- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz razor03 #46496 üzenetére
Mondjuk ez semmit nem jelent, de jo latni, hogy meg valaki hasznalja ezt a rendszert. Maig a kedvenc platformom.
Egy 990X -et siman bevallalnek egy RIIIE BE -vel a mai napig.Regi szep emlekek.... Kivancsi vagyok, hova kerult ez a cpu. Cybertrone vette at tolem, aztan passz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Vesa
veterán
válasz MasterDeeJay #46499 üzenetére
Nekem z600 van 2db tökegyforma X5675-el, tehát a CPU-t érintő kérdéseidre nem tudok válaszolni, mert nem próbáltam eltérő stepping és ES verziókkal.
RAM kapcsán optimális az, ha mindegyik modul egyforma méretű. A gépkönyv szerint el lehet térni ettől, de nem ideális.
A tudomány a valóság költészete!
-
-
nagyúr
válasz razor03 #46505 üzenetére
Az oszt igen.
Mekkora a Vdrop a CPU Vcore-nál ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
A_Papa
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésben kérném a segítségeteket:
A jelenlegi CPU a gépemben: [S1366] Xeon E5640 (4C/8T) 80WSzeretnék RAM-ot és VGA-t cserélni. Jelenleg 3x2 GB RAM van a gépben, és 3x8 GB-ot szeretnék. Milyen konkrét típust javasoltok, úgy hogy továbbra is menjen 4Ghz-en a proci?
Illetve GTX 760-as, 2 GB-os VGA-t mire cserélnétek?
Ezt pl képes kihajtani a CPU?
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/radeon-rx-570-8gb-gddr5-256bit-pcie-rx-570-armor-8g-oc-p397282655/#velemenyekKöszi a válaszokat!
Papa
ui:
Egyébként érdemes ezt a konfigot fejleszteni? Vagy inkább vegyek később ddr4 alapon valami új cuccot (pl Ryzen)? Az alaplap idén 10 éves...Papa
-
Laraxior
titán
válasz jokeph #46508 üzenetére
Az nem szamit, nagyjabol 1.5V-ig lehet neki veretni.
Lehet en is adok neki egy kicsit még, hiszen fogyasztasban tenyleg nem volt sok kulonbseg, csak terheles alatt... De annyit meg ugysincsen hasznalva."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
válasz Laraxior #46510 üzenetére
Én 1,41-nél megálltam... nem azért mert nem bírom hűteni.
Na, majd utánavizslatok, kíváncsi lettem, megy-e 1,5-ön többet, mert 1,41-el 4,6 a vége a 4 magos X5677-nek, betonstabilan megy így.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
razor03
aktív tag
Én azt olvastam, hogy a QPI-t nem szabad 1.35 V fölé emelni, mert egy idő után kivégzi a procit.
jokeph: a CPU-Z szerint 1.435 - 1.442 V üresjáratban a proci. Nem sokat droppol.
[ Szerkesztve ]
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
razor03
aktív tag
válasz A_Papa #46509 üzenetére
Szia!
Én nemrég Core2 QX9650-ről váltottam 1366-ra. Nekem is az volt a dilemmám, hogy milyen RAM-ot vegyek.
A választás a Mushkin Blackline 8 GB 2400 MHz DDR3-ra esett. Jelenleg 3 ilyen modul van a gépemben, és mint lentebb láthatod a megosztott képeken nagyon szépen muzsikálnak 2050 MHz-en 9-11-11-28-1N időzítések mellett. Mindezt egy 4.7 GHz-re húzott Xeon 5680-al teszik...
15.000 Ft-ért vettem az 5680-as 6/12-es Xeon-t de szerintem elég lett volna a 10.000 Ft-os 5660 is, mert a jobb memória órajel eléréséhez úgyis csak 23-as szorzót használok... az meg pont az 5660 szorzója.
Egyébként 86.000 Ft-ért vettem 48 GB RAM-ot, amit testvéremmel feleztünk, így neki is és nekem is megvan a tripple channel. Viszont ezek dual channel kit-ek, de nekünk megérte a 3-3 modul miatt. Ezt azért írom, mert nem igazán láttam sehol tri channel kitet újonnan. Esetleg alternatív lehetőség, hogy single modulokból vásárolsz 3-mat. Viszont elég lett volna a 2133 MHz-es is Blacline, mert olcsóbb és a 2400 MHz-et úgysem tudom kihasználni...
Én rettentően meg vagyok elégedve ezzel a rendszerrel! Gyors, stabil és 1080p játékra megteszi, a GTX 970-em kellene lassan kicserélni, mert az a szűk keresztmetszet, bár ahhoz képest hogy 2014-es kártya elég jól el lehet vele lenni
GTX 1070-et ajánlok ha nvidia-t szeretnél, nagyon sokat esett az áruk a használt piacon!
Összegezve: egy i7 8700 áráért (95k) egy komplett rendszert vásároltam (alaplap: 40k, CPU: 15k, RAM: 44k) ami tuningolva hasonlóan jól teljesít. Igaz a memória kezelése lassabb, ellenben a legtöbben 16 GB-al használják a 8-as és 9-es generációs procikat, ez meg 24-el van...
(Nekem egyedül az USB3 és SATA3 hiányzik ebből rendszerből de nincs kedvem megbontani egy Rampage III miatt )
[ Szerkesztve ]
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
válasz razor03 #46513 üzenetére
Hát én kb ugyan ennyiből építkezek.
Lenovo D20, kettő x5675 (5-10eft/db) vagy x5680-as ha nem jön össze az es procikkal a dual. 48gb ram (ecc reg 8gb darabja 5eft). Tuning nincs de több szálon erős.
95k ból én egy fullos hp z800-at vagy dell t7500-ast vettem volna, lenovo D20-ból kevesebb van pedig jó rendszer.
Persze játékra egy húzott proci jobb mint kettő alapórajeles.
Usb3 pcie kártya egykétezer, sata3 szintén.
Most átmenetileg egy dell T3500-asom van, jól megy de drága a ramja (sima vagy ecc, most vegyesen van 3x8gb) és szeretnék újra inkább dual procis gépet olcsó ecc reg-el. (Már volt korábban 771-eseim)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz razor03 #46513 üzenetére
Én az s1366-os konfigomat 3*4 GB 2133CL10-es G.Skill Rip Jaws ramokkal hajtottam, nem egészen 1800 MHZ-re "butítva".
Nem akartam széjjel feszelni a QPI-t, 1,32Volt-ra van állítva.
USB 3.0-át megoldottam egy 4 portos x1-es bővítővel (Axagon), 2 hátra, egy belső csati a ház forn USB3.0-hoz, 2 port.
Én ezt hoztam össze:
25k- E5-1650v2 XEON
37k- E5 3.2s1 alaplap - Q67-es chipset, quad-channel DDR3
14k- 4*4 GB 1866 CL13 REG ECC Micron ramok
10k- Kingston A1000 240 GB-os NVMe SSDHáz, táp, CPU hűtő, VGA adott volt már az előzőből.
Ez így 86k.
Van 2 USB3.0 a backpanelen, és van egy csati a ház frontjához, ez is 2 db USB 3.0.
És van 2 db SATA III, meg 4 SATA II.
Minimális tuning van, de csak ez is azért lehetséges, mert a CPU unlocked, 3,5@3,9 all-core, ezt bírja minden körülmények között, máshoz nem nagyon lehet hozzányúlni.Még így is gyorsabb, mint az s1366-os gépem szenesre húzva
[ Szerkesztve ]
-
razor03
aktív tag
Egy olcsó P6T SE-vel is mehet a 4.5 GHz csak nagyobb szorzós proci kell...
Igaz, kicsit túlfeszeli a QPI-t, de flesseltem ezen a videón
[ Szerkesztve ]
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakoznák hozzátok a következő konfiggal:
Dell T 5500
×5650
36 G triple mod
2x300 G SAS Raid
120 G SSD
GTX 1060 6G Palit.
Láma vagyok a tuninghoz de szeretnék :), viszont amit kérdezni akarok az hogy játék közben felmegy 86° C ra a proci. Gyári passzív hűtőm van plusz elől a 2 venti. Mit javasoltok milyen hűtőt rakjak bele?[ Szerkesztve ]
-
válasz haligali72 #46518 üzenetére
Én a T3500-as gyári bordájára raktam egy 9cm-es halk ventit fixen 12v-ra kötve. Számomra nem hangos. 60-70 fok terhelve az 130w-os ES X5675-ös.
Ez a fajta dell bordám van:
De úgy tudom van ennél gyengébb a nem hőcsöves az szerintem már melegebb lenne.
Tuningolni nem nagyon lehet ilyen lapban. Azaz az unlockos procikat elvileg throtlestop-al lehet állítani.
Btw szerintem 90 fok alatt marad ilyen melegben az nem a világ vége.
Hátul is megvannak a ventik? Az én T3500-asomból hiányoztak bár vinnyogott is a bios indításkor hogy gáz van. -
haligali72
aktív tag
válasz MasterDeeJay #46519 üzenetére
Csak elől van 2 venti. jobb oldalt azt a nagy fekete műanyagot kivettem
Akkor ilyen hűtőt fogok keresni. Ez befér?
Ui.:akkor ha jól értem, ebben a formában tunning kizárva?
[ Szerkesztve ]
-
válasz haligali72 #46520 üzenetére
Ja hülye vagyok nálam fordítva van a gépház. Igen akkor stimmel minden
Igen az a hűtő jó a Dell T3500/5500/7500-asra is.
Tuning kizárva, igen.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz MasterDeeJay #46521 üzenetére
Na látjátok én ezért nem szeretem a kész gépeket. Nagyjából BTX, de igazából még annak sem felel meg teljesen. Még egy szabványos hűtőt sem lehet beletenni.
Az a durva, hogy a céghez, ahol dolgoztam, nemrég vettek használt Dell gépeket i5 4xxx procival és azok is pont ilyen felépítésűek."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
envagyok
veterán
válasz Geri Bátyó #46522 üzenetére
Brand gép= mind szopás
-
Vesa
veterán
válasz envagyok #46523 üzenetére
HP z600 és z640 tulajdonosként, ezt cáfolnám. Tuningolni ezeket valóban nem lehet, de atom stabil, megbízható, elpusztíthatatlan gépek, és baromi jól, ipari minőségben vannak összerakva! A support is kiváló. Halk gépek, nagyon jó hűtéssel, Gold táppal, egy kb. 20kg-os alu házban, amit bakanccsal lehet rugdosni, akkor sem lesz baja a hardvernek. Semmi szívás nincs velük, de tudni kell, hogy tuningra alkalmatlanok.
-
Vesa
veterán
válasz Smiley #46526 üzenetére
Pontosan, másrészt ezeket -főleg a Workstation gépeket-, 0-24h üzemre tervezik, a legjobb minőségű alkatrészekkel, hogy bírják a strapát. Nem ok nélkül kerülnek milliókba új korukban. Többezer oldalnyi dokumentáció van hozzájuk, és elég jó a szoftveres körítés is.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Speed® #46524 üzenetére
+Vesa
Kétségtelen, hogy egy WS más lapra tartozik (Ámbár az inkompatibilis hűtés azért eléggé gáz.), de desktop szinten ezek az előnyök már nem léteznek, csak a hátrányok (jobbára)."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
válasz Geri Bátyó #46522 üzenetére
Asszem amit vettem és érkezik Lenovo D20 az (e)Atx-es. A hűtése sima 1366-os és a venti csatik is szabványosak. Tápban nem vagyok biztos, habár inkább kondiztatom nem cserélem ha döglődne. Dell kissé háklisabb.
Azért az áruk használtba kedvezőbb. Én is szívesebben raknék össze egy supermicro vagy tyan lappal (mai napig szerverként megy a régi 771-esem a 2003-as Delta táppal!) dual konfigot csak az drágább lenne.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz MasterDeeJay #46530 üzenetére
Lenovot és a HP-t nem ismerem, de a Dell az tényleg csak magával kompatibilis. Egy régebbi desktop gépben (Core2) még a tápcsatlakozó sem volt szabványos.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vesa
veterán
válasz Geri Bátyó #46529 üzenetére
z600-ban még simán kiváltható a CPU hűtő szabványos bármilyen másikkal ami méretben befér (mondjuk értelme nincs sok, mert bőven lehűti a gyári a legnagyobb verziót is), de a z640-ben már vannak problémás részek, pl. a riser board, ami a második CPU-nak ad otthont. Ez utóbbi viszont már 2011 platform. A z600-ban még a táp az, ami nem szabványos, azt lehetetlen cserélni sima ATX tápra. Annyiból viszont nem gond, hogy a komplett gépekhez hasonlóan, az alkatrészek is könnyen beszerezhetők, legtöbb esetben már gombokért.
De kétségtelen, hogy aki húzni akar, annak ezek a gépek nem jók.
[ Szerkesztve ]
-
Az új projekt:
Lenovo D20
A gép iszonyatosan halk, igaz valamiért a hdd keret ventit ki kellett kötnöm mert nem szabályozta (talán a marvell vezérlőn keresztül megy a smartból a hőmérsékletolvasás?)
Táp masszív és terhelés alatt is halk, bár túlméretezett kissé. (1000w)
Ramhűtő szerintem fölösleges lesz de tesztelem majd.
Cpu hűtő semmi extra faék mint egy gyári inteles hűtő csak jobb ventivel. Cserélem ha megérkeznek a procik.
Most egy 5620-as van benne, aztán rakom ideiglenesen az es 5675-öst majd kettő simát.
Ramok 1333-asak 4-4-4-4-2-2. Szenzorosak.
Marvell sata nem bootolt az ezer éves win 10-emmel, drivert kell integrálni, elég nekem az inteles is az egyszerű cucc.
Masszív nehéz dög! -
mpierre
veterán
válasz MasterDeeJay #46534 üzenetére
Az utolsó kép mindent visz. Állat!!4négy!4!!
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
DigitXT
nagyúr
Mostanában azzal szórakoztat a gépem, hogy random szénné fagy... Azokkal
a beállításokkal, amikkel korábban ilyet nem igazán csinált. Gondolnám, hogy
a meleg miatt, de minden vízzel van hűtve: alaplapon + RAM-on is víz van...Lejjebb vettem 4.2-ről 4.0-ra, de akkor is. Aztán levettem a BCLK-t 166-ra, úgy
nem csinált ilyen anomáliát (lényegében tök alap, energiagazdálkodás nélkül),
viszont úgy meg a teljesítménye kevés. Most felraktam 175-re. Egyelőre jó, de
kicsit idegesít a dolog. Elég öreg masina, tudom, de hát itt mindenki tudja...A kérdés, hogy tegyük fel, hogy a jövőben már nem akarok tuningolni. Viszont
legalább ilyen teljesítményű procit szeretnék, mint amit a W3670 tudott 4.2-n:
miben gondolkodjak? Kicsi játék, sok videokódolás/vágás, egyelőre olyan régi
programokkal is, mint pl. VirtualDub. HT-t nem használok. Régen volt AMD-m,
nem zárkózom el az új Ryzenektől sem, ha megint fasza, de nem követtem a
trendeket egyáltalán hol tartanak most, jobb-e még az Intel, meg ilyenek.Azért ide írom a kérdésem, mert a platform ide köt. És ti képben vagytok, mit
tud, sőt talán azt is tudjátok (nálam jobban), az új cuccok mit tudnak. Persze
az (esetleges) új gépet is vízzel hűteném, "nulla" házszellőzéssel csendesen,
szóval szempont, hogy legyen beszerezhető alaplapi blokk is az adott laphoz.Ha arra van tipp, hogy mitől fagyhat, azt is megköszönöm. Emeltem feszt is,
hátha csak degradáció, de 1.35-nél feljebb nem szívesen zargatnám...
Windows 7-et használok, csak annyit mondott, 124-es kód, hardverhiba. -
nagyúr
válasz DigitXT #46536 üzenetére
Üdv !
Eme kritériumoknak megfelel egy E5-1650v2-es XEON-al szerelt gép, alapon hozza durván a húzott procid teljesítményét, kisebb fogyasztással és hőtermeléssel, meg bőven fejlettebb utasításkészlettel.
Ilyet használok, HT OFF-al szigorúan, kínai lapban, REG ECC ramokkal, M2 NVMe SSD-vel.
Állogatni szinte semmit sem lehet, fapados BIOS, 7 fázisos VRM, de megfelel.
Annyi a mozgástér, hogy az E5-1650v2 XEON (Ivy Bridge EP) unlocked, 400 MHZ-et sikerült ráplusszolni (3,5@3,9 GHZ all-core), a szorzókat magonként engedi a lap állítani, én egy BeQiet! Dark Rock PRO 2 hűtővel használom.
És ugye, maradhatnak akár a ramjaid, ez is DDR3-at használ - s2011v1.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz jokeph #46537 üzenetére
RAM-okat ne is mondd! Legutóbb akkor jártam erre, mikor ki kellett
dobnom 12 GB-ot a 18-ból, mert megbolondult tőle a gép. Azóta is itt
fetrengenek, pedig egy kolléga felajánlotta, hogy teszteli őket, csak a
találkozóra nem jutott időm. Meg igazából semmire sem. (Azért sem
igen akarok már tuningolni, mert nincs időm/türelmem próbálgatni...) -
nagyúr
válasz DigitXT #46538 üzenetére
No, ebben a lapban a ramokat se lehet tuningolni, de nem is éreztem hiányát...
a REG ECC ramon kívül lepróbáltam még G.Skill Rip Jaws X 2133 CL11-es ramokkal (1600 CL9-en megy benne max), illetve Crucial 1600 CL11 Low-voltage ramokkal is, mindegyikkel tökéletesen futott.
-
ricshard444
veterán
Szerintetek drágán adom? [link]
Nem reklám, csak érdekel mi lenne a reális.
Vannak dolgok...
-
nagyúr
válasz ricshard444 #46540 üzenetére
Szerintem nem adod drágán...
Persze, mindig lesz akinek minden ingyért vagy egy kicsit olcsóbban fog kelleni...
Az utód X79-es platform lapjai min. 2-szer ennyiért mennek, némelyik jobb lap azokból annyi mint egy modern félkonfig (100k magassága), annyival meg nem jobbak.
-
Szép lap, ár kb reális. Jópár éve 22eért adtam el egy fapad Asrock x58-ast. Különleges lapok 30 körül okésak.
Igaz 20eft-ért vettem a Dell T3500-ast kompletten de abba nincs tuning. (Azzaz unlockos procival lehet van)
Ebayen x58 kínai lapok vannak 14e től szállítással újonnan de abba én nem vágnék bele.
Lehet perverz vagyok de nem tuningolok és a brand gépes cuccok jobban bejönnek.[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Akkor így hagyom egy ideig, aztán, ha más így úgy gondolja, mint mi...el is fog menni. Köszönöm!
Vannak dolgok...
-
Vesa
veterán
válasz ricshard444 #46543 üzenetére
Szép darab az biztos! Nem sok lehet belőle itthon...
-
nagyúr
Nekem Asus P6T Deluxe van, az ehhez képest tucatcucc (legalábbis gyakoribb jóval).
-
MPowerPH
félisten
Ujonnan vetted, vagy hasznaltan? Meg az is lehet, hogy ez az en lapom volt. Csak azert mert PH -n masnak nem volt ilyen, az fix.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #46546 üzenetére
Bloodrage? Nekem is volt...kifogtam valami hibas szemetet...
Ha nem lenne UD9-em, akkor megvennem a piroskat."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ricshard444
veterán
Nem gondoltam volna, hogy téma lesz a lapom, de örülök.
Ami legjobban bejött X58 lap az egy Asus R3E volt, mindent tudott, amit csak tudni lehet egy ilyen idős lapnak. A nagyon gyér északi híd hűtés volt az egyetlen negatívuma.
A Bloodrage-nek sokkal jobb a hűtése, amit nem szeretek ebben az a kevés venti csatlakozó, így elosztót kell használnom, de ahogy néztem a kövi platformomon még ennyi sem lesz. Mentségére legyen szólva ez nem is a mindennapi felhasználás szellemében készült, hanem komoly tuningokra.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Videós, mozgóképes topik
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok