-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
-
sabrinho
tag
Sony A40 szériáról van vélemény? Emagon fülhallgatóval együtt egész jó áron kapható.
-
krisz242
tag
Nagyon aranyos a jobb alsó szomorú smiley folt! A kép alapján én is azt mondanám, hogy van rajta fólia! (Biztos tisztában vagy vele, de hátha: szokott lenni egy fólia, hogy szállítás közben ne sérüljön, és az alatt egy komolyabb kijelző védő fólia. Két fóliát szedtél le?)
-
Bodor
veterán
Hát fiúk, tényleg nagyon elnéztem, ez bizony a második fólia volt. Egyet már leszedtem róla, gondoltam nincs több...
Egyébként ettől még nem ártana, ha lenne még egy ilyen lejátszóm tartalékban, mert ilyen kicsit, ilyen jó hanggal szerintem mostanában nem gyártanak, főleg nem 65.000 -ért...
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok! Szeretnék vásárolni magamnak futáshoz egy mp3-lejátszót...
Hogy kérjünk segítséget?
- Mennyi pénzt szánsz a lejátszóra?
- Milyen fül- (vagy fej-)hallgatóval használnád? Tervezed-e a fül-/fejhallgató cseréjét a jövőben?
- Milyen zenéket hallgatsz?
- Milyen hangzást szeretsz?
- Külföldi rendelés szóba jöhet-e?
- Csak új vagy használt lejátszót is vennél?- Kb. 5-6k körül gondoltam, amit max. kiadnék érte, hiszen csak télen használnám.
- Sok-sok fülhallgazóm van itthon, Xiaomi és KZ, amiket szeretek...
- Általában hangoskönyveket hallgatnék, vagy House, Trance muzsikát...
- mindenképpen külföldről lenne jó, kényelmesebb úgy nekem, rengeteget rendelek Ali/Ebay/Gearbest... stb.
- új lejátszó felelne meg nekem.Mivel futáshoz kellene, ezért nem ártana, ha minél kisebb, vékonyabb lenne, de ezek az övre csíptethetőek nem igazán jönnek be. Az se lenne utolsó szempont, ha AA, vagy AAA elemmel mennének, nem beépített akkusak lennének. Természetesen ez nem feltétel, csak jó lenne.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz gagyilovag #32425 üzenetére
Az X06-ost néztem, mert az már Bluetoothos is. Viszont olyan 23$.
Ellenben van olyan Alis eladó, ahol az előbb említett márka 25$, de ad két dollár kedvezményt, akkor ugyanott vagyunk. És az is Bluetoothos is... A Benjie S5
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Vertigo18 #32422 üzenetére
Az én tapasztalatom alapján futásnál a zenehallgatás közben a legnagyobb probléma a kábel. Próbáltam már több fülhallgatót, fül feletti elvezetéssel, fülbe becuppanós plusz szilikonnal de egy idő után kicsit mindig megfeszül a kábel és igazgatni kell, vagy kényelmetlen. A másik probléma a kábelhang ami minden fülhallgatónál minden lépésnél többé-kevésbé előjött nálam. Aztán vettem egy BT jabra fülhallgatót és ez a probléma teljesen eltűnt, viszont előjött egy másik, hogy lett még egy kutyü amit egyfolytában tölteni kell.
-
Vertigo18
addikt
válasz Chuck Norris #32428 üzenetére
Azt azért elfelejtettem írni, hogy elég régóta megy már nálam a futás (ami ez esetben nem releváns), ami igazán érdekel, hogy "milyen mp3 lejátszót vegyek"? Sok-sok kínai vackom volt, kicsik, csiptetősek, ilyen "töltény" alakú, mint egy pendrive, sőt, még telefonról is hallgattam.
Az általad említett "kábelhang" nekem még sosem jött elő, bár nem is hallgatom olyan hangosan, mert elb@c egy traktor, ha nem figyelek, ráadásul a fülhallgatóim általában azért viszonylag jó minőségűek. Bt-os fülhallgatókkal eddig nincs túl jó tapasztalatom, bár ott inkább azt a középkategória alján lévő eszközöket próbáltam. Sok volt ezeknél a jelvesztés, hacsak töredék másodpercekre is, de akkor is zavaró 3-4 ilyen egy perc alatt egy maratonon. az eléggé tetemes mennyiség.
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Lebeszéltetek a fejhallgatóról, ezért meghallgattam lányom kis Marley fülesével a telómról pár nagy felbontású zenémet, és ez alapján úgy döntöttem, kezdetnek, utazáshoz elég lesz. Ennek fényében az új válaszok a kérdésekre:
Mennyi pénzt szánsz a lejátszóra?
Új magyar beszerzés esetén 60-70, használt 40-50, külföld 100-150 $
- Milyen fül- (vagy fej-)hallgatóval használnád? Tervezed-e a fül-/fejhallgató cseréjét a jövőben?
RHA MA750. Tervezek, de nem a közeljövőben, mondjuk egy T20-at.
- Milyen zenéket hallgatsz?
Jazz, klasszikus nagyzenekari művek, kevesebb progresszív rock. Szigorúan nagy felbontásban, akár több száz megás fájlmérettel, azt tehát kritérium, hogy ilyeneket zökkenőmentesen kezeljen.
- Milyen hangzást szeretsz?
Kiegyensúlyozott, teres, részletező hangzást.
- Külföldi rendelés szóba jöhet-e?
Igen, ld. fent.
- Csak új vagy használt lejátszót is vennél?
Igen, ld. fent.A wifi előny, mert NAS-on tárolom a zenéim. Pláne előny, ha másolni is képes NAS-ról wifin. Natív DSD előny, de nem feltétel. Bővíthetőség minél nagyobb legyen. Mivel a fülesem elég mély hangsúlyos, talán kissé tompa is (még éppen belehallgattam) élesebb, magasba húzó forrás nem hátrány.
Köszi előre is.
-
sabrinho
tag
válasz ∂яσнυη #32432 üzenetére
Itt egy M2s 170-ért pl: https://www.aliexpress.com/store/product/2017-New-Shanling-M2s-Retina-Portable-Bluetooth-AptX-4-0-Mini-DAP-Lossless-Music-Player-DSD256/932490_32807345387.html?spm=2114.search0104.3.1.38711830UTxhqR&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_5725120_10696_10084_10083_10618_10304_5725020_10307_10820_10821_5990020_10302_5724920_5980020_5724120_5724020_10059_5890020_100031_5724320_5970020_10103_5724220_5910020-5990020,searchweb201603_2,ppcSwitch_4&algo_expid=f997695c-d562-41b4-8a62-31561dcce365-0&algo_pvid=f997695c-d562-41b4-8a62-31561dcce365&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0
Nyilván az árak 20%-os tűrést elbírnak azért.
-
sabrinho
tag
válasz kemcso #32433 üzenetére
Komolynak tűnik az olvasottak alapján. Egyrészt az MA 750 minősége a márkát illetően meggyőzött, másrészt a T20 felett már elég nagy ugrás lenne árban, amit fülesre nem költenék.
Igazából egy nem belépő asztali rendszert hallgatok, ez arra lenne, hogy a sok utazás alatt se kelljen lemondani a zenéről. Nem várom el az asztali rendszer hangját, csak illúzióromboló se legyen azért.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz sabrinho #32437 üzenetére
nem tudom mennyire aktuális a füles vásárlása, de a T20at most 45ért dobálják muzix-nál. (amennyiben később vennéd, akkor is tanácsos várni hasonló árra, az elmúlt egy évben 3-4 alkalommal láttam ezen ár környékére akciózva náluk)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
sabrinho
tag
válasz K1LLMy53Lf #32438 üzenetére
Nem aktuális, most vettem az apróról egy MA750-et. Távoli terv Köszi a tippet, majd figyelem.
-
fericske
addikt
válasz sabrinho #32434 üzenetére
Nem javaslom senkinek sem megvásárolni a következő Shanling modelleket:
M1, M2s, M3s
Ezeket kivonják a forgalomból, és nem élveznek tovább támogatottságot, s bár áráért mind jó hangú lejátszó, szoftveresen van mit csiszolni rajtuk, ami most már nem fog megtörténni.
Konkrétan a bluetooth és adat transzfer képességeiken kellene még dolgozni, amik erősségeik közé tartoznának a szolgáltatásaiknak. -
Chuck Norris
senior tag
A sony A15 lejátszóm azt csinálja mostanában, hogy 4-5 nap alatt kikapcsolt állapotban is teljesen feltöltöttről 0-ra merül, gyaníthatom azt, hogy akkut kellene cserélni benne? Rajta van a legutolsó frissítés és már gyári visszaállítást is nyomtam neki de az sem segített.
Ebay-en 64 euró az eredeti akku -
sabrinho
tag
válasz #16820480 #32441 üzenetére
Talán van még egy az AVX-en. Jelenleg azzal küzdök, hogy a különböző dugaszok, beljebb, kijjebb nyomás/húzás mennyit változtat a hangon. Megdöbbentő. Az agyondicsért Comply abszolút nem tetszik, tompa, szinte élvezhetetlenül mélyhangsúlyos lesz a hang tőle. Kikísérletezem, van-e olyan dugasz/állás, ami a "komolyabb" zenéknél élvezhető.
-
p76
senior tag
Sziasztok,
lenne olyan DAP amit rá lehet csatlakoztatni egy külső DAC-ra? Marantz PM7005 erősítő DAC-ra.
Lejátszani FLAC 192khz/24bit és
DSD64 és DSD128 kellene max.usb/coax csatlakozással.
optikai is lehet de állítólag az nem túl nyerő.Csak lejátszónak használnám tehát nem kell hogy jó DAC/AMP része legyen.
Cayin N3-ról hallottam ami olcsóbb de az már nem kapható.
50-100 ezer környékén. -
törölt tag
Hát, nem tudom mennyi zenét tervezel rátenni, de ha relatív sokat, akkor én nem tudom jó szívvel ajánlani ezeket a kis kijelzős DAP-okat, mert egy év lesz, mire legörgetsz a listában oda, ahova akarsz. Telefon azért nem az igazi, mert ha USB-ről hajtod, akkor ugye nem kap egyszerre töltést az USB DAC használata mellett.
Fiio X3 például tud koax kimenetet is, szóval elvileg az jó neked, csak hát a kezelése nehézkes egy rendes érintőképernyőhöz képest. Mondjuk DSD-t nem tudom lejátszik-e, natívan viszonylag kevés DAP kezeli, amennyire tudom.Még azért leírok egy példát, hogy én régebben mit használtam Shield TV előtt: van egy OSMC készítésű Raspberry Pi alapű doboz, alapvetően ez is Kodi (tévé) doboznak készült, viszont a Kodi alatt egy ARM kiadású Debian fut rajta. Ez azért jó, mert SSH-val be lehet jelentkezni rá, és feltenni például egy mpc démont, ami képes a dobozba dugott USB vinyóról, vagy akár helyi hálózatról is beolvasni médiatárat, illetve távirányítható telefonról appon át, vagy számítógépen futó kliensből helyi hálózaton szintén. Szóval egyszer rádugsz egy monitort, beállítod, és utána fut szépen médiaszerverként, nem nagyon kell hozzányúlni. Illetve ennek a konkrét cuccnak van koax kimenete (USB-n sajnos nekem nem adott ki jól hangot), bár nem tudom már, hogy nagy felbontású fájlokkal hogy áll, azt elég ritkán használtam vele. Ennek a doboznak van egy újabb változata, ami már tud 4K-t, az elég erős kell legyen DSD-hez is akár.
#32448: Nem 100%. Elvileg Android 5.0 óta van általános USB DAC (USB Audio) kezelés, ami inkább 6.0 óta használható is rendesen, de ez teljesen gyártótól függ, volt már olyan, aki kivette ezt sajnos.
De itt továbbra is az lesz a gond, hogy ugye nem tudod igazán egyszerre tölteni a telefont és lejátszani vele (hacsak nincs Qi töltés benne), és attól függően, hogy a Marantz USB vevője honnan kap tápot (nekem az TEAC UD301 az például az USB kábelen kapott, nem a belső tájáról) lehet, hogy csak pár órát fog menni ilyen felállással.[ Szerkesztve ]
-
tibi970307
tag
válasz fericske #32444 üzenetére
Pont most gondolkodom a vásárlásán.
Tetszik, hogy képes Bluetooth-on keresztül kommunikálni a telefonnal, így egy gyors Spotify a helyi közlekedésen egy 10 percre tökéletes. Még kényelmesebb is, mert a telefonból nem lóg ki a fülhallgató, kényelmesebb használni. Ha viszont csak szimplán jó hangot akarok, akkor a belehelyezett SD-ről akár DSD is mehet. Ráadásul a telefon ha nem tud AptX-et, akkor még mindig rá lehet csatlakoztatni egy type-C kábellel.Ilyen sokoldalú lejátszó nincs másik.
Mivel ez UK, így már nem lenne VÁM költség, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest