Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz sb #16642 üzenetére

    "Ez valahol nevetséges és részben felesleges elvárásokat szül. Kicsit olyan mintha 120km/h-val szeretnénk közlekedni... de továbbra is lóval."

    A user azt várja el, hogy a kedvenc alkalmazásai jól menjenek / a cég pedig, hogy a melós appok ne akadjanak. Hiába a szép-új technológia, ha az a kedvenc lóra van optimalizálva, akkor a legjobb versenylovat veszi az ember és pont. Ferrarival hiába próbálkoznál a saras-füves pályán, hiába vannak benne "jövőbelátó technológiák" mint pl elektromos ablakemelő, légzsák (bár pl ülésfűtés a lóban is van :DDD ).

    "Egy 65 v 95W Intel nem 4-6x gyorsabb. Így már házon belül is bukik az összehasonlítás."
    Ez egymagos teljesítményre teljesen áll, több magon azért többet hoznak az asztali procik, lévén egy 4770k-nak vagy 6700k-nak 4 mag(+HT) és majd' 3x-os multi eredmény fér a 84-91W-ba.

    Hogy miért releváns az összehasonlítás? Az embernek adott teljesítmény kell. Hogy ezt milyen színű dobozban kapja, teljesen lényegtelen, viszont a modern világban sokat számít a mobilitás és a fogyasztás. Ergo ha adott "845 szintű" teljesítményre vágyom, én 100%, hogy egy inteles laptopot veszek, aminek megvan az az előnye, hogy 1perc alatt összecsukom és viszem a világ végére. Asztali gépnek akkor látom létjogosultságát, ha ennél lényegesen több kraft kell, ergo felőlem az intel kukázhatja a teljes i3 és azalatti asztali kínálatát illetve az AMD nagyjából a teljes jelenlegi asztali palettáját.

    "Továbbá a BR nem Zen." - ez igaz, majd akkor törjünk pálcát felette, ha tesztelik. Ez a 40% minden további referencia (pl miben mérve?) nélküli infó, nyilván minden tesztben kicsit más lesz az eredmény. Teljesen új gyártástechnológia, hozhat akár nagyon kellemes meglepetéseket is (tuning, nagyonjó kevésmagos turbó).

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák