Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz szabolcs1975 #17457 üzenetére

    Fullfrém milc kihajtható kijelzővel, 36 megapixel AA nélkül, nfc, wifi, gps és hozzá egy 24MP-s mindenes verzió hibrid fókusszal, meg egy 12-es éjjellátó iso-szörnyeteg fázisalapú fókusszal. Ja, a 36-osnak a fókusza - tekintettel az óriási felbontásra - kontraszt alapú, ami lassú, de hajszálpontos és magasan tojik a focus shift-re meg így minden egyéb AF anomáliára.

    Itt több ellentmondás is van, ami kicsapná a jó öreg CaNikon-osoknál a biztit: milc és fullframe, kihajtható kijelző és fullframe, 36MP-n a Nikon nem hőkölne meg, de azért a szemöldöküket felhúzták, ide a bökőt.. a Canon dettó, hogy wtf, indul a megapixel buli és ő kimarad? .. WiFi, NFC, .. izé. Most soroljam a dpreview-n lévő speckókat ?

    Kb. kong egy CaNikon fullframe magnézium váza az űrtől, amit elfelejtettek kitömni elektronikával a mostani nagyok. Nem mondom, hogy minden új vázat buzizzunk agyon elektronikával, de egy váz legyen már, ami a magamfajta hülye geek-eknek készül.

    Jön most a D800 utód, amit egyelőre s-nek hívnak. Kapott egy GPS-t, természetfotósok örülhetnek, indul a geotagging külső kábelerdő nélkül. De a WiFi már kimaradt, holott a stúdió és modellfotó lenne a második nagy erőssége a 800-asoknak. Majd inkább bukjál fel a kábelben a stúdióban úgy, hogy talán leszakítod-kitöröd a vakupapucsba tolt ormótlan, 100 (!) Mbites, aranyáron bevásárolt kommunikációs kütyüt, vagy ülj le a székre kicsit pihenni, mire az 54MB-s wifi áttolja az előnézeti képet a workflow túlvégén csücsülő monitorra vagy tv-re. :W (Majd járjátok körbe a netet, mik a profi külföldi stúdiók igényei, az ottaniak min agyalnak jó ideje).. Vagy sportközvetítések alatt már tolhatná a váz egyből a boxban ülő szerkesztőségi tagnak a képeket, hogy mire eldől a meccs, már csak egy SAVE gombot kelljen nyomni a cikkre, benne képekkel és cakkpakk mindennel... (Mondjuk sportra nem 800-assal megy ki az ember, de a wifinek igenis van értelme). Erre kapott egy haszontalanul vacak sRAW-t, amit a világ körberöhöghet, hogy most ez így micsoda, mert kb. egy hagyományos raw is elvitte volna 12 biten, leméretezve.

    Cserébe a fázisalapú fókuszhoz nagyon fontos AF fine tune még mindig csak 1 értéket tud zoom esetén. Egy 70-200-nál ha az AF fine tune-ra kér az obi 70-en -5-öt, 200-on meg kérne +4-et, gyanítom, hogy indulhat a vakarózás, mi is fontosabb most Neked akkor, a rövid vég pontossága, vagy a hosszúé. Mindezt egy 36MP-s vázon. :W

    Sony vs obipark: Igen, "csak". Ez nem pénz kérdése sony-nál, hanem stratégia, hogy áttolják-e obiparkba a lóvét, mert a cégnek van tőkéje erre. A Sigma az Art szériával megmutatta a világnak, hogy lehet iszonyatos gyalázó obikat is gyártani Zeissperkettő áron úgy, hogy még autofókuszod is van, miért ne lenne erre képes a Sony (vagy akár szerződni a Sigma-val Alfa fullframe mount-ra?) ..

    Szóval elvagyok én a 800-assal meg értem én a konzervatív agyak felháborodását, hogy minek az innováció, meg képtelen a Nikon, meg hülye vagyok, és lehetne még sorolni, de én nagyon nem így látom. Rohadtul válságban az egész világ, talán kicsit értékekben is, nem csak pénzügyiben és egyértelműen azt szajkózza mindenki már, hogy az innovációval lehet kitörni.

    Nem az a lényeg, hogy mire van szükség. Hanem hogy mire van igény. És ha nincs rá igény, teremteni lehet(ne) és wow. Nem volt igény tapitelóra sem, meg tabletre sem. Az Apple megcsinálta, megteremtette az igényt rá és most a világ legeslegnagyobb biznisze, amiben gigászi cégóriások mennek ölre egymással, az alma meg konkrétan világelső céggé katapultált a kütyüjei által (most előzte be a Google talán)..

    A CaNikon meg még mindig számolgatja a garast, elég lesz-e etetni azt az 50 munkást, akit pl. a Canon rugdos ki Ausztráliában, vagy most akkor mi is legyen holnap. Vakaróznak, meg bealudtak keményen, szvsz. Nikonnál is az új D800s nem arra lesz jó, hogy a világot megváltsa, hanem arra, hogy a meglévő 800 és 800E árakat lenyomja jól. Mi (Ti) jól járunk vele, de a cég nem igazán, egy D610 után meg vajon hova fogják árazni ? Gondolhatod.. Semmi értelme annak a váznak szerintem, mindössze ennyi plusszal, amit beletettek. Makrófotósok is örültek volna a nagy felbontás mellé egy kihajtható kijelzőnek, áhhhh, semmi. :W

    Ha Canon kijön valami ödémanéggyel vagy hasonlóval és lesz benne wifi + új szenzortechnológia, az bünti lesz nagyon. De nagyon nagyon. És ha kihajtható lesz a kijelző, az betenné a kaput sokaknál. (Kevésbé azoknál, akik fújnak erre: aki sziklát mászik és percenként odab*ssza a kijelzőt a kőnek, vegyen egydét).

    Larry: a fórum arra van itt, hogy írjunk. Ha a Nikonnak akarnék írni, akkor neki írnék, nem ide.. :U

Új hozzászólás Aktív témák