Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Oliverda #7123 üzenetére

    Persze értem a szitut, csak megemlítettem, hogy én is így voltam mikor többek között téged/titeket is kérdeztelek meg végigrágtam egy raklap tesztet, hogy mi lenne jó kifejezetten az adott célra. Ott sem jött szóba tuning csak én kerestem direkt olyan lapot ami 8 v. 10 fázisos, hogy majd később hátha mégis, diszkrét VGA azóta sem került bele. A SATA vinyót meg addig tegye a SATA3-ra.
    Ilyen esetekben csak az a kellemetlen, hogy ezek bizony munkára szánt gépek és a kieső idő mennyisége egyáltalán nem mindegy.
    Sandy most veszett gyors, de nekem két okból nem lenne rá szükségem.

    1. Nem foglalkozok jövedelemszerző céllal olyan alkalmazással, ami kihasználná ezért felesleges kiadás.

    2. Sandy GPU-ja nem felel meg az elvárásaimnak multimédia terén, így most Intel mint HTPC versenyző kiesett.

    Ellenben rájöttem arra, hogy jelenleg notebookban egy előző Core i5 520 teljes mértékben kielégíti az igényeimet. Elmegy róla 3-4 órát a gép alapjáraton s ha kell van kraft, de sajátnak nem feltétlenül venném meg. Remélem AMD kidob valami versenyképeset ezek ellen is. Adhatna egy pofont az áraknak.

    Az előző hsz legfontosabb kérdése a következő lett volna. Előre láthatólag lesz-e a high-end desktop szériában olyan proci, ami lehetővé teszi (vagy APU kialakítás vagy chipset révén), hogy az embernek ne kelljen foglalkoznia diszkrét VGA beszerzésével.

    Ugyanez a kérdés él mobil CPU-ra. Arra lehet, hogy pár hónapon belül kellene gépet ajánlanom. Egyelőre nem gond a kivárás. Mivel ott a fő felhasználási terület webdizájn kb. egyenlő eséllyel száll ringbe Llano és Sandy előbbi támogatja klb. webes szabványok HW gyorsítását utóbbi kedvez PS-nak. Itt fontos, hogy a gép majd munkára kell az illetőnek és ugye biztosított legyen a mobilitás (a konkurenciával versenyképes legyen az akkuidő).
    A válasz remélhetőleg tavasszal/nyáron jön, remélem addig ráér neki :)
    Ezek a kérdések alapvetően nem "jövő héten gépet kell vennem, mi legyen" jellegűek, hanem tanácskozást serkentőek akarnak lenni. Tudom, hogy többre még nincs pontos válasz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák