Aktív témák
-
DarknessHope
senior tag
ez a mentalitás vezethetne majd a MILC piac további feltöréséhez... mert aki kis méretben akarna értelmes telét annak máshol lesz alternatívája. a baj hogy más gyártók se tudták megcsinálni eddig.. pl olympus is.. érdekes 70-200 f2,8 nikonra 600ezer. ha "után-gyártottat" nézünk tamron meg sigma 200-300 ért is megvan. kevéssé értem hogy kb ugyanolyan obi csak mert nem rajzol FF-re hanem kisebbre, és picit nagyobb a tele vége 1,6 Milla?? ugyan már... ez vicc.
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
törölt tag
Nikon D90 tulajoktol egy kerdes. A D90-et lehet valamilyen uton modon szamitogeprol vezerleni esetleg? Mondjuk exponalni? Vagy esetleg elo keresokep (szep alom)? Vagy egyeb barmilyen modon? A D50-et sehogy nem lehetett, viszont ezzel megprobalnam.
-
Balinov
titán
-
gab.m
senior tag
-
A Zéé
addikt
válasz #31757056 #30403 üzenetére
Vagy a Nikon Camera Control Pro 2 50k-ért, vagy az ingyenes "buhera" verzió, ez még a D3100-at is kezeli, nem úgy mint a Nikon féle
(Amúgy ezt az ingyen verziót a program info szerint egy magyar arc csinálja )[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
törölt tag
Koszi sracok
-
Degeczi
nagyúr
válasz #31757056 #30403 üzenetére
elvileg a D50-el is lehetett
D90-hez a Nikon Camera Control Pro valóban tökéletes megoldás -
jtaggerX
tag
válasz Degeczi #30411 üzenetére
szakmai tudásod miatt hozzád címezem a kérdést. Mekkora különbség van a 80-200 Nikon toló zoom és a kétgyűrűs között? kimondottan optikailag érdekel. az af sebessége amire Én használnám. nem lényeges. Főleg portréra kellene. És a következő kérdés. Flickeren nagyon sok olyan portrét láttam amiket 180/2.8 AI-S ED objektívvel készítettek. Engem ennek az objektívnek a rajzolata elbűvöl. Elképzelhető hogy akkor ez az objektív még a 80-200 ED-t is fölülmúlja? Manuális volta miatt csak optikailag kérdezem. köszönöm.
A csúcson csak egy hely van! :)
-
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Van valami megoldás arra, hogy D5100-ról fotózás közben a képek átkerüljenek Pc-re? (Eye-Fi kártyán kívül gondolom)
What else?
-
Peethy
őstag
válasz jtaggerX #30417 üzenetére
Ha nem is hozzám intézted a kérdést, de anno én is sokat kutattam a 80-200 toló vs. kétgyűrűs kapcsán, és azt olvastam, hogy optikailag alig van különbség a kettő között, ugyanakkor előbbi egy régebbi konstrukció, tehát sokkal hamarabb előfordulhatnak olyan hibák, sérülések, porosodás, stb., amik rontják a képminőséget. A 180-as fix meg természetesen felülmúlja a zoomokat, cserébe csak MF van És szerintem nem is sokkal olcsóbb, mint az AF-es párja, én legalábbis 90-100ezer körül láttam 1-2szer hirdetni, az AF-es meg 140 körül ment korábban.
-
jtaggerX
tag
válasz Peethy #30420 üzenetére
akkor szerintem nekem jó lesz a toló zoom. sőt, arra lennék még kíváncsi hogy milyen nehéz, mert állványom nincsen... és sok helyen írják hogy ehhez azért elkél. Azt is olvastam hogy eléggé örök darabok, és a minőséggel nincs gond. Én láttam olyan fixet, majdnem meg is vettem, de kiderült hogy az nem az ED verzió, mert 2 van belőle, és az ED az bizony sokkal szebben rajzol. Az a verzió 45.000.- volt. Viszont van valaki akinek van ED , 69.000.- forintért árulja, de akkor inkább a toló. Köszi a választ.
Bár Én 202 centi vagyok és 120 kiló, csak ki tudom tartani portrézás közben...
[ Szerkesztve ]
A csúcson csak egy hely van! :)
-
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
válasz jtaggerX #30423 üzenetére
Igen, úgy tudod állványra tenni, bár a stabilitása nem lesz túl jó. Én anno ilyen megoldást találtam neten, bár engem nem igazán érdekelt, nem szoktam állványt használni.
-
sixpak
nagyúr
Hi. Tudna nekem ajánlani valaki uv filtert egy Nikkor 18-105-re? Semmi extra igényem nincs a szűrőt illetően, csak a gyerekeim állandóan összetapizzák az üveget, ezért kéne. A lakóhelyemen lévő fotóboltokban láttam 4-4500 ft körül, az nagyon tré minőség lehet? Azért a képminőség rovására ne menjen az olcsóság. Kösz, előre is.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Peethy
őstag
válasz sixpak #30425 üzenetére
Nem vagyok otthon igazán szűrők terén, de szerintem nincs nagyon választásod, azért egy 55ezres objektívre gondolom nem fogsz 25ezres szűrőt rakni Én csak egészen extrém esetekben vettem észre a Hoya szűrőmmel változást a 35mm f/1.8 AF-S-emen változást (pl. ha a holdat fotózod hosszabb záridővel, akkor visszatükröződhet és egy csomó világos folt lehet a képen), amúgy nem vettem észre semmit... pedig a Hoya nem egy B+W Annál biztos jobb a 4-5ezer forintos szűrő, mint hogy karcos, ujjlenyomatos legyen állandóan az objektíved, de én körbenéznék inkább ebayen, ahol ingyen szállítással (Kínából) valószínűleg megkapod ugyanazt olcsóbban, vagy ugyanannyiért jobbat.
A drágább szűrő egyébként azért jobb, mert több bevonat van a felületén (ami mondjuk a frontlencsén is megtalálható), így nem tér el lényegesen a minősége az objektívet felépítő lencsetagoktól.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz Peethy #30427 üzenetére
Köszönöm a minden igényt kielégítő válaszodat. Még annyit kérdeznék, hogy a Dörr és Hama márkákat felejtsem el ugye? Ezek már 2-3000ft-os ártól kezdődnek. A Hoya 67mm-es pedig 6000 és felette.
Most nézem az árgépen, hogy még kerek 2000-ért is lehet venni Soligort.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Real_Necro
veterán
válasz sixpak #30425 üzenetére
Itt van olcsón noname UV szűrő:
Vagy egy olcsóbb Hoya:
Vagy egy Kenko Pro1 (nekem ilyen van):
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz sixpak #30428 üzenetére
Az UV szűrő szükségességéről vagy szükségtelenségéről jó kis vitát lehet generálni, én nem költenék rá pénzt. A mai objektívek frontlencséje már nem igazán sérülékeny, emellett elég komoly bevonetrendszerrel bír, amit sok okos mérnökember sok munkával talált ki. Namost ezelé a fajintos bevonat elé tekersz egy párezer forintos vackot... Ez az ellenérv. A legfőbb érv mellettök, hogy védik a fizikai sérüléstől a frontlencsét, azonban előfordulhat az is, hogy pont a rapityára törő UV szűrő szilánkjai karcolják meg azt...
Nekem fentiek ellenére majdnem mindegyik obimon van UV, mert ajándékba kaptam hozzájuk, de pénzt nem adnék érte...Laikus szemmel nézve a képminőségen én nem látok változást, szóval ez szerintem ilyen hitbéli dolog Szerintem inkább egy lenspent vegyél az árából, az hasznosabb.
Holnap majd jól beletépünk...
-
aleister
veterán
válasz t_a_m_a_s #30430 üzenetére
Inkább célszerű feltenni az obivédő kupakot.
Ha azt le tudják venni a kiccsokák, a szűrőt is lepattintják seperc,Én egyébként napellenző párti vagyok. Az védi a lencsét, és nem ront a képen, továbbá még csak flare sem lesz a fotón...bár néha direkt jó az.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
ATM_automata
őstag
Pát HSZ-el korábban kérdeztem, de úgy tűnik, hogy láthatatlan, mert nem nagyon válaszolt még rá senki. Ez azért van, mert senki nem tudja rá a választ, vagy azért, mert hülyeséget kérdeztem? (ezt kevésbé tartom valószínűnek )
What else?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz ATM_automata #30419 üzenetére
Hát szerintem nagyon drága megoldások vannak erre csak, bár azt nem tudom, hogy kábelen közvetlen átmegy-e, de mondjuk gondolom igen, mert azt úgy látod mint egy mem kártya, de ez nem biztos, nincs ilyen gépem.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
-
flash-
veterán
szerintetek várható a Nikon D90 nek utódja?
Na itt nem a D7000re gondolok,mert szerintem nem D90 kategória...[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz ATM_automata #30432 üzenetére
Hm, akkor lehet, hogy a fórummotorral lesz valami probléma, mert nem csak a Te hsz-ed láthatatlan, hanem minden bizonnyal a párral alatta lévő is, ami pont erre ad választ.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
flash-
veterán
De szerintem ez nagyon nemjó amit a Nikon csinál.Úgyértem biztos lesz D5200 de biztos hogy nem lesz akkor mint a D90.
Arra akarok kilyukadni hogy jó fogású Haladó gépet akar az ember akkor vagy megveszi a D90 et(ami már kicsit régebbi,pl expeed 1)
vagy az "utódját" a D7000 et ami szerintem nem lehet az utódja ha az árát nézzük,mert több mint 100 ezer forinttal drágább.szerintem ez nagyon sok.
és a kettő között nincs Nikon Gép ha jól tudom.(vagyis majd biztos lesz a D5200.. )vagyis ez azt jelenti hogy ha az ember akar egy újabb nem belépő(értem ezalatt azt hogy jó fogású tehát a d3100 és d 5000-5100 nál nagyobb)gépet akkor gyakorlatilag 100 ezerrel többet kell már fizetni mint eddig...
ez nagyon szomorú..
pár év mulva már ott fogunk tartani hogy egy d3100 méretű gép 280-300 ezer forintba fog kerülni,és egy d90 méretű gép félmillióba?de lehet hogy nem kéne rinyálnom,várok még amíg a Canon 60d ára csökken egy 20 ezret aztán rohanok eladni a d3100at a 18-105 ös obimmal
[ Szerkesztve ]
-
ATM_automata
őstag
válasz flash- #30443 üzenetére
Szerintem ezt rosszul látod...ugyan nem vagyok a téma koronázatlan királya, de szerintem a D90 egy igen régi konstrukció. Amikor kijött, akkor még a D3-5-7000 sorozat sehol nem volt. Amikor ezeket bevezették jellemzően a D3-5000-ről beszélek (azzal a céllal, hogy aki 100K fölötti automat gépeket akart venni, az kicsi plusz pénzért átterelhető legyen egy költségesebb dSLR szegmensbe) meghagyták a D90-et is, noha technikailag igencsak eljárt fölötte már az idő...én amúgy csodálkozom azon, hogy még nem vonták ki a piacról, de ez nem vita téma. Valakinek ezt is elehet még adni. Szóval megjelent a D5000, majd a D3100 és ezt követően a D7000, amit a D5100 követett a D7000-ből megörökölt képérzékelővel, ami szerintem igen jó kis cucc.
Én úgy vélem, hogy a D5100 és D7000 közötti tudás és kialakítás beli különbség jól érzékelteti azt, hogy az egyik egy sok automata funkciót tartalmazó bridge gép leváltó modell, sok jó dSLR funkcióval, mígy a D7000 egy fotózni tudó, automata dolgokat nem elváró ember gépe, amiben már több funkcionaltiás van a kialakítás tekintetében.
Nekünk van D3100 és D5100 vázunk is. Dobtunk rájuk portré markolatot és teljesen jó a kézreállásuk (nekünk). Ha nagy vasat akarsz, akkor ne csak a méretet akard megfizetni, hanem a fejlettebb technológiát is, ami jóval jobbnak tűnik, mint a D90....szerintem.
What else?
-
flash-
veterán
válasz ATM_automata #30444 üzenetére
Nem tudom már hogy volt árazva a d5000 de méretre mégis nagyon jó volt.
talán az a baj hogy az 5100 kisebb lett remélem majd a d5200 megoldja a problémát és kap egy expeed 3at d5000 es méretű vázzal.És akkor teljesül a vágyam hogy lesz egy új jó Nikon 230 ezer körül kb...(amúgy hozzáteszem én még nagyon zöldfülű vagyok a fotózással kapcsoaltos dolgoban,csak pusztán gondolataimat akartam valakivel megosztani-megtárgyalni)
[ Szerkesztve ]
-
ATM_automata
őstag
válasz flash- #30446 üzenetére
Azért lett kisebb a D5100 (amúgy szinte ugyan akkora, minta D3100), mert az a célja, hogy aki eddig egy Bridge géppel ment nyaralni, azt most ezzel menjen. Ez bizonyítandó tele is rakták mindenféle téma meg effekt funkcióval. Vegyen hozzá az ember egy 18-200-as utazó zoom obit meg pár tartalék akksit, költsön rá megint egy kisebb vagyont (itthoni mércéhez képet) és van egy (megint csak szerintem) tök jó dSLR gépe, amivel ha még költ rá (obik, vakuk stb) egy komolyabb minőséget is produkáló rendszert tud csinálni.
Nem gondolom, hogy az utód modellek méretét növelni fogják, szerintem a pixel szám fog nőni, mint a D3200 esetében is. Ott se hozott semmi világmegváltót az új modell és még árban is magasnak érzem kicsit.
What else?
-
flash-
veterán
válasz ATM_automata #30447 üzenetére
Akkor meg várok 1-2 évet hátha a D7000 ára le fog menni úgy 230 ezer köré.nagyon érdekel az a gép.
Én nekem a d3100 előtt csak egy nagyon olcsó kis kompaktom volt,és sokan mondták hogy ne vegyek egyből dslr-t mert nem fogom tudni kihasználni.
Én azt tapasztaltam hogy ez csak azon múlik hogy az ember minden funkciót megismerjen,és így tudja hogy mit mire mikor kell használni,és hogy ezt használja is az ember.Azt hiszem technikailag rövid időn belül elég jól megismertem a d3100-at(persze van még mindig olyan dolog amivel kapcsolatban lenne kérdésem)tehát én nagyon hamar eljutottam odáig hogy a gyenge keresztmetszet nem a gép hanem én..Fotózási tudásom sehol sincs,de biztos vagoyk benne hogy mivel megismertem a d3100at igy jobb képet tudok csinálni,mint amit néhány bridge géppel tudnék.Biztos vagyok benne hoegy ez a magasabb kategóriájú gépekre is igaz.D7000
bár elképesztő számomra hogy miket be nem lehet állítani egy gépen,nagyon izgatnak ezek a beállítások...
[link][ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest