- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz RoyalFlush #19449 üzenetére
Az OEM szoftverek továbbértékesítése a szakmán belül is megosztó kérdés, ebbe nem mennék bele.
Olyan viszont, hogy eladó ne vállaljon jogszavatosságot, nincs. Ha tehát olyan terméket adtak el, ami fennakad a MS szűrőjén, az bizony hibás teljesítést jelent!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
RoyalFlush
őstag
Értem. Köszönöm mindkettőtöknek!
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
-
goodboy007
senior tag
Üdv,
Jelenlegi munkahelyemre októberben váltottam, de még az interjú kapcsán hangsúlyoztam, hogy csak abban az esetben fogadom el az ajánlatot, ha kapok heti 2 HO-t, ami később, megegyezés szerint nőhet. Ez a szerződésembe nem lett belefoglalva, mondván ez egy német multi új leányvállalata -valóban így volt- és még nincs egységes HO policy sem, majd utána.
A próbaidőm lejártának másnapján jeleztem a felettesemnek, hogy mostantól élnék a lehetőséggel, ahogy korábban megbeszéltük, meg is kaptam a heti két napot, eddig tiszta sor.
Viszont azt mondják, hogy a németeknél 50%-nyit lehet majd otthon maradni a COVID után és ezt "remote work"-nek írják, afelett pedig "home office"-nak, ami azért nem mindegy, mert utóbbi esetben jog szerint a cégnek kell biztosítani a megfelelő asztalt, széket, monitorokat, azaz az irodaival megegyező munkakörülményeket.1.
Magyarországon mi a helyzet most Home Office fronton jogi szempontból?
Később szeretnék teljesen otthonról vagy maximum heti 1 napot az irodában töltve dolgozni, jogos az, hogy ezt esetleg a jogra hivatkozva tagadják meg vagy ez mind bullshit-elés, az idő 100%-ban is dolgozhat nyugodtan bárki otthonról, ha a munkáltató engedi, különösen ha teljesülnek azok az esetleges feltételek, amiket a jog itthon definiál (pl. megfelelő szék, asztal és monitor)?2.
A HO-ra csak, mint "ajánlás" tekint a kormány a jelenlegi helyzetben? Mi van akkor, ha egy 30 fős irodában mindenki dolgozhatna HO-ból (IT cég), de mivel ez ellen van a munkáltató, aztán valakin keresztül minden dolgozó elkapja, holott ez elkerülhető lett volna az otthoni munkával és a céget sem érné semmilyen hátrány, mivel a munka jellegéből kifolyólag a hatékonyság az irodából és otthonról is megegyezik -tegyük fel, hogy mindenki felelősségteljesen dolgozik-.
Mindezt úgy, hogy a német anyavállalatnál a kollégák tavaly március óta be sem tették a lábukat az irodába.A fentiek pláne azért aggályosak, mert közben megtaláltak olyan ajánlattal, ahol mindenki 100% HO-ban dolgozik és alkalmaznának a COVID utáni heti 1 napos bejárással is.
Szakmai szempontból és egyéb szempontból jól érzem magam, ezért pusztán emiatt nem szeretnék váltani, csak nem értem, miért úgy állnak a HO-hoz -az egyébként német- helyi vezetők, mintha a fogukat húznák, mindezt úgy, hogy az anyavállalatban ennek semmi akadálya.[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Winner_hun
titán
Adott egy ház, 3 tulajdonossal. Az egyik el akarja adni, de a másik kettőt hivatalos úton nem értesíti, illetve elég nevetséges árat mondott rá. Aki eladná, ő 75%-ban tulajdonos, a másik két fél 12,5-12,5%-ban. A 75%-os a másik két tulajdonos beleegyezése nélkül (ráadásul valamelyiknek a tudta nélkül) eladhatja a házat vagy a saját tulajdonrészét? Eladás esetén elővásárlási joga van a tulajdonosok közül bármelyiknek is, nem? Csak úgy kijelentette hogy eladja, a pénz letétben ügyvédnél lesz.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
inf3rno
nagyúr
válasz Winner_hun #19455 üzenetére
Csak a saját tulajdonrészét adhatja el. Van elővásárlási jog, nyilatkozatot kell tennetek, hogy nem kívántok élni vele, azután, hogy kialkudta az árat valakivel. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
félisten
válasz inf3rno #19456 üzenetére
Szerintem nem egészen.
Az stimmel, hogy a tulajdonostársaknak elővásárlási joguk van, de ha lemondó nyilatkozathoz lenne kötve az eladás, akkor simán ellehetetleníthetnének minden eladást. Ezért aztán nem arról kell nyilatkozatot tenniük, hogy nem kívánnak élni vele, hanem arról, hogy élni kívánnak. Ha tehát határidőn belül nem nyilatkoznak arról, hogy beugranak a szerződésbe, úgy az az eredeti felek között hatályosul.
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #19457 üzenetére
Amit linkeltem abban úgy írták, hogy elég bizonyítani, hogy tájékoztatták őket (tértivevényes levél), aztán ha x időn belül nem válaszolnak, akkor azt nemnek veszik. Az egyszerűbb, ha begyűjti tőlük a lemondó nyilatkozatokat, mert akkor nem kell várni. Persze lehet azóta változott, mert 2008-as cikk.
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #19460 üzenetére
Ebből él az ügyvédek fele.
Pontos megfogalmazás fontos. Most bejön az, amit már párszor felhoztam, a tértivevényes levél korlátai.
Jó leírás a helyzetről, javaslattal.[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Válunk a nejemmel. 50-50%-os tulajdonostársak vagyunk a lakásunkban, melyet ki szeretnék vásárolni (ezt ő ajánlotta fel).
Kifizetni nem tudnám őt egyben, kizárólag lakáshitel felvételével.
Jelenleg van rajta 5m Ft hitel, amit, ha jól sejtem, végtörlesztenünk kell (ezzel tőkémet tekintve kinullázom magam), majd egy új hitelt felvennem.
Ez hogyan működhet a gyakorlatban?
A bankintézet tőkének számítja majd a meglévő 50% tulajdonrészemet a lakásban? Lehet erre így lakáshitelt felvenni, hogy az 50%-ot szeretném megvásárolni csupán a nejemtől, melynek 13.5m Ft lenne az értéke?Először ügyvéddel kéne rögzítenünk az adás-vételi szándékot, majd a hitelt intézni, de ha a bank ezt egyértelműen elutasítja, mivel ténylegesen nem lesz tőkém, csak a tulajdonrész, akkor már a gondolatot is elvetem, hogy az enyém legyen a lakás.
Köszönöm!
-
félisten
válasz inf3rno #19460 üzenetére
Ne haragudj, de rohadtul ez rohadtul nem szőrszálhasogatás!
Pontosan a valós követelmény ellenkezőjét írtad le. Az, hogy "nyilatkozatot kell tennetek, hogy nem kívántok élni vele" azt jelenti, hogy az elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat szükséges, ami pont nem igaz. Semmilyen körülmények között nincs olyan jogszabály által diktált helyzet, amikor elővásárlási jogról lemondó nyilatkozatot kellene tenni.
A valóság ezzel szemben az, hogy az elővásárlási jog gyakorlásához elfogadó nyilatkozatot kell tenni. Magyarán pont FORDÍTOTT a helyzet, a nyilatkozat nem tétele éppen ELLENTÉTES helyzetet eredményez, ami azért nem éppen szőrszálhasogatás.
MaCS
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Van egy fenálló szerződésem családi ház építésére, amit 2020 közepén kötöttem. Mivel akkor még 27%-os lett volna mindenre az áfa, ezért a hőszivattyút egy külön szerződés keretében(másik vállakozástól) megrendeltem és kifizettem (előleg számlával) ugyanúgy 2020 közepén 2021-es teljesítéssel. Időközben lement az áfa 5%-ra és gazdaságosabb lenne, ha a kivitelező rendelte volna meg a hőszivattyút és úgy számlázta volna nekem tovább.
Szóval a hőszivattyús cég azt javasolta írjunk a kivelezővel egy engedményezési nyilatkozatot/megállapodást/szerződést és akkor a végszámla a vállalkozónak fog elkészülni.
Ti erről mit gondoltok, működhet, legális? Ebben az esetben az általam kifizetett előleg, hogyan kerülne vissza hozzám és hogyan kerül a kivitelező könyvelésébe a megfelelő összegű számla?
-
MCGaiwer
addikt
válasz Ádám16 #19462 üzenetére
13.5m Ft lenne az értéke
ebből már le van vonva a jelenlegi tartozás fele (2,5m) és a végtörlesztés költségeinek fele?
a 13.5m hogy lett megállapítva? Értékbecslés, hasonló ingatlan közelmúltbeli eladási értéke?Előbb a számokat rakjátok rendbe, egyezzetek meg egy összegben, amit leendő volt feleséged is elfogad (itt ugye nem feltétlenül kell pont 50%-nak lennie), és akkor arra kell felvenni csak a hitelt. Jelzáloghitelt adnak a jelzálog 50%-os értékéig, azzal nem lesz baj.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Sziasztok!
Autókereskedőtől vett autó esetén minden jog a magánszemély vevő felé lejt.
Mi a helyzet ha egy cégtől vásárol magánember autót, amely cégnek nincs tevékenysége autókereskedésre? Tehát jogi személyiség mint tulajdonos az eladó. A szavatosság és jótállás kérdésre egy szimpla számlával eladott autóra milyen formán vonatkozik?Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz LuckyL #19472 üzenetére
Kinéztem egy autót. Kereskedésben áll. De mondta ember hogy megbízás alapján árulják bizományban. Egy cégé (ahol a tulaj/igazgató) használta. Emiatt mindenképpen számlát állítana ki a vételről. A cég profilja nem kötődik az autókereskedelemhez.
Most kicsit tanácstalan vagyok. Ha igazunk van és céges számla kötöttséget jelent, akkor megnyertem a telitalálatot. Ha nem akkor meg felesleges áfa fizető leszek.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
félisten
válasz bitpork #19473 üzenetére
Feleslegesen nem fogsz ÁFÁ-t fizetni, mivel mindenképpen a bruttó ár működik a piacon.
Ha cégtől vásárolsz, de nem kereskedelmi tevékenysége keretein belül, akkor nem fogyasztói szerződés jön létre, tehát nem vonatkoznak rá a szigorúbb szavatossági feltételek -- viszont belevehetőek a szerződés szövegébe.
MaCS
-
-
félisten
válasz LuckyL #19476 üzenetére
Most nincs előttem a jogszabály, de emlékeim szerint a kiterjesztett szavatosság fogyasztói szerződésekre vonatkozik. Ezt a régi Ptk. még definiálta, az új viszont ügyesen nem teszi.
Definiálja viszont a fogyasztót (természetes személy, aki nem üzleti ügyben jár el) és a vállalkozást, és a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésről beszél.
A vállalkozó pedig valami ilyesmi: a szakmája / üzleti tevékenysége körében eljáró személy.
Az én értelmezésemben az üzleti tevékenységHEZ használt eszközök eladása nem tartozik az üzleti tevékenység körébe, és tudtommal ez a széles körben elfogadott értelmezés -- bár láttam már hivatkozást ennek az ellenkezőjére is.
MaCS
-
félisten
válasz Gabonetta #19478 üzenetére
Ha irányelvek szövegét kell nézni, akkor már nagy baj van. Elég komoly gond szerintem eleve az is, hogy a rendeletek közvetlenül alkalmazandóak.
Ha egy irányelv szövegében van a megoldás, az nagyon komoly kodifikációs hibát sejtet, ráadásul nem hivatkozható közvetlenül.
A nemzeti jogalkotásnak elégségesnek kellene lennie, ami némi erőszakkal tán igaz is a jelen helyzetre. Az viszont, hogy pl. jótállás terén a 117/1991. kormányrendelettől eljutottunk a jelenlegi (idéntől azért javított) borzalomig, szerintem gyalázat, amelyben kitüntetett szerepe van a szavatosságra is alkalmazandó fogyasztó-vállalkozás definícióknak.
MaCS
-
Gabonetta
aktív tag
válasz MaCS_70 #19479 üzenetére
Az említett irányelv szabályai átültetésre kerültek, viszont a fogyasztói szerződésre vonatkozóan - tudomásom szerint - nem tartalmaz nemzeti jogszabály meghatározást. Ezért gondoltam, hogy az előző hozzászólásodban megfogalmazottakat alátámasztja az irányelv adásvételi és szolgáltatási szerződésre vonatkozó fogalommeghatározása.
Hogy EU-s jogforráshoz kell nyúlni (igen, általában a közvetlenül alkalmazandó rendelethez), én már megszoktam. Nem mondom, hogy boldog vagyok tőle, de ez az EU-s tagságunkkal jár, el kell fogadnunk.
-
félisten
válasz Gabonetta #19480 üzenetére
Teljesen igazad van -- de szerintem ez nagyon nem jó így.
Nem értek a kodifikációhoz, de őszintén szólva botrányosnak tartom a jelenlegi hazai jogszabályi káoszt, mivel az szerintem már komolyan degradálja a jogbiztonságot.
Régi mániám, hogy kellene egy egységesítő, default definíciókat tartalmazó jogszabály, és nem szabadna előfordulnia annak, hogy egy-egy kifejezés ágazatonként, horribile dictu ágazaton belül is eltérő fogalmat takarjon.
Egy jól működő rendszerben az EU irányelveknek soha, de soha nem szabadna megjelenniük állampolgári szinten, ezek a tagállamokra vonatkozó jogszabályok. Legfeljebb a nem megfelelő alkalmazásuk, implementációjuk esetén szabadna, hogy szükség legyen a tanulmányozásukra.
Lassan 30 éve foglalkozom EU-s jogszabályokkal, jelenleg a GDPR boldogít nagy rendszerességgel, de egyszerűen képtelen vagyok megszokni őket. Nagyon határozott véleményem szerint rendeleteknek csak nagyon szűk körben szabadna létezniük, helyettük lehetnének sokkal konkrétabb, gyakorlatilag csak kodifikációs szintű eltérést engedő irányelvek. Az állampolgári szinten viszont nem szabadna ilyen kettősségnek lennie, ne az egyszeri jogalany szívjon ezzel, hanem a nemzeti jogalkotó.
Szerintem...
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #19481 üzenetére
Nekem most a kedvencem, hogy a security incident-et biztonsági eseménynek fordítják, mert valamelyik jogalkotó szerint nem létezik a magyarban olyan szó, hogy incidens. Az angol szaknyelvben meg van olyan, hogy security event, ami ugye a biztonsági esemény tükörfordítása, és teljesen mást jelent. Néha olyan, mintha direkt csinálnák a káoszt ezen a téren.
Buliban hasznos! =]
-
Gabonetta
aktív tag
válasz MaCS_70 #19481 üzenetére
Van olyan jogszabály az egyik szakterületemről, ami tavaly tízszer (!) változott, nem is apróságokban és idén is ötször (jelenlegi állapot szerint). Az biztos, hogy a jogbiztonságot egyáltalán nem szolgálják a jelenlegi jogalkotási folyamatok. Egy másik - szerintem rossz - irány, hogy "köznyelviesednek" a jogszabályok. Nem értek egyet azzal, hogy a jogszabályokat csak jogászok értsék meg (vagy ők sem), egyszerű, de pontos és szabatos megfogalmazásra lenne szükség.
Egyébként ki merem jelenteni, hogy ma már kodifkáció nincs, csak a (szak?)politikai akaratnak meghajló copy+paste jogszabályírás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gabonetta #19483 üzenetére
Még a régi szép időkben, amikor a szakjogászi diplomámat vettem át, hosszasan elbeszélgettem egy kodifikációs kollégával, akivel aztán jó tíz évre rá újból összefutottam. Nem kicsit elkeseredve mondta, hogy gyakorlatilag meddő a tudása, mivel a jelenlegi jogalkotási gyakorlat nem tart igényt a kodifikátori ismeretekre, tapasztalatokra. (Ami mondjuk látszik is.)
Az iméntihez hasonló régi mániám, amelyet még az egyetem első évében fogalmaztam meg, hogy nem lenne hülyeség a köznyelvi megfogalmazásokat helyenként valamiféle táblázatos / képletszerű módon kiváltani. Lehetne egy egyszerű jelölésmód, amely egyértelművé tehetné a kibogozhatatlan, nem ritkán téves vagy kétféleképpen értelmezhető feltételszörnyeket. Főleg a logikai összefüggésekre, esetleg kógencia jelölésére gondolok.
Aztán nagy örömömre még a 90-es években volt szerencsém együtt dolgozni Sárközy profékkal, akik megerősítették, hogy az akkor készülő új, 1998-as Gt.-ben milyen jól jönnének az ilyen megoldások -- csak éppen a konvenciók nem engedik.
MaCS
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Megint énAdott egy ideiglenes nálunk bejelentett személy, akinek van ~400e Ft adótartozása (nem fizetett tb).
Ilyenkor a végrehajtók ha kijönnek akkor a házból akármit elvihetnek, vagy a rendes címre mennek?
Hogy működik ez?
Remélem tud valaki segíteni
Sajnos az egyik rokon hősködni akar, ha bárki hazudna a személy hollétéről, az ellen emelhetnek vádat?
Gondolom az adótartozást komolyan veszi a NAV. Mindössze azért kérdezem.[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
-
válasz philoxenia #19489 üzenetére
Ezt egy szóval nem mondtam. Épp arról szól a cikk, hogy ha be van jelentve valaki valahová akkor ez miatt nem foglalhatnak csak úgy ingóságot.
Ha a jóember bejelentett lakcímét meg akarja szüntetni, akkor ott van a kényszer kijelentés amit az ingatlan tulajdonosa indíthat.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
őstag
válasz philoxenia #19489 üzenetére
nem vihetik, de ha csenget a végrehajtó és szét akar nézni a házban, hogy van e a fiadnak ingósága, és megkér, hogy igazold pl a tv ről, hűtőről stb. hogy a te tulajdonod, az lehet kellemetlen
cryptot minden termékemért elfogadom
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz LuckyL #19491 üzenetére
Hát a lakásba be sem engedem és nehogy már nekem kelljen igazolnom a saját tulajdonomról, hogy az enyém....
Neked van számlád öt-tíz éves cuccokról? Tudom, hogy nincs demokrácia, de azért ilyen még a Kádár-érában sem volt...
Kijátszani amúgy is könnyű lenne a rendszert, hiszen mondjuk ha valakitől használtan veszel valamit, akkor sem az árba nem köthetnek bele, sem számlát nem kérhetnek. Tíz embertől veszek fejenként 199kHUF értékben cuccot például. Az már egy lakás teljes berendezése kb.
Az, hogy valakivel megegyezik a lakcímem milyen törvényi kötelezettséget ró rám az illető anyagi ügyeiben. Legyen mondjuk egy munkásszállás, be van jelentve ötven ember. Azok vagyonközösségben élnek? -
őstag
válasz philoxenia #19492 üzenetére
bocs, félreérted
nem arról van szó, hogy a végén tudod-e igazolni vagy sem
hanem a kellemetlenségről, hogy iylen ügy miatt rendszeresne felkeresnek otthon
valamiylen szinten pedig együtt kell működnöd, mert a végrehajtó, ha csak kikiabálsz neki, hogy menjen a p*cs*ba, akkor rendőrt fog hívni és erőszakkal is bemegy
na ezért érdemes fiktiváltatni annak a lakcímét aki már nem lakik ott és magától nem hajlandó kijelentkeznicryptot minden termékemért elfogadom
-
Atomgeszi
veterán
Sziasztok!
Valaki segítsen kérem építési engedély nélkül építhető 100 m3 meg nem haladó épületekre vonatkozó jogszabályok ellavírozásában.Adott egy telek, rajta egy sátortetős ház
Ahhoz jelenleg (fizikailag nem kapcsolódik bele) tartozik hátrafelé egy 16 méter hosszú féltetős rész.Ide szeretnék rakni, 2 db, egyenként 100 m3 és 4,5 m gerincmagasságot meg nem haladó épületet rakni, viszont elbizonyítalanodtam a tűztávolsággal kapcsolatban.
Végig megyek a városon, és szinte csak olyan épületeket látok,hogy minden együtt van. Akkor itt nem kell tűztávolság?
Mit mond a jogszabály?
Ha 2 építési engedély nélkül építhető tárolót építek, az milyen távolságra lehet egymástól? és milyen távolságra lehet a lakóépülettől?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
válasz Atomgeszi #19494 üzenetére
Nem csak lakóingatlan 300nm-ig az engedélymentes de jelentési kötelezettséges? Ugyanakkor tervezőkkel beszélve mind azt mondja hogy érdemes engedélyeztetni mert a mentességgel csak annyit érnek el hogy a hatóság semmilyen felelősséget nem vállal...
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz LuckyL #19493 üzenetére
Te is félreértesz. Vitatom a végrehajtónak azon jogát, hogy az én lakásomban kutasson, más tárgyai után. Rendőr milyen indokkal jönne be? Bírósági határozatot ellenem nem hoztak. Sürgős nyomozati cselekményt nem lehet ilyesmire kenni. Ráadásul az esetben is max. a rendőr jöhet be, nem egy polgári személy.
Pl. be van kamerázva a házam és ha kiteszek egy táblát, hogy kamerafelvételt készítek, bárki bármit tesz, azt azonnal megosztom online, saját lakásomban szvsz. azt csinálok amit akarok. Az, hogy valaki be van jelentve a lakásomba, nem jelenti azt, hogy bármelyik részét használhatja.
Kiteszek az ajtó mellé egy ágyat. Azon alszik az illető, beljebb nem jöhet, tulajdona a lakásomban nincs erről nyilatkozom. -
asdf_
veterán
válasz philoxenia #19496 üzenetére
be van kamerázva a házam és ha kiteszek egy táblát, hogy kamerafelvételt készítek, bárki bármit tesz, azt azonnal megosztom online, saját lakásomban szvsz. azt csinálok amit akarok.
Nem értek hozzá, de ha jól rémlik a személyiségi jog megsértését kell meggugliznod, ha akarod tudni, ezért mennyit fizethetsz esetleg.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nincsenek személyiségi jogok az esetben, ha magánterület és figyelmeztetsz rá.
Bírósági Döntések Tára 2011. 2442 kimondja: „Nem minősül visszaélésnek a képmás vagy hangfelvétel készítése, felhasználása, amennyiben arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a képmás vagy hangfelvétel felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet.” [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #19496 üzenetére
Felvételt csinálhatsz így, a megosztás már más kérdés.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #19499 üzenetére
Nem készítek felvételt, hanem azonnal megosztom. Akár. Nehogy már ne élőzhessek a saját lakásomból. Ha valaki nem szeretne a közvetítésbe bekerülni, ne jöjjön be.
Sőt, mivel Trump döntései rám nem vonatkoznak, a Huawei telefonommal készített videó azonnal felkerül minden kínai állami szerv merevlemezeire is. Hogy ne maradjanak le, természetesen az orosz és az amerikai titkosszolgálat is rögzítheti.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest