Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz .DLL #49253 üzenetére

    Kicsit bővebben: egy olyan fejhallgató, amivel bármit hallgattam, jó volt. Legyen az drum&bass, mert igen: jó; legyen egyszerűbb, énekesebb fajta (London Grammar, FKA twigs, Jamiroquai, 80's funky, stb): jó, minőségi, érzem; legyen az rock, vagy összetettebb metál: jó, minden a helyén van, legyen az élő hangszeres zene, dobok, jazz: jó, élő, valószerű (ilyenkor a tere azért lehetne teljesebb), és a lényeg: nem csak szereti szinte igényli is az összetettebb zenét, szeret megmutatni különböző színekkel minden hangot, hangszert.
    A részletessége prémium érzést keltett bennem, talán így tudom megfogalmazni jobban kényeztető mennyiségű részlet, amire nem számítottam, még a DT880-hoz képest is. Az azért rámegy a fun faktorra, pláne bass moddal, kellemes, könnyned hangú fejes, de a közepe még mindig a háttérbe van nyomva, és nem is annyira részletes, mint ilyenkor kiderül, hogy mennyire az lehetne pedig, ott más varázsol el, a tér és a levegő, itt pedig a részletek.
    A basszus lehetne gyorsabb a Meze 99 -ben, de így is sokszínű minden tónust meg tud mutatni, de inkább csak korrektnek mondanám, mint halálpontosnak, ami persze nem is baj, nem egy igásló, a tónusa nagyon rendben van, ami zenehallgatásnál fontosabb.
    A kagylók nem túl nagyok, de pont kellemes méretűek, a közepében lévő szivacs meglepően vastag, de puha, hozzáér az ember füléhez, de egy óráig nekem nem kellett hozzányúlnom, utána is inkább a pánt szorítóereje miatt igényelt egy kis igazgatást, ez idővel talán enyhül, viszont utazásnál jól is jön a nagyobb szorítóerő, a zajszűrése elég tisztességes. Engem már persze ez is zavart említettem is az előző hsz-emben, hogy elszoktam ettől a vákuumos érzéstől. :D
    Ja visszetérve egy kicsit a zártság kapcsán a terére. nem túl nagy, de tiszta és pontos, mondhatni a tér felbontása is jó, és nem a fejben szól, hanem kissé körülötte, szóval nem rossz egy ilyen kis zárt fejestől. Bár az AKG K99 tudna legalább ekkora teret, pedig transzparenciára, részletességre az is bőven jobb, mint annyiért vártam, de akkora méretű fülkagylókkal térben is sokkal nagyobbra számítottam (pláne mondjuk egy K550-hez képest, ami szintén zárt).

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák