi a képet rövid záridőnél.Szerencséd van, hogy a 100-asban a vakunál is van egy. Nem az a gyakori. Csak az elsődlegesen japán piacra gyártottakban van. A direkt exportra gyártottakban már próbálgatták a zöld szolenoidot. Azokban kisebb a rugó ereje, meg a stift ellentartó rugója is gyengébb.
Használtan amúgy már nem is érdemes csak a szolenoidokért régi vázat venni. Egy csomóból már ki van műtve, és jobb esetben a zöld van a helyére téve, vagy semmi.[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Elég halott a topic. Senki sem használja a Pentaxát ?
-
nagyúr
Ha egész héten s...ás van a munkahelyen akkor nem lesz sok kép. És már érzem, hogy ez nagyon nem jó.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
_csocso_
senior tag
November végén jön egy új Pentax APS-C kamera KF jelzéssel. Alsó kategóriás, ha igaz ( K50, K70 helyett talán. )
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
nagyúr
Na, akkor nekifutok harmadjára is. Most, hogy küldés előtt kibaszott a rendszer. Nagyon kezd már idegesíteni.
Tehát: igen érdekes, hogy mióta elkötelezte magát a cég a prizmás gépek iránt - hozott ki egy új alapgépet.
No persze limited nélkül nem élet az élet, zabálja a nép ezeket a gépeket. november 25 után többet is megtudhatunk.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
xXxian
senior tag
Sziasztok!
Egy K-500 18-55 / 50-200 kitre, ill. csak 18-55-tel tudtok mondani egy valós, mai árat?
Mediker-es beszerzés, doboz, minden papír, számla van - garancia már nincs. Napellenző nem járt a kithez, vázsapka van, a 2 hátsó objektív-sapka valamiért nem egyforma. Az egyik elsőt sikerült elhagynom.
A gépet használtuk, de nem harcoltuk le, expószám 13.300 körül. Egy darab gyári aksi, jó állapotban. Töltő, USB kábel, CD (Silkypix). Ajándék Pentax tatyó
Az objektívekben valamennyi por látható, nem vettem észre, hogy ez a képalkotást befolyásolná.Extra infó: szolenoid probléma egyszer előjött, szét lett a gép szedve, a szolenoid meg lett mozgatva, azóta jó. Akku tartó kis pöcök (ami akkor sem engedi kiesni az akkut, ha a fedél nyitva van) letört, de az ajtót becsukva természetesen rendben működik a gép.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
nagyúr
Megvan a Pentax KF konfig! Alap és kezdő gépnek nem lesz az rossz! De csak az én véleményem szerint.
Wi-fi - beépítve! Nekem bejön a kifordítható és átfordítható kijelző is.
És teljesen szigetelt!
[link]
A gép a formájával a K-s szériát követi. Szerintem jól néz ki.
A KP formában is kellene már valamit szerkeszteni a cégnek - brilliáns videó képességekkel. Ezt szokták elmarasztalni a cég gépeiből.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Xantomas
őstag
Napokig agyaltam rajta, az, hogy upgradelték a k70-et frissebb alkatrészekkel, az jó-e nekünk. Sokáig morogtam, mert nem ezt vártam/vártuk, de azt látva, hogy mindenki más elhagyta a DSLR csónakot… annyira nem rossz.
Igazából ez egy facelift a K70-re. Nagyjából ugyan azt lépték meg, amit a Kx -> Kr váltáskor. Marad minden, kijelző frissül, meg picit aktuálisabb az alaplap, de nagyjából ugyan az.
Megnéztem a fejlesztési vezetőkkel készült promóvideókat, és már értem a mögöttes motivációt. Leginkább arra leszek kíváncsi, az utált részek hogy bírják. Remélem visszahozza a fejlesztési költségeket, és picit szinten tartja az eladásokat."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
válasz Polarstar #12793 üzenetére
Hivatalosan erre nem tudtak mondani semmit se. Szerintem semmit se. De igazából, ahogy én méregettem, már a k70 eleve nagyobb fesszel tolja meg a szolenoidot, meg van egy kisebb visszarúgása is. Magának a mozgórésznek is a kidolgozottsága is jobb.
”PCMag asked Ricoh if any of the parts changes in the KF were made to address the reported failures. Unfortunately, a representative was not able to answer the question. The team at Ricoh US "has not been provided any information about the solenoid" in the KF.”
2 évet kibír… onnantól meg a jó user cserél újabbra.
Amúgy, a mai napig nem értem, miért nem csinálnak oda egy új modult, ami csereszabatos a mostanival, de már stepper alapú.
Megoldaná a hibát, valós időben lehetne állítani rekeszt live viewban, nem kellene hozzá a tükröt átmozgatni. Erre a változtatásra nincs fejlesztési költség, vagy ennyire dacból, csak azért is ragaszkodnak a tradicionális megoldásukhoz? Bár ez se magyarázat, mert k7-óta a komolyabb vázakban ilyen van. De tény, 6 fröccsöntött ABS műanyag alkatrésznél, egy szolenoidnál, egy kapton PCB-nél, két rugónál és egy lemezből hajlított elemnél nincs olcsóbb.
Ok, dolgoztam japánokkal, tudom milyen sarkított, rugalmatlan gondolkodásúak, rosszabbak mint az echt deutsch-ok. Ez mondjuk megmagyarázná a szenvedésüket."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
simes
csendes tag
válasz Xantomas #12794 üzenetére
En nem vagyok Pentax fan de nagyon sok vaz jart a kezemben, koztuk egy ks1 is. Asszem pont egy Xt30 volt mellette.
Elkepedtem,hogy a ks1 jpg fajljain mennyit lehet huzni minosegromlas nelkul, a raw rol nem is beszelve de a jpg meglepett.
A szinek is elkepesztoek voltak foleg szerkesztes utan.Allitolag belenyultak a raw ba gyarilag, ami nagyon valoszinu mert iso2000 is alig van zaj.
Szoval ha kepminosegrol van szo, akkor nem a sok ff vaz meg fuji jut eszembe, hanem a ks1, vicces.
De toltottem le Ricoh griiix jpg fajljait, az is elkepeszto dinamikaval rendelkezik es csodas szinvilagot lehet elocsikarni belole.
Kar, hogy az sem bir sokat, ido elott hallnak meg. -
tothl
addikt
Áh látom keletkezett pár hozzászólás.
Nekem annyi a bajom az új géppel, hogy a induló 850USD -s árat azért sokallom a jelenlegi forint árfolyam mellett meg pláne.
A solenoiddal elvileg nem lesz gond, de tényleg érthetetlen, hogy miért nem a stepperes mechanikát kapta mert ugyan ahhoz képest, hogy ez nem a K3 szint, de azért egy komoly masina és ha már megvan a know-how nem teljesen értem miért gyártanak két félét.Föltettem pár képet az index fórumra mert mindig hiányolják, hogy nem pezseg a topic gondoltam megosztom veletek is. Flickr Link
Nincs különösebb mondandójuk azon kívül, hogy szeretem cipelni a gépet magammal és nagy örömömet lelem a használatában. Elég koca fotós vagyok. Időrendi sorrendben nézve K5 -ös képektől juttok el a K3 -mon át a K3 III -ig, így a gépeket is össze tudjátok hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
mueller
újonc
Régi olvasóként és aktív újoncként üdvözlök mindenkit!
Amiben tanácsot kérek Tőletek: Pentax K10D. Használtan vettem; ahogy láttam, vészes kárt az előző tulajától nem szenvedett. (Leszámítva, hogy a leszakadt szemkagyló szigszalaggal volt odabarmolva.) Fókuszproblémám van vele: az alapobival (Da 18-55 mm) a téma mögé fókuszál. Nem vészesen, de állandóan hozza ezt a formát. Ugyanakkor telezoom-mal (Hd Da 55-300) lényegesen jobb a minőség. Nem tudom, a fókuszszenzor milyen állapotú? Márkaszerviz, fotóműszerész részéről csak vállvonogatás a válasz: kifutott típus, már nem tudják kalibrálni.
Kérdés: létezik-e még valahol valaki/valamely cég, aki/ami foglalkozik ilyen őskövület kalibrálásával? Ha tudtok ilyenről, és közlitek velem, sokat segítenétek.
Előre is köszönöm! -
Zozzant
addikt
válasz mueller #12797 üzenetére
Van "debug" mód, régen volt és csak emlékszem rá, hogy ott lehetett variálni:
https://photographybanzai.com/2010/11/06/fixing-k10d-back-focusing/https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Xantomas
őstag
Hát… Ha rám hallgatsz, nem feccölsz bele pénzt, használod így, ahogy van. Max eseti sw-es kompenzációt használsz.
Be lehet kalibrálni, de előtte venned kéne egy zsír új jó aksit, vagy tápot, majd egy alapos pucolás kell neki, utána belőni a szenzor síkot, bízva benne, hogy a bajonett síkja nincs elmászva. Ha a szenzor sík ok, be kell kalibrálni az AF-et etalon obival, egy USB-n keresztül. Ilyen tudtommal, hivatalosan Magyarországra nem is került. Én egy picit karcos 1.4-es m42-es 50-est használok hozzá, lefixálva 500mm-es tárgysík-szenzorsík távra. A google drive-omon fent van a gyári SW hozzá, a service manualban pedig hogy kell használni.
Ha nem hozzáértőhöz kerül, hanem valami kontár “mekkelekhez”, jól el lehet baszarintani.Debug menüben tudsz globális AF állítást, pár mikront előre, és hátra tudsz vele állítani. Objektív profilt ez nem tud, szóval obi cserénként újra kellene állítani. Ha csak ehhez nyúlsz, az csak SW-es korrekció, de ilyen idős váznál már mindenféle mechanikai deformáció is lehet.
Fogsz egy memóriakártyát amin csak a menü előhozásához szükséges fájlok vannak, bedugod, engedélyezed a menüt, beállítod a szükséges értéket, majd kikapcsolod a menüt, és kártya ki. Használod tovább a fotózásra szánt kártyádat.
Legegyszerűbb, ha veszel egy ilyet: https://fotoplus.hu/hu/termekeink/fenykepezogep-tartozekok/jjc-aca-01-elessegallito-kartya?gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYLSA_Er5AVCQXzNGCFnvLRM6qJUjTAeXrSUbJ8rm-MTf0htqPSwK-BoClEgQAvD_BwE
és ennek segítségével, obi csere után gyorsan beállítod a kellő értékre.Amúgy a németországi Maerz szervízben piszok jó szakik vannak. Szétbontják, összerakják, bekalibrálják, egyenként, minden részét, referenciaként a mattüveget használva. Csak 4-500 euro a művelet. 12-14 órás munka. Emellé érdemes a digitális obikat is kalibráltatni. (Ilyenkor, igazából csak kap egy új nullpont helyet, amit átírnak a FW-ben)
Ha a C kezdetű szerviz mondta, hogy nem tudják, mert kifutott, s nem tudják, akkor szimplán leráztak, elkerülendő az ár miatti hőbörgést. Szimplán csak annyi, hogy egy windows XP-s gép kell neki, de arra meg elég ha virtuális gépben fut.
-
mueller
újonc
Kösz a válaszokat és a segítséget is! Ekkora költség valóban nem éri meg. Igazság szerint azért ragaszkodom ehhez a vázhoz, mert fatengelyes módon, de elég sok funkciója van. (No meg a nosztalgia.) Csatoltam egy képet; telével készült, kézből, 200 m-ről.
Az élességállító kártyára gondoltam már, csak nem volt infóm róla, külön köszönet érte! Amúgy valóban "C" kezdetű szerviz mondta (ami most már "S").
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest