Hirdetés
Aktív témák
-
ArthurMiller
senior tag
válasz csiga997 #2145 üzenetére
El van felejtve. Nem én állítottam magam erkölcsi piedesztára, és még csak nem is sugalltam hasonlót, sőt igyekeztem elhárítani ezt a dolgot. Természetesen, ha elhozta volna az ismerősöm, eszem ágában sincs többlet pénzt kifizetni a dologért. De úgy gondolom, mivel kiveszem a részem a közterhekből, nem mint egyes vérszívó véglények, kikhez talán akaratlanul is hasonlítani sugalltál, ennyi bőven belefér. Ettől még tiszta marad a lekiismeretem, és szeretném ha csak ennyi ''suskus'' terhelné mindenki számláját. Ezzel le is zárhatjuk itt a dolgot.
-
ArthurMiller
senior tag
Ha elhozza, akkor nincs különösebb teendő. Tegye bele a csomagjába, természetesen a gyári csomágolástól mentesen. (úgyis van puhatok hozzá, az bőven elég, elférnek benne a leírások is) Szerintem a kutya nem fog foglalkozni vele. Pláne ha van egy gép is nála.
Ha bejelenti hazafele a vámnál, akkor, mint írtam, 20%ÁFA, 6% Vám.
De meggondolandó a dolog. Ha nincs kifogásod a szürkeimport iránt, akkor már itthon is megkapod 80e körül.
Természetesen a helyes út, a vámolnivaló bejelentése.
De azt hiszem eléggé OFF ez a téma itt. -
ibike
csendes tag
válasz csiga997 #2149 üzenetére
Autoval megyek, kolega megy kinaira, en meg fotogepet venni,
romaniaba dragabb vagy 30 % -al.
Barmi info jol jonne
minden hivatalos nikon kepviseletnek irtam mailt, mar tegnap, de meg egyse monda: Gyere, kiszolgallak, nyitva vagyok szombaton es.
es szeretnem kezbe venni mindket nikont mielott dontok meik legyen a befuto.
meg eus szamla kell. -
ArthurMiller
senior tag
Gondolom az EU számla alatt azt érted, hogy szeretnéd visszaigényelni az ÁFÁ-t. Ezt jelezned kell az eladónak.
Szerintem itt [link] nézd meg, anno én is itt vettem a gépem. És ha jól emlékszem 22e visszajár, ha a hónap végéig vásárolsz. Így 222e lesz a NIKON D40x + 18-55 + 55-200 VR kitben. Szerintem ez korrekt árfekvés. -
Hydra SR
addikt
CCS Fotónak van üzlete a WestEndben, ott meg minden nyitva szokott lenni hétvégén is. Az EU-s számla dolgot nem teljesen értem, ezt velük kell megbeszélni. Viszont a raktárkészletüket nem abban az üzletben tartják zömében, csak a legkelendőbb árukat. De ha előre szólsz nekik, oda szállítják amit kérsz bár sztem pont D40-ük lesz ott is, az most elég nagy sláger.
Szerk: ja igen és elég jó áraik vannak. Számla kiállításában nekem rugalmasak voltak, egy szintig bele tudnak nyúlni a gépen, hogy pontosan mi kerüljön rá. Nekem annyit megtettek, hogy lehagyták azt, hogy ''digitális fényképezőgép'' és csak a típusjelzés került rá. Ez már nekem pont elég volt.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
csiga997
őstag
Mondom, digitcamban lesznek akkor a te barátaid. Szombaton is nyitva vannak tíztől hatig. Itt az árlista: [link] Hívd fel őket holnap, hogy van-e, és tetess félre egyet. Az eu számlát még mindig nem értem. Hivatalos, magyar, eu-ban is elfogadott számlát fogsz róla kapni, pecséttel, aláírással, valamint magyar és európai garanciajegyet. Mivel te is eu országban laksz, így áfát nem tudsz majd visszaigényelni, ha erre gondoltál, és vámot se kell fizetned.
-
Hydra SR
addikt
Tényleg, ha már itt tartunk: Nikonéknál is van valami rebate ha jól tudom. Az érvényes a D40-re? Egyáltalán tart még?
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
csiga997
őstag
-
Dare2Live
félisten
jaja szürkések 75Kért prezentálják neked az SB800at.
Tudom mert én is úgy vettem. Sokat sporolhattam volna ha D80+obikat is így veszem csakhátelső DSLR meg gari éshát ugye ki is fogtam egy rossz 70-300VRt szoval lehet nemi baj.... (és legalább a Tamronom Made in Japan és ez nagyon nem mind1.)don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #2143 üzenetére
btw megkérdezhetem holvagy közalkalmazott?
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Allien
veterán
válasz ArthurMiller #2154 üzenetére
Hu, az valami nagyon óccsó. Igaz, nem VR obi, de ennyiért nem rossz.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
ibike
csendes tag
válasz Hydra SR #2157 üzenetére
Az eus szamla egyszeru:
Viszonteladoi cegnek allitjak ki, akinek van eus bejegyzesi szama.
De pl. a digtfenykep -esek nem tudnak ien szamlat adni, mitom en miert
A digitcam -osoknak mar irtam 2x is, de semmi valasz, de felhivom...
a rebate akcio nem erint, mivel viszontelado leszek, es megtartom magamnak, lemegy a koltsegbe oszt
mas:
ovastam az extremdigital lapjan sokan panaszkodnak a d40x nel hotpixelre, ccd hibara
van e valami alapja? -
csiga997
őstag
válasz ArthurMiller #2163 üzenetére
Az 55-200 az VR.
Van belőle VR nélküli is. -
Allien
veterán
válasz ArthurMiller #2163 üzenetére
Hát az a baj, hogy ahogyan csiga997 írja, ha nincsen megjelölve (VR), akkor biza az nem olyan. Több csomagban árulják (hivatalossan) a D40-t, az egyikben VR nélküli telével, a VR-s kicsit drágább, vagy a 40x-hez van olyan szett, erre most nem emlékszem. Nekem most azt mondom, mindegy milyen, ha ingyé jönne.
Csak nincsen ilyen szerencsém. Ha lenne (pízem), akkor meg nem ezt választanám.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dualon
tag
Körbekérdeztem a hazai viszonyokról, SB-800-at 75-ért valóban bármikor kapnék. Így viszont, ha sikerül, 55-60 közt bent van - pláne, hogy USD-ben is van jövedelmem, így akár még a váltogatás is kimaradhat.
No, mindenesetre köszönöm a tanácsokat, ez még úgyis egypár hónap.
[Szerkesztve]e-Arc.hu
-
Allien
veterán
válasz ArthurMiller #2168 üzenetére
O.k., nyertél. De, akkor ez TUTI elírás! Másutt az alap egy obis kit kerül ennyibe!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
csiga997
őstag
válasz ArthurMiller #2171 üzenetére
Ehh, a szomszéd fűje mindig zöldebb...
-
Dualon
tag
-
Allien
veterán
válasz ArthurMiller #2174 üzenetére
Ezt én is olvastam. Csak, az árjegyzékeknek nem szoktam hinni. Lehet, csak úgy, felhívom őket, és rákérdezek. Igaz, ez se biztosíték, hogy ha odamennék, kapnék is.
-
csiga997
őstag
válasz ArthurMiller #2175 üzenetére
Pedig egyszerű: nem vagyok se orvos, se jogász. Így aztán nem is kopik fel az állam és tükörbe is tudok nézni. Kész nyereség!
-
csiga997
őstag
válasz ArthurMiller #2180 üzenetére
Igen, csak amelyik a tükörbe tud nézni annak felkopik az álla...
-
Brian_RL
aktív tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy egy régi Canon EOS 300-as gép objektívei kompatibilisak-e Canon EOS 400D-vel? -
ave
tag
Sziasztok.
Fényképező vásárlás előtt állok. Végig olvastam a topicot (nem kis teljesítmény ). Azonban mégse tisztult le teljesen az elképzelésem. Szeretnék egy tükörreflexes gépet, amit főleg hobby és tanulás célra használnék mivel teljesen kezdő vagyok a fényképezés területén. Anyagi lehetőségeim eléggé korlátozottak ilyen célokra azonban mégis egy olyan gépet szeretnék amit nem kell eladnom fél év múlva.
A kiszemeltem a d40 lenne mivel nekem bőven elég lenne a 6 megapixel is, mivel nem vagyok benne az óriásplakát bizniszben.
Tudom hogy ebben a topikban nem ajánljátok a d40/d40x szériát, azonban ahogy én néztem a d70s amit még lehet venni minőségre nem készít jobb képeket a kit objektívvel, d80 esetleg d200 pedig lenne pénzem csak már objektívre nem.
Azonban elgondolkoztam azon hogy ugye az AF motor hiánya miatt a d40hez való objektívek eléggé korlátozottak.
A fő kérdésem az lenne, hogy inkább fektessek be nagyobb összeget a gépvázba és akkor esetleg olcsóbb vagy jobb minőségű objektívot tudnék esetleg használni (tele objektívet, nem fixet).
Azt sem tudom hogy a d40hez vásárolható 55-200as VRs objektív fényértékei és egyeltalán az objektív milyen minőségi osztályt képvisel mert hát árban nem egy olcsó dolog (legalábbis nekem).
Tehát a kérdésem az lenne hogy szerintetek vegyem meg most a d40et egy alap kitben a 18-55ös obival és tapasztalgassam a fényképezést hogy egyáltalán van e hozzá érzékem és meg tudok e tanulni normális képeket lőni vele és aztán ha már menni fog a dolog akkor később vegyek egy 55-200 vr es obit
vagy
már most vegyek esetleg drágább gépvázat amihez többféle obit tudok venni esetleg használtan is?
Jah és valahol nincs valami összefoglaló hogy milyen obikat lehet használni d40el? Mert nikonok közül gondolom a DX jelzésűeket, de javítsatok ki ha tévednék. -
csiga997
őstag
A D40-el az AF-S jelűek fognak működni, függetlenül attól, hogy DX-es vagy sem.Illetve Sigmából a HSM-el jelöltek. Az 55-200 olcsó objektívnek számít, minségileg inkább közepes kategória. (Amúgy ha lenne pénzed egy D200-as vázra akkor abból azért kijönne néhány objektív egy D40 mellé. ) De majd jön daretwolive és rábeszél a 70-300-ra...
-
ave
tag
válasz csiga997 #2187 üzenetére
Igazándiból a d40est már fogtam nyaltam élőben és láttam vele készített képeket, azonban aki a képeket készítette az ért is ahhoz amit csinál. Tipikusan olyan eset ez mint pl a fotozz.hu-n vagy a dpreview.com-on kitett tesztképek azért elég durvák, ás hihetetlen hogy milyen gépeknél (olcsó vagy középkategóriás kompaktok) vannak eszméletlen tesztképek.
A másik amit mint laikus nem nagyon tudok feldolgozni hogy használtan van egy halom teleobjektív amiket ilyen 45-50K hirdetgetnek és azoknak a fényértéke sokkal jobb (mert ugye minél kisebb a kezdő tartomány annál jobb ugye? ), de akkor ezeket csak drága gépvázakkal lehet használni?
Egyébként nekem mondjuk egy 18-200 objektív lenne a legjobb hogy ne kelljen cserélgetni bár ez az idő múlásával majd lehet megváltozik ha ráérzek a fotozás ízére. -
ave
tag
Jah azt el is felejtettem hogy gratulálni szeretnék ArthurMiller. Valami csodálatosak azok a képek amiket előrébb linkeltél. Mondjuk az obi se 2 forint volt de határozottan megérte. Valami csodálatos.
-
Allien
veterán
Majd jönnek mások, és elmondják valszeg, de, ha utánna gondolsz (nézel), akkor a lényeg, hogy nem a gép késziti a képet, hanem a fotós. De csodákra egy fotós se képes (a lényeg, hogy a gép csak eszköz a fotós kezébe, és akkor jó, ha minnél kevésbé korlátozza a fotóst). Egy 18-200-s obi (szvsz) nem olyan jó, mint egy dupla kites, esettleg (vagy inkább lehetőleg) VR-s obi. Képminőségben is roszabb a 18-200 (utazó zoomnak hívják, tipikussan). Ezzel az erővel elég lenne egy szupi bridge. Ha már dslr, akkor több obi inkább. Persze, alternatívának esettleg kezdettben elmegy. De én nem vennék olyat (igaz, nincsen közvettlen tapasztalatom, csak tesztek alapján mondom).
-
Allien
veterán
A kiteknek ez a lényegük. Eleve olcsó obikat adnak kitben, de a 55-200Vr ahoz képest elég jónak mindható. Ha mondjuk a vázat veszed, és külön obikat, akkor már nem biztos, hogy azt érdemes megvenni, de ha nem akarsz egy darabig obikra költeni, vagy nem kapni külön a vázat, hanem 18-55, vagy 18-55, 55-200VR kitet lehet csak, akkor szerintem jobb választás az utóbbi. De, kinek mi.
-
drkbl
őstag
Magam részéről a D40-et választottam, objektívekben eleve úgy gondolkodtam, hogy újat fogok venni, ahogy egy évig dolgoztam a gépért, úgy évente egyet fogok venni hozzá.
Elgondolkodtatott az olcsó obi-kínálatnál, hogy ezek az obik a D40 előtt is olcsók voltak, piacgazdaság van, apróhirdetések terén 100%-ig, tehát ezek annyit is érnek, amennyiért kaphatók. Ha az optikai minőség kitűnő, akkor valami másnak kell lennie a háttérben... Nem véletlenül döntöttek úgy ők is, hogy a motort az obiba teszik, ráadásul kevésbé radikálisan, mint a Canon tette.
CPU objektívekkel nem vagy magadra hagyva teljesen, bizonyos feltételek mellett a váz visszajelzi az élességet, bár a kitobival manuálisan próbálkozva csak a középső fókuszpontra. Ha nem kell segítség, még antik lencséket is használhatsz amelyeket amúgy D200-al nem. [link]
Itt egy link a hivatalos kompatibilitásra: [link] -
ave
tag
válasz ArthurMiller #2195 üzenetére
''fotózni akar a kolléga, nem régészkedni'' bár kolléga lennék már
Azt sem tudom még hogy ha pl gépvázat szeretnék majd idővel cserélni és akkora mondjuk már van valami komolyabb obim a d40hez akor márkán belül azt tudom majd használni vagy bekavar az AF motor vagy valami más esetleg? -
ave
tag
válasz ArthurMiller #2197 üzenetére
Akkor ez el is dőlt.
Én is beállok a táborba, hétfőn rendelem is meg a gépet.
-
ave
tag
válasz ArthurMiller #2197 üzenetére
Egyébként egy fix obinak jelentősen szebb képe van mint egy telének? Mert az feltűnt hogy azoknak jobb a fényáteresztésük bár a technikai hátteret nem ismerem, szóval ez inkább amolyan laikus kérdés.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest