Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Plebi #23452 üzenetére

    Nem azt mondom, hogy ne vedd meg a mások által ajánlott D90-et a D5100 helyett, mindössze felhívnám a figyelmed az akkori eszmefuttatásra, ami akkor zajlott le, amikor én lettem D5100 tulaj.
    Nevezetesen páran erősen nedvesedtek a D90-re, mint éjfélilány a vörösboroskólára, de sajna arra a kérdésemre, hogy ugyan miben jobb, mint egy D5100 (amikor ez utóbbi szépen maga mögött hagyja a specifikációk 95%-ban, képminőségben vitán felül), nemigen tudtak választ adni. Több kB-nyi poszt után egyetlen dologban egyeztünk ki: ha majd kézbe fogom, megtudom a választ.
    Na azóta kézbe fogtam, a katarzis elmaradt. :)

    Szóval, ha engem kérdez bárki a D90 vs D5100 kérdéseben, akkor még mindig az utóbbi a jobb. Ha meg az érdekel, hogy érdemes-e D3100-ről váltani ezek bármelyikére, akkor meg egyiket sem ajánlom. D90 1-2 dologban gyengébb a D3100-nél. A D5100 meg jobb ugyan, de ha már váltásra szántad magad (ergo feltehetően buktál egy kicsit a jelenlegi vázod eladásával), akkor érdemesebb nem egy lépcsőt ugrani felfelé...már ha ez valóban szükséges.

    Végszóként itt összehasonlító teszt, amit 96-71 arányban a D5100 nyert. Érdemes az alján a felhasználói szavazás alapú relációt megnézni, ami a specifikációktól független.

    Egyetlen esetben venném a helyedben a D90-et, ha AF motor nélküli objektív flottával rendelkezel, mert itt van a vázban beépített moci.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Aktív témák