- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz KilgoreTrout #20044 üzenetére
Gondolkodtam ma ezen az egészen egy kicsit. Az esetleg megoldás lehet hogy alapból olyan modult keresek ami megkapta a CE-t már? Ezt építeném be az eszközömbe, így elvileg már meg is oldódott a probléma. Meg tudnád erősíteni kérlek, hogy ez működhet vagy sem?
Köszönöm! -
Szerintem a vélelem megállna hogy ez neked nem adománygyűjtés hiszen egy saját szellemi terméket (igaz levédettség nélkül de) hozzáférhetővé tettél. Ha én megcsinálok egy programot és mindenki számára elérhetővé teszem de elfogadok adományokat, akkor ott a hivatal találni fog összefüggést szerintem.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Pahli
tag
Jogilag nem vagyok otthon a fogalmakban de ec.europa.eu -n nézegettem azért intellectual property/copyright/trade mark és barátait. Ezekkel sem vagyok tisztában teljesen de én úgy tudom, hogy ha mondjuk németből valaki utal mondjuk 10€-t akkor azt nem magyarországon kell adóztatni hanem németben. Ezért ezt már a Patreon intézi helyetted. Nincs kettős adózás kivéve asszem valamilyen afrikai országokból.
Problémám hogy gyakorlatilag alig vannak ezek a szavak (pl gyűjtés/támogatás) definiálva.
Pl. Itt ez nem internetes gyűjtésre vonatkozik, de azt írja hogy:
https://ado.hu/ado/adomanygyujtes-es-adozas
„Adományozásról csak akkor beszélhetünk, ha a támogatás önzetlen, mindenfajta ellenszolgáltatástól mentes, a támogatásnak nem lehet célja és eredménye, hogy a támogató ellenszolgáltatásban részesüljön.”"a támogatásnak nem lehet célja és eredménye" Ennek semmi értelme.
nincs leírva hogyan definiálják a célt/eredményt. számomra kész káosz azért is írtam. -
Hogy ne lenne érelme. A cél pl a te további megsegítésed akár az említett szellemi termék további életével kapcsolatban. Az eredménye pedig az hogy kap egy máshol pénzbe kerülő játékot. Pont erre értettem h ha valaki megkaparja akkor talál. Itthon az adóhivatalnak a vélelmeit neked kell megdöntened és nem fordítva. Az adózás pedig a tevékenység végzésének helye szerinti, tudtommal. Tehát ha te itthon alkotsz meg valamit és teszed elérhetővé bárhol akkor itt illenők adózni utána.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
asdf_
veterán
...de én úgy tudom, hogy ha mondjuk németből valaki utal mondjuk 10€-t akkor azt nem magyarországon kell adóztatni hanem németben. Ezért ezt már a Patreon intézi helyetted.
Tévedés, a Patreon csak az áfát vonja le, és mivel a szolgáltatást kishazánk területén belül veszed igénybe, emiatt magyar áfakulccsal, ami összeg majd a NAV-nál köt ki. Az esetleges adózási vonzat ettől teljesen független.
[ Szerkesztve ]
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Ha én részt vettem egy online formában megtartott képzésben, de nem teljesítettem az óraszámot, viszont nincs aláírt szerződés mert azt is későn küldték én meg nem küldtem vissza,akkor kötelezhető lehetek a képzési költség visszafizetésére? EU finanszírozott képzés volt.
Köszönöm a segítséget.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
őstag
elég speciális a kérdés, de megpróbálom hátha van valakinek tippje
van egy haverom akinek elvették a német jogsiját (előtte magyar volt neki, de azt lecserélte németországban, mert kint élt)
a gond az hogy nem határozott időre tiltották el, hanem el kellene végeznie ott németországban utánképzést, pszichológia vizsgálatot stb hogy visszakapja
na most mivel ő hazaköltözött Magyarországra, nem igazán van erre lehetőségeki lehet-e ezt bármiylen legális módon váltani itthon, van e bármi ötlet azon kívül hogy járjon ki Németországba ott visszaszerezni (hosszú, költséges folyamat, főleg így itthonról)?
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Pahli
tag
Szóval kicsit utána olvastam a dolgoknak és amit sikerült kikalapoznom, hogy van 30 ezzel foglalkozó oldal de ugyan azt a 3 forrás ctrl-c/-v -zték. Ismerős könyvelő, majd megkérdem tőle mi a hányás, ha meg nem tud válaszolni rá mert nem foglalkozik közösségi finanszírozással (kf) akkor majd konzultálok más szakértővel azt leírom, gondolom többeket is érdekelhet. (inf3rno)
Vannak bizonyos Üzleti vs Nonprofit célú kf-ek. Üzleti kf: hitelezés, befektetés, tőke jellegűek, na ezek hitelszerződéstől kezdve kötvényszerű befektetéseken át stb. működnek.
A kf ami engem érint az mindenképpen nonprofit: charity vagy donation (ez két különböző) vagy Jutalom alapú
Nos.
Jutalomalapú: Itt csak nagy általánosságban tudok beszélni, de a Jutalom típusú az amikor kickstarter-en pl meghirdetsz egy projektet és így egy szerződés jön létre közted és a „szponzorok” között. A megadott időpontra köteles vagy elkészíteni a projekted és köteles vagy a támogatókat valamilyen fajta juttatásban részesíteni. Van még pár kötelezettséged.
pl: Ez egy magyar fejlesztésű kalandmodul dnd-hezA Patreon kicsit más modell, de pl vannak bizonyos „szint/ek” és ez/eknek megfelelően kell havi/heti szinten a „szintnek” megfelelően bizonyos „tartalmakban” részesítened az előfizetőket.
Adományalapú:
Charity: amit #20053-en linkeltem
Donation: ”a projektgazda nem vállal semmilyen kötelezettséget ellenszolgáltatásként, ezért a támogató altruista megfontolásokból, ingyenesen nyújt támogatást” link
„nincs ellenszolgáltatás, a művészeti, társadalmi kezdeményezések jellemzően ilyen módon toboroznak támogatókat” linkTehát ha a weboldalamra kiteszek egy Ko-fi -t, akkor amit legelőször linkeltem:
„Az Szja tv. nem tartalmaz korlátozó intézkedést az internetes felületen keresztül történő gyűjtésre vonatkozóan, valamint arra sem, hogy a gyűjtés jótékonysági célzattal történik-e vagy sem. Ebből adódóan, amennyiben kizárólag magánszemély(ek) részéről érkezik e célból pénzadomány, vagyoni érték a megadott weboldalra, akkor személyi jövedelemadó kötelezettség sem a támogatást nyújtó, azaz az ajándékozó magánszemély, sem a megajándékozott oldalán nem merül fel.”
donation alapú kezdeményezések: link
-
őstag
válasz philoxenia #20059 üzenetére
köszi, közben a jogifórumon azt találtam hogy visszakaphatja a hazai jogsit, mert letelt a német 4 hónapos eltiltása, de németországban így többet nem vezethet
ez vállalható neki, ugyhogy megpróbáljacryptot minden termékemért elfogadom
-
inf3rno
nagyúr
Ezek alapján akár egy paypalt vagy egy számlaszámot is kitehetnék, és nem kéne adózni utána. Túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Amúgy nálam olyasmiről van szó, hogy csinálok egy hobbi projektet, megosztom másokkal a forráskódját, és ha tetszik nekik, akkor adakozhatnak. A többsége valszeg külföldi lenne, és nem lehet előre tudni, hogy magánszemély vagy cég, akitől jönne pénz, már ha egyáltalán jönne. Githubon előfordulnak ilyen patreonos linkek, de gondolom ezek a közvetítő cégek leveszik a pénz egy részét, ami nekem nem szimpi. A facebook adakozásoknál is egy jelentős része a facebooknak megy, nem is arra a célra, amire meghirdették. Azért én kerülném az ilyet, és inkább paypal lenne esetleg, ha megoldható valahogy. Egyelőre még nincs értelme kitenni, még bele kell tennem egy évet, hogy tényleg hasznos legyen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Elnézést ha már volt a téma.
Ugyebár van most ez a " kötelező " maszk használat dolog.
Naponta több posztot olvasok arról a közösségi oldalakon, hogy ez így kényszerités, meg ilyenek.
Nem vagyok jogász, de jól sejtem hogy itt nincs semmi féle kényszerítés?
Tehát amit írnak, az kb jogi szempontból is teljesen értelmetlen dolog szerintem.
-
mike1334
veterán
válasz aprokaroka87 #20063 üzenetére
Hülyeség.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
inf3rno
nagyúr
válasz aprokaroka87 #20063 üzenetére
A kormány mondhatná azt is, hogy szükségállapot van, és mindenkit beterelhetne az utcáról, ahhoz is meglenne minden joga. Nem értem mit picsognak, vagy hát értem, hogy bármit csinál a kormány, abba így vagy úgy bele kell kötni, de sokra nem mennek vele, maximum magukból csinálnak bohócot.
Buliban hasznos! =]
-
aprokaroka87
nagyúr
Én már csak nevetek az ilyen dolgokon :)
-
törölt tag
Hali!
Az összegek nem pontosak, de mit lehet ilyen helyzetben tenni?
Ismerős tetováló, zárva az üzlete a korona miatt. Egy pali majdnem egy hónapon keresztül csesztette, hogy varrjon neki, megunta, belement. Eltelt pár nap, aztán elkezdte a csóka zsarolni, hogy vagy kap fél misit, vagy felnyomja, hogy zárás közben tetovált és megbuntetik másfél misire. -
-
-
ityam
senior tag
válasz inf3rno #20071 üzenetére
A tanukról mindig az a régi sztori jut eszembe ami nem tudom igaz e, de hogy volt olyan hogy tanuval lehetett igazolni hogy x kölcsönadott x pénzt ynak és erre y ügyvédje megtalála a megoldást aki hozott tanukat akik tanusították hogy y visszaadta x nek a pénzt. Problem solved.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Facebook üzenetekkel fenyegeti, mert az utolsó pár nap már arról szólt, hogy oké, megcsinálja, mert már megunta.
Köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Simán előfordulhat ilyen történet, sőt, tulajdonképpen bele van kódolva a rendszerbe. A tanúbizonyítást szinte rendszerszinten a prekoncepcióik alátámasztására használják a bíróságok, igény szerint értelmezve, szelektálva közülük.
De ez egy nagyon régi ügyvédvicc.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Szállással egybekötött belföldi utazást szeretnék még a korlátozások ideje alatt megtenni. Ha jól értesültem ezt megtehetem, ha üzleti szándékkal, az ingatlan megvásárlásának szándékával tartózkodom a szálláson magánszemélyként.
Ezt helyesen gondolom?
-
drzozo
senior tag
válasz #24845312 #20079 üzenetére
Ha szó szerint ezt közlöd, hogy "jogi útra tereled", vagy "jogi úton érvényesíted az igényedet", akkor valóban nem zsarolás.
Ha azt mondod, hogy "feljelented zsarolásért, ha nem hagyja abba vagy hogy nyugodjon le a picsába", az már tényállásszerű is lehet, ahogyan LuckyL mondja.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Itt ott lesz majd bajban a varró, hogy mivel nem lehet nyitva, nyilván a pénztárgépbe nem ütötte be a dolgot/nem adott számlát, hiszen önmaga ellen nem gyárt bizonyítékot, hogy akkor működik, amikor nem szabad (ugye mind a pénztárgépes blokk, mind a számla megy fel azonnal a NAV-hoz), ezzel viszont megnyert egy adócsalást is.
[ Szerkesztve ]
-
-
inf3rno
nagyúr
A vizsgacsalást, mint pl ez [link] hogyan büntetik? Csak kizárják a képzésről, vagy van valami egyéb törvény is rá? Elővehetik a segítőket is?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
félisten
-
törölt tag
Hali!
Ellopott okmányok esetében a rendőrségen adott jegyzőkönyv meddig érvényes?
Néztem a közeli okmányirodákat, kormányablakokat, mindenhol foglalt az egész hét, nincs szabad időpont. Bár az is furcsa, hogy több témájú ügyintézést nem lehet bejelölni... Vagy személyi vagy lakcím. -
Exodion
aktív tag
Sziasztok,
Nem teljesen jogi (vagy hat vegulis ...) kerdes de. Van nekem panelben egy felso szomszedom. Allitasa szerint birono volt Debrecenben. Mi meg lakast felujitunk, tavaly egesz evben hangoskodni mertem 7napot a 366-bol . Iden mar jo elore kozoltem hogy hangoskodni fogok kb 4napot (2-t aprilis vegen, 2-t valamikor aug/szept korul). A hazirendunk egyertelmuen leirja hogy hangos munkalatok hetfo-pentek: 8-16, szombat: 8-14 kozott vegezhetoek. Kivetel ami ugy nem halaszthato (omlik a viz a vizora szolgaltato feloli oldalan akkor ott marpedig tetszik vagy sem flexelni fognak es a vizet is leengedik).
Ez a rendkivul kedves asszonysag az egesz tavalyi evet ram akarja verni miszerint tavaly egesz evben felujitottam es ha megint hangoskodok a jegyzohoz fog fordulni a helyzet orvoslasa (csendhaboritas) miatt.
A kozos kepviselo ennyit mondott a dologra (szo szerint idezem): "Ne foglalkozzon vele, kint van a hazirend, mindig van egy dilettans paraszt". Ha mar ex-bironorol beszelunk van valami kicsit kezzel foghatobb szabalyozas tarsashazi egyuttelesre vonatkozoan ami leirja hogy (bocs a kifejezesert de) ne pofazzon bele mert mar szivatasbol is furni fogok csakazertis?
Konkretan a konyham egy tok ures ures panel falakbol allo helyseg es ne merjek hangoskodni. Csak a kriptaszokevenyekkel van bajunk, a fiatalabbak mind megertik aki felujitott mondta hogy rajuk a rendort is kihivtak (tobbszor is!).
-
MCGaiwer
addikt
válasz Exodion #20095 üzenetére
nem néztem vissza, de szerintem már többször említettük (ha nem neked akkor valaki másnak hasonló problémával és ugyan így sasos arcképpel), hogy csak engedd el, ne foglalkozz vele. Mehet a jegyzőhöz, csendháborítást nem lehet bemondásra megállapítani, 8-16 között pedig akár Metalica koncertet is rendezhetnél a lakásodban (kis túlzással). A KK-nek igaza van, mindig van egy paraszt. Mond meg neki, hogy ne aggódjon, a temetőben majd lesz elég csendes napja...
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
hitvanyalak
senior tag
válasz hitvanyalak #20057 üzenetére
Sziasztok!
Bocsánat, erre esetleg tud valaki egy választ adni, vagy kevés infót hoztam?
Nagyon szépen köszönömA lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
őstag
válasz Exodion #20095 üzenetére
nyugodtan, csináld meg amit kell, előtte legyeél korrekt a szomszédokkal és függeszd ki pár nappal korábban a hirdetőtáblára
az ex bírónőnek pedig nyugodtan mond meg, hogy neked pedig van egy rokonod aki nyugdíjas kéményseprő, ez ugyanannyira relevánscryptot minden termékemért elfogadom
-
Exodion
aktív tag
válasz LuckyL #20099 üzenetére
O a kifuggesztes a masik kedvencem... Ugye ebben a tombben van 11 lepcsohaz. A kulcsom csak a mi lepcsohazunk nyitja, de tavaly a villanyszerelesnel meg a szomszed lepcsohazbol is jott nekem a menyecske hogy babaprojektben vannak (nemtudom mikozom hozza) de nemtud rahangolodni a zajtol (meg mindig nemtudom mi kozom hozza, lehet felkeres volt ) es hogy nemlatta kiirva a felujitast. Mondom neki draga, ez a 119 te meg a 117-ben vagy, szorolapot kene osztanom a 300+ lakonak vagy mi?
A kepemysepros jo .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest