Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Akula

    őstag

    válasz energomatt #30386 üzenetére

    Én azzal kezdtem, hogy láma vagyok. Az összes fotós ismeretem annyi, amit fizika órán tanultam a lencsékről, tükrökről, dioptriáról, törésmutatóról, valós és virtuális képről. Slussz. A világ átröpült felettem és ma már nem kell a filmet a sötétben kivenni a gépből és előhívatni az Agfánál. Nem, soha nem leszek profi fotós aki a migránsokat fotózza és word-press díjra számít, nekem csak arra kell egy jobb gép, hogy a családi eseményeket, néha egy-egy kirándulást megörökítsek, ha kell tudjak belőle nagyíttatni képet.
    Közeleg a szülinapom. Mivel senki nem tudja mit vegyen nekem, a családtól összefogott, közös ajándékot kapot tőlük. A limit 300-400eFt. Eddig ami játszik:
    - egy utazás a feleségemmel, de szigorúan gyerekek nélkül, hgy kipihenjük magunkat
    - valami komolyabb műszaki cikk (lehet, hogy OLED TV lesz, de inkább egy jó fényképező gép kéne, mert a kompakt egy szenvedés)
    - a hobbim miatt vagy egy félverseny csocsóasztal, vagy egy KTM Myroon (ez már ki is van nézve egy használt, de korrekt darab).
    A leglényegesebb számomra, hogy nem lesz sértődés a feleségem részéről, ha nem megyünk szállodába a pénzt elb@..ni. A TV még jó, a bicaj meg tényleg csak hobbi, nem lényeges. És itt tartok most, nézegetem a DSLR cuccokat az árukeresőn és nem értem mi mit jelent :(

    Látom, sikerült egy kisebb vitát elindítanom, bocs nem ez volt a szándékom, de tényleg láma vagyok. Most olvastam a HSz-eket, hogy objektív is kell. Ez okés, de ahhoz se értek. 18,55,105,stb. Biztos megvan, hogy melyik mire való, pl. távolra, vagy makrózni, vagy portrékhoz, stb...

    [ Szerkesztve ]

    "Akula Sub, ready for the deep!"

Új hozzászólás Aktív témák