- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andre1234
aktív tag
Sziasztok..
Nem akarok itt botránykozást kiváltani de vki linkelne nekem egy értelmezést az új amd cpu kódok értelmezésére? Mert most ezek érelmezése nekem kicsit nehézkes.
Köszi.Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
arn
félisten
azert tettem bele ezeket a teszteket, mert ezeket szerepeltettek a grafikonon azert ezet a tesztet, mert itt szerepelt ket azonos orajelu proci.
a sandrat amugy meg szintetikus szinten sem tartom mervadonak.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz EQMontoya #1850 üzenetére
az intelnek 65nanon is van egy ev elonye - illetve a kinnlevo 3gigas quad szerintem egyertelmu valasz rovid tavon.
valszeg az elejen a 45 nanot sem lehet sokkal skalazni. illetve sok ertelme nem is lesz, mert az alacsony szorzok miatt sokkal jobban nem lehetne oket tuningolni.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
7600GT
senior tag
Csak én látom úgy, hogy nem durrant vmi nagyot ez a K10?
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.
-
dokar
addikt
én semlegesként azt mondom, hogy egész jól sikerült a k10. a p4 korában is nagy volt az intel marketing, mikor az amd volt a sokkal erősebb. de ennek ellenére az emberekben az maradt meg, hogy a p4 a jobb proci, mert az az intel. szóval bármennyire is ütőset dob ki az amd, az sosem lesz elég, hogy legyőzze az intelt.
extra - SEXRay
-
törölt tag
Na, érzeni már a lőporszagot?
-
keIdor
titán
Inkább már Penryn vs. Phenom a kérdés, mivel amikor jön az X4, addigra jön a Penryn is! Szvsz kb. ugyanolyan árakon...
dokar: Ebben van igazság, de nem egészen így gondoltam. Nem ilyen minimális informatikai tudással rendelkező emberekre gondoltam, hanem rendes ''PH! tudású'' emberekre, akiknek mind1 a márka. Nekem pl. egyszer sem volt P4-em, mert tudtam, hogy milyen a NetBurst... A Pentium III volt az utolsó Intel procim a Core2 elött. Közötte végig AMD-m volt. (K7, K8)
Most itt a Core2 és K10 között már nem látom azt a nagy architektúrális előnyt, ami akkor az AMD-nek megvolt. Pár kivétel: Integrált memória vezérlő, HT. Ha van még, akkor írjatok nyugodtan, annyira nem is ismerem még a K10-et, hírtelen ennyi jutott eszembe. Illetve még ott a natív 4 mag és pár technológia, mint pl. a CoolCore, PowerNow!, Independent Dynamic Core, Dual Dynamic Power Management.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Dare2Live
félisten
ez hülyeség.
pl serverfronton A64idejében AMD részesedése 1%rol ment 30%ra. és azért ''csak'' 30%ra mert AMD képtelen volt többet szállítani. Ha K10 uugy elverte volna Intelt mint anno már nem 30 szorozni kellett volna a részesedést hanem csak duplázni és máris messze ő a nagyobb.
Csakhát k10 nagyon nemveri el Xeonokat ill ahol elveri ott a régi opi is elverte.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
válasz Dare2Live #1862 üzenetére
Dare2Live:Csakhát k10 nagyon nemveri el Xeonokat ill ahol elveri ott a régi opi is elverte.
Bocsánat hogy kérdezősködöm, de a ''nagyon nem veri''-t hogy kell nálad értelmezni?
a, nagyon nem veri = kicsit veri
b, nagyon nem veri = el sem éri a szintjént
c, nagyon nem veri = messze elmarad tőle
d, egyéb... -
Hakuoro
aktív tag
Hát így első látásra nem ütött valami nagyot , bár jó kis procinak tűnik. (de a penryn ellen ez lehet kevés lesz )
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem rejtegetek semmit. Mindig is azt mondtam, hogy előbbre tartok egy átgondolt rendszert, mint egy kipofozott procit. Teljesen jók az eredmények. Többutas rendszer esetében még ennyi esélye sincs az Intel-nek, mint eddig volt. Az asztali szegmensben pedig a versenynek kell ürölni. Márpedig az lesz.
Annyi előnye van az AMD-nek, hogy van IMC ezért nem kell óriás cache a megfelelő eredményhez.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nézd még csak átfutottam a teszteket, de azok alapján a szerver procik jól sikerültek. Asztali környezetben még csak az Anandtech tesztelte, ott születet két játék eredmény (gondolom ez érdekel). Nos a HL2 eredmény +20% volt a K8-hoz ami nem sok, a Oblivion eredmény pedig +16% körüli volt ami viszont marha sok. Szóval itt még sok a kérdőjel van. Ezek vélhetőleg a Phenom megjelenéséig fenn is maradnak, mivel kevés az esélye, hogy az Opteronokkal valaki játéktesztet csinál.
[Szerkesztve]Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
helkis
veterán
a HT-nélküli P4-ekig valszeg így volt.. utána azért már érezhető volt egy multitask rendszerrel a többszálkezelés előnye, anno 2500+@3200+barciról váltottam 3.0HT NW-re és érezhető volt a rendszer gyorsasága.. igaz game-ekben elmaradt a max fps-értéktől, de a minimum fps magasabb volt, így átlagban jobb volt az amd, de a p4 ''kiegyensulyozottabban'' viselkedett. A64-es korszakban is maradtam p4-nél, ekkor már egy tuningbarát procival, sajnos A64-el befulladt a munka, ha sok progival dolgozott az ember, minden másban le a kalappal elötte. bevallom az X2-lenyűgözött, jól megtervezett proci a mai napig, de sajna az ára miatt, nem váltottam mire leesett, pedig már itt kopogtattak a core2-k.. így inkább az lett belőle.
[Szerkesztve]"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
törölt tag
Szerintem nem az IMC a legnagyobb előnye az AMD-nek az Intel-lel szemben, hanem a szuper gyors HT busz. Ha jól sejtem ez az a pont amire az Intel-nek nincs versenyképes megoldása. Kár hogy nem csücsül mindenki otthonában egy 4P-s rendszer...
Az AMD elsődlegesen a szerverek piacára gyúr... -
dezz
nagyúr
Ne is zavarjon, hogy beható multitaskos tesztekben a HT-s P4 szerepelt úgy, ahogy az A64-ek alapból. Magyarán, a HT csak magához képest javított a P4 multitask szereplésén, mivel anélkül a hosszú pipeline-ok miatt jobban belassult, mint az A64. De látom, az inteles marketing kellően szuggesszív volt...
-
Oliverda
félisten
Asztali környezetben még csak az Anandtech tesztelte...
Ez a bizonyos teszt szerintem kissé sántit... szerver lap, 667-es registered ECC RAMok... Azt nem árt tudni hogy a 667-es registered ECC alapból lassab valamivel mint a sima 667es unbuffered társa. Ugyebár mint fentebb is írták, a Phenom mellé 1066-os RAMokat is lehet rakni. Ez azért dobni fog rajta szerintem, nem is keveset. Illetve szerintem a Phenom már egy újabb stepping lesz mint ezek az Opteron-ok."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
helkis
veterán
VaniliásRönk - ha már 60k-t kiadok egy prociért, akkor már előreolvas az ember mit is kap ezért akkoriban egyárban volt kb az E6400 és az 5000+ amiből alapórajelen is jobban jött ki a c2d. a +1000Mhz-re meg mérget lehetett venni..
EQMontoya - anno 939-em volt, az ebbe való x2-esek még ma is drágák!..
dezz - amit írsz, lehet hogy prescottra igaz volt, én egy northwooddal toltam
teszteket nem néztem, saját tapasztalataimról írtam, használtam A64-et is, több is volt 3000+, 3200+, 4000+ SD, de bármennyire húztam őket éreztem egy idő után, hogy belassul az én munkastilusom mellett. nem vagyok ''marketingsucker'' mindig azt veszem, ami az adott feladataimat gyorsabban megoldja.. (P3-as korszakban egy 700-as durcim-volt szétgrafitozva! , aztán 2000+, majd 2500+@3200+)
x2-esek nagyonjók, azóta raktam össze pár gépet velük, kitűnő választás, ráadásul olcsó!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
dezz
nagyúr
Szerintetek helyes lehet ez a 152-es (2*76) érték a ''Cache coherency ping-pong (ns)'' táblázatban, itt: [link]
Túl soknak tűnik, főleg a Core(2) fele értékéhez képest. Talán nem is azt méri az a Cache2Cache, amit kellene. Ahogy korábban szó volt róla, nem mindegy, hogy módosult-e az adat, mielőtt a másik mag igényt jelentene be rá, stb. Szóval nem lehet, hogy itt valójában a L3-hoz való hozzáférés mérése történt meg, nem pedig a közvetlenebb L1->L1 átvitel mérése?
helkis: Valószínű, hogy a nagyobb cache is eléggé bejátszott, legalábbis bizonyos esetekben.
[Szerkesztve] -
Raymond
félisten
Nem annyira elkepzelhetetlen az az eredmeny. A kommunikacio az SRQ-n keresztul folyik ami a beepitett Northbridge resze. A tesztelt 2350-es valtozatnal a Northbridge 1.8Ghz-n jar normalis esetben de olyan alaplapban hasznalva ahol nincs Split Power Planes tamogatas a Northbridge csak 1.6Ghz-n jar (lasd a Techreport cikket). A 2350-es egy NVIDIA nForce Pro 2200 alapu lapban volt tesztelve ott ha jol tudom ez nincs tamogatva. Namost ha megnezed az elozo cikket amit linkeltek ott a 2200-on jaro SRQ-n keresztul 107ns volt a kesleltetes a ket mag kozott. A ket sebesseg (2200 vs. 1600) kozti kulombsegbol adodoan magasabb lesz a kesleltetes a 2350-nel. Szam szerint kb. 147ns jon ki es persze figyelembe kell venni az architekturalis eltereseket is.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
R.Zoli
őstag
válasz Raymond #1877 üzenetére
Azért ebből is látszik ,hogy még nem az igazi a ''csomag''...Kellenek majd az új lapok is hozzá rendesen, főleg desktopon! Szerintem nagyon jó kis proci lett a K10, nem gyenge a Winrar alatt amit művel Kiváncsi lennék WCG alatt mit tudhat... Van egy olyan érzésem ott is meg lesz a 30%-os előny clock-to-clock a C2D-hez...
-
dokar
addikt
a 8-utas vagy nagyobb (de már 4-utastól is) egyértelmű a főlénye a k10 optiknak a xeonokhoz képest. pl az a winrar dolognál 8-utas esetben 15-17%-os órajel hátrány ellenére ~20% teljesítmény többletet nyújt a barcelona. ebből vajon hány % lesz ha clock-to-clock nézzük?
extra - SEXRay
-
ftc
nagyúr
Eddig is a szerverfront volt a húzóipar AMD számára s ott is a 4 illetvea többutas rendszerek...
Elméletileg K10-ből több mint 8 utas szerverek is készíthetőek(AMD marketing szerint). Jelenleg AMD-nél a lépéselőny ugyebár 8 magos CPU...
Mondjuk van egy érzésem, hogy a köv architektúrák nem a többmaagosságra fognak épülni.Natív négymagosnál mennyi mndennek kell már passzolnia...
Komolyra fordítva a szót:
FPU-ban kegyetlen lett K10, de INT még mindig lasab mint konkurencia.Ezt nem tudom miből adódóan, de kellene látni egy komplett felépítés doksit...ezt kb 20 év mulva -
rollins
őstag
Amennyire meg tudom ítélni.. Jól látom hogy ebből a kevés tesztből a Opteron 2360 SE vs. Xeon X5365 -nál elég szépen teljesít az Opteron, annak ellenére hogy 500Mhz -cel alacsonyabb órajelen megy? (Bár tegnap, ha jól olvastam, még nda volt az sql-szerver tesztekre.)
-
dokar
addikt
Eddig is a szerverfront volt a húzóipar AMD számára s ott is a 4 illetvea többutas rendszerek...
nem tudom feltünt -e az anand-os teszt mindegyik oldalának elején éktelenkedő hatalmas intel xeon reklám? intel szerint a xeon a ''líder''.
Jelenleg AMD-nél a lépéselőny ugyebár 8 magos CPU...
hogyan?extra - SEXRay
-
Rive
veterán
válasz robyeger #1799 üzenetére
-Azt hogy pl. egy SSE utasítás miként terheli a magokat (milyen mikroutasítások sorozataként hajtja végre a proci) nem tudod befolyásolni, hiába DOS alatt futatod az x86-os utasításaid.
Hubazz. Azt eddig is elég jól lehetett látni, hogy tkp. fingod sincs a proci alacsony szintű működéséről, de ez azért még tőled is durva
[Szerkesztve]/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz #95904256 #1870 üzenetére
Szerintem nem az IMC a legnagyobb előnye az AMD-nek az Intel-lel szemben, hanem a szuper gyors HT busz.
Mindkettő. Az IMC biztosítja az alacsony memóriakésleltetést (kevesebb munkával magasabb IPC). A HT biztosítja a jól skálázódó többprocesszoros interconnectet. Együtt pedig prociszámmal arányos szumma memóriasávszélességet adnak./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Raymond
félisten
Egy kicsit felig OFF. Aki az elozoleg linkelt cikkek alapjan meg nem lenne tisztaban Theo valich ''hasznalhatatlansagaval'' annak itt egy ujabb pelda:
[link]
''AMD was pitching the AMD Opteron 2350 against Intel's Xeon 5345 which both clocked the same at 2.0 GHz.''
Egy par soros szosszenetet nem tud hiba nelkul leirni.
[Szerkesztve]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Andre1234
aktív tag
Sziasztok..
Lehet kicsitt off de sztem ide tartozik ismételten láma kérdésem.Mivel nem ilyen irányú a végzettségem és nem ezzel foglalkozom, de érdekel a téma ezért is vok tag itt a ph-n pár napja.Végigkutattam a goggle-t szerver leírásokat illetően (természetesen magyar nyelvűt), hogy világosság nyerje el sötét részeket a témát illentően az agyamban..
Mitől egyutas és több utas egy szerver?
Mert nézegettem az amd oldalát is a k10re vonatkozó adatokra hátha lesz vmi fény de nem sikerült alapinformációk hiányában kibogózni..
[link]
Ez itt a korábban linkelt oldal ahol legalul látni SPECfp_rate2006 2P Servers
SPECfp_rate2006 4P Servers
Mert itt tisztán kiderül hogy 2-4 processzoros (8-16 maggal felvértezett) szervert teszteltek.
És itt jön képbe hogy az AMD akár 8 utas (nem processzoros, vagy igen) szervert is képes összehozni..Ekkor kéne tudni az alapösszefüggéseket..
Lenne vki oly kedves ezt egy pár sorban leírni???Különös esetben sikercikk is lehetne logout blog ként..
Szerintem nem csak engem érdekelne..
köszönöm a felhomályosítást..
[Szerkesztve]Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
dezz
nagyúr
válasz Andre1234 #1888 üzenetére
A korábbi Opteronokkal tudott 8-at, a Barcelona viszont már 3 helyett 4 HT busszal rendelkezik, így még ''összedrótozottabb'' (több közvetlen kapcsolat) 8-utasok mellett még több utas konfiguráció is lehetséges!
ps. a 8-utasok a Tyannál 1600W-os tápot kapnak. Ez azért nem olyan sok, egy kisebb szobai melegítő.
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
Ez tipikusan az a szobai melegítő melyet talán nem dobnék ki a szobámből.
Valamire biztos tudnám használni..
Apropó... találtam ezt a cikket.. Ezen kollega vajon honnan kapja a fizetését???
[link]
És még 1 kérdés amely eléggé sok vitát kiváltott az elmúlt 10 napban.
Az az inquirer-es ''tesz'' a 30.000 pontos eredménnyel.Most mért nem bizonyítják valós mért eredményekkel?? Volt abban a cikkben ráció az anad-os teszteket ismerve?Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
sh4d0w
félisten
válasz Andre1234 #1896 üzenetére
Hwsw-n nem egészen úgy látják a dolgokat, mint errefelé... Szvsz tedd ezt az információt egyenlőre ad acta, aztán ha szélesebb körben is hozzáférhető lesz a CPU és újabb teszteket eresztenek rá, vedd elő megint, hogy lásd, igaza volt-e a cikk írójának...
MOD: huh, most, hogy elolvastam a cikket, lehet, hogy át kéne gondolnom amit írtam... Ez a pasi ugyanis elég sok ''tévedést'' összehordott ebben a ''szösszenetben''...
[Szerkesztve]https://www.coreinfinity.tech
-
ftc
nagyúr
hwsw-n érdemes az Ars technologyt olvasni fórumban....
Gyors szösszenet onnét:
Opteron szerver először 7-8 jelenleg több mint 60 áll indulásra...
Virtualizációt s energiafoygasztást hozza fel AMD nagyelőnynek
eladási statisztkiák ott
tesztek.... kit érdekel egy 4 magos CPU-nál, hogy 1 szálon, hogy megy? -
Rive
veterán
Ezen kollega vajon honnan kapja a fizetését???
Tisztes forrásból.
Amit leírt, eléggé stimmelősnek tűnik. Amennyit sikerült eddig behoznom a szabi miatti lemaradásomból, az alapján ez a procc így egyelőre tényleg kevés - közép- és hosszútávon biztosan, de gyanús, hogy már rövid távon is. Ennyitől még messze nem fog talpraállni az AMD./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest