- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz Degeczi #31750 üzenetére
A trükk a váz nem sima kapcsolóként való használatában lehet szerintem, bár konkrét kapcsolási rajzot nem találtam. Szerintem a vaku nem szintre, hanem élre érzékeny - rear sync: lefutó élre villan. Ez a vaku belügye tud lenni, váztól függetlenül, ha a váz támogatja az FP Sync módot. Ekkor ugyanis a vaku csak addig "világíthat", amíg mindkét függöny nyitva van, tehát a középérintkező megszakad, amikor a hátsó függöny zárni kezd - egyébként a zárral nem takart utolsó rész jelentősen tovább exponálódna, mint a rögtön takart.
Forrásaim: indirekt módon a linkelt oldal, Rear-curtain flash sync bekezdés itt, SB-25 LCD leírásnál, 8. oldal kapcsoló itt
-
sixpak
nagyúr
Hi. Sorry, előre is a szánamas, béna kérdés miatt, de új még nekem a dslr, másrészről inkább portrékat szoktam készíteni. Egy d3100+ 18-105 az, amivel próbálkozom egy ideje. A napokban éjjel szerettem volna fotózni (felhők, villámok, töksötét), de nem nagyon ment, mivel nem talált fókuszpontot az égen ezért nem is tudtam exponálni. Létezik megoldás erre autofocus módban? Köszi.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
drkbl
őstag
Egy (számomra) érdekes hozzászólás egy 5D3-kesergőből: "nikon has selectable rear curtain sync without the damn use of a external flash or ste-2"
-
Balinov
titán
válasz Peethy #31756 üzenetére
MF az oke, de hol van az a bizonyos vegtelen allas?
bocs a hulye kerdesert, de abszolut nem vilagos meg most sem
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz balpis #31758 üzenetére
hmm..arra a vekonyabbik fokuszgyurure gondolsz, ami a 18-105 van? vagy arra, hogy vagy 18mm-re, vagy 105mm-re tekerem?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Real_Necro
veterán
válasz Balinov #31759 üzenetére
Zoom obi, az egyikkel zoom-olsz, a másikkal meg fókuszálsz, csak lökd át MF-ba. A keskeny gyűrű tekerésénél meglátod melyik a közeli és melyik a végtelen. Fókuszálj rá világosban egy közeli tárgyra, majd tekerd el a másik irányba.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Degeczi
nagyúr
válasz balpis #31758 üzenetére
nem, nem a végén!
már jó ideje olyan obik készülnek, amik a végállásban "túlmennek a végtelenen" (asszem azért, h kompenzálják a hőtágulást: minden körülmény között el lehessen jutni végtelenig - ez viszont azzal jár, h az esetek többségében túl lehet menni rajta, a végállásban életlen lesz)
másrészt azoknál a Nikon obiknál (és ilyen a 18-105 is), ahol átkapcsolás nélkül lehet kézzel helyesbíteni, nincs is kimondott végállás, csak egy picit érezhetően akad meg, egyébként tovább lehet tekerni (bár persze már hatás nélkül)
szóval más nincsen ilyenkor, mint egy kellően távoli tárgyra (pl. kivilágított ház) fókuszálni, és ott rögzíteni MF-re kapcsolással
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sixpak #31763 üzenetére
viszel egy zseblámpát, és megvilágítasz vele valamit, ami kb. olyan távolságra van, hogy a DOF calc szerint a végtelenbe esik.
mondjuk ez kétemberes meló inkább
vagy valami objektummal rögtönzöl, és leteszed a pilácsot.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Degeczi
nagyúr
válasz sixpak #31763 üzenetére
fényes nappal kikísérletezed, hol érezhető a "végállás", és kb. mennyit kell onnan visszafelé tekerni, h éles legyen, aztán éjjel ugyanezt próbálod
ha picit többet tekersz vissza, és közelebbre fókuszálsz, mint muszáj lenne, az nem baj, hiszen úgysem teljesen nyitott rekesszel és nem teletartományban teszed: a mélységélesség le fogja fedni a végtelent is
de persze az első kép után úgyis látni fogod visszanézéskor, jó lett-e -
balpis
őstag
válasz Degeczi #31762 üzenetére
igazad van. picit visszbb volt már a régi objektíveken is.
De hát ahogy más is írja, világisban megnézi az ember.
Vagy sötétben fókuszál egy elég távoli fényforrásra - ha van - és az jó lesz. Főleg, ha egyet még rekeszel is rajta utána.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
sixpak
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #31764 üzenetére
Kösz szépen, azt hiszem menni fog.
Degeczi: neked is kösz.
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #31760 üzenetére
na most ertettem meg, koszi (ismet)
balpis: halal komoly volt, nemreg lett 18-105VR meg nem ismeretem ki elegge. Amugy sem vagyok egy filozoli
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz balpis #31769 üzenetére
hat ha a Cmena szamit, akkor en is manualfokuszossal kezdtem, utana igaz volt egy 15eves tores az Oly MJU820-ig
-
Real_Necro
veterán
válasz Balinov #31770 üzenetére
Szerintem ez nem gond, én pl el sem tudtam anno képzelni, hogy ha cserélhető az obi, hogyan mozgatja a váz a zoomobit... .
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
sixpak
nagyúr
válasz Real_Necro #31771 üzenetére
Ha ez vigasztal, ezzel nem voltál egyedül. Csak az én esetem nem volt olyan régen mint a tiéd.
-
sixpak
nagyúr
Na, ez sem egy utolsó ötlet, kösz. Amúgy az egész dolog onnan indult, hogy tegnap este jött egy nagy vihar, lementem cigizni és láttam, hogy milyen bitang jól néz ki ahogy a felhők láthatóvá váltak minden villámlásnál. Kivittem a gépet, hogy majd megcsinálom a világ legjobb ilyen jellegű fotóit, de 2 perc próbálkozás után inkább elszívtam még egy cigit és felkullogtam.
-
Balinov
titán
Sziasztok, ugy latszik ez a het a hulye kerdesek tolem cimre eselyes.
Szoval D5000 vaz, NEF+JPEG modban fenykepezve. Van-e lehetoseg, hogy pl. nap vegen visszanezve a kepeket a vazon adott fotorol csak a NEF-et, vagy csak a JPEG-et toroljem? Nyaralas soran jol jonne, ha a nap vegen atneznem a fotokat es mondjuk ki tudnam azon kepek NEF-jeit gyomlalni, ami turistafoto es nem kell majd a raw, ill. amit meg szeretnek orizni utomunkara pl. abbol az expobol a jpeg-et toroljem?
Nem nagyon talaltam ilyesmit, de hatha nektek jobb a szemetek
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
titán
válasz Mr.Csizmás #31779 üzenetére
Ha nem, akkor meg microSD-re kell fotózni ( )
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Balinov
titán
válasz Mr.Csizmás #31779 üzenetére
ez alapjan bill vagy eger mukodik OTG-vel, a megfelelo filleres adapterek beszerzese utan DX-rol, viszont sajnos USB storagehoz root kell, azt meg nem akarom, ha nem muszaly
Mondjuk max rootolom asszonykam nemhasznalt LG GT540-et, de majd utananezek annak is.
schawo: sajna nem jatszos az sem, One S-ben nincs microSD bovithetoseg
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Balinov #31778 üzenetére
Szerintem a gép kijelzője ehhez kicsi, én inkább vittem egy rakat memkarit meg egy 120 GB-os Vosonic 8360-at.
-
A Zéé
addikt
Azta... Mennyit fényképeztek ti egy nyaralás alatt?
Nekem egy 8 gigás memkarira kb 600 raw kép fér el.
Minden nap végén az eredendően kuka képeket kitöröltem, és egy hetes Dubrovnik-Split-Zadar nyaralás alatt se telt be a kártya teljesen. De még ezt a mennyiséget is utálatos dolog volt nyaralás után végignézni, újra szelektálni.
(tartalékban ugyan volt még memkari nálam is, vészhelyzet esetére)Just a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
A legtöbb kép egy nap kb 500 volt, átlagban olyan 350 képet lőttem naponta (nem sorozatban).
-
A Zéé
addikt
válasz Real_Necro #31784 üzenetére
Jesszus
És azt a kb 2500 képet végignéztétek, végig fogjátok nézni valaha?Just a simple Lineman...
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #31782 üzenetére
nem hinnem, hogy kijelzomeret nagyban befolyasolna. csupan csak meg a vazon ki akarorm takaritani azokat a kepeket, amik:
- digitalis hulladek, kuka
- nyaralasosfotonak emlekbe megtartando
- utomunkara erdemes, akar nagyobb meretben is elohivatni, PH!-s fotostopikokban mutogatni.Vosonic-hoz hasonlo cuccokat regebben nezegettem, arugyileg meghaladja az ingerkuszobomet. INkabb beruhazok 1-2 db tartalek SD kartyara (12,42£-ert van C10-es 30mb Extreme 16GB-os, de biztonsag kedveert inkabb 8asokat veszek.
Szoval akkor sehogy nincs mod, hogy a vazon csak jpeg-et, vagy csak nef-et toroljek.
-
balpis
őstag
manapság így szokás
Velem is elszaladt már a ló, 26 hónap alatt kattintottam kb. 16000-et a D90-nel, szemben a D50 13000/3 év mennyiségével.Nekem 2 hét alatt már iszonyú soknak tűnt egy thai nyaralás alatt ~2000 kép. Ez volt eddig a "csúcs". (De pl. egy hét Mallorca vagy egy hét Andalúzia ~600-600 kép, azaz normál esetben max. napi 100.)
azóta volt egy gyors válogatás, max. a tizedét néztük közösen végig, nagyobb körben meg úgy 60 szokott elmenni maximum - unatkozás nélkül.
Az a tapasztalatom, hogy ha 5-ször annyit kattintok - vagy nem törlöm rögtön, amit rossznak gondolok - a végén akkor sem lesz könnyebb válogatni (sőt!), illetve nem lesz érdemi különbség a képek között (vagy mind a 3-4 egyszerre készült jónak tekinthető, vagy egy semPersze, ha nem nyaralásról vagy családi/baráti programokról van szó, akkor lehet más a helyzet...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
A Zéé
addikt
válasz balpis #31787 üzenetére
Akkor én régimódi vagyok?
Ez a napi 100-200 nekem is nagyjából megvan, csak én épp az általad leírtak miatt szoktam szelektálni 1-2 naponta. Otthon csak még nagyobb macera a sok hasonló képből válogatniVolt már olyan nálam is, hogy 3 óra alatt betelt a 8 gigás kártya, bár azt nem én lőttem, öcsém ujja gyógyult rá az expó gombra, amikor a meccsünket fényképezte, de azt is tiszta nyűg volt válogatni
Képeket amúgy én úgy szoktam szortírozni, hogy rawban megvan minden (egy darabig), amit hazahozok, és akkor az a kis része amit tényleg érdemes mutogatni, az van meg külön mappában jpegként is.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
Eddig én 2x, párommal pedig 1x néztük meg. Persze ez még erősen szelektálás előtt van.
(#31786) Balinov
Vosonic-al szerencsém volt, mert nyaralás előtt pár héttel sikerült 26-ért (ha jól emlékszem) szereznem egy 120GB-os darabot. Édemes használtban keresgélni.
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #31789 üzenetére
Jo neked, nekem perpill gyarto oldala se jon be, se amazonon, se ebay-en nem talaltam europaban ,csak usankaba 160$-ert, de az nem jatszos. Lehet elkezdek vadaszni 1re es jovo evi nyaralasra mar sikerul is egyet talalni.
-
A Zéé
addikt
válasz Real_Necro #31789 üzenetére
Akkor jól bírjátok
Nálunk 2-300 kép megnézése után elfogy a lelkesedésJust a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
-
TayRol
nagyúr
kib@szott 220V hogy nem M.O.-i nikon garanciát ad...
sorry.
-
kemalboy01
tag
Fúú melyek is azok a boltok,amik nikon magyart adnak? :S
A media markt-ot tudom...
-
Real_Necro
veterán
válasz kemalboy01 #31794 üzenetére
Így gyorsabb:
-
JohnyBlue
addikt
válasz kemalboy01 #31794 üzenetére
Akik tutira adnak hivatalos NIKON gart
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Crypto Trade
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest