Aktív témák
-
Jokerx
tag
-
Jokerx
tag
Írtam hogy csak kattogtattam automatában Ezért vennék szívesen minden tanácsot.
-
Real_Necro
veterán
válasz j.bravo #31203 üzenetére
Mozgó témánál én mindig átrakom dynamic-ra, AF-et többnyire A-n hagyom, bár akváriumnál C jobban bevállt halak meg garnélák elkapására.
Szerk.: 3D-t használta már valaki? Én még nem jöttem rá, hol tudnám igazán hasznát venni.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
Sziasztok, ha mar bemozdulas.
Par hete keszitettem ezt a kepet, borus esos ido, iso feltolva egekbe, zar emlekeim, meg tan exif szerint is 1/1000s. Megis be van mozdulva. Mire nem figyeltem?
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz forceberg #31208 üzenetére
ja, laggoltam, tudom, force amugy el sem merem mondani, hogy 3rd tracking ill. burst mode is be volt kapcsolva..Lehet, 18-55-tol ettol ne is szamitsak jobbra? Sajnos (vagyis inkabb szerencsere) a palyatol nem egesz 2m-re allhattunk
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Real_Necro
veterán
Nekem ez most nem tiszta, mozgó dolgok fotózására nem célszerűbb dynamic area módba állítani a gépet? Én leginkább csak Single point és Dynamic-ban használom a gépet, a 3D tracking használata kissé ködös. Főleg most.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
válasz j.bravo #31214 üzenetére
Bavaria McLaren utcai verseny volt, Jenson Buttonnal, meg Catherham F1-el (+rallikocsik, maseratik, ferrarik, meg roadsterek). Amit linkeltem fo kep az egy kb 5-600m egyenes kb 2/3-anal keszult, szoval ottmar elegge fulrepesztoen tolta neki a pilota
-
Balinov
titán
válasz TayRol #31217 üzenetére
az oke, hogy a Catherham F1 bemozdult, nade ha megnezed a linkelt hsz-ben levo tobbi kepet a kis MG is, meg a Celica WRC is bemozdult, pedig azok egy nagysagrenddel lassabban teptek el elottunk. Egyedul a MG vontatasos lett eles, ugy ahogy.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Real_Necro #31215 üzenetére
AF-nél az a hagyományos, h a közeledő/távolodó témát követi, vagyis mélységben/távolságban, a Z tengely mentén
ez attól lesz "3D", h már az X és Y tengely irányában, azaz jobbra/balra-le/föl is tudja követni, vagyis ha elmozdul az épp kiválasztott AF mező alól, akkor a váz át tud lépni egy másik AF pontra
(a fénymérő adatai alapján figyelve a célpontra jellemző színminta mozgását: ez azért lehetséges, mert a Nikonok típustól függően min. 400, de akár 1000 vagy 2000 pixeles, színérzékelő fénymérőt használnak, ami már használható ilyesmire. Más gyártók jellemzően max. 1-2 tucat pixelből álló, és színvak fénymérőket használnak - ami persze fénymérésre bőven jó, de ilyesmi nem megoldható velük)ennek persze csak akkor van igazán értelme, ha viszonylag sok AF pont is elérhető, tehát pl. D300/D7000 esetén, különben nem biztos, h az új helyen is lesz fölötte érzékelő
-
Real_Necro
veterán
válasz Degeczi #31221 üzenetére
Ezek szerint jól értelmeztem, hogy ez egy nem annyira bejáratott dolog pl egy D90 esetében. Szerintem maradok az általam említett két módnál.
-
atok666
őstag
válasz Real_Necro #31215 üzenetére
Mint ahogy mar irtak elottem is , 3D tracking modban, raallitom a fokuszpontot a mozgo targyra es a fenykepezogep megprobalja (tobb-kevesebb sikerrel) kovetni. Kapcsolgat a fokuszpontok kozott. Erzekeli a targy horziontalis, vertikalis vagy atlos elmozdulasat es az szerint kapcsol a kovetkezo fokuszpontra.
Pl. versenyautot befokuszalod es a kamera lekoveti a mozgasat amig athalad elotte.Atok
-
Kleroo
veterán
No megvan az origi MB-D80.
Nagyon tetszik így a gépezet fogása. Portré állásban egyenesen szuper(a tökéletességtől a nagy tárcsa választja el,mert az egy kicsit korlátozza a helyet)
A plusz súlya sem vészes 1 akkuval. 6enelooppal már érezni,hogy plusz súly van a gépenAz építési minősége jó,elégedett vagyok. Viszont ha azt nézem,hogy ezért van pofájuk újként 60 ezret elkérni úgy,hogy a gépnek,amire való már rég ki kellett volna futnia.......hát még-tökéletesebb minőséget,2 akkut várna az ember...
Cerka-akkuval mik a tapasztalatok? Most benyomtam 6db fehér eneloopot. Kíváncsi vagyok meddig bírják. 12x00mAh nem kevés
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Real_Necro
veterán
válasz atok666 #31224 üzenetére
Köszönöm, így már körvonalazódik, hogy hova fogom tudni majd használni. Persze lehet addigra már nem D90 vázam lesz.
-
-
aleister
veterán
-
fireproof
őstag
Üdv embörök!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a keresőben a képen látom 3 kis "piszkot". Nem tudom mi lehet az de valami apró. Azonban a készített képen ezek nincsenek rajta ezért gondolom hogy vagy az érzékelőn vagy a kereső lencséjén van valami. Ezt vajon a szervizben ki tudják takarítani? (garis még a gép). -
Degeczi
nagyúr
válasz fireproof #31232 üzenetére
csak gondold végig: amikor a keresőt használod, a tükör alaphelyzetben, zár csukva: az érzékelő nem is kap fényt, azon nem lehet...
(és ha azon volna, akkor természetesen a képeken is látszana)valóban szinte biztosan a mattüvegre tapadt por, azért látod jól fókuszban, élesnek (szokott néha a keresőbe is kerülni, onnan nehezebb eltávolítani - de az általában nem is olyan zavaró, mert nincs annyira fókuszban)
magad is könnyen megpróbálhatod lefújni onnan körtepumpával, ezért fölösleges szervizbe vinni
-
Kleroo
veterán
válasz TayRol #31226 üzenetére
Hát nem teljesen racionális okok miatt,de lényegében:
Nincs már D3S tipusú Meike,így lutri lett volna,hogy korrekt minőséget kapok-e.
Peethy-éről lecsúsztam.
Ez pedig korrekt árban volt,és gyakorlatilag új,valamint inkább a fogás miatt vettem,így a plusz akkukat(egyelőre) nem bánom. Meg jó érzés azért Nikon-t venni.Aztán meg ha eladnám(ha nem jön össze a dolog,amire leginkább vettem),akkor ez talán jobban tartja az árát,és jobban elviszik.
forceberg
Én a 70-200-al próbáltam,hogy mennyit javul a fogás,mert ott jön ki igazán. És hát baromi-jó. Portréállásban tényleg tökély lenne fogni,ha nem lenne ott a nagy tárcsa amivel rá kell szorítani a vázra.A súlya 1 akkuval számomra észrevehetetlen plusz(2kg a d90+70-200,így a plusz ~200g nem igazán tényező) Elemekkel megpakolva viszont már éreztem,hogy nehezebb, Szerintem megéri a markolat,ha van valakinek ilyen batár obija,vagy sokat lő portréban. kicsi obikkal,normálisan(= nem portré) fogva annyira sokat nem tesz hozzá a kényelemhez.Én legalábbis csak emiatt biztosan nem használnám.,mert jó fogása van a D90-nek[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
spanyoll
addikt
-
atok666
őstag
En egyszer tettem fel a gripet a d7000re azota rajta van - pedig elem sincs benne
Eleg nagy kezeim vannak a pici 7000hez, eBayrol rendelt 3rd party MB D11 utanzatAtok
-
Real_Necro
veterán
Mikor érdemes elvinni szervizbe takarításra a gépet? Pompejiben a romvárosban hatalmas porfelhők voltak, folyamatosan tisztítanom kellett a szűrőt. A képeken nem láttam porszemtől való nyomokat, de tartok tőle, hogy juthatott bele, habár obit nem cseréltem.
Másik kérdés. D90 esetében az automata tisztításnál kellene lenni valami "felharmonikus" hangnak?
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #31242 üzenetére
ha hasonlo ultrahangos tisztatas van benne, mint a D5000-be, akkor azt nem hallot, hacsak nincsenek denever genjeid.
-
eastsider
nagyúr
-
forceberg
veterán
A 18-105VR-nél közelre fókuszálva kb. mennyire rövidül meg a valós gyútáv?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Balinov
titán
Szerintetek erdemes venni SanDisk Extreme Pro SDHC UHS-I (45mbyte/sec, C10) kartyat D5000 vazhoz vagy eleg az Extreme HD Video is (C10, csak 30mbyte/sec). Arban a Pro picivel tobb, mint a duplaja. (utobbi 8.21£/db). Szerintem eleg az Extreme HD, csak kicsit megcsapott a marketing szele
-
flash-
veterán
sziasztok
ismertitek a Nikon transfer programot?
Állítólag ez az ajánlott képek másolására nem értem miért,elvileg tök mindegy mivel másolok de nem is ez a lényeg hanem az hogy ha pl nem akarok minden képet felmásolni a kártyáról a NIkon transferrel a gépre, akkor csak egyenként lehet kijelölni a képeket?mert nekem nem sikerült azt megoldani hogy az egérrel kijelölök több képet egyszerre és hogy csak azokat másolja.mert ilyenkor hiába jelölök ki egérrel több képet nem pipálja ki.
egyenként kell pipálgatni és ez így bosszantó.ötlet? -
Balinov
titán
válasz flash- #31248 üzenetére
en ugy szoktam csinalni, hogy a Crtl gombot lenyomva tartva gyorsan, 1-esevel raktattintok az importalni kivant kepekre, majd miutan az utolsot is kijeloltem, bokok egy Space-t, igy kijeloli.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest