- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesmartin
őstag
válasz #00700928 #85790 üzenetére
Szia!
Én Omnitronicról váltottam egy AKG K7XX-re. Ajánlom is azt a fejest. Eleinte nem tetszett, mert a túl sok magashoz szoktam hozzá, amit az omnitronic adott.Más:
Kölcsönkértem munkatársam HD600-asát. Hát klasszikus zenére, akusztikusra szerintem ez jobb az AKG-tól. Lehet le is cserélném, csak nagyon kényelmetlen nekem, hangos kifelé, valamint kisebb tere is van (játékhoz filmhez nem jött be egyáltalán, csak zenére). Ezt hallgatva felpróbálva az AKG-t érződik is rajta, hogy kicsit színez a hangon, meg mintha kevesebb részletet is adna ki az AKG. A Sennheiser nem tolakodó, nem színez, csak szimplán úgy adja vissza a zenét, ahogy azt kell.
Azt mondtátok, hogy az AKG mélykiemelt, de talán még kevesebb mély is van benne, mint a Sennheiserben. -
kromatika
veterán
válasz gyenesmartin #85803 üzenetére
Szerintem meg AKG K7XX nek egyértelműen jobb a mélye mint a HD 600 nak.Több is ,és feszesebb is,és mélyebbre is megy. Érdekes hogy kevesebbnek hallod ,pedig a CompositeAmp azért már meg hajtja a K7XX-et.
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz kromatika #85804 üzenetére
Az AKG-nak feszesebbnek tűnik a mélye, a Seni öblösebnek tűnik. Mintha egy nagyobb frekvenciatartományban (AKG olyan 100Hz alatt emel, a Seni meg mintha 3-400Hz alatt) lenne neki kiemelése. Bár lehet, hogy ilyen a lapos hangzás (mindenhol egyformán emel ki alul), mindenesetre sötétebb hangú az AKG-tól.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz spanyoll #85175 üzenetére
A cserélhető vezeték szokott lenni a szűk keresztmetszet, sajnos még drágább kategóriában sem alap.
- OneOdio Studio Pro, ha a sok mély nem baj. Pár napja még Spanyolból is lehetett rendelni, most már csak az olcsóbbikat. Azt meg inkább hanyagolnám. "Tök süket" nem leszel benne, de a kötelezőt hozza zajszigetelés terén.
*Szerk. - ha a sok mély nem opció, akkor inkább ne OneOdio.
- Ez meg akciós. Hangját nem ismerem, de felmenője Takstar. ITT nagyon dícséri újdonsült gazdája."...és ha ezt kibővítem azzal, hogy nem 20.000 hanem 30.000Ftom van rá, de szeretnék aktív zajszűrést?" - Zajszűrős témában sajnos vakon vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Gzula[HUN] #85807 üzenetére
Közben tárgytalan lett. Megimpulzívvásároltam egy fülest, aztán vagy jó lesz vagy nem
Köszönöm szépen a segítséged azért[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
myckey
veterán
Üdv Urak !
Adott egy ilyen típusú eszköz Genius 31710043101 HS-G700V gaming headset
Ezzel olyan gondom akadt, hogy a Win10Pro ( frissített rendszer ) egy ideje, nem ismeri fel.
Csatlakoztatom USBre ( akár 2 vagy 3.0 ) de jön a felhívó üzenet, hogy "nem veszi a gép a lapot."
De, ezen kellemetlenséget megelőzően minden rendben volt...nem kért semmilyen szoftvert, csatlakoztatás után megtalálta és rendeltetésszerűen üzemelt.
Próbáltam a hivatalos oldalról drivert letölteni hozzá, hátha....Viszont, ezt sem tudom hozzá telepíteni, mert az elején kérné hogy válasszam ki, vagyis hogy csatlakoztassam a céleszközt. Amit hiába kötök rá a gépre, mert jön sz USB-s figyelmeztetés. Telepítés így el sem indul, headset hiányában...Próbáltam vezérlőben az USB kezelést tiltani és engedélyezni, semmi haszna. Minden egyéb "kütyüvel", tökéletesen működik az összes aljzat.
Elromlott a füles?
Ha nem témába vágó, akkor az illetékes törölheti, vagy kérhet törlést rá. Esetleges útbaigazítást megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Bodz
nagyúr
válasz myckey #85809 üzenetére
Tényleg nem idevaló. Kipróbálnám másik gépen, ha ott se jó, akkor nem nagyon kell tovább gondolkozni. Ha igen, akkor irány a Win10 topik pl.
-
HUNRobar
tag
Sziasztok!
Erről a Xiaomi wired v2 fejhallgatóról van valakinek tapasztalata? Külföldi fórumokon jókat olvastam róla és most vámhatár alatt szórják ki.. Tokkal, vonóval, fém ház, összecsukható, cserélhető kábel, mi kell még. (nekem kuponokkal együtt kb 35 dollárra jön ki)
https://www.aliexpress.com/item/4000861493570.html[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz myckey #85809 üzenetére
Nekem ugyanezt csinálta minden audio device-om valamelyik nap. Át kellett őket dugni (DAC-ot, mikrofont, webcam-ot is) egy másik gépre, majd vissza és minden szép és jó lett egyből. Addig semmi sem segített (másik port, driver reinstall, device letiltás, reboot, reboot után bedug, ...). Latest Windows 10 Pro.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
myckey
veterán
Köszönöm a segítséget !
Meglássuk"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Kobe
veterán
Tegnap jart nalam egy HyperX cloud fejes, es ha mar ott volt, osszeneztem vezetekes modban a Fiio EH3NC vel
Azt kell mondjam eleg nagyot csalodtam..... A Fiioban
Gondolom az impedancia miatt de hangero kb 0 a hyperx hez kepest. Konkretan 2x olyan hangosan szol. Hangminoseg is elmarad: A hyperx a magasaknal harsanyabban szol, ami kicsit zavaro (ez jobb a Fiioban) de osszesegeben kellemesebb hallgatni, jobb a hangkep / stage meg zene teren is, pedig gamer cucc.....
Meg talan kenyelmesebbnek is mondanam.
Fiional meg ott van egy folyamat olyan hatasmeg vezetekes modban is, mintha viz alol / tavolrol szolna a cucc. Azt hittwm ez csak BT modban jellemzoPedig arban van laza 2x a 2 cucc kozott....
Ha egy 30 ezres cucc igy porbaalazza, mit csinal mondjuk egy dt770 vele ami arban kozelebb van azert hozza? Vagy egy mh752[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Értem.
Hangerőben nem csoda, viszonylag alacsony az érzékenysége a Fiio-nak. A saját erősítője elég jól kiszolgálja. A 2i2-nek nem erőssége a fejeserősítője, de azért jobb az átlag alaplapiknál.
A kingston meg gamer fejesként a takstar módosulása alaplapi hangkártyákhoz optimalizálva. Azon jobban teljesít egy Senn hd600-nál is pl.
Usb csatlakozással milyen a Fiio? Kipróbáltad, kipróbálnád? -
Kobe
veterán
válasz fericske #85817 üzenetére
A 2i2-nek nem erőssége a fejeserősítője
Ilyet azert nem feltetlen irnek, egy dedikalt studio hangkarirol van szo, aminek komolyabb studiofejeseket is meg kell hajtania, kulon amp nelkul (pl boldogul egy 600ohmos dt880al os)a realtek alaplapija semmi hozza kepest
Usb kabelem nincs a Fiio hoz, csak jack -
Kobe
veterán
válasz ribizly #85819 üzenetére
Focusrite scarlettbol van 3 generacio is, jelenleg a 3. fut.
Mar a masodik generacios valtozat 200-250ohm koruli fejest is siman meghajtotta (a hivatalos limit asszem 200 ohm volt amit a specben irtak a karira)Anno probaltam pl a 250ohmos DT-vel, nem volt vele gond. Mondjuk nem nyomtam ki a szemet is full hangeron mert az instant agyverzes, de gitarhoz / backingtrackhez konbozo VST-kkel emberi ful altal toleralhato szinten teljesen jol mukodott vele.
A harmadik generacioson megint hegesztettek valamit, az mar elvileg csovon kifer modig meg tud hajtani egy 250est, azt mondjuk eloben nem hallottam meg, de van ismeros aki ezzel a komboval hadznalja, igaz 4i4 varianst
A 600ohmos nyilvan teljes agymenes a BD tol, kb semmi nem hajtja meg rendesen
-
TomFace
tag
Sziasztok!
A hosszú éveken át használt HyperX Cloudról váltottam, bajom nem volt vele, de éreztem, hogy azért innen még könnyen lehetne felfelé lépni hangzásban. Első körben egy K5 Pro-t vettem, eddig kizárólag alaplapi kártyáról szólt minden, régóta érett már egy amp/dac beszerzése, főleg, hogy jelenleg már az sincs, csak egy laptop van kevésbé jó teljesítménnyel. Természetesen a Cloud is kapott egy újabb esélyt, de én nem hallottam előrelépést, különösen a mélyebb tartományokban vártam volna. Így hát elkezdődött az utód keresése.
Így, hogy már rendelkeztem életem első erősítőjével, kinyílt a világ és a lehetőségek, egy DT990 Pro-ra esett a választásom. Nagyon kényelmesek a párnák, furamód bejön ez a retro design is, végtelenül könnyű, még ah én laikus fülemnek is feltűnő a nagyobb tér (bár ez persze a nyitott kialakításnak is köszönhető). A rossz hír, hogy kiderült én is azok közé tartozom, akik nem bírják elviselni azokat a szúrós magasokat, pedig már két hete intenzíven próbálom szokni őket. Videókat is nézve bizonyos emberek 'sz' és 'c' hangjai elviselhetetlennek bizonyulnak, le kell venni a hangerőt, de akkor meg már a halkság miatt elvesznek a mélyek, a részletek. Laptopon EQ APO-val gyorsan le is lett szabályozva a 8khz körüli sáv, a mélyek pedig kaptak egy kis boostot, így már nagyon tetszik az összkép, tényleg olyan dolgokat lehet kihallani, amit korábban soha bár ehhez maga a forrás is hozzátesz, most hallgatok először Tidalt Spotify helyett.A baj csak az, hogy gépen jelenleg csak zenét hallgatok, a média fogyasztás (yt, netflix) és a ps4 is mind a tv-ről fut (sajnos imádom az interpolationt ), ahol meg nincs lehetőség visszább venni a magasból. Szóval az elmúlt két hét igazából alternatívák keresésével telt, a dt 1990 pro egy jó iránynak tűnne, úgy olvastam a magasok ott már egy leheletnyivel kevésbé bántóak, a B-paddal meg azért a mély is kap egy kis kiemelést. Tervben is van a kipróbálása, de őszintén szólva ennyi pénzért tényleg nagyon jónak kéne lennie out-of-box EQ nélkül, hogy ennyi pénzt rá merjek szánni.
Esetleg gondolkodtam még a dt770 80ohm verzió kipróbálásában (vagy talán az m50x), az a 990 árszintje, talán megint csak kevésbé bántó magassal, erős mélyekkel. Ha bármilyen tippetek van, azt előre is köszönöm! -
Kobe
veterán
válasz fericske #85821 üzenetére
Innentol kezdve kezd erdekes lenni a dolog:
Fiio EH3 - 30ohm
HyperX Cloud - 60ohm
Phillips X2HR - 30ohm
CM MH752 - 26ohm
Takstar pro 82 - 32ohm (ezt nem is ertem hogy terhet el az MH752tol ha tok ugyanaz, illetve talan a HyperX cloud is erre a driverre epulne)Fiio Eh3 valszeg megy, lesz helyette valami TWS a mindennapokra
De igy kicsit gondba vagyok hogy gephez gaming + zenere milyet lenne erdemes valasztani, ami mikrofonos / vwgy cserelheto kabeles ES hozza a Cloud hangerejet -
Kobe
veterán
válasz Gzula[HUN] #85825 üzenetére
Azt vagom. Arra gondoltam, hogy ha a driver poccre ugyanaz a kettoben akkor nem feltetlen ertem mitol lenne difi az impedanciaban rajta. Attol hogy oblosebb a muanyag, nem igazan.
-
Kobe
veterán
válasz fericske #85824 üzenetére
A Fiioval valamit nagyon elbaxhattak akkor mert 32ohm/98db mellett alaplapi es studiokartyan is ugyanolyan halk, ekkora difinek csak az impedancia miatt szerintem nem kellene lennie (papiron az erzekenysege ugyanaz mint a cloude, csak az impedancia kulonbozik, 60/98, megis teljesen mas vilag a ketto (cloudot is jackel probaltam, nem usb vel)
De ahogy a tobbit (x2hr, mh752, dt 880pro, dt880 edition, dt770 pro) nezem, az alap valtozatok azok is a fiio szintjen mozognak.
El kenne egyszer mennem BD t meghallgatni valahol -
Bodz
nagyúr
"csovon kifer modig meg tud hajtani egy 250est" Tud hangos lenni, inkább így mondanám. Ettől még nem lesz kifejezetten jó. Alap szintet megüt, de például bármelyik népszerűbb 100 dollár körüli erősítő (Atom, Magni, Heresy, Liquid Spark, stb) kivégzi.
Nem túl nehezen hajtható egy 600 ohmos Beyer, normális fejes erősítő simán boldogul vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz TomFace #85822 üzenetére
Szép mélyekről jut eszembe...
- Audio-Technika M50X
- Denon D1200.
- Sony MDR-1AM2. Elődje jobb anyagokból készült, hangja talán valamivel világosabb, mint a sima 1A, de itt is sok a bass. Audiofilnek legalábbis.Állítólag a Grado-kban sincs mélyhiány, de én ezt nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni.
Nyitottban meg X2HR. Mondjuk egy MDR-1A-ban több mély van, de nyitottban én még annál több mélyet nem hallottam. Bár 990Pro nem volt még a fejemen. Mondjuk a Fidelioban nincsenek tolakodó magasak. Sőt, megfelelelő erősítés nélkül még egy kicsit suták is a magasak. Viszont már hónapok óta 200-250Euro az áruk. Alternatív megoldásként tesztek alapján Fidelio X1 esetleg, ami nagyjából annyiból különbözik az X2HR-től, hogy ragasztott a párnája (és elvileg nem cserélhető), picit már a "glória" kialakítása, és a színkombináció. Cserébe most 108dollár, ha átcsúszik a vámon.
Mondjuk én telefonon próbáltam Cloud2-est (a hangkártyája nélkül), és igazából a párnáján kívül nem tudnék rosszat mondani rá. Akkor épp egy OneOdio Studio Pro volt nálam, ami elég basshead fejes, de a Cloud se volt mélyhiányos utána. Viszont egész jó hangja volt. Szóval olyan nagy ugrást szerintem a Cloud2+K5Pro után ne várj. Lehet első körben egy normálisabb párnával próbálnám ki.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az equalizer használatáról? Régebben gyerekkoromban szórakoztam vele, aztán sok-sok ideig nem (értsd: 2 évtized). Az S8-ashoz adott "AKG" (Samsung) fülhallgatóval hallgattam 2-3 hete TIDAL-on keresztül zenét, és ezeket a fülhallgatókat mindig is túlzottan "bright"-nak tartottam, és kicsit kevesebb közép-, és magas frekvenciára vágytam, és több mélyre. 10 percnyi hallgatózás során beállítottam azt a hangzásvilágot EQ segítségével amire vágytam, és nagyon meglepett milyen jól szólt, élettel teli lett a zene, alig tudtam abbahagyni a zenehallgatást. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy az S8-hoz járó fülhallgató nem egy hiper-szuper cucc, és a 7-8 sávos (már nem is tudom mennyi volt) EQ is nevetséges, mégis sokat dobott.
Aztán felfedeztem az Equalizer APO-t és találtam egy oldalt, ahol rengeteg fejhallgató frequency response-a ki van gyűjtve, és az ehhez tartozó graphic EQ beállítások is, amelyek segítségével közelebb juthatunk a neutrális hangzáshoz. Kipróbáltam mind az AD700X-emen (nyilván a hozzá valót), mind a HD 559-emen (ehhez a HD 518-ét használtam - technikailag ugyanaz a 2 fejhallgató, és fórumok szerint is a HD 559 a HD 518 frissített változata), és "tisztábban" szólt a zene, viszont mindkét esetben élettelen volt borzasztóan. Az AD700X-nek eltűntek az áll-leejtős sparkling magasai, a HD 559-nek eltűnt (?) a soundstage-e, de mintha még imaging-ben is rosszabb lett volna, mint EQ nélkül, eltűntek a zenéből az apró finomságok, részletek, és eltűnt a VEIL is, ami (akármennyire is hihetetlen) a szívemhez nőtt (igen, még az AD700X után is, de mindkettő fejhallgatót másért szeretem ). Max. fél óra zenehallgatást bírok ki EQ-val (itt már nem 7 csúszka van, hanem 20hz-től 20khz-ig végig a fenti oldalon található, előre elkészített profiloknak köszönhetően), és törlöm az Equalizer APO-t, restart, és újra hallgatom a GYÁRI HANGJÁT a fejhallgatóimnak, és sokkal jobban tetszik így a zene, mind az AD700X-en, mind a HD559-en (pedig teljesen más karakter a kettő).
Valakinek van erre mélyebb rálátása? Miért lehet ez így? Valamit szétcincál az EQ, és nem ajánlott a használata vagy nem cincál szét semmit, csak azt szerethetem, hogy itt-ott van kiemelés (HD 559 - mély közepe-vége és közép eleje, AD700X közép végig és főleg magas), és így más élményt ad minden egyes szám, mint korábban?
Köszi előre is, ha szántok időt a gondolataitok megosztására!MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
válasz #98320896 #85839 üzenetére
Köszi! :) Gondolkodtam a dolgon, és ráeszméltem, hogy engem egyik fejhallgató karaktere sem zavar (csak átmenetileg, miután egy teljesen más karakterűt használtam - pl. bright után dark, vagy fordítva). Ha pl. sokáig használom a HD559-cet, utána az AD700X durván kiemeli a magasat, már-már bántóan. Aztán ha sokáig használom az AD700X-et, utána a HD559 tűnik veilednek. Leginkább azt vettem észre, hogy ha az átmeneti "zavaron" túlesek, hagyok időt az agyamnak, és a füleimnek, és megszokom a fejhallgatók karakterét, imádom őket, és az eredeti, hamisítatlan hangjukat... Ugyanaz a szám teljesen más élményt nyújt ezzel a 2 fejhallagtóval, és azt hiszem, ettől (is) szép ez a hobbi.
A burn-in is valami ilyesmi lehet, elsősorban nem a fejhallgató hangja változik, hanem az agyunk szokik hozzá a fejhallgató hangjához/karakteréhez (szerintem).
Köszi az insight-ot!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
Jogos! EQ korrekcióval (harman curve) leginkább a HD 559 lett borzasztóan unalmas. Tisztán szólt, és...ennyi? Elvesztek a részletek, az apró finomságok, soundstage, imaging is rosszabb lett. De mintha a vokálok is változtak volna, mintha kicsit orrhangja lett volna az énekesnek a változtatás hatására, de lehet csak az én "készülékemben" (fejemben) volt a probléma (csak fél óráig viseltem el az EQ-t teljesen megölte a fejhallgató eredeti karakterét , aztán EQ Off, Equalizer APO uninstall, és eredeti karakter ).
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Sinesol
veterán
Hát azert ez nem feltetlen igaz, ennyi erövel akkor pl. az élözene nem életteli? Mert azt pl. egy flat fejes adja vissza legpontosabban. Azt sem értem, hogy miert nem lehet életteli a tisztasàg, részletesség, mivel szerintem alapvetö dolog, egy mosott sz&rnak nem sok köze van az életteliseghez.
-
kNG
senior tag
akkor nem hazudtak a füleim
-
kNG
senior tag
válasz Sinesol #85844 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam meg, amit hallottam. A dobnak nem dob hangja volt a cin-nek nem cin, stb. Ettől még EQ-val tiszta volt a hangzás (értsd: nem mosott), de élettelen (értsd: digitális, tiszta, torzítástól mentes, de számomra abszolút hiteltelen, emiatt unalmas, élettelen).
-
Bodz
nagyúr
A Harman továbbra sem szentírás, nem kell, nem kötelező, nem feltétlen lesz jobb bármi is.
Amúgy sok fejes hangjában nem véletlenül van (szóval nem teljesen hülyék a gyártók) itt-ott az a kiemelés, árok, akármi. Célja van, valamilyen hatást kell elérnie, stb. Na ezt (is) sikeresen meg lehet ölni a gagyi eq-val. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?