Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz Cingi1979 #45843 üzenetére
150€-ert adtam el a 775-ös Rampage Extreme alaplapom, meg kulon a QX9770-et asszem mult honapban.
Ritka cucc, hamar el is keltek."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Zé_Mester
őstag
válasz Cingi1979 #45857 üzenetére
Tyűű, na ez már valami.
Volt ilyem lapom, a sok X58 közül ez volt amit a legjobban szerettem.
Rettenet stabil, ram kezelés hibátlan, tuningot is szerette, plusz van rajta egy NF200-as chip, úgyhogy a Quad-SLI vagy CFX rendszerek is 4x16PCI-E sávon mentek, nem úgy mint a többibe, ahol 16-8-8 meg hasonló kipsztások voltak (kivéve még az EVGA X58 Classified 4-Way SLI, azon is volt NF200-as chip)
Ennyiert ajándék -
envagyok
veterán
-
-
ricshard444
veterán
Kedvet kaptam szétnézni Ebayen a lapok irányába. Mennyire reális az ott kapott átlagos árkép?
A Foxconn Bloodrage lapom 63-65-ért megy, szóval ha felraknám 45-ért dobozával, minden tartozékával, akkor sanszosan el is kelne?
Vannak dolgok...
-
envagyok
veterán
válasz ricshard444 #45862 üzenetére
Nem lenne szívem eladni azt a kincset.
A DFI lanparty, az ASUS R2EX és az EVGA X58 közül,
Amik vannak, nem adnám el egyiket sem. -
ricshard444
veterán
válasz envagyok #45863 üzenetére
Ha állja az új platform alapját vagy nem tudnám felhasználni semmire, akkor eladom mindenképp.
Egyébiránt a legjobb lapom eddig a Rampage III Extreme volt. Mindent tudott amit egy alaplap csak tudhat ezen a platformon belül. Egyetlen hátránya az volt, hogy az északi híd hűtője a kis berregő venti nélkül nem volt képes kordában tartani a chip hőfokát és anno a 2 videókártyás korszakomban elég volt szegénynek az a sok hő.
Ez a Foxconn is gyönyörű és a gyártó miatt nagyra is tartom, de ha jó áron eladható, akkor inkább legyen használva más által, mint nálam porosodjon a dobozában.
Ezért kérdés az Ebay, hogy mennyire lehet gondolkodni abban.
Vannak dolgok...
-
envagyok
veterán
válasz ricshard444 #45864 üzenetére
Nekem a r2ex venti nélkül se megy 50 fok fölé
-
Zé_Mester
őstag
válasz envagyok #45865 üzenetére
az R2E-nél még nem feltétlen a design volt a fő szempont, annak a lapnak sokkal hatékonyabb a hűtése, mint amit később az R3E kapott. ott nagyon rámentek, hogy full csicsa, egybeolvadó high-tech legyen az egész összkép, ami épp csak arra nem volt alkalmas, amire alapvetően szükség lenne.
adtak hozzá ilyen kis mütyür pörgettyűt, de az se nagyon ért semmit, csak zörgött. a legtöbb ilyen lap azért is döglött meg, mert egyszerűen megfőtt.az első amit R3E-nél tenni kell, a gyári retket levakarni róla és normális pasztával végigkenni, vagy egyszerűen bevizezni az egészet.
Cingi1979:
a Supercomputernek sem árt a minőségi új paszta, meg fogja hálálni, főleg, hogy azon az NF200 is okádja magából a hőt minden más mellett[ Szerkesztve ]
-
knbs
senior tag
Asus rampage 2-m van ujra szeretnem rakni a rendszert es kivancsi vagyok, hogy ti szoktatok e valamit az asus honlapjarol leszedni es telepiteni vagy a win 10-hez mar nem igazan kellenek?!
Anno regen meg telepitetettem chipset drivereket meg lan dolgokat, de win 10-nel nem vettem eszre hogy barmi is rosszul mukodne?
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
Laraxior
titán
Talaltam 3 darab nagybordas OCZ Reaper ramot a bolhapiacon. 8€
Nem bizti hogy mukodik, de a bordakat siman felhasznalom valami noname ramokra."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Alpi.
addikt
Szinte sosem telepítek ilyesmiket, hacsak nincs szükség kifejezetten rájuk. Több ellenpéldát tudok arra, hogy wines driverrel jobban megy a cucc, mint a saját honlapról letölthetővel, mintl példát javulásra. Sőt.. Nem is tudok javulásra példát.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
knbs
senior tag
Anno win 7-nel raktam fel halokartya drivert a sajatjat es a hangkartyahoz is, de win 10 alatt nem lattam hianyat ezeknek.
Gondoltam azert rakerdezek, jo pap holtig tanul!
Kivarom a Zen 2-t, ha nem lesz bomba uzlet, mint a mostani I7 920-am ami 24/7-ben megy 4.2-n, amiota megvan akkor lehet benevezek meg egy tobb magos kis xenonba.....
Ezeknel a prociknal is ki kell fogni a tuning barat verziot??
Csak csgo-zom es Autodesk Revit-et hasznalok mindketto az egy szalu teljesitmenyt szereti, ritkan video kodolas/vagas ahhoz gondoltam a tobb magos proci meghalalna.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
envagyok
veterán
Mit javasolsz ezzel a dfi lanparty jr x58-t3h6 lappal és egy i7 970-el 7/24-re játékvízzel, lehetőleg úgy, hogy az 1600-as ramot jól kihajtsa?
Uncore, qpi, ram, Bclk freki, qpi fesz?
A vrm-nek a víz miatt már a 2. Képnél nekitámasztottam egy ventit. Lehet az 1 próbánál azért állt le a gép, mert 85 fokra melegedett?Még egy utolsó kérdés. Ha auto-ról elállítom a proci feszültségét, nem szabályozza le x12 szorzóval idle módban. Athol lehet ezen beállítani szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz envagyok #45878 üzenetére
C1E speedstep csinálja, de auton honnan fogja tudni a jó értéket ?
Jobban jársz C6 + fix vcore szerintem.
1600-os rammal vedd vissza 3000-re, nézd meg hátha jó lesz vagy mehetsz picit feljebb vtt-vel. Picike emelés elég lesz ha pár perc után kapsz hibát.[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz envagyok #45878 üzenetére
C6+fixfesz, szerintem is.
Hát, 3,8-4Ghz CPU, 2,8Ghz környéki Uncore, és ami a ramnak kiadja, szerintem már szépen megy. Emlékeim szerint a 970-el 175 körüli BCLK-val adja ki szépen a 4Ghz-et, ahhoz esetleg lehet játszani a ram időzítéssel, hátha nem csak 1600-at tud.
QPI-fesz, 1,3V körüli, CPU 1,25-1,3V, amilyet kifogtál. Valahol itt keresgélnék.(#45880) Geri Bátyó: Az 930. Nekem se a 970-esem, se a mostani X5660 nem komálja túlzottan a magas uncore-t, ha minden más is szépen meg van hajtva. Tesztre persze, viszi a 3,75Ghz-et is [link], de jelenleg pl. 3,05Ghz-en megy, nem véletlenül, kb. ennyit megy tényleg mindennapokban is stabilan nem túl sok QPI fesszel.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Geri Bátyó #45882 üzenetére
Nem, a 920-asaim is elketyegtek 3200MHz körül. De a 32nm-es cuccok az a kettő alapján amik nálam jártak nem olyan könnyű esetek. Mondjuk érdekes, a 920-ast viszont nem tudtam tesztre 3700-as uncore-on járatni.
A 970 már újabb, 32nm-es hatmagos, ez volt a legkisebb kapható ilyen i7.
-
Alpi.
addikt
Na jó, ezt be lehet fejezni ! Ahhoz vagyok szokva, hogy nem értenek egyet a mondandómmal, nem tudok, mit kezdeni ezzel a helyzettel, hogy valaki azt vallja zsinórba, amit én, ráadásul tapasztalatból ! Felb#@& ! Izé,felháborít !
Vtt egyrészt cpu függő, másrészt laptól is, továbbá ram beállítás is befolyásolja nem csak az uncore freki.
45 nm-esekkel kb. ugyan ezt tapasztaltam. Fesz emelés nélkül mennek egész sokáig viszont van egy határ, ahol aztán véget ér és plusz feszre sem hajlandó igazán tovább emelkedni. 32nm-esek ellenben egész sokáig emelhetőek vtt fesszel együtt igaz.Még valami, egy próbát megérhet ! Látom, a vdimm 1,5V-on van. Nálam segít a vdimm pici emelése, ahogy emelem a ram frekit. Tudom, hogy ide is van egy 1,5V-os "szabály", de 1,6 - 1,65 Vdimm egyértelműen javít ram oc-n én úgy vettem észre. Csak tesztre, nézd meg 1,55-ön. Hátha javít Nálad is. Amikor ilyen 5 perc stressz teszt utáni hiba van, az nem egyszerű. Valami apró kis dolog elég lesz, kérdés, hogy rátalál-e az ember. Ha másik 2-3 dolgon változtatsz, aminek nem volt köze a hibához, könnyen lehet, hogy generál egy újat vagy többet. :S
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Volt nekem több lapom is. Giga UD5, egy EVGA E758, és most az Asus P6X58D-E. És jó sok 920, még C0-ásom is volt, ráadásul 4Ghz-en hasított.
Mondjuk igen, az uncore nyilván függ a ram beállítástól, dehát minek hajtani az uncore-t, ha lassú hozzá a ram, annak semmi értelme.
A 3,7Ghz-es uncore mellé a ram oldaláról is megkapta természetesen a magáét. [link]
Jó kis 2Ghz CL9 kit, no, ennél kb. nincs olyan, hogy ne tudjam kellemesen meghajtani.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Na, most mutatok valamit, de ezen besírsz ! [Saját R15-öm X5680-assal]
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Nálam eddig egy X5660-as volt a legjobban futó procika. Minden téren nagyon rendben volt. Akik sok procit teszteltek, mesélnek beteg darabokról. (értsd.: 20-40 darab típuson belül)
[X5660-as]https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nagyúr
E5540-el akármit állogattam akárhová, 4,0 GHZ volt a vége.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HSM
félisten
Nekem is X5660 van, de azért annyira szvsz nem vadállat példány, a linkelt 4300Mhz-ig sikerült vele jutni. Nem is rossz mondjuk, lényegesen kellemesebb darab, mint előtte az i7 970-esem volt.
(#45892) envagyok: Az a CL9 viccesen néz ki 1400Mhz-hez, én levenném minimum CL8-ra, de inkább CL7-re, és szerintem úgy már frankó lesz.
A CPU C6 beállítását érdemes megkeresni, mivel azzal áramtalanítja a kihasználatlan magokat, úgy majdnem mindegy, milyen feszen megy, nem fog durván elszállni a kis terhelés melletti fogyasztás. Sőt, a visszavett fesz, ami igazából szinte semmit nem ér, a C6 a kedvező részterheléses fogyasztás kulcsa, főleg ilyen sokmagvas vason. Példa. Üresjárat, weblap oldalbetöltés, 120W üresjárat C6-al kb. 150W-ra ugrik csak fel, míg tölti az oldalt, C6 nélkül 200W.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Ilyet találtam:
CxE Function. (This field is used to select the C state supported by the CPU andsystem board.)
Itt lehet c állapotot beállítani.
Ez c6-ra állítva a jó auto helyett?Van még vmi hpet mód, ami most 32 bites van állítva, érdemesebb 64 bit állítani?
A ramot 888 és 777 esetén a 4. Értéket mekkorára érdemes állítani?
-
mpierre
veterán
válasz envagyok #45894 üzenetére
Amit jobban bír. Elméletben 18 vagy, 20. (Muskin is 6-7-6-18 1T vitte hiba nélkül)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz envagyok #45896 üzenetére
Bencsben gyorsabb lesz a 1T. Átlagos felhasználás mellett nem fogod észrevenni a különbséget. Méricskéltem eleget, de már nincs meg a PrtSc.
Amúgy, ha két külön kit van és még méretben is eltérnek - 3×1GB + 3×2GB - akkor, saját tapasztalat alapján csak a 2T marad, mint opció.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz envagyok #45898 üzenetére
High Precision Event Timer -> 64 bites oprendsz-nél a 64 bit, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest