- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATM_automata
őstag
Megvolt délelőtt a Nikon szervizben a 18-105 bajonett csere. Megírom már, bár lehet csak engem érdekel...de hátha valakinek még jól jön.
8.000.-Ft alatt volt. Munkadíj + Bajonett gyűrűr és azonnal meg is tudták csinál. plusz akkor már egy szenzor tisztítást is kértem a D7000-re, amit ingyen kaptunk, mivel magyar, 3 év garos a cucc. Korrektek voltak szokás szerint. Csillagos ötös nekik a gyorsaságért. (Nyilván lehet rendelni olcsóbban bajonettet a netről stb, de ez most nem egy ilyen vita indító post, szóval ne is menjünk ebbe bele.) Gyorsan kellett, gyorsan meg is lett csinálva. Köszönjük Nikon szerviz.
Közben pont össze futottam az egyik értékesítővel, akit már régóta ismerünk nagykeres rendezvényekről. Mondta, hogy terveznek roadshow-t az országban, meg workshop jelleggel oktató/tudat tágító előadásokat. Kérte, hogy ha van ötlet, amit szívesen hallanának az emberek és nyilván amit a legtöbben akarnak, azt küldjem át neki mailben és lehet beteszik a tematikába...szóval srácok ha elkülditek nekem (persze ésszel), akkor összesítem és elküldöm neki mailben...Ez egy lehetőség, hogy olyan tudást kapjunk, amire valóban szükségünk van. Éljünk vele.
És persze Hodooor...délelőtt olvastam, de nem bírtam rá írni
[ Szerkesztve ]
What else?
-
törölt tag
válasz ATM_automata #16751 üzenetére
Szerintem sokmindenki sokmindent tud , de én spec. el tudnék képzelni egy-két slukk tudattágítót a színkezelésről, profilokról, proofing, .. - monitortól egészen a nyomtatásig. A Nikonhoz max annyiban kapcsolódik, hogy nekik van jelenleg a világ legnagyobb felbontású fullframe DSLR váza amit lehet többre is használni annál, mint hogy az ember összedobjon belőle egy web galériát 1-2 megapixelen..
Részemről ennyi (ami úgy komolyabban érdekelne pont a Nikontól, hmm.. inkább a jövőre vonatkozó kérdések, de ezekre a válasz csak pár modat lenne, nem pedig egy teljes workshop).
Szóval D800(E) tulajoknak jól jöhet a nyomtatás témaköre mint motiváció és az ehhez kapcsolódó helyes színkezelés, de amolyan mélyvizesen.
-
MODERÁTOR
válasz #40935168 #16731 üzenetére
hát törik a fény rajta, nem csak azért mert prizma és ez a dolga, hanem mert elvileg üvegtag, és a határfelületeken be- és kilépve is törik+reflektálódik. Bár Kleroo biztos jobban tudja, én meg csak tippelgetek, de szerintem minimális veszteség van a prizmán is.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
törölt tag
válasz spanyoll #16753 üzenetére
Amúgy fogalmam sincs, mit kéne egy ilyenre bedobni, mert kb. tájfotót X-től tanulok, modellt Y-tól, kompót Z-től, stb, szóval így .. izé.. jön a Nikon a méhecske színeiben és akkor most előad nekem N frontember valami okosat ? Nem tudom.. passz.
Inkább workshopoljunk a nikonhacker srácokkal egyet, meg jöhet a fél BME infó kar is, hogyan lehetne 2-3 ponton is megadni az AF fine tune offset-et a váznak egy obihoz, vagy lehessen megadni rekeszfüggő offsetet is emellé még, meg ilyen kis alapdolgocskák..
Aztán ki lehet adni yellow lantern néven
-
TayRol
nagyúr
válasz Elektrosokk #16756 üzenetére
kompakt?
-
aleister
veterán
válasz Elektrosokk #16758 üzenetére
Szerintem ne ezzel a fotóval menjél promózni. Főleg ne a Nikonban.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
csacsi77
senior tag
válasz Mauddip #16685 üzenetére
Csak csatlakozom a többi előttem szólóhoz. Ne egyél két hétig, hagyj ki két kocsmázást, de szorítsd ki valahogy a 18-105 obit. Ha nem akarsz a közeljövőben fejleszteni, akkor semmiképpen se vedd meg a 18-55-öt. Nincs azzal semmi baj, kitobi szinten tökéletesen minőséggel, de ha egy obis rendszerben gondolkozol, akkor a 105-ös vég mindenképpen kelleni fog, tán még kevés is lesz. Neked a 18-140 lenne a legjobb, de az persze nagyon drága.
Öreg fater megoldja!!!!
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #16755 üzenetére
Akkor már miért nem Green Lantern néven?
-
törölt tag
No, miután JB-t sikeresen átküldtem az erő másik oldalára a 6D-vel , a minap meggyőztem egy kezdő, fiatal titán belépőt egy D5100+18-105 kombóra abból a pénzből, amije volt úgy alapban cuccra. A tükörcsattogáshoz ragaszkodott, a büdzséje kicsivel alatta volt a témának, de végül kinyögte és most nagy a happyness.
Sztori (akit érdekel):
12 éves gyerkőc, elég okos, intelligens fajta, nem az a buta type. Canonhoz ragaszkodott, 600D-t mondtam neki először, mert bár a 650D-700D-ben eggyel újabb Digic proci van, dpreview összehasonlításban nem győztek meg engem sem zajban, sem másban, az extra 700D fókusz-bigyók overkill, a 650D meg annyira ritka, hogy bár kb. annyi a különbség közte és a 700D között, mint D600-D610 között, mégis a 650D a drágább.. [ez itt a további bla bla helye] .. azt tanácsoltam a delikvensnek végül, hogy 600D-zzen.Persze géppel kellett mennem. Megfogta a Nikont, lőtt vele egy negyedórát, kutyát, minden idiótaságot, el volt ájulva. Utána még ottmaradtam kávézni, anyuci meghívott (jó barátnőm).. aztán eljöttem.
Lelkükre kötöttem, hogy 600D, ha a gyerek 14 éves uncsitesójának is már Canon obijai vannak az 500D-re, legalább tudnak csereberélni. Amúgy mindketten beiratkoztak itt helyben egy kezdő fotós tanfolyamra. Na mindegy. Szerintem menni fog nekik, tényleg jó agyú srác.
Mondtam anyunak, hogy még a D5100-18-105 férne bele a rá szánt pénzükbe, de az obicserebere miatt kanyonoznék és azért jó kis vázak azok is, ugyan mindegy, melyiken tanul meg fotózni a gyerek + az alapokat, rekesz, záridő, stb.
Így jöttem el. Erre este hív pánikolva a csajszi, hogy vettek egy D5100+18-105 kitet és félnek, hogy szar az akksi, mert a gép bekapcsolás után egyből ki is kapcsol, amikor meg töltőre teszik, villog. A használati meg azt írja, hogy ha villog, akkor vigye szervizbe.
/me omg, gyorsan Nikon.hu -> D5100 user manual, olvas, olvas.. felröhög. Szóval extrém hidegben ha a töltő lámpa vibrál (azaz nem villog, hanem vibrál), akkor lehet gebasz. De úgy alapjáraton természetesen el kellett neki magyaráznom, hogy a vibrál és a villog nem ugyanaz, továbbá a Nikon töltők elég logikátlanul fordítva jeleznek, mint normálisabb egyéb-töltők: villog míg tölti és folyamatosan ég, mikor kész.
Éjszakára rajtahagyták és lám, reggel lőn csoda, pöpec minden.
Jót mosolyogtam
-
L4mie
veterán
válasz #40935168 #16762 üzenetére
Töltéskor villog, de ez nagyon el van bszval a manuálokban már párszor írtak ide is hasonló kérdést.
Hát gyorsan lerendezted őket a Canyonról.
btw: ofoofofofofoff pont most lepődtem meg FB-n, hog Sir Riccio nak Cannonja van, pedig én úgy emlékeztem Nikonnal tolja....na sebaj
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
törölt tag
válasz TayRol #16763 üzenetére
Nem tudom, az lesz-e, de ilyen nagyon jólelkű, de nem az a félénk, hanem olyan életrevaló, nagyon nagyon okos srác. Öröm volt neki mutogatni dolgokat, matekban már ilyenkor rég túlvannak törteken, tehát alapokhoz nem fog hülyén nézni, ha rekesz, nevező nő záridő csökken, ilyen dolgokba fut bele, Baki Ádám Zoom-In könyve gyönyörűen elmondja neki ezeket, aztán szépen rá fog állni az "A" módra, párszor menni fogok hozzájuk kicsit okítani, mire jó a LiveView, stb. Akar bogarakat, hangyákat stb. is fotózni.. szerintem jó lesz.
Na ja, ilyen koromban én is kb. a seggem vertem volna.. 18 éves lettem Németben a vendégcsaládnál, akiknél éltem egy évet, amikor megvettem a Yashica T5D filmes kompaktot, híresen éles képű Zeiss lencsével. Akkor imádtam, most meg röhögök rajta, de nekem pl. senki nem volt a családban, aki kicsit komolyabb gépre tudott volna inspirálni, pénzem sem lett volna rá a szülőktől, szóval..
Az 1 évvel idősebb uncsitesója meg Canonozik, 18-55, 55-200 (asszem) + 50 fix 1.8, hát Dani is beleszerelmesedett a dologba.. nyomassák akkor. Néztek itt 3200-est is és egyebeket, de szerintem a 7000-es szenzora egy kisebb, 5100-es vázban, jó iso-val és a jó éles 18-105-tel egy izmos arany-középút.. sokáig nem fogja kidobni, ha rákap.
De amúgy pont ezaz, hogy én csak alternatívaként említettem nekik a Nikont, amúgy Canon fele toltam végig, mert akkor tudnak csereberélni az uncsitesóval. Aztán felülírta a döntést.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #16762 üzenetére
Gondolom megleste uncsitesó cányon obijait, majd a tieidet és úgy gondolta inkább Nikon és lesz
anyucin keresztülkitől obit kölcsön kérni... Okos döntés.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #16766 üzenetére
Szemét voltam, azt mondod ?
Ők kérték, nem én akartam vinni.. -
törölt tag
Urak. Valamit nem értek.
[link] Nikon 1 S2 hamarosan.
Speckók között:
- 73 (!!!) fázis alapú
- 135 (!!!) kontraszt alapú fókuszpont ?
- 14MP szenzorWtf ?
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #16768 üzenetére
Be voltak baszcsizva a nikonrumorznál.
Egyébként amióta leírtad gondolkozom ezen a nikonhekkeres kiterjesztett AF fine tune dolgon. Lehet be is írom a whislistbe. Már ha még nincs benne. Ezt irigylem egyedül a Canonok menüjétől, fícsőrétől.
-
törölt tag
válasz aleister #16769 üzenetére
De akkor már kettőt-hármat írj be gyutáv viszonylatban. Bár a kettő is már állat lenne (közte lineárisan állíthatja a gép, mi kell egy 24 és egy 70 milli közé mondjuk 50-re). A másik a focus shift ellen a rekesz-alapú külön offset, ami a gyutáv alapúhoz hozzáadódik, még azon felül hat (alapban nullán, tehát nem szól bele).
Pl. most egy Tami 24-70-re egyetlen érték adható meg.
A jövőben lehetne két érték: egyik 24-re, másik 70-re.
A nagyon messzi jövőben pedig a két végponthoz két rekeszérték fulltág és f/8 például. Vagy tág, f/5.6 és f/8. Nemtom. Ezzel kilőhető lenne a focus shift, ami márkaobikra is jellemző sokszor. -
törölt tag
Sigma felhasználóknak jó hír lehet: [link] (Az USB dokkolót egy firmware frissítéssel régebbi üvegekkel is kompatibilissá tenné a Sigma).
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #16770 üzenetére
Az a baj, hogy lehet hogy nem lineáris az eltérés. Pl 24-en ha 0, akkor nem egyértelmű, hogy 48-on +5, 70-en meg +10 az eltérés.
Szerintem ilyet inkább ne számoljon a váz, meg ez bonyolítja is az fw buhert.Ellenben 1 tárolt érték helyett 3 már elég lenne. Ahogy írod, mehetne a 2 végállásba és középre.
(#16771) Eperkutyus:
Gondolom így mégiscsak jobban fogyna.
Egyébként üdvözlöm az ötletet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aleister #16772 üzenetére
Most hogy mondod, biztos, hogy nem lineáris. De akkor is kalkuláljon oda "valamit" ami kb. ésszerű az eltérő rekesz függvényében, mert két végpontra hiába állítasz, ha közte meg nincs korrekció
Tehát a két végpont kijelöli a korrekció mértékének két végét, közötte pedig kalkuláljon a váz. Ez egy must-have. A Canon is így csinálja most, nem hinném, hogy egy 24-70-nél csak 24-re és 70-re ad offsetet, 30-ra 40-re és 50-re meg már semmit.
@ Zééé: nem. Azt nem értem, hogy egy 14 MP-s szenzor miért kap ilyen vadállat fókuszrendszert. Illetve nem, mert nem akarok rosszindulatúnak tűnni. Átfogalmazom, jó ? Tehát: miért nem kap egy 24-36 MP-s szenzorú gép ilyen überbrutál fókuszrendszert ?
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz #40935168 #16775 üzenetére
hát az egyetlen dolog amivel el tudják adni az 1-es szériát az a legjobb követő AF-es mirrorless, gondolom azért gyúrnak rá.
B verzióm meg, hogy így csiszolgatják a jövő technológiáját, mert a kicsi szenzort olcsóbb gyártani, reszelni, esetleg kukázni, ha mégis vacak. Mert ha tényleg jön a Canon 100D-nél is kisebb, de F mountos, nagyonpici D2300 (vagy milyen néven emlegetik), amivel piacot akarnak reformálni, akkor ilyen, vagy ehhez hasonló AF-el jön tükör és ovf nélkül.Just a simple Lineman...
-
törölt tag
Az a bajom, hogy nekem spec nem az 1Dx vagy a D4s a csúcs tükrös ma.
Én egy csúcsgéptől elvárnám a kihajtható kijelzőt, az ultrafinomhangolható AF-et, a gyors LiveView-t, a WiFi-t, a tapi screen-t (ki-be kapcsolhatóra) és minden ilyen hülye extrát.
Ehelyett csak böhöm tank vázak, de tartalom nem sok. Lehetne tartalommal együtt is továbbra is böhömnagy tank mind - a kihajtható kijelző miatt meg nem sipákolnék. Nem kéne egy talajszintű enyhébb varangyosbéka makróhoz lehasalni a pocsolyába.
A retyezáton meg a vázamból oszthatnám meg a hegycsúcson az épp elkapott 1-pálcikás térerővel az alattam elterülő tájat FB-on. Mint a sony telómmal, mikor fent voltunk.. Tudom, ezek ilyen ultrageek dolgok, de "come on...." ..
Ez az egy, a geekség, ami miatt szemmel követem a Sony vázakat, mert ők vannak annyira hülyék és "idióták", hogy a geek faktor megvan a vázaikban és emellett végre szenzorban is jönnek fel mint az állat.
Tehát "intelligens" fényképezőket gyártanak, nem buta dögöket. És nem gondolom, hogy megbízhatóságán csorba esne egy csúcsmodellnek, csak azért, mert geek. Maradna a magnézium, a tank kivitel, csak belül a sok kihasználatlan üregben ott lenne a plussz, amit a kő geek díjazna és megfizetne.
-
aleister
veterán
válasz forceberg #16733 üzenetére
Igen, az tuti az.
Nekem az alapfelvetésem az volt, hogy a kikapcsolt feature-ök nélkül ugyanaz a szenzor a Sony-ban feljebb "kezdődik", mint a Nikonban. Erre írtam, hogy úgy néz ki a shadow/highlight érzékenység nem csak szenzorfüggő, hanem a képfeldolgozó rendszer is beleszólhat, hogy hol kezdődjön az inicializálás.
Ez viszont egy teljesen új alapokra helyezné mondjuk az ADL és HDR képek készítését. Jelenleg ugyanazon érzékenységen (nem iso-ra gondolok, hanem dinamikára) történik al és túlexpo, de ehelyett lehetne a szenzor érzékenységi pontját tologatni.
Most lehet, hogy hülyén fogalmaztam, de remélem átmegy.
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #16775 üzenetére
Persze, ez így lenne jó, de több, mint valószínű, hogy nem megoldható. Miért nem? Mert a Nikon nagyon őrizgeti a kis titkait. Abszolút nem működik együtt még csak a 3rd gyártókkal sem. Nemrég olvastam erről egy cikket, ami rávilágított, hogy a CZ obik miért MF-fel jönnek ki CaNikon vázakra, és hogy miért vannak AF problémák a Sigma és Tamron üvegekkel.
Visszatérve az alapkérdéshez...fw-ben azt meghákolni, hogy 20 perc helyett 66666666666666666666666 perc (kvázi végtelen) legyen a videó felvétel hossza, vagy hogy bármilyen aksival működjön a váz, egyetlen numerikus vagy logikai érték átírása. Gyerekjáték.
De Te számításokat akarsz elvégeztetni a vázzal, új menüpontokat beépíteni, stb amit nagy eséllyel nem fog senki külsős megcsinálni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
HThomas
senior tag
válasz #40935168 #16777 üzenetére
+1, akárcsak Thom Hogan írta volna
Nekem főleg a kihajtható kijelző sokszor hiányzik a D7000-ből, nem értem miért nem rakják bele. Ráadásul egyre nagyobb divat, hogy teljesen elforgatható helyett csak dönthető kijelzőt tesznek a gépekbe, ez se túl jó trend.
Az AF-re meg valahol szégyen, hogy miért nincs egy user által indítható automata kalibráló program a vázakban. Tesztábra nyomtat, falra felragaszt, gép állványra felrak, némi várakozás, és hipp-hopp pontos a fókusz.
-
imyourfriend
őstag
Megneznem azert hogy az 1dx vagy a d4s hol keves tartalomban.. nem kell minden vaznak 36mpxet tudni, nem veletlen 14 avagy 16 az etalon. Akinek meg oriasi kepek kellenek megveszi a d800at aztan ennyi. Aki megvesz egy ekkora vazat az tud bele venni wifis kartyat is, igy megoldott a dolog. Szerintem ha tehetned mar egy df-el futkoznal es elvezned amit isoban nyujt.
-
gab.m
senior tag
válasz imyourfriend #16781 üzenetére
Már megint hülyeségeket beszélsz. A Canon 1DX-nek két CF kártyafoglalata van, a D4s-nek 1 CF és 1 XQD. Se CF, se XQD kártyából nem létezik wifis, szóval most is csak termeled a hsz-t fölöslegesen, illetve már megint más zsebében turkálsz.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
A Zéé
addikt
Sztem olvasd el még egyszer mire reagálsz. Sokszor én se értem miket írkál össze Kutyus ( ), de most számomra is egész érthetően leírta mikre gondol, és a megapixel meg se volt említve. Meg a wifi-s sd kártyával se menne sokra a Retyezát tetején.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
Aztán szegény Nikon meg tönkremegy, mert megalkotja a kütyübuziknak a szupergépet, akár olcsón akár drágán, utána meg nem tudna mit beleszerelni meg újítani...
Egyébként a kihajtható kijelzőt nem lenne egyszerűen helyettesíteni OTG kábellel meg okos telóval? Úgy is hamarosan mindenkinek a zsebében lesz egy Kitkat, már csak valami kínai kütyü kell amivel könnyedén tudod (gorillapog módjára) csavargatni váz mellett a rápattintott telód... igaz, ha meg van wifi, akkor már OTG sem kell...
Szerk.:
De kavarjuk tovább, feldobod google szemcsit és nem kell sem kihajtható lcd, sem LV...
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #16784 üzenetére
Pár év, és wifin az agyi interfészedbe küldöd a képet.
-
Iomega
addikt
Itt egy megoldás. :-)
Vagy ez.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
törölt tag
válasz HThomas #16780 üzenetére
+1
Aleister: én ezeket a dolgokat nem külsőstől várnám el, de könyörgöm, a belépő szegmens már szinte androidon nyomja (vagy hamarosan valami herélt tapi-vackon), a 2 milliós csúcsváz meg .. Na, érted.
Legyen egy D4 a mostani felállásban, és egy D4e mint "electronic" vagy D4f mint "future-proof", faxtudja, teletömve minden fiszfasszal, aminek lehet csak a negyedét használja a paraxt, de pont amit HThomas is írt, ilyenek azért legyenek már értelemszerűek. Még gariba se vinnének annyi üveget, ha a váz tudná "intelligenciából" kezelni mind a gyutáv, mind a rekeszre beadott AF fine tune értékeket.
Egy kis plussz fejlesztéssel - mert nem hiszem, hogy annyira durva lenne ennek megfelelő firmware-t írni - irdatlan szervizidőt spórolnának meg, konkrétan az AF kalibrációs ügyeket egy csapásra, nem beszélve a user experience-ről. Egy D800-on de már Ropi is egy ödémahármon simán elvárja, hogy a fókusz kompromisszummentes legyen és kellően finomhangolható, mivel fázisalapú.
-
törölt tag
Te azt sem tudod, mire reagálsz. Komolyan, miéééért kell, hogy etesselek itt ? De őszintén ???
Semmi nem ment át a lényegből szerintem.. ahh.. hagyjuk..Pont wifis sd-zni fogok majd 2.5 millió Ft-ért, körbeárnyékolva, elfoglalva az SD backup slot-omat bla bla bla, a megapixel meg .. meg lkgjlfkj gflk j
- légyszi, vki lője le.
-
törölt tag
Miért, most csepegteti finoman ? Még azt sem teszi.
A D800 egy kőbuta, kurvajó szenzorú váz, semmi több.. (akárcsak a D4)..Nem mintha a hegygerincről akarnék 36 MP-t GPRS vagy EDGE kapcsolaton feltolni Facebook-ra, de komolyan, onnan a helyszínről betrollkodni a cégben dolgozó kollégáknak egy telós panorámaképpel epic feeling volt. A hülye telón meg 10 percig nyomkodtam a kijelzőt, mire elfogadható képet volt hajlandó lőni..
A Glass-ra már gondoltam, de van jobb. A Zeiss HDMI szemüvege.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #16792 üzenetére
Egyébkét, ha én a Canon fejesek helyében lenék, tuti kiadnám ukászba a saját szoftvermérnökeimnek, hogy na gyerekek, csináljuk meg ezt meg ezt a fontos, és eddig nélkülözött fíöcsört a konkurenciának, és dobjuk fel a netre csak úgy valami olyasmi sz9veggel, hogy "segítünk, ha nem megy".
Kurva nagy marketing lenne.
Persze nem tökéletes fw átszabásra gondolok, hanem 1-2 fontos, hasznos hiányosság javítására, ami azért egy üdítő fricska lenne a vetélytársnak.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Nikon és a Canon elkényelmesedett adják ki a nesze semmi fogd meg jól ez se lett jobb az előzőnél de drágábban adjuk vázakat...
sőt,mostanában az ismert technikai hibák egyre gyakoribbak.....(lásd: D7000 el és d600 al legtöbbet emlegetett gondok)
de úgylátszik nem fenyegeti őket semmi mert nem lépnek...
vagy egymást várják be? (vagy kitudja lehet hogy nem is akkora konkurenciák egymásnak mint azt mások gondolnák..ha egyszer kiderülne én nem lepődnék meg..)[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
[link] Május 12-ig ingyenesen letölthető szerkesztő, egy próbát megér szerintem.
-
dani786
tag
Sziasztok!
Nikon D7100 vásárlása előtt állok, és az lenne a kérdésem, hogy a Media Marktban vajon 3 év gyártói garancia van a vázra? Ebben a kitben szeretném megvenni, gondolom az obira max 1 év van, de itt találtam a legjobb áron ezt a kitet (ami mondjuk fura ezért vagyok biztonytalan a garanciát illetően).
[link]
Tud valaki erről valamit?Előre is köszi,
Dani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs