- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoodoo86
tag
-
stellaz
veterán
válasz nobela #109698 üzenetére
Ezért írtam, hogy az erősítő is macerásabb hozzájuk. Lehet, hogy van az a felállás, ahol összeállna, de ilyen feneketlen kutakba nem akarok beleugrani, főleg, ha már az alap hangkaraktere sem csábít erre.
Talán majd egy planár iem a változatosság miatt.
Tényleg, Nova, szerinted van olyan belátható összegű planár iem, ami az én cuccaimmal értelmesen megszólalna?[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz stellaz #109702 üzenetére
Vidd el az #1-es Fat Earth-t játszani, aztán ha bejön, van kiindulópontod, ha nem, akkor nem kell planarban gondolkozni. A Go Blu is boldogul vele.
-
fattyu
veterán
válasz Agony #109669 üzenetére
cleart nem hallottam.
mondjuk nem is érdeklődtem évek óta semmi nyitott fejes iránt mert arra ott vannak a staxaim meg a vintage yamaha sor.így a kérdésedre nem tudok válaszolni de a bathys nagyon rendben van bluetoothon is. egész sok tisztességes asztali rendszer mellé oda lehet tenni.
Eszerint azt gondolom hogy egy jó dac és jó erősítő nélkül (nagyon nem a belépő kategóriát értem ez alatt )
nem fogsz jobb hangot kapni.
ha rendelkezel normális dac és amp dolgokkal akkor persze sose árt még egy fejhallgató otthonra, meg még egy. meg....de ha alapvetően elégedett vagy és öröm vele zenét hallgatni akkor jót teszel magaddal ha ennyiben hagyod.
amit én de facto egyértelműen és mindenben jobbnak gondolok zárt hangban mint a bathys, az kb 5 ször annyiba is van, dac amp és fejes.... úgy hogy MINDEGYIKET használtan korrekt árakon vettem
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Agony
aktív tag
válasz Red Bull fan #109709 üzenetére
Még a Radiance, ami szóba jöhet, de az nem tudom lenne-e bármi extra a Bathys-hoz képest és már ahhoz is kellene egy DAC/DAP ugyanúgy mint a Clear MG-hez... ezért is kezdtem el a Clear MG felé kacsintgatni.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
válasz Red Bull fan #109711 üzenetére
Pont az volt versenyben, amikor a Bathyst vettem, de sajnos jó volt a megérzésed... kicsit be van csípődve a Focal, amihez jócskán hozzájárult a (számomra) kellemes design.
Igazából a Bathyssal is teljesen elégedett vagyok, csak az a tipikus "milyen lehet" érzés motoszkál a fejemben.
-
-
Agony
aktív tag
válasz s4tch #109713 üzenetére
Na igen, pontosan ez a kérdés bennem is, hogy van-e egyáltalán hozzá fülem , mert ha kb. ugyanazt hozza mint a Bathys, akkor nem éri meg beleölni a pénzt, főleg hogy azért a Bathys elég mobilis otthon és iroda között, a Clearnél meg mindig cipelni a DAC/DAP-ot elég életszerűtlen.
-
Ba cy lus
addikt
Csináltam most délután egy kis összevetést a fejhallgatóim (HE560 V4, HD650, DT880 Edition 600 Ohm) és a HD560S között a saját láncomon (wim pro, topping E50 és A70 pro).
Felül kell bírálnom magam: 100k alatti fejhallgatók között nem a HD560S a legjobb vétel, mert jobb tőle a DT880 (250/600 ohm). Csak a meghajtása sokkal-sokkal nehezebb, de ha ez adott, akkor részemről mindenképp őt érdemes inkább. Megmondom azt is, miért. Van valami fura fojtottság a HD560S közepében, magasában, ami nincs meg sem a HE560-ban, sem a DT880-ban, sem a HD650-ben. Ezek mindhárman jól, természetesen hozzák pl. a női énekhangot (vagy pl. a fuvolát), a HD560S kilóg a sorból ehhez a háromhoz képest: valahogy olyan vékony, fojtott, "kisrádiós". Emiatt a háttérben szóló zenei kíséret sem hat olyan élőnek (ennyit a "javított" térélményről). A HD650 hiába sötétebb, mégis vele (is) kinyílik a zene, bár erre lehet mondani, hogy bő kétszeres áron nyílhat is. Viszont a három közül a DT880 egy árkategóriában van vele. Persze azt érdemes megjegyezni, hogy a DT880 hajdanán a Beyer zászlóshajója volt a HD600-zal és HD650-nel szemben, a Beyer pedig a DT880 árát alacsonyan tartotta (cserébe spórolt rajta itt-ott, ami a visszaesett kényelmen ütközött ki eddig leginkább a számomra).[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ba cy lus #109718 üzenetére
De hát a Beyer DT990 "kasznija", fejpántja, párnái ugyanazok, mint a 880-é, vagy sem?
Szegény, bő egy hete elhunyt fülesem kényelme - számomra - leírhatatlanul jó volt, bármeddig magamon bírtam tartani (ha a magasai nem lettek volna olyan fárasztóak), pedig alapvetően utálok fülessel zenét hallgatni.
Az öreg Philips (AKG Sextett) lényegesen kényelmetlenebb, az őskövület Seni HD480 az meg brutálisan az. Elvileg circumaural ez is, de mivel nem fér bele a fülem a pici kagylóiba rendesen, így félig supraaural.... Jáááj.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ba cy lus
addikt
válasz Bogyó bá' #109719 üzenetére
Ugyanaz, de kérdés, hogy mennyi idős volt az a DT990.
Meg tudom ítélni, van összevetési alapom a szépülő emlékeimen kívül, mert apámnál megvan a 10+ éve vásárolt DT770 Edition, amit most is vígan használok 2-es méreten (mint régen, tehát nem az én fejem lett nagyobb), ez a tavalyelőtt ősszel vett DT880 meg tipikusan 4-es, 5-ös, és valahogy akkor sem úgy illeszkedik/áll a párna, tehát itt jó eséllyel a pántot zsugorították összébb.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ba cy lus #109720 üzenetére
Most lenne pont 3 éves, és nagyon keveset használt (az előző gazdájánál is, meg nálam is.) A párnáin pl. még semmi kopásnyom nincsen. Ja, nálam is 5-ös méreten volt - de mintha "rajtam sem lenne", mégis atomstabilan állt. A Philips az vagy nyomja a fejemet felül, vagy ha lejjebb állítom, akkor meg leesik, lefordul a fejem búbjáról. A Seni meg mindenütt nyom és szorít, pedig az 40 éves múlt.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Beyer DTX 910 fülesen szivacs része málik már, hol tudok venni hozzá cserepárnát, sehol sem találtam sajnos.
-
Dorien
veterán
válasz Bogyó bá' #109719 üzenetére
"Szegény, bő egy hete elhunyt fülesem kényelme - számomra - leírhatatlanul jó volt, bármeddig magamon bírtam tartani (ha a magasai nem lettek volna olyan fárasztóak), pedig alapvetően utálok fülessel zenét hallgatni."
Eladtad vagy kipurcant?
A magasokat lehet orvosolni a fekete plüss párnákkal. (EDT990VB) [link]Wherever you go - go with all your heart.
-
ginola
addikt
válasz Gzula[HUN] #109726 üzenetére
Ezt biztosan nekem szántad?
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz ginola #109725 üzenetére
Acoustic dumper vagy valami ilyesmi lesz, amit keresel. Külön én nem találtam, pedig korábban is kerestem magamnak (lehet, hogy csak én nem találtam). A Dorien által linkelt basys-nál találsz méregdrágán fülpárnát készletben, esetleg alin rákeresel más, gyakoribb Beyer típusra, mert a 910-re nem találtam semmit. Max a fel nem használt részt felrakod apróra.
Teszkógazdaságos megoldás, hogy kiveszed a négyzet alakú fekete lap szivacsot pl. az after shave-es dobozból, és kör alakúra vágod kisollóval. Esetleg valami rövidáru boltba bemész, és megkérdezed, hogy mennyiért adnak fél méter szivacsot
Más ötletem nincs, mert kerülget a férfinátha, és nem megy a gondolkozás. Meg a füleim is el vannak dugulva....
#109727ginola: Eredetileg igen, csak akkor még nem volt fent a fénykép. Inkább töröltem, mert nem volt aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Dorien #109724 üzenetére
A magasak "megoldva": lerántottam egy hirtelen mozdulattal, és megdöglött az egyik drivere végleg. Rohantam ajtót nyitni, és elbotlottam a földre lelógó, túl hosszú vezetékében. Akkorát csattant a szemközti falon, hogy csak na. Gazdaságosan nem javítható.
-
Dorien
veterán
válasz Bogyó bá' #109729 üzenetére
Részvétem...
Tudok küldeni olcsón szép AKG K240 Monitor 600 ohm-ot, ha kell. Vissza is küldheted, ha megjött a HD6XX és akkor csak a postaköltség a tied. Privi, ha érdekel.Kicsit középorientált a hangja, mint a többi vintage AKG-nek, de azt tényleg gyönyörűen adja elő. Az akusztikus gitárzene fantasztikus vele. Nálam az A30 Pro-val és a chAMP-pal is remekel. Megtartanám, de túl sok a fejes itthon és kevés a hely.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz ginola #109732 üzenetére
Alapvetően én minden párnát aliról rendelek, de ezek a random velúr párnák azért elég rizikósak, mert nem tudni, mi van a belső felükön. Máshogy szól, ha nincs belül semmi műbőr, akkor is, ha van, és megint máshogy, ha lyuggatott. Arról nem beszélve, hogy mekkora a lyukak nagysága és sűrűsége. A középső része is vékonyabb lesz, mint az eredeti szivacs, ergo több magas fog átmenni rajta. Cserébe olcsó.
Először INNEN rendeltem, de full textil volt lényegében. Minden nagyon világos volt vele. 100mm-eset rendeltem.
INNEN meg olyat küldtek, amin volt belül műbőr, ez jobb választás volt. Igaz, 70mm-es volt a párna. Szóval ez kicsit lutri is.És igen, a kagyló átmérőjének mérete alapján kell rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz Gzula[HUN] #109734 üzenetére
Köszi.
Gondoltam, hogy nem egyszerű, nem könnyítetted meg a választást. A gyári teljesen plüss volt, csak a széle, műbőr, sajnos erősen málik már.....magyarán kukaérett.
Fogalmam sincs a fentiek tükrében, hogy milyet rendeljek...Plüss, műbőr, velúr stb....[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz ginola #109735 üzenetére
Amit én belinkeltem, az a gyári. Azt úgy tudod megrendelni, ha minden igaz, hogy írsz egy email-t a basys-nek, hogy EDT 700V párnát szeretnél a DTX 910-edhez (írd le ezt is, nehogy összekeverjék véletlen valamivel).
Persze a gyári párna mindig drágább, mint a random kínai, viszont azzal szól úgy, ahogy eredetileg szólt. Ha ez nem fontos, akkor érdemes olcsóbb alternatívát keresni.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz ginola #109737 üzenetére
Igen (már az előbb is ezt linkeltem): [link].
Csak annyi a "trükk", hogy ezt nálunk a basys-en keresztül kell rendelni email-ben. A honlapjukon nincs feltüntetve, de az mindegy. Én is így rendeltem rajtuk keresztül többször is különböző fejhallgató párnákat.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Dorien #109730 üzenetére
Köszi, de éppen egy Philips N6330-et használok most, az is 600 ohmos, az AKG Sextett hasonmása.
Ugyan eredetileg csak február 21-28-ra ígérték a Dropos HD6XX-et, de tegnap már Németországba ért, és átírták a várható érkezési időt is február 12 - 14. dátumra.
A hozzá rendelt, rövid (1,6 m-es, 6,3-as jack dugóval a másik végén) OFC kábel meg már hétfőn - kedden meg fog érkezni Ali-ról. [link][ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Milyen érdekes, ha a Grado SR60e külső nyílását letakarom a tenyeremmel akkor valami hihetetlen csőhangja lesz. Ugye egy műanyag hengerben van a driver. A Sokol rádió ehhez képest audiophile.
Viszont ha a HD6XX-et takarom le akkor csak változik a hangja, és meglepetésemre a metál gitároknak nagyon jót tesz. Moddolni kellene [link] , ezt a külső rácsot le lehet szedni, és akkor különböző anyagokat be lehetne tenni oda. Mert ha így felemelt kézzel hallgatok sokáig zenét akkor nagyon megizmosodom.
Én mindig kritizálom a HD6XX-et mert nyitott és olyan levegős a hangja, és a metál gitárok valahogy ettől teljesen elvesztik a vastagságukat, súlyukat. Nagyon érdekes hogy az akusztikus gitárok meg olyan gyönyörűen szólnak. -
bitrograde
senior tag
válasz btraven #109742 üzenetére
Másnak is eszébe jutott.
Szerk.: most látom, hogy ez van a videóban is. Csak hamarabb nyúlok a thingiverse-höz, mint a tubushoz, a reklámok teljesen kivesznek az észből.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.