-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
válasz BlackJapan #32344 üzenetére
Questyle qp1r
Elbánik a HD600-zal meg a 660s-sel is, meg még jónéhány fejhallgatóval.
Amiket eddig rá tudtam dugni, minden fejhallgatóval jól tudott szólni, legfeljebb nem eléggé hangosan, mint pl. HD800.
[link]Opsz. Kereten túli, bocsi.
De ezt itt hagyom a "Dap harchoz"[ Szerkesztve ]
-
krisz242
tag
válasz #16820480 #32347 üzenetére
Nem mondom, hogy eleinte nem izzadtam le párszor a HDP-R10 használata közben, de most már hozzászoktam a kezeléséhez, és semmi feszültség nincs bennem, ha használom. Nyilván nem a leggyorsabb a kezelőfelület, de azért nem vállalhatatlan. Kiválasztom a hallgatnivalót, elindítom, hátradőlök és élvezem. (Már amennyit hallgatom mostanában az asztali lánc mellett. De ha rászorulok a HDP-R10-re, akkor sem érzem túl nagy kompromisszumnak.)
-
BlackJapan
tag
válasz #16820480 #32345 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A keretet csak azért lőttem be 70-100-ra (dap) mert szeretném megúszni a tabletop DAC/AMP kombót, de ahogy olvasom, a mobilitásért és az erőért cserébe már a 200 ezres kategóriában kell inkább nézelődni.
Viszont így akkor a Chord Mojo vagy egy Schiit Jotunheim már jobban megéri...de az meg nem ide való téma, így nem is feszegetem.
Előbb kell akkor a füles, aztán jöhet a próbálgatás...
Köszi még egyszer!
Üdv,
B.
-
Dorien
veterán
válasz BlackJapan #32353 üzenetére
Az ATH-AD900X szerintem van olyan jó (még jobb is), mint a HD600 és könnyen hajtható. Mélyben erős, sötétebb hangú források állnak jól neki.
Wherever you go - go with all your heart.
-
őstag
válasz Dorien #32354 üzenetére
Ez a fejes nekem nagyon nem jött be (volt belőle zárt és nyitottam is). Elég mély hiányos véleményem szerint.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
sabrinho
tag
Focal Listen (estleg Nad Viso HP50) és Cowon PD pároshoz mit szóltok?
-
kemcso
Ármester
válasz sabrinho #32363 üzenetére
Ha asztalihoz is használnád, akkor kezd onnan. Vedd meg, hallgasd és után próbáld ki, hogy elég-e a DAP hozzá neked.
Nekem a viszonylag könnyen hajtható AD szériában is rengeteget hagyott annó az AK100, a mostani DAP-omhoz is kell(ene) az amp modul, hogy nagyságrendileg az asztali szintjén legyen. -
törölt tag
válasz sabrinho #32363 üzenetére
Ne azt nézd, hogy 32 Ohm, ez csak egy mérőszám, önmagában semmit nem jelent. A Q701 is "csak" 60 Ohm körül van, mégis szenvednek vele az asztali erősítők is rendesen. Ha csak abba belegondolsz, hogy egy fizikailag sokszor akkora membránt kell megmozgasson (nem csak belendítsen, hanem ugyanolyan rövid idő alatt megállítson), azért nem meglepő.
Ha nem elég erős a DAP-od, akkor a membrán össze-vissza fog hullámozni, ahogy a forrás próbálja megszólaltatni, aztán lefékezni, csak nem sikerül neki megfelelően. Emiatt lesznek problémák a dinamikával, térrel, meg olyan dolgokkal, ahol a megfelelően pontos fázis nagyon sokat számít.
-
kemcso
Ármester
válasz sabrinho #32367 üzenetére
Mi az az átlag DAP? A Plenue D biztosan nem, az 1Vrms teljesítménye bőven az átlag alatti.
A másik, hogy az, hogy szól és az hogy jól szól nagyon különböző dolog. Visszatérve az AD-s példámra: szólt az AK100-ról is, nem is volt igazán rossz, de meghallgatva egy asztali DAC-ról ég és föld volt a különbség.Szerk: tegyél egy próbát mindenképp. Akkor derül ki majd a számodra, hogy mi az, amit elviselsz kompromisszumként a hordozhatóságért és mi az amit nem.
[ Szerkesztve ]
-
sabrinho
tag
válasz kemcso #32368 üzenetére
Nyilván kompromisszum, nem hiszem, hogy szólna úgy valami nem csillagászati áron, mint az asztali rendszerem. De azt magammal hurcolni lenne az igazi kompromisszum
A cél, hogy egyáltalán élvezhető legyen. Akkor a Cowon felejtős.
Jó tanács ez a meghallgatás, csak mivel alapvetően használtban gondolkodom, illetve itthon azért szűkös a kínálat, nem teljesen kivitelezhető. -
kemcso
Ármester
válasz sabrinho #32369 üzenetére
Attól, hogy használtban gondolkodsz még ki lehet próbálni ami elérhető. A Fiio-k pl az iJoe-ban, AK talán a Kácsában. Vagy ha lesz valahol találkozó, ott elég nagy választék szokott lenni. Így lesz képed arról, hogy egyrészt mekkora kompromisszum másrészt meddig érdemes nyújtózkodni
-
kemcso
Ármester
válasz sabrinho #32371 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy vegyél Fiio-t, AK-t hanem hallgasd meg őket, hogy legyen képed a DAP-okról, hogy egy árhoz mi tartozik. Ez a két márka, ami teljes vagy majdnem teljes palettával meghallgatható. Ezután tudni fogod mi az a hangzás, amit keresel és talán lehet találni alternatívát.
-
-
törölt tag
válasz sabrinho #32367 üzenetére
Leírni bármit lehet Igazából használható is lesz valamennyire, de nem árt, ha tudod a korlátait. Én most irodában egy PM3-at használok egy Earstudio ES100-ról, ami közel sem ideális forrás alá, de átmenetileg megteszi, nem botrányos a hangja, de tudom, hogy jobbra is képes ez a fejes.
Erre akartunk inkább célozni szerintem, hogy ez tőled függ leginkább, hogy mi az a szint, amit elvársz, mi alá nem akarod adni, de ezt csak magadnak tudod megválaszolni, és leginkább úgy, ha kipróbálgatsz pár cuccot.
-
sabrinho
tag
válasz #16820480 #32376 üzenetére
Így van.
Szétesett, értelmezhetetlen semmiképpen se legyen. Sokol rádió se. Egy alap minimum részletesség, tér, valósághoz közeli érzet az amit elvárok. Autórádión pl. nem szívesen hallgatok zenét, mert abban a minőségben nem nyújt olyan élvezetet. Klasszikust, jazzt semmiképpen, a Retro zenéit meg már újkorukban is utáltam -
MPeter87
őstag
válasz sabrinho #32377 üzenetére
Pl a Listen és Shanling M1 páros teljesen jó hurcolászósnak és a Listen a Teac HA-P50-ről sem volt jobb, ami mondjuk lehet azért van, mert a Listen nem egy basshead fejes, viszont utcára is simán megállja a helyét, mert hihetetlenül jól szigetel. Hallgasd meg valahol.
-
BlackJapan
tag
válasz kemcso #32364 üzenetére
https://www.av-online.hu/lejatszo/astell--and--kern-ak100-es-ak120-mobil-hifi-lejatszok-tesztje_841
E szerint az AK120 simán hajtja a HD600-at és hogy az AK100 se marad alul nagyon....
Nem értek hozzá és nem tudom, hogy az av-online mennyire megbízható forrás, pls tegyétek tisztába
-
kemcso
Ármester
válasz BlackJapan #32379 üzenetére
Nézd meg a cikk mellett kik a hirdetők (AK forgalmazója a Kácsa), akiknek nagyon meg akarnak felelni. Semennyire, minden szép és jó náluk. Volt AK100-am, harmatfingul szólt róla szinte minden fejes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BlackJapan #32381 üzenetére
Többen próbálkoztunk itt a fórumról ezzel a témával, de általában az volt a konklúzió, hogy hordozhatóról fejest hajtani lehet, csak nem annyira érdemes
-
kemcso
Ármester
válasz BlackJapan #32383 üzenetére
Persze, iem-mel tök jó az ak100. Ott is fontos a szinergia, de nagyon jól párosítást lehet kihozni.
-
fericske
addikt
Az AK100-nak IEM-nél is vannak korlátai, azt tudni kell.
Sok armatúrás fülesek meg tudják akasztani az erőlködőjét, ami nem lett túl izmos neki.
A közkedvelt 64 audio U6 pl. eléggé kompromisszumos vele, vagyis inkább nem jó vele. Szerintem sok neki, nem szinergia kimondottan. Középemelt hangkép és középmagas, magasoknál mosoda van, a mélyek erőtlenek.
Inkább dinamikus fülest válassz hozzá.Talán benne van még az első szériás, első modell AK dapoknál az, hogy BA-ra nem optimalizáltak, azért talán, mert az AK egyik tulajdonosa, fejlesztője nem szereti a BA hangzást.
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #32386 üzenetére
Így van...pontosan a magas kimeneti impedanciája miatt vannak rossz párosítású fülesek...általában magas impedanciájú füleseket ajánlanak hozzá, a w30, w40 még épp jó volt hozzá....de hallottam pár furcsaságot...Vsonic 2 armatúrása rendesen csilingelt vele, Angie pedig nem adott ki magas hangot az istennek sem...de eltalált fülessel nagyon jó tud lenni...pl szereti a magasabb impedanciás DD füleseket...
A második generációt már javították, tehát nem a 100II-ről beszélek, hanem a 100 mk2-ről...de annak meg más lett így a finnyássága...egy szóval megfelelő fülessel kell együtt nézni...
-
Ciccuka
veterán
válasz MPeter87 #32302 üzenetére
xDuoo X3II itt is akciós most.
Valaki használ ilyet?Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Ciccuka #32390 üzenetére
$119 a normál ára. ha valóban akciós kell, akkor érdemes megvárni az 5nap múlva kezdődő alis akciót $102ért
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Ciccuka
veterán
válasz K1LLMy53Lf #32391 üzenetére
De ez gondolom nem EU-s szállítással van.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Ciccuka
veterán
válasz K1LLMy53Lf #32393 üzenetére
De nézd meg ott hozzá a szállítási módokat.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Bodor
veterán
Szia! Én egy AK-100-at használok Westone W40-el, szerintem jó párosítás, ha gondolod akkor összefuthatunk Pesten valamikor, hogy meghallgasd. Többit privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest