- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Aktív témák
-
kpista
tag
Kiegészítésként a Canon szemvezérelt AF-hez:
''ahova néztél a keresőben, oda fókuszált''
... > Az ''ahova néztél'' annyit jelentett, hogy láthatóak voltak a keresőben élességállítási mérőmezők (az EOS50E-ben 3 db, komolyabb/drágább vázakban több). Ezekre kellett ránézni, s ha élesre állt (ez egy pillanat tört része volt USM obi-val támogatva): ciripelt a váz, ill. pirosan villogott a mérőmező. Nem emlékszem rá - amíg használtam - hogy valaha is tévedett volna...
Ezeket a mérőmezőket egyénenként ajánlott volt/lehetett kalibrálni, vizszintes és függőleges kamera állásban.
Nem értem miért hagyták ki a későbbi gépekből? -
csiga997
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #2460 üzenetére
na ez is igaz... dehát akkoris vagy D40 vagy D80. D40X vhogy szvsz nemjobot.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
rdi
veterán
válasz csiga997 #2458 üzenetére
Hehe ezt nem is tudtam. az az igazság, hogy max 1000 USd értékű lóvém van rá.
Nem az enyém volt, csak tőlem lopták el ....
a D40x miért nem tetszik annyira sokótoknak? Van valami elfuseráltság benne?
Mivel kell bele 4 Gb -os memória + egy 250 mm objektív is, valószínűleg D40-es lesz...
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
csiga997
őstag
-
j.bravo
addikt
válasz csiga997 #2464 üzenetére
Valóban, ilyen esetben a legjobb ugyanolyannal pótolni az ellopott cumót... kivéve, ha az extulaj kifejezett kérése, hogy akkor már valami jobbat
Vagy, ha az, akitől ellopták, nagyon be akar vágódni a extulajnál ;) (vagy nagy sértődés és letolás volt a dolog eltűnte miatt, és nagyon ki szeretné engesztelni)Whatever.
-
werttzui
addikt
Na kiváncsian várom az új nikon gépektől a tesztképeket főként a zajtesztre lennék kíváncsi /mert a canon 40d egész jó képeket csinál viszont a zajtesztje nem let jobb a 30d-jénél igaz több Mpixellel rosszabb se/.iso 25600
PENTAX
-
drkbl
őstag
válasz werttzui #2467 üzenetére
Is-is.
[link]
A Nikon-original 12.1-megapixel FX-format (23.9 x 36mm) CMOS sensor, in concert with Nikon's exclusive digital image processing system, delivers breathtakingly rich image quality, while also reducing noise to unprecedented levels with even higher ISOs
[link]
A new 12.3-megapixel DX-Format CMOS Sensor, in concert with Nikon’s exclusive EXPEED digital image processing technologies, advances handling speed while making possible even greater DX-format image quality. -
rdi
veterán
válasz csiga997 #2464 üzenetére
Nem egyszerű a helyzet.
A tulaj is ott volt velem, amikor tulajdonost cserélt a fényképezőgép (egyébként nem egy hanem rögtön kettő )
Ő a saját gépét 1000 USD-ért vette, pótakkuval + 4 gigás flashel ....
A feleségem rögtön rávágta, hogy akkor odaadjuk a pénzt, és akkor majd vehet magának gépet.
Én mondtam, hogy inkább megvenném a gépet, vagy annak az utódját, ami ha jól látom egy d40-es lenne egy 200 mm objektívvel. Ami egyébként szintén kb ugyanannyi.
Ja a másik gép egy fuji finepix volt, hála istennek az sokkal olcsóbb...
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
ArthurMiller
senior tag
Véleményem szerint a D200 ról D300-ra váltás nem éri meg. Még semmiképpen. Ahhoz, hogy a váltáson komolyan elgondolkodja, legalább 2 típusváltás, és a közben jelentősre gyarapodott tudásbeli különbség szükséges.
A D3 nagyon tetszik, sajnálom, hogy nem tettek bele nagyobb felbontású érzékelőt. ha komoly versenytársat akarnak a canon prof. vázainak, erre szükség lesz. Erről a vázról viszont szivesen álmodozom kicsit, csak sajna piszkosul drága még. Viszont így vsz nem fog érdekelni a d2x, inkább várok még egy kicsit, hátha emberibb lesz az ára. Azért az FX mégiscsak más... -
werttzui
addikt
-
csiga997
őstag
válasz ArthurMiller #2470 üzenetére
A tripontnál van már ára is: 581.622 HUF (Hogy az 1980€-s listaárból hogy lesz ennyi azt most ne is firtassuk... )
Node, ennyiért erősen meggondolandó, bár szerintem lesz ez pár hónap alatt bőven 500 alatt is. Ha annyi lett volna csak, amennyiért a D200 megjelent anno akkor egy percig se haboztam volna, de ennyiért azért talán túlzás. Ezek után a markolat is lesz vagy száz körül, és azzal együtt ez már majdnem dupla ár lenne...
Na mindegy, januárig jó lesz ez is ami van, aztán majd meglátjuk.
Ja, a D3 1.541.982. Még jó sok vakbelet ki kell venni hozzá... -
Dualon
tag
válasz ArthurMiller #2470 üzenetére
D3x 2008. első felében. Szerintem.
Jelenleg D200-ról D300-ra váltani nagyjából bukó, körülbelül 3 év múlva lehet értelme. Sokan mondják, hogy a D300 már minden igényüket kielégítené. Pillanatnyilag nem érzem, hogy a D200 korlátozna.
Személy szerint akkor kezdek először gondolkodni bármiféle váltáson, ha FX-es prosumer váz jön ki.
Egyébként a 70-200/2.8 a két új lencsével nagyon szép sor ám! (Ehhehe, igen, ez a duruzsoló kisördög...)e-Arc.hu
-
Allien
veterán
válasz csiga997 #2472 üzenetére
Hát, ha elosztod, akkor kevesebb, mint 300, ami azért nem rossz! Már, ha tudja az ember, hogy mondjuk ez megszokott a hardwerek területén (már az euro-forint 300 váltásra gondolok).
De lesz ez még olcsóbb is. Ha meg nem tudod kivárni, így jártál.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz csiga997 #2472 üzenetére
1.5 millió a D3? Pont ennyire saccoltam, pontosabban 1.3-1.5 közé, úgy látszik a kereskedők nem voltak ennyire szemérmesek.
Érdekes persze, hogy az USA-ban 1 millióból kijön. Úgy, hogy nekik is van rajta hasznuk, és ők is nagyker áron veszik. Azaz a magyar cég várhatóan nem 1m-ért veszi az USA boltból.
Na mindegy. A poén: legalább 300e-t spórol az, aki felül a röpülőre, kimegy NY-ba megvenni, és hazahozza a nyakában a D3-at. Ez azért vagy egy jó obi ára, vagy benne van a kinttartózkodás és a városnézés. Hajrá magyar kereskedők! -
lugosi
MODERÁTOR
válasz werttzui #2487 üzenetére
Ja... ugyanaz mikor kijött a Tokina 50-135, az egyik cég (optiform?) amelyik elkezdte árulni, bruttó 200-ért rakta ki, mikor Németo.-ban 146e volt. Köszi. Aztán persze beszerezték a normális cégek is és 150-160 között láttam pl a Gaia árlistájában. Ilyenek a magyar kereskedők. De tőlem aztán - kevés kivételtől eltekintve - bezárhatják a boltot.
-
drkbl
őstag
válasz werttzui #2487 üzenetére
Ugyanmá, tessék felnőni, kapitalizmus van egy ideje...
Szegény ország, ja... nem tűnik fel, hogy szinte minden év kiskerrekord? nem véletlen van a holdban a külkermérleg ülőlapja.
Mondjuk nyitsz egy boltot, agyonfizeted az alkalmazottaidat, mert nem akarsz olyan lenni , a fix költséged mondjuk havi egy milla (bérleti díj, hétvégi szervíz, azonnali carter Japánba a hibás gépekkel gariban, bér+járulék, reklám). Eladsz havonta 5 menő cuccot, x Coolpixet tölteléknek, na mindezt keresd meg belőle...
Sajna ez a hobby nem threndy, nem péniszhosszabító, hatalmas itt is a visszaesés az átkoshoz képest. Amikor a lődörgés köztörvényes bűncselekmény volt, tömörültek az emberek MHSZ meg foto meg egyéb klubokba.
(PS: Édesapám mondta a múltkor: soha nem gondolta volna, hogy csináld magad cuccokat ámerikai oldalakról fog letölteni a disznó konzumkapitalistáktól, mert az Ezermester átment itt vedd meg-oda csavarozd újságba...) -
lugosi
MODERÁTOR
-
drkbl
őstag
Ahogy johnjohn írta. Itt Sopronban az osztrák vásárlók száma megcsappant, de a Várkerületen még mindig 100 kHUF a havi bérleti díj egysége...
''Shop online-support yourself''
Azok a boltok kivesznek, ahol meg lehet tapperolni az árut, a webesek meg csődbe mennek a tuti bóvli visszáru postaköltsége miatt
Nem kell messzire menni, elég megnézni, mit tett a verseny a mobilcégek ügyfélszolgálataival - anno a T főnökét anyázta mindenki, hogy az árverseny ellen beszél, ma már egy szinten van a T és Voda üszi - amit nem érzel problémának addig, amíg egyszer nincs rá szükséged. -
Allien
veterán
Lehet, nem 1 milla, ''CSAK'' 800E, vagy 1,5 milla (határ a csillagos ég). Sokmindentől függ. Pl profiltól, a bolt helyétől, stb... NEm a kereskedőkkel van a baj, mint ahogyan sohase az árakkal volt baj, mindig is a BÉREKKEL vagyunk hátrányban! Engem hóttra nem érdekel, hogy 1,5 milla a gép ára, ami most jön ki! De amíg a K100D megvétele is problémát okoz, addig felesleges is a kereskedőket szídni!
Olyan meg sose lesz, mint az utópisztikus elgondolásokban, mint pl szocializmus, meg hasonlóak. Mindig is egy relative, de nagyon szűk rétegnek lesz (igazán) jó élete, a többi meg gürizik. EZ van.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz werttzui #2497 üzenetére
Mé, ideges voltál? Halgass Hofi-t! Ő is elmagyaráz sokmindent. Pl hogyan lesz 10 disznóból 14, és melyik részét esszük meg mi! A statisztika nagy úr, és a Magyarok nagyon jól tudják alkalmazni!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dare2Live
félisten
hogy a teljesen OFF topichoz hozzászoljak:
Amikor megvettem a gépem+obikat átnéztem az árakat, körbekérdeztem éshát elsőre ledöbbentemt. Ha amibol szerzem be a dolgokat ugy kb jo 30%al beljebb vagyok.
Végülis MOon vettem mert haver csak szeptben jön haza + első DSLR és mivan ha vmi hibás és az átvételnél nemderül ki...
de következőre ha beszerzem a D400+grip+1-2-3obi kombot és ueza helyzet fog előálni nemigen fogok gondolkodni, a magyar nagyker/kisker/üzletbérbeado meg huzza le magát a WCn.
Allien szép a szöveg de szerinted USAban mennyi a boltbérlés? Mennyi a dolgozo bére? Akkor meg?
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Kerio
őstag
ugye optika tisztításra elég egy antisztatikus kendő? Nem kell mindenféle folyadékos kütyüt venni ezrekért?
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest