- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Nekem a Senn HD555 ilyen. A Marantz integráltról egészen tűrhetően szól, viszont az összes fejhallgató erősítőről pocsék.
-
fbaloo
tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy Epos game one fülest, mert annyira dícsérték külföldi fórumokon a széles soundstaget és tiszta természetes hangzást. Nem tudom mi lehet a probléma, az hogy még nem szoktam hozzá a nyitott fülesek hangzásához vagy valami más a gond, de kifejezetten alacsonyabb minőségűnek érzem a hangot és kevésbé részletesnek a Hyperx 2 cloudhoz képest. A basszus kevésbé dinamikus (ezt mondjuk értem a nyitott jellege miatt) de ami furcsa hogy a közepek és a magasak is távolinak hangzanak és kevésbé részletesek. Olyan mintha "low-fi"-re kapcsolnám a hangot konkrétan. Hangerővel nincs gond, szóval úgy tűnik meg van hajtva rendesen. PC-vel használom, és próbáltam az elülső fejhallgató kimenettel meg egy külön kis Creative Play3 egységgel, és nem sikerült jobb hangot kicsikarnom. Valaki találkozott már hasonló jelenséggel?
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
ha valaki senny hd6xx/hd700/hd8xx-hez vagy hifimanhez keres megfizethető de minőségi kábelt az aliexpresses Openheart kábeleknek jó alternatívája a Tripowin GranVia. most érkezett egy 2méteres 4.4mm balanced verzió és szuper, 50dollár volt mindennel együtt szerintem best buy. a cipőfűző-szerű külső bevonata miatt valamennyivel mikrofónikusabb mint az Openheart, ellenben sokkal szebb és minőségibb érzetet kelt, feketében nagyon passzol a rendszeremhez. élőben jobb mint képeken. árulnak belőle feketét, lilát illetve kék-szürkét.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz :AMF: #109426 üzenetére
Most jött a mail a Drop-től: feladták a DHL-nél a fülesemet!
De jó, hogy "rám szóltatok", hogy vegyem meg azonnal (ha akarom), mert ma már 20 dollárral többet kellene érte fizessek (199$ a 179$ helyett...), és a forint is erősen romlott 2 nap alatt....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ba cy lus
addikt
Ha valaki esetleg venne felújított HD560S-t 38 900 Ft-ért, most épp van a Sennheisernél:
[link].[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
+1 a GranVia kábelnek, én már épp a másodikat kaptam meg a napokban és már ezt használom mindenhez, van egy 4.4 - 2x 3.5 és egy 4.4 - 2x sennheiser csatisom. Kicsit mikrofónikus, de statikus felhasználásnál ez nem probléma, a vastagságát, merevségét csípem én is, ez olyan, hogy ahogy beállítod úgy marad, nem nyeklik-nyaklik.
-
freelanced
addikt
Üdv,
Megy mostanában a 10% Welcome kupon a Sennheiser outlentnél? Valamiért azt irja nem használható a kosárban levő termékekre (HD560S).
Köszönöm
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Xelo
addikt
válasz freelanced #109461 üzenetére
nekem is úgy tűnik hogy szigorítottak a kuponokon, welcome kupont se nagyon akarja elfogadni meg az én review-ért kapott spéci kódjaimat se szereti már. lehet lelőtték a kuponokat az outletes termékekről.
-
Land
veterán
Üdv!
Jó pár éve volt nekem egy Superlux HD668B fejesem. Nem volt rossz, de ellopták és időközben vettem gamer fejhallgatót: HyperX Cloud I. Ha jól tudom ez a gamer fejhallgató még ebben a topicban is megtűrtnek számít. Aztán vettem egy vezeték nélküli HyperX Flightot, mely messze nem szól úgy, mint a Cloud I a Soundblaster Z hangkártyám fejhallgató erősítőjére kötve. De a kényelem volt szempont, így elfogadtam a rosszabb hangot.
Azon agyalok vennék zenehallgatásra (főleg rock és metál, de néha elektronikus is befigyel) 15.000 Ft környékén egy zárt fejest. Ha van hozzá mikrofon az előny lehet.
Ezek között van olyan, mely SB Z-n meghajtva hozni fogja a korábbi Cloud I-em hangminőségét, esetleg még többet?(Egyébként ezek multi fps játékra is jók lehetnek vagy ahhoz nem elég specifikus a hangjuk?)
OneOdio Pro-10 - 8k
Invotone (Takstar) HD2000 - 8,9k
Superlux HD661 - 9,6k
OneOdio Pro-50 - 14k ->ehhez elvileg van mikrofon. Vajon az hozná a Cloud I vagy Flight mikrofon minőségét?
Takstar TS-450 - 15kAmúgy használt is szóba jöhet ha újszerű állapotú. Köszönöm!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Gzula[HUN]
őstag
Decemberben kaptam, 14 napig volt érvényes, és rajta volt, mire nem:
Felhívjuk figyelmed, hogy ezt az egyedi kódot csak egyszer válthatod be a következő 14 napban. Ne feledd, hogy a kód nem vonatkozik AMBEO Soundbar | Max, AMBEO Soundbar | Plus, AMBEO Soundbar | Mini, AMBEO Sub, ACCENTUM Wireless, IE 200, IE 600, IE 900, HD 660S2, HD 800S, HDV 820, HE 1, termékcsomagok és TIDAL termékek egyes termékkészletekre, valamint az akciós és felújított termékekre.
IMO így is jó áron van az 560S, és relatíve sűrűn is van az outletben. Ahogy nézem, az 599-essel vagy az 599SE-vel váltogatva. 38-39-ért én is berendelek egyet, de leghamarabb köv. hónapban (vagy később).
#109464Land: OneOdio Monitor 40-es vagy 60-as. Spec utóbbi szokott ilyen 18-19ezer is lenni. most emlelték fel. Mondjuk a 40-es pont nem volt nálam, de paraméterek alapján a Pro széria driverje van benne, csak egy masszívabb pánttal. Olyan helyről vedd, ahová vissza is tudod küldeni, ha nem jön be. A 40-eshez 2 kanóc jár (egyik mikik), a 60-ashoz 3 db.
Ha az már túl van a kereten (szerintem érdemes nyújtózkodni), akkor inkább egy Pro-G. Ugyanaz, mint a Pro-10-es, csak kapsz hozzá egy normálisabb mikrofont. Az se lesz egy nagy turvaj, de külön vásárolva csak a miki 15$.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz HELLAFLUSH #109466 üzenetére
Ha már itt vagy, az X2HR-hez képest milyen az 560S?
-
t.imi
addikt
Azt írja, hogy :
"Felhívjuk figyelmed, hogy ezt az egyedi kódot csak egyszer válthatod be a következő 14 napban. Ne feledd, hogy a kód nem vonatkozik AMBEO Soundbar | Max, AMBEO Soundbar | Plus, AMBEO Soundbar | Mini, AMBEO Sub, ACCENTUM Wireless, IE 200, IE 600, IE 900, HD 660S2, HD 800S, HDV 820, HE 1, termékcsomagok és TIDAL termékek egyes termékkészletekre, valamint az akciós és felújított termékekre." -
HELLAFLUSH
őstag
válasz Gzula[HUN] #109467 üzenetére
Rég hallottam már az X2HR-t, de emlékeim szerint az X2HR bugisabb, az 560S pedig nyugisabb hosszabban hallgatható karakter...elsőre az X2HR nem annyira nyűgözött le de az 560S már az első pillanatban.
Páromnak pl eddig egyik fejhallgatóm se jött be igazán, de az 560S-re azt mondta, hogy neki is tetszik.
Egyébként nem megy olyan mélyre mint az X2HR, viszont a közép és magas tartománya jobb szerintem (kicsit jobban darabokra szedi a zenét), én már az újabb változatot kaptam amiben már más driverek vannak, a korábbi verzió amihez 3m-es kábel járt az elvileg kicsit jobban kiemelte a magas hangokat amit sokan nem szerettek, az újabb változatnál viszont semmi ilyesmit nem tapasztalok pedig én aztán gyűlölöm a fülsértő magas hangokat.
Annyit még meg kell jegyeznem, hogy az 560S kényesebb a megfelelő felhelyezésre mint az X2HR, szóval nagyon nem mindegy, hogy hogy teszem fel.
Felépítési minősége nyilván elmarad az X2HR-től mert kb az egész plasztik viszont emiatt sokkal könnyebb.
560S kábelét jobbnak tartom mert sokkal flexibilisebb+nem mikrofónikus.
Az 560S-hez kicsit nagyobb kraft kell, pl egy telefon már nem szolgálja ki mint az X2HR-t.
Ha mind2 fejes ugyan annyiba kerülne és választanom kellene közülük akkor hangszeres zenére az 560S-t választanám, diumvisum zenékre meg játékra pedig az X2HR-t.
Ha esetleg Kecskeméten jársz szívesen biztosítok egy próbát.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz HELLAFLUSH #109470 üzenetére
"Ha esetleg Kecskeméten jársz szívesen biztosítok egy próbát. "
Ma voltam... Mondjuk azért időnként meg szoktam ott fordulni, szóval akár még élhetek is majd a lehetőséggel.
Egyébként mindegy, szerintem be fogom vállani majd később, max ugyanannyiért megy majd fel az apróra, amennyiért jön. Ha ugyanolyan lesz az anyagminősége, mint az 559-esé, akkor nagyobb eséllye.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz HELLAFLUSH #109470 üzenetére
Tényleg a driverek lettek mások a HD560S-ben? Diyaudioheaven-ön azt írták, hogy a párna, sőt méréssel is igazolták:
[link].
(Utánanéztem, mert faternak kellett egy. ) -
Anyuka1
friss újonc
Sziasztok!
Hetek óta keresgélek és művelődök a témában, de még mindig nem jutottam döntésre. 15 éves fiam szülinapjára keresek gamer headsetet, pc-n játszik, nem kell wireless, 15-22k amit rá tudok szánni. Ez a kettő van még játékban:
Razer Blackshark V2 X
HyperX Cloud Stinger 2 Core
Melyiket javasolnátok?
Előre is köszönöm! -
Gzula[HUN]
őstag
válasz Ba cy lus #109472 üzenetére
A linkeden ez is ott van (kb. középtájt, a diagrammok alatt, egy pár driver felett közvetlenül):
"Also there is a tiny bit more bass extension (not an audible amount but measurable) which could suggest that, aside from production tolerances, could indicate a slight change in the driver as well.
This can only be verified by measuring more 2022 and later HD560S but I don’t have these.
Below pictures of the drivers of the old version (left) and 2022 version (production date on the driver is June 2022).
There is a different stamp used. The earlier one had IE00576672 on it the 2022 version just 576672 (so without IE00 before it) and the plastic used on the 2022 version seems a bit more opaque."
Lustáknak, mint én:
"Emellett van egy picivel több basszuskiterjesztés (nem hallható, de mérhető), ami arra utalhat, hogy a gyártási tűréshatárokon kívül a meghajtó enyhe változását is jelezheti.
Ezt csak több 2022-es és újabb HD560S méréssel lehet ellenőrizni, de ezek nincsenek meg.
Az alábbiakban képek a régi verzió (balra) és a 2022-es verzió (az illesztőprogram gyártási dátuma 2022 júniusa) illesztőprogramjairól.
Más bélyegző van használatban. A korábbi verzión IE00576672 volt, a 2022-es verzión csak 576672 (tehát előtte IE00 nélkül), a 2022-es verziónál használt műanyag pedig kicsit átlátszatlanabbnak tűnik."[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Rég nem volt már rendes fejesem és kevés zenét is hallgatok az utóbbi időben, ezen kellene változtatni. Momentum 2 és ATH M50 van jelenleg, egyikkel sem mondanám, hogy élményszámba megy a zenehallgatás. Valami olyasmiben gondolkoznék, ami vállalhatóan elmegy a kisdac+presenter 2 kombóról, mert a forrás fejlesztős vonatra nem szeretnék felszállni. Az SR225-nek kifejezetten tetszett a dögös hangja, valami hasonló jellemvonást szeretnék nagyobb térrel és talán egy kicsit feszesebb mélyekkel.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, nyugodt környezetben
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, hangszeres zene, főleg gitár túlsúly
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
100e Ft
4.) Új vagy használt?
használt
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumanual
6.) Zárt vagy nyitott?
félnyitott-nyitott
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
lineárist közelítse a frekimenet, sziszegő magasakra érzékeny vagyok, szeretnék nagy teret és részletességet
8.) Honnan vásárolnál?
apró, ebay, stb
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
kisdac+presenter 2 -
Dorien
veterán
válasz Blackhole13 #109477 üzenetére
Az adott lánchoz én Fidelio X2HR-t javasolnék: [link]
A Grado-kat nem ismerem, de most akciós az SR225x: [link]
Sennheiser HD560S felújított is van most occsóért: [link] (Ez talán nem a "bugis" hang.)[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Gzula[HUN]
őstag
Ha teszik az SR225, akkor hajrá. Mondjuk féligmeddig OFF, de a GW100-as is akciós. Én mondjuk inkább vezetékről használom (előző generációs, nem a mostani, az még nem usb C-ről megy, meg nem 5.0BT), és az is inkább melebb karakter. Előnye az SR225-höz képest, hogy olyan kanóccal használod, amilyennel akarod (teljesen máshogy szól vezetékről, mint BT-ről).
X2HR-nél egy hangyányit világosabb, de szebbek a magasai. Viszont széles tér, meg feszes mélyek a Fideliora jobban jellemzőek.#109478Dorien: "A Grado-kat nem ismerem, de..." ideje vóna má'!
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #109476 üzenetére
"...Az alábbiakban képek a régi verzió (balra) és a 2022-es verzió (az illesztőprogram gyártási dátuma 2022 júniusa) illesztőprogramjairól..."
Le kell tölteni a legfrissebb illesztőprogramot és meg is van oldva a probléma...
" ideje vóna má'!
Most AKG K712 Pro jön, végre van két bika erősítőm is hozzá. (A30 Pro és chAMP)
A Gradót majd akkor tervezem kipróbálni, ha nagyon mazochista hangulatban leszek...[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Blackhole13
senior tag
Köszi. Sajnos a grado nálam nagyon messze van a kényelmestől.
Marketplacen pl van egy 660s 80-ért, arról mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Blackhole13 #109483 üzenetére
Ha nem tervezel erősítő fronton fejleszteni, én Presi2-höz ilyen relax hangú fejest vennék kizárólag.
Mondjuk csak annyi a bökkenő, hogy a HD660S, HD650, HD6xx, HD600 nem azok a fejhallgatók, amiket legtöbben nagy terűként szoktak érzékelni. Bár nekem semmi bajom nincs a HD650 terével, de ez nem az általános tapasztalathoz közeli.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Blackhole13 #109483 üzenetére
Nem rossz, de nekem tompa volt a hangja, a HD600/HD650 rendes hajtással szerintem inkább ajánlott. A Sundara (vagy ugyaninnen Edition XS) vonalat se vesd el. Bár ezek - a Sennheisereket is beleértve - mind nehezebben hajthatóak, arra meg nem emlékszem, mit tud a Presenter2.
R70x is megérhet egy kört, abból is találsz épp eladót.
-
:AMF:
senior tag
Az X driveres 225-öt érdemes lenne meghallgatnod. Van benne dög és a mélyek is rendben vannak. Egy 225i-hez hasonlítva szerintem kiegyenlítettebb hangképe van. A fejpánt pedig fejformára alakítható, hajtogatással. A lapos párnák is kényelmesebbek, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Most nézem, hogy bő 6 éve próbálod lecserélni az M50-et.
Ezek alapján nem lesz könnyű menet. Viszont én első körben az erősítőt fejleszteném. Anno hiánypótló volt és áráért megfelelő, de ma már azt mondanám, hogy még egy DT770, M50 is meghálál egy jobb erősítést, s óriási lett a választék fejhallgató erősítőkből, DAC/AMP-okból.[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz Gzula[HUN] #109471 üzenetére
Ha úgy adódna akkor írj rám nyugodtan, 16 óra után általában már otthon szoktam lenni (a központban lakom).
Az anyagminősége olyan mint az 559-esé, szóval az nem kiemelkedő, abban sokkal jobb az X2HR.Más: HD560S-t hallott már valaki csövesről?
-
addikt
Tudom félig off, mégis itt beszéltek róla többet. Vezetéknélküli fejhallgató.
Egy Focal Bathys hol áll hangminőségben az én Massdrop CTH+SDAC+HD58X kombómhoz képest?
Milyen egyéb vezetéknélküli fejhallgató van azon a szinten, ha a hangminőség és a hosszútávú kényelem a fontos? Semmi más. Nem fontos a hangszigetelés, és a hordozhatóság sem, mert otthoni hallgatásra lenne. Ami fontos, hogy halljam a környezetem, tehát vagy ne legyen zárt, vagy legyen hangáteresztés funkciója.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fericske #109402 üzenetére
Tényleg rá kellett írni. 2 nap múlva feladta. 3 napra pedig válaszolt, hogy már úton van
Az imént tártam fel a drágaságot: Szerencsére vékonyabb, hajlékonyabb, könnyebb mint ahogy a fotók alapján lejön/vártam (beleértve az általam mellékelt fényképet is).
Mindjárt kezdem is járatni. Remélem jó döntés volt.[ Szerkesztve ]
-
CyberFriend
tag
válasz fehér_ember #109496 üzenetére
Kicsit nehéz a splittere, de jól kezelhető kábel. Tuti jól döntöttél és talán egy kicsit hosszabb is az átlag 1,5m-esnél, ami otthoni környezetben nem hátrány.
-
fehér_ember
addikt
válasz CyberFriend #109497 üzenetére
3m-est rendeltem. Mostmég csak kimértem a bekötést (stimmelt). Egyébként a jobboldali a zöld jelölésű.
2-3 napot folyamatosan menni fog a DT770-nel majd csak utána teszem át az anandára és hallgatom; addig semmi fülelés.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz fehér_ember #109496 üzenetére
Nekem több fejesen is bevált ugyanaz a Forza kábel.
Jó alapanyagból dolgoznak. -
btraven
őstag
Alesis DRP100 [link]
Extrém izolációs dobos fejes. Ezzel tudod hallgatni hogy mit dobolsz úgy hogy közben nem szűrődik be a dobod hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?