-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Egy megbízható tesztelő, aki folyamatosan hype mentes és régi motoros (Mimouille) a head-fin az első benyomásait írta le összehasonlítva a régivel és nem érzett semmilyen előrelépést hangban a balanced kiéítés és egyéb nyalánkságok ellenére...de nyilván meg kell várnunk még pár tesztet...
Úgy látom nagyjából elkerülhetetlen egy audiofil hordozható fannak az AK közelében maradnia, nyilván vannak jól sikerült játékosok máshol is, de AK-val biztosan nem lő mellé...
-
Arcképgyáros
Kellene egy MP3 lejátszó 5-6000 ft-ig bezárólag. Igények semmi csak legalább egy 5-6 órán keresztül húzza.
Tudnátok ajánlani?
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Mp3 lejátszót keresnék. A topicot átfutottam, a netes kínálat egy részét is, kérnék egy kis segítséget:
Ezek a főbb szempontjaim:
Minimum 15 óra üzemidő, de 30 jobb
16 Gb tárhely, vagy bővíthető
Vakon kezelhető, tehát touch kizárva
Bluetooth képesség
Fm rádióA füleim nem túl jók, olcsó fejhallgatóval, vagy BT hangfallal hallgatnám, nincsenek nagy minőségi igényeim.
30.000 Ft-ot szánnék rá, nagyon indokolt esetben 45.000 Ft-ot.
Most egy Sony NWZ-S618F Walkmant nyúzok 7-8 éve, de kezdi beadni a kulcsot nagy fájlokat már nem lehet rámásolni.
Ugyan ez jó lenne de 16 GB-tal, és BT képességgel.Sandisk Sansa Clip Sport jó lenne, de BT-s módban fogyatékos lesz, nem kezel mappákat
Agptek, Rizu, klangtop és hasonló olcsó lejátszók szintén hikomatosak BT módban.
AGPTEK C3 már talán jó lenne. Van BT alatt rádió, mappák, véletlen lejátszás... Az értékelések nagyon vegyesek. Több embernek beszart már. Néha lefagy, és az üzemidőre is panaszkodtak már.Néztem a Fioo X1 II-őt. Nincs Fm rádió, és csak 10 órát bír az akku.
Néztem mindenféle számomra ismeretlen kínai csodát, van amiről még youtube videót sem találtamTudtok ajánlani valamit, vagy vegyek vissza az igényekből?
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
őstag
válasz Drótszamár #32207 üzenetére
Én nemrég vettem egy Sony Z5 Compact-ot,jó állapotút 35-ért. Szaladgálós zene lejátszóként gondoltam,amikor sajnálnám a DAP-omat kivinni. Android 7.1.1 fut rajta, de tudja már az LDAC-ot is (még szép,hisz sony) teljesen elmegy a Sony MDR-1000X BT-s fejesemmel és a LG HBS 920 APT-X es fülessel.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Dorien
veterán
xDuoo X2 - Kellemes meglepetés volt, hogy tegnap USB portról kb. fél / 1 óra alatt csutkára töltötte az akksiját. A MyAudio Pop egész éjszakákat szeretett a töltőn lenni. Hangerő / hangminőség tekintetében sincsenek köszönőviszonyban. Nagyon jó kis cucc.
Wherever you go - go with all your heart.
-
funkmester
aktív tag
samsung, htc, apple mobilok hangzasa milyen, tapasztalat? most rendeltem soundmagic e50-t, samsung s6-rol fog szolni
-
kemcso
Ármester
válasz funkmester #32211 üzenetére
Azoknál, ahol nincs jack csatlakozó ott a telefon hangzásáról már nem lehet beszélni, hiszen digitális jel jön ki és átalakító végzi a DA konverziót . Htc, iphone pl elég régóta ilyen.
A többi gyártó általában nem fektet túl nagy energiát a hangzásba, az LG kivétel, nekik vannak telefon szintjén jól szóló készülékei (V10-20-30-35, G6 Quad DAC pl), de azok sem közelítik meg a közepes DAP-ok szintjét. -
kemcso
Ármester
válasz funkmester #32213 üzenetére
Meg kell hallgatni, hogy neked hoz-e annyit a hangzáson, hogy megérje. Ez egyedi, mindenkinek más a füle, hallása...
-
Tulku
veterán
válasz funkmester #32213 üzenetére
AK100-al jól szólt, láttam eladót most az aprón....
-
Drótszamár
őstag
válasz Maxximus #32208 üzenetére
Nem akarok érintő képernyővel szenvedni, szeretem ha vakon (pl nadrágon keresztül) is tudok számot, vagy mappát váltani. Ezt leszámítva tényleg kézefekvő ötlet egy régebbi mobil.
Azóta újra átnéztem a kínálatot. Arra jutottam, hogy veszek egy használt bt-s sony mp3 lejátszót. (Pl nw-a25/20/15)
-
törölt tag
válasz Drótszamár #32217 üzenetére
Ha úgyis BT-n használod, akkor miért a lejátszón váltogatod a zenét? A fülesen/hangszórón is vannak vezérlőgombok, annak is működnie kell.
-
s4tch
veterán
válasz Drótszamár #32219 üzenetére
Cayin N3?
-
s4tch
veterán
válasz Drótszamár #32221 üzenetére
Most látom az eredeti posztod; ebben nincs rádió, sorry.
-
törölt tag
Mondjuk nekem eddig nincs túl pozitív tapasztalatom a Cayin termékekkel N5 és i5 volt a kezemben hordozhatóból, kezelésre pocsék mindkettő, hangra az N5 elég semmilyen volt, de az i5-nél sem éreztem a belepakolt hardver előnyeit.
Az asztali csöves erősítőjük meg úgy mosta a hangokat össze, hogy bokeh labdákat láttam magam előtt zenehallgatáskor -
Drótszamár
őstag
Nem gond. Egy újabb számomra ismeretlen gyártó
Megnéztem a tesóit is, hátha valamelyikben van rádió.Hosszú vergődés után vettem az e-bay-ről egy Sony NW-A25-ös. Az tud mindent amit szeretnék. 30e Ft helyett 55e Ft lett végül Az elődjét (Sony NWZ-S618F) 2009 óta használom. Ha ez is bírja majd 9 évig, akkor elégedett leszek.
-
niof
addikt
Múltkor kérdeztem összekötő kábel ügyben, hogy mit ajánlotok. A Fiio L17 helyett találtam egy kisebb testű alternatívát, ami ma jött meg, mégpedig a Shanling L1 személyében. Kézbe fogva kiváló minőségű, a kábel egész rugalmas. Ha valakinek esetleg szüksége van ilyesmire, szerintem ajánlható a Fiio mellett/helyett alternatívaként.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Ahogy olvasgatom ezt a fórumot és az elérhető teszteket, egyéb fórumokat, az körvonalazódik számomra, hogy egy xduoo DAP-ot kellene vennem.
Felhasználási terület busz/vonat, plusz néha otthon gyerekek elől elzárva zenehallgatás.
Műfaj: klasszikus hangszeres zene, Pink Floyd, jazz.
Igények: a térábrázolás nagyon fontos, a zenekari művekhez a részletező képesség is. A basszus legkevésbé.
Van egy hifi rendszerem, CA erősítővel, MA RX8 hangfallal. Nyilván azt ilyen árkategóriában nem tudom megközelíteni, de "mp3" hangot sem szeretnék, tehát kompromisszumokkal, de jó hangzásra törekszem. Ezért szeretnék fül/fejhallgató tippeket is kérni a lejátszóhoz.A lejátszóra a keretem 100 Eur. körül van, a fülesre ennél ha lehet kevesebb.
Előre is köszi!
-
sabrinho
tag
válasz #16820480 #32229 üzenetére
Monitor Audio : D
Nem tudom, a füles is kérdés. A Senheiser Momentum tetszik teszt alapján. (Tudom, hogy ezekhez inkább fülesek ajánlottak.)
Nézd, tudom, hogy ez kompromisszum, de utazás közben, kertben ez is megfelelne szerintem. A Fiio tesztek alapján az már elég lenne nekem (X3/X5), ez az itt leírtak alapján nem tűnik sokkal gyengébbnek.
A fő maradna az asztali rendszer. Csak elég sokat kellene utaznom tömegközlekedéssel, jó lenne ha elfogadható szinten lehetne közben zenét hallgatni. Azért ha dsd képes valami, annak csak van valami célja.
-
törölt tag
válasz sabrinho #32230 üzenetére
A Momentum egy széria, abból van nagy, cirkum aural, supra aural, iem és Bluetooth is (abból is két fajta, fejhallgató és iem). De a Sennheiser nem igazán gyárt hordozható audióban jót, elég gyengék ár/értékben.
Az, hogy DSD-t lejátszik, szerintem semmit nem mond. Egyrészt ez sem natív lejátszás, mert olyat általában csak a jóval drágább cuccok csinálnak, ez is ilyen prémium funkció. De amúgy a telefonom is lejátszik DSD-t a megfelelő app segítségével, mégse lesz jó hangja
Nem lebeszélni akarlak, mert nem tudok jobbat mondani, de ne tesztek alapján ítélj meg dolgokat, sajnos túl sok ebben a témában a fizetett írás, vagy egyszerűen buyer's remorse, stb. Ha tudsz, akkor hallgass meg pár cuccot, és majd eldöntöd, hogy mennyire jó vagy gyenge a te szemedben
Én a saját példámat mondom, hogy nagyon nehéz megalkudni egy kicsit gyengébb rendszerrel, ha már hozzászoktál a jóhoz. -
sabrinho
tag
válasz #16820480 #32231 üzenetére
A bt nyilván kilőve...
Fülesből még csak-csak megy a meghallgatás, de ilyen Dapokat itthon nem tudok kipróbálni. Ezért kérek itt segítséget a velük már tapasztalatot szerzettekről.
A teszt valóban nem tökéletes támpont, de a semminél jobb. A sorok között lehet néha azért olvasni.
Értem, hogy nem várhatom el az otthoni rendszerem hangját egy ilyentől, de hidd el, nem is várom. Csak a MA-kat nem cipelhetem a vonaton. Kb arra vágyom, hogy egy szimfóniánál azért megkülönböztethessem a hangszercsoportokat, ne egy elektronikus massza legyen az egész. A vonó gyantázottságát már nem akarom megállapítani
-
törölt tag
válasz sabrinho #32232 üzenetére
Hát, Xduoo-t itthon legfeljebb fórumtagnál, ha keresel valakit. Fiio cuccok vannak több helyen is, Lotoo is van, A&K is van (bár azok jóval drágábbak), meg talán Sony lejátszókat is ki tudsz próbálni.
Attól függ milyen árban keresgélsz fülest, de én mondjuk legalább egy E80-at ajánlanék, vagy akár GR07-et ilyesmire. Vagy PMV A01. A füles topikban találsz róluk infót.
-
sabrinho
tag
Köszi!
Ha legközelebb Bp-en járok, megnézem az említett helyeket. Az AK nyilván kilőve, az árukból asztali playerből is jót lehet venni. Használt Fiio és az új xduoo az ami igazából dilemma, nem tudom hallgatott-e már valaki össze ilyeneket.
Köszi a fülestippeket is. A legutolsó esetében 150$ árkülönbséget találtam két ismert oldal között.
-
Nigér
őstag
-
-
Bodz
nagyúr
Van már az xDuoo X3-nak második generációja is. Egész olcsó (120 dollár körül). És nem Sabre, csak hogy mindenki örüljön.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Akkor rendeljünk mindhárman egyet... Valamiért ez most nekem is érdekes lett, ha már a Shanling M0-ból látatlanban is kiszerettem. Bár lehet meg kéne várni amíg EU-ban felbukkan 119 euróért.
[ Szerkesztve ]
-
Caustic
csendes tag
Hy all. A 32 gigás Cowon PD-ről van valakinek tapasztalata? Milyen a hangja? Mennyire variálható az eq-ja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest