- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz jokeph #46446 üzenetére
HSM nem erre gondolt. HSM arra gondolt, hogy a korai A0-ok hajlamosak voltak meghibásodni, egyfelől mert a korai lapok nem mindig élesztették az uncore feszültséget megfelelően, másfelől könnyen sérült is az uncore rész. Ez volt az egyik fontos javítása a B0 steppingnek, ami még mindig ES.
-
nagyúr
Ajajj.... ez elég pocakos probléma lehet...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Srácok, mennyire jellemző full DIMM (6x2GB) mellett a nyűgös üzem? P6X58D-E lap, 6x2GB Mushkin 1600C9 modul, 3/3 csekkolva, MemTest86 hibátlan, együtt viszont körönként 1 hibát dob :S XMP nélkül is, by default beállításokkal. Érkezőben 6x4GB, szopóálarcra számíthatok..?
-
nagyúr
válasz Speed® #46453 üzenetére
Igen.
6 modullal a + feszkót oda kell neki adni, mert mint tapasztaltad nem lesz stabil.
Hogy pontosan mennyit és melyik jellemző(kö)n, azt majd a nálam szakavatottabbak megírják.
Default-on hagyva szinte biztos, hogy hasalni fog (többek tapasztalata alapján).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
No igen, a gyári spec szerint.
Egy okkal több, hogy beértem 3*4 GB-al.
Mentek is szépen közel 1800-on (nem erőltettem tovább, 2133 CL11-es G.Skill-ek vannak benne, a CPU tuningja számomra fontosabb volt, a lapot meg
- Asus P6T Deluxe - nem akartam kinyírni).Igazából 1333-on sem megy rosszul, 1600 CL9-el meg már bőven élhető (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Speed® #46453 üzenetére
A 6 modulos problémákat a giga ud5-ben egy lépcsőnyi ioh fesz emelés orvosolta... Nem tudom mi köze volt hozzá, de rendesen helyreállt a deszka lelkiállapota. A memória műveletek visszaálltak a 3 modulos teljesítményre.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Geri Bátyó
addikt
-
|AP|
veterán
válasz Geri Bátyó #46459 üzenetére
auto-ról minden fesz érték "normal"-ra van állítva, máshoz nem nyúltam, egyedi értéket sehol nem állítottam be. Lehet tényleg szerencsém van.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
válasz Speed® #46461 üzenetére
Egy sima asztali lap nem lesz olyan jó mint egy workstation. Nem is összehasonlítható.(értem ez alatt stabilitást és hogy megfelel a specnek amit leírtak) Asusból meg WS jelöltésű lap az ami workstation. Viszont egy asztali lap talán többféle ramot kezel.
6 ram esetén gondolom egyel visszábbveszi a ram órajelét ws lapban alapból.
48gb ramra is van esély hogy kezeli, csak akkoriban nem volt elterjedt a 8gb-os modul.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #46462 üzenetére
+1.
Fentebb is írták, hogy a spec szerint a def. spd 6 modulnál 1333 helyett 1066 lesz.
Persze a CPU se mindegy, mekkora spd.-t ad def.-on a ramoknak (E5540 XEON pl. 1066-ot, X5677 pl. 1333-at adott alapból, ha jól rémlik, 1333-at def.-on tán csak az X jelű XEON-ok hajtották a ramot).
Meg azt se felejtsük el, hogy cirka 10+ évesek a lapok, meg a CPU-k is, max. a ram lehet új/újszerű.
P6T Deluxe:
3 modul rammal hajtva 1600 és felette meg kellett fejeljem a QPI feszültségét pár század mVolt-al (1,25@1,32), illetve a ramnak is oda kellett adni az 1,64 Voltot (XMP spec. 1,65Volt a ramjaim).
Giga lapokat sajna nem ismerem, olyanom nem volt s1366-ból (az a gazság, jobban kedvelem az AMI Bios-os lapokat, a Giga meg többnyire Award-os).
OFF:
Kicsit körülnéztem ebay-en, hát elképesztő árakon mennek az Asus P6X58... és P6T Deluxe sima és V2 lapok...
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MasterDeeJay #46462 üzenetére
Egy "sima" asztali lap még jobb is lehet, mint egy WS, hiszen olyan funkciókkal bír, amivel amaz nem (OC, stb.). Nyilván van, amire a WS jobb ugyanígy. Ellenben az, hogy a gyártó a specifikációk és a kisbetűs leírások szintjén sem ír mást, mint 24GB max. RAMot, miközben már 12vel is gondja van, az már egészen más eset. Persze mivel totál EOL cucc, ezért már nincs min lamentálni, csak újabb megerősítés volt részemre az ASUS féle marketingről.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz jokeph #46463 üzenetére
Hadd ne feszelgesem indokolatlanul az egyéb komponenseket..én így vagyok vele. Ha más nem, szerzek 3x4GBot értelmesebb modulokból, a 24 meg megy a Z400ba, az úgyis igáslónak készül. Még agyalok, hogy ha így alakul, megkapja-e az 5675öt, mert az 5670 is teljesen elég a P6ban, nem akarok OCcsúcsokat döntögetni.
-
nagyúr
válasz Speed® #46464 üzenetére
+1.
Ugyanakkor nincs ezzel olyan nagy tragédia... kicsit Bulldozer FX íze van (igényli a finomhangolást), de azért szeressük az X58-as cuccost... főleg a HEDT Desktop lapokat, mert ezekben aztán tényleg lehet mindent tekergetni oda-vissza.
Q67 alias kínai "X79":
Ebben a cuccban lepróbáltam többféle ramot is, de végül kapott pici pénzért 4*4 GB REG ECC DDR3 1866CL13-as ramot, használatban nem bukott ki a különbség az 1600 CL9 javára, csak az utóbbi szebb késleltetést produkált AIDA tesztben.
Picit lassabban ment Crucial DDR3L 1600 CL11-es ramokkal, de ez se volt égbekiáltó.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
az nem lehet, hogy a RAM moduloktól függ inkább a dolog és nem a laptól?
Én egyáltalán nem vagyok otthon a témában, csak a saját tapasztalatomat tudom leírni (nem is olyan rég jöttem ezzel a topikba):korábban 2x3db eltérő kit volt a lapomban:
3 x 2GB OCZ Platinum és 3 x 4GB G Skill Ripjaws. Papíron mind a két kit 1333-as, mégis csak 1066-on mentek együtt. Ha manuálisan felhúztam, akkor instabil lett rögtön.Viszonylag olcsón jutottam hozzá a 6x4-es Kingston modulokhoz, ezekkel simán megy az 1866, default beállításokkal.
-
nagyúr
Milyen CPU-t használsz ?
Biztosan függ a ramoktól is... megvan még az OCZ ? És a G.Skill, pontosan melyik ?
Ide a rozsdás bökőt, hogy gyári időzítésen 1333-on kellett neki 1,6Volt feletti fesz... ha nem több.
Meg a lap kiépítésétől is szerintem, mármint a CPU és memória rendszer tápellátás sem mindegy, durván ugyanúgy képes viselkedni mint anno s775-ös rendszernél, 2 modul rammal semmi extra (1066-on sem), 4 modullal meg már sanszosan oda kellett csavarni kis feszt az északi hídnak (mert ebbe van a memória-vezérlő). Itten meg a CPU-ban.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz jokeph #46468 üzenetére
a CPU egy Xeon W3680.
A régebbi ramok már nincsenek meg, eladtam őket. Ezek voltak a konkrét típusok:
OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Triple Channel Kit Desktop Memory Model OCZ3P1333LV6GK
G Skill 12GB (3 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666)
G.SKILL 12GB (3x4GB) DDR3 1333Mhz F3-10666CL7T-12GBRH Széria: RipjawsAlapból 1066-on mentek. Amikor manuálisan felhúztam 1333-ra, akkor memória hibával elszáll, a feszekkel nem nagyon játszottam.
-
nagyúr
A CPU vezérlője tudja az 1333-at élből, OC nélkül.
Az OCZ ram viszont, ahogy én néztem, megkívánta volna az 1,6 Volt-ot. 1333-on.
-
-
mpierre
veterán
válasz envagyok #46473 üzenetére
Yep, akár ez is lehet... A Kingston LoVo ramok is melegednek, pedig csak ~1,36-1,38V-ot kapnak, mert ugye a Foxconn Renaissance 2 nem ismeri az 1,35V-os DDR3 ramokat.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
Dell T3500 20eFt-ért.
Nem rossz kis gép, bár a cpu hűtő szerintem pici, a célnak ugyan megfelel.
ES proci is jól megy. 5eFt-ot megértEz meg a videókátyája, képet ad arra elég. 7900GS 256mb????
Hiányoznak a ventik. Mehetek reklamálni...
Ráraktam egy 9cm-eset ideiglenesen, bár nem hangos de szeretném az eredeti állapotot.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
8,5 ev 0-24/7 szolgalat utan tegnap nyugdijaztam a ceges i7-950-et es az UD5-ot. Nem klimas helyen ment, palyafutasa alatt megevett 2 cpu hutot, kb ugyanennyi haz hutot, meg 2 tapot, meg egy-ket disk-et. Az utobbi idoben mar a sensor resze szarakodott, a cpu fan speed-et mar nem is latta. Nagyon jo vetel volt, talan hazaviszem es otthon plex server lesz belole valami xeon-al.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
lamiki
senior tag
válasz MasterDeeJay #46476 üzenetére
Nem rossz a T3500, de a hűtése nagyon elcseszett. Csak a minél halkabb működés számított, a ventilátorok fordulatát terhelésre is alig emeli (pedig tudná emelni ha akarná, mert induláskor is rendesen felpörgeti) emiatt intenzív terhelésnél, pl IntelBurn testnél, akár 95°C-ra is felmelegszik. Érdemes a fél hűtőbordára egy plusz ventilátort ráapplikálni. Na meg valamiért a 6 magosokat 2 szorzóval alacsonyabban járatja mint pl a Fujitsu M470-2. Abban a 2-vel lassabb X5660-as működik ilyen sebességen.
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz MasterDeeJay #46476 üzenetére
"Hiányoznak a ventik."
Meg szerintem néhány RAM modul is!"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #46480 üzenetére
Kíváncsian várom az eredményeket.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz MasterDeeJay #46480 üzenetére
Jót fog tenni a plusz memória, de főleg a tri-chanel mód.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
-
Laraxior
titán
válasz MasterDeeJay #46483 üzenetére
Dobnal egy aida64 membench tesztet 2600MHzes ramokkal? Ha sikerul persze
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
válasz Laraxior #46484 üzenetére
Nyilván nem ebben a gépben.
2600 felett is ment de romlott a ram írás olvasás, haswell ennyit tud.
Nem is tudom mi az ami kihasználná 2600 felett? talán Skylake ddr3-al?
Borda nincs rajta, hőmérsékletszenzora van, ECC-s de azt eszi minden lap. Most vegyesbe megy kettő egy hyperx 2400-as kittel de az egy rakás szar ehez képest.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz MasterDeeJay #46485 üzenetére
Laraxior arra célzott, hogy ezek a procik még a 2000 MHz-es ramokat sem igazán tudják kezelni, mert nem bírják a megfelelő uncore órajelet (ram órajel duplája).
Viszont a 2600-as ramok 1600-1800 MHz körül, elég alacsony időzítésekkel tudnának menni."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek nem túl magas a RAM-ok tRFC időzítése?
Az alaplap egy ASUS Rampage II Extreme, a memóriák Mushkin Blackline (3x8 GB DDR3) 2400 MHz.
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv. Razor03
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
Laraxior
titán
válasz razor03 #46487 üzenetére
Ez igy megy stabilan?
Egyebkent csokkentsd tizesevel ameddig stabil ha magasnak talalod."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
razor03
aktív tag
válasz Laraxior #46488 üzenetére
Igen, így használom, alapvetően gamelni.
Viszont bios-ban csak 160-ig tudom a tRFC-t állítani . Gondolom 232 valami auto beállítás lehet. 160-on próbáltam de nem bootol.
Egyébként mennyire befolyásolja a memóriát a magas tRFC? Mert ha nem sokat számít akkor lehet nem érdemes vele foglalkozni.
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
Laraxior
titán
válasz razor03 #46489 üzenetére
Szintetikus tesztben kimutathato az ertek, en anno ddr4-nel neztem, meg szorakoztam vele. Tul sok elonye ugyse lesz, probald 200on hatha..
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz razor03 #46491 üzenetére
Mennyit tol így aida64 memtesztben?
-
razor03
aktív tag
válasz Speed® #46492 üzenetére
Szia!
Egy Dark Rock 4 van rajta gyári hűtővel. Játék alatt zárt oldalappal 65 fok a legmelegebb mag AC Unity alatt, ami azért elég jól terheli a procit. Itt szeretném megjegyezni, hogy a házban Lian li gyári szutyok hűtőim vannak (2 elől, 2 felül és egy hátul) de ezek hamarosan ki lesznek cserélve így talán nyerek még 1-2 fokot. Sőt a Dark Rock 4 135x135-ös coolerét is valami erősebbre kellene cserélni. Jól hűt, de szeretném hatékonyabbá tenni
Prime 95 alatt viszont a 90 fokot is veri 4.7-en, ami érthető, viszont játékok alatt nem gáz
-
Laraxior
titán
Nalam ennyit tolt Asus alaplapban, vizzel. Még nem neztem a végét az UD9-ben....es most a ramjaim sem a legjobbak, a 2000MHzes G.Skillek csak 6x2GB, valahogy tobb hasznat veszem az alacsonyabb orajeles, de tobb ramnak. (most 6x4GB van bent)
-
Akinek dual 1366-osa van lenne pár kérdésem:
Tökéletesen egyforma procik kellenek vagy lehet más stepping?
ES procikkal is megy a dual (különböző steppingűekkel)?
Ramoknál lehetnek-e különböző méretűek a két proci moduljai?
(pl 8-8-8 és 4-4-4?)
Háromcsatornás módnál lehetnek-e különböző méretűek a modulok?
pl 8-4-2Köszönöm!
-
Laraxior
titán
válasz razor03 #46498 üzenetére
Mennyi feszt kap nálad a QPI/VTT?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest