Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gzula[HUN]

    őstag

    OneOdio A30

    Pár napja érkezett meg hozzám tesztelésre egy A30-as. Tudom, hogy BT, meg ANC, de az év kellemes meglepetése volt részemről, természetesen vezetékes üzemmódban. Azzal kezdeném, hogy a BT üzemmódban is jobban szól, mint PC alaplapról, utóbbiról inkább középszerű. De nagyon jól skálázódik, meghálálja az aládolgozást.

    Hangja V, de nincs annyira túltolva, mint a Pro-50 esnél. Hogy mást is mondjak, hogy az MDR-1A-ban, talán még az X2HR-ben is több mély van, de az azokénál gyorsabb. Viszont nem kiegyenlített, érezni rajta a mély és a magas kiemelést. A megjelölt fejhallgatóknál egyébként egy picit nehezebben hajtható, de így is még a könnyebben kihajtható fejhallgatók közé sorolnám. Soundstage zárthoz képest jó, de azért nem vetekszik a nyitottakkal.
    Viszont a hang szerintem jóval meghaladja az árszintet, simán hozza a 30-40ezeres kategóriát. A magasai pl. szebben csilingelnek, mint az X2HR-en, de nem bántóak.
    Iszonyat jól szigetel, de alapvetően nem nyom sehol. Nekem szemüveggel is kényelmes. Viszont pont amiatt, hogy nincs semmi szellőzése a dobhártyának, egy idő után nagyon fárasztó tud lenni. Ez nem ennek a fejhallgatónak a hibája, pl. egy M40X-el ugyanígy vagyok.
    Anyagfelhasználás: Párna nagyon kényelmes, memóriahabos. A felhasznált műbőr is a jobbik fajta. Viszont a párna csak adapterrel együtt cserélhető, vagy mókolni kell vele.

    Az egyébként úgy jön le (adapterrel együtt), hogy az óra mutató járásával ellentétes irányba forgatjuk. A felhasznált műanyagok minősége „átlag OneOdio”, tehát nem a leggagyibb, de azért nem is prémium hatású. A vezetékeket egyébként a többi modellen jobban el tudták dugni, itt némi hiányosság felfedezhető még házon belül is. A hozzá kapott vezetékek elég gagyik. (A képen egy Sony MDR-1A gyári kábel van!)

    Kaptam viszont hozzá egy fejes tartót is, ami teljesen jó.
    Ára különféle kuponokkal és/vagy kedvezményekkel nagyjából 45-50€, de a honlapjukon kívül csak Amazonon meg Aliexpressen láttam. Itthonról egyelőre nem megrendelhető.
    Annak ellenére, hogy szerintem kifejezetten jó ár/érték aránnyal bír, szerintem nem egy igazi otthoni fejes. Inkább utcára/utazásra, illetve értelemszerűen oda, ahol kell a jól szigetelt fejhallgató és/vagy zajszűrés. Otthonra szerintem max 1 film, utána fárasztó, nekem legalábbis.
    BT/ANC üzemmódról itt írtam még pár sort.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák