Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz xy2003 #37774 üzenetére

    Az amatőr és negyedprofi kategóriában a 200D, a 800D, a 77D és a 80D tartalmazza a Canon új fejlesztésű képszenzorát. Ez a szenzor minőségi ugrás a korábbi szenzorokhoz képest, sokkal jobb képet tud készíteni.

    A felsorolt típusok a felsorolás sorrendjében tudnak több és több szolgáltatást és persze ebben a sorrendben lesznek egyre drágábbak.

    A legjobb ár/érték arányú gép a 200D, normál körülmények között féláron csinál ugyanolyan jó képeket, mint a 80D (ez látszik az általam korábban linkelt dxomark tesztből). Ahogyan persze bonyolódnak a körülmények (kis fény van, gyors mozgást kell fotózni, ellenfényes képet kell készíteni, stb.), úgy jönnek ki sorban a nagyobb tudású drágább gépek előnyei.

    Az is érdekes pl. hogy itt az egyik olvtárs kapásból hozta fel a 77D előnyének azt, hogy nagyobb méretű, mint a 200D. Sokak szerint ez ugyanis éppen hátrány :)

    Szóval az, hogy mi az előny, mi a hátrány, mi a megfelelő gép valakinek, azt csakis a gép majdani használója tudja eldönteni a saját egyéni preferenciái alapján.

    Szerintem aki most lép be a DSLR fényképezőgépek világába (bocsi, de aki eddig 350D-t használt, az is ilyen), annak a 200D, 800D szintnél nem érdemes magasabbra kacsingatnia :K

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák