- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz toth_janika #31502 üzenetére
Nem ismerem azt a lejátszót így nem nyilatkozom....
-
crazygamer75
tag
-
arcszesz
aktív tag
válasz crazygamer75 #31504 üzenetére
Ahogy gondolod, vagy kérdezd meg fülhallgató topicban.
-
kgab01
csendes tag
Sziasztok!
Kezdőként vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket, tanácsotokat.
- Mennyi pénzt szánsz a lejátszóra?
Max 70e, de ha olcsóbb, az persze nem baj.- Milyen fül- (vagy fej-)hallgatóval használnád? Tervezed-e a fül-/fejhallgató cseréjét a jövőben?
Ezt is most fogok venni, eddigi kiszemeltek:
- sennheiser momentum 2.0 - vezetékes
- focal listen
- audio technika MSR7
- AKG K550 MKIIItthoni (család melleti) zenehallgatásra zárt fejhallgatóban gondolkodom. .
- Milyen zenéket hallgatsz?
Eléggé mindenevő vagyok- Milyen hangzást szeretsz?
Mivel még ez lesz az első ilyen rendszerem nincs konkrét válaszom, szép kiegyensúlyozott hangzást keresek.- Külföldi rendelés szóba jöhet-e?
Ha itthonról nem megoldható vagy csak lényeges felárral..- Csak új vagy használt lejátszót is vennél?
lejátszóban esetleg érdekelhet használt is de fejhallgatót újat szeretnékA fórumot olvasva számoltam egy fejhallgató erősítővel is ha a füles megkívánja. Egy fiio A5-re gondoltam.
Tehát az egészre max 140 körül szánnék.Lejátszó: XDUOO X3
XDUOO M3
CAYIN M3
RUIZU A50
FIIO X3 II vagy III de erről elég vegyes véleményeket olvastam.köszönöm
-
fericske
addikt
válasz arcszesz #31506 üzenetére
Ebből egy 20 ohmosat beteszel a füles után és rendben leszel a hangerőszabályozással.
A hangon is változtat a cucc, egyre feljebb haladva egyre többet, azt tudni kell.
V karakteresítenek és sötétítenek a hangképen, viszont tágabb színpad teret is hoznak, fokozatosan.
Érdekes dolgokat lehet tapasztalni velük, mert ahány fejes-füles, annyiféleség alakul ki. Hobbistáknak kötelező darabok a "szerszámosládába".(#31507) kgab01
SHANLING M3S
Részletes bemutató
Az általad felsorolt fejesekkel elboldogul külön erősítő nélkül is.
Neutrális/meleg karakter, jobban a meleg felé húzva. Egy hangyányit sötét is, épp csak hogy sima és tiszta legyen az előadás. Kemény, feszes mélyek, tiszta, természetes közepek és magasok. Komolyabb megszólalás mint amit a méretétől és árkategóriájától várna az ember (már ha van mihez viszonyítani )
Sok Dappal volt már dolgom és a Shanlingok mindegyike (kifutott modellek is korábban) nagyon jó ár/értékkel van jelen a piacon.[ Szerkesztve ]
-
kgab01
csendes tag
válasz fericske #31508 üzenetére
Köszönöm a választ :-) Elolvastam a tesztet és tényleg megfontolandó az M3s. Közben rákerestem az M2s-re is és van köztük 80 USD különbség. Szerinted megéri a felárat? Vagy már a M2-vel sem nyúlhatok nagyon mellé? A cayin N3 még olcsóbb 50 USD-al.
Illetve honnan szabad/érdemes rendelni? (még nem vásároltam kintről eddig semmit, kicsit tartottam az esetleges garis ügyintézéstől ) -
fericske
addikt
válasz kgab01 #31509 üzenetére
Megérik a felárat mind egymáshoz képest feljebb lépegetve: m1s->m2s->m3s
Azt a Cayin-t nem hallottam. Tesztekben általában az m2s-t jobban szeretik nála.
Az m2s is jó már, de csak fülesekhez, nincs meg az a testessége, masszivitása a hangjának és erősítésének mint ami már érezhető az m3s-ben, ami kell a fejesekhez.
Az m3s hozza azt hangban, és szolgáltatásokban, kivitelezés minőségében mint az akár 2x ennyibe kerülő versenytársak bármelyike. Talán mondhatom azt, hogy bármelyike, elég sokhoz volt már szerencsém. És még lesz is. -
fericske
addikt
válasz kgab01 #31511 üzenetére
Az x10-et sem hallottam még, de olvastam egy xduoo fan blogját, aki nagyon lehúzta. A legrosszabb xduoo-nak titulálja, illetve az egyetlen rossz xduoo-nak. A többi mind jó, és szerintem sem rosszak.
Amit írtam, azokkal a fejesekkel amiket soroltál, azokkal elboldogul rendesen. Külön erősítő inkább csak másmilyen hangzásook eléréséhez kellene amit ki kellene tapasztalnod, vagy ha valami nehezebben hajthatót szeretnél használni, de mondom, a listádon lévőkkel nincs ilyen probléma.
Amúgy 70ezerben benne van az m3s. Nem ennyit terveztél költeni rá?
szerk.
Használtan, vagy talán újonnan is valahonnan egy FIIO X5 első generációs is elég jó hang és erősítő, ha az m3s árának maximum a felében kifogod.[ Szerkesztve ]
-
Hadronox
kezdő
Hello. Egy lejátszót szeretnék beszerezni idővel , szeretném a lehetőségek közül kiválasztani majd a számomra legalkalmasabbat. Ezért érdeklődnék 70-80k kategóriáig mit érdemes a listára tenni ?
[ Szerkesztve ]
-
kgab01
csendes tag
válasz fericske #31512 üzenetére
Xduoo közül először az X3-at találtam de a kijelző miatt kerestem egyéb típusokat. Így jutottam el a D3-ig, viszont erről nem találtam pozitív dolgokat, nagyon lassú. Így következett az x10. De elhiszem amit mondtok róla.
Jól gondolom, hogy nem nagyon van választék itthon ebben az árkategóriában? Amit meg tudok nézni egy boltban, esetleg kipróbálni.
FiiO X5 első gen-t lehet egyáltalán még valahol kapni vagy vadászni kell egy használtra?
Fiio X3 II-vel nem érdemes foglalkozni? Mert ugye ez van itthon is és talán nem olyan lassú mint a mark3.Most a gearbest-en az xduoo x3 80 USD, aliexpress- ről az shanling m2s 200 USD, az m3s 280 USD.
Ekkora árkülönbség érezhető a használat közben is?Elnézést a sok kérdésért de úgy szeretnék vásárolni, hogy ne bánjam meg :-)
-
fericske
addikt
válasz kgab01 #31514 üzenetére
A FIIO X3ii helyett már érdemesebb venni egy LG v20 telót, szerintem.
Akár azon is elgondolkodhatsz, azokkal a fejesekkel elboldugul az is, de jól érezhetően elmarad hangban az m3s-től az is.
Egyébként még mindig csak ugyanazt tudom mondani, abban a 70ezer körüli árban az m3s a nyerő, énszerintem. Természetesen érezhető a különbség az olcsóbbakhoz képest, amik eddig sorolva lettek, de akkor mondok néhány drágábbat is, amikhez képest is jobb szerintem: AK Junior, AK70, FIIO X5ii és X5iii, Cayin N5, Lotoo 5000, amiket hallottam már. -
kgab01
csendes tag
válasz fericske #31515 üzenetére
Telefont biztos nem cserélek, almásat (6S) használok. Első gondolat az volt, hogy ahhoz nézek valami dac/amp-ot de egy DAP-pal talán jobb eredményt lehet elérni, ugye?
Ezek szerint akkor marad a kinti vásárlás. Még rágódok icsit az m3s-en, számomra nagyon határon van az összeg amit kérnek érte. -
fericske
addikt
válasz kgab01 #31516 üzenetére
Az van - szintén csak énszerintem - , hogy az M3s árában nem igazán kapsz nála jobban teljesítő dac/amp-ot sem, és az m3s ilyen funkcióval is rendelkezik. Szóval etetheted BT-n keresztül a telódról is az m3s-t, nem csak memóriakártyáról megy. Illetve használhatod külső hangkártyának Pc-hez. Tájékoztató
Nem akarlak én rábeszélni, csak úgy rémlik, hogy 70ezret jelöltél meg összegnek, abból meg ő a tuti. Többet már nem szólnék hozzá ehhez a vásárláshoz.
Jöhet még más ötlet mástól is. -
Hadronox
kezdő
válasz fericske #31517 üzenetére
Én is 60-70k körül tervezek dap -ot venni, akkor ez shanling m3s jó ennyiért? Közepes hangminőség várható tőle? Itthon nem kapható? Mennyire megbízható kínai létére? Menüje egyszerű gördülékeny , gyors ? Hol a legolcsóbb beszerezni, biztonságban, áfa meg minden nélkül? Spotify van rajta?
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Hadronox #31520 üzenetére
Jól van.
A fentebb linkelt bolt árban is jó és megbízhatóságban, különben nem adtam volna linket a beszerezhetőséghez. Egyébként EU-n belül keresgélj jó áron, az áfa miatt.
Mindent Kínában csinálnak. Ez a mondás járja. A millió forinton felül zenélő Astell & Kern is kínai pl., dél koreai gyökerekkel. Nem számít honnan való, csak legyen némi reputációja valamennyi személyes tapasztalat után.
Amit írtam, telefonon keresztül van stream lehetőség vele, külső dac/amp-ként használva bluetooth-on keresztül. Itt Aptx tudó telefon előnyben az almás AAC-vel szemben, de nincs fülbevágó különbség köztük.
Otthon nem kapható sajnos.
A hangminőségi besorolásához következtess az előző hozzászólásaimból.[ Szerkesztve ]
-
Hadronox
kezdő
válasz fericske #31524 üzenetére
Tetszik az m3s az az igazság. Nagyon pofás, egyszerű letisztult model. Ahogy olvastam mind 2.5mm mind 3.5mm aljzaton remek hangja van, pl x5iii szemben, ahol azt hiszem az a vélemény róla hogy csak balanced módban van jó hangja, és dupla annyiba kerül. Ha tényleg ki tud szolgálni alacsony impedancia fejhallgató Kat az meg csak hab a tortán Az érdekelne hogy mivel 2 darab ak4490 dac van benne, (meg erősítőből is azt hiszem)ez csak akkor dolgozik ha balance üzemmódban hallgatjuk ,vagy single módban is kihasznál mindent a készülék elektronikája? A Penon audio europában van egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Valahonnan az maradt meg, hogy dél koreai kezdeményezés az A&K, és később kínai üzleti érdekeltsége lett az egésznek.
Most utánanézve nekik, ebből csak annyi van meg, hogy az Iriver (A&K tulajdonosa) Shenzennel üzleti kapcsolatokat ápol és ennyi. Ezen kívül valóban, sehol nem hozzák összefüggésbe az A&K-t Kínával.(#31528) Hadronox
Nem tudom pontosan, de úgy rémlik, hogy a több dac chip-es cuccoknál működnek mind egyszerre, felosztva kódolási feladatokat egymás közt, ezért simább, laggolás vagy jittermentesebbek az előadásuk. De vannak itt műszakibb beállítottságúak, akik pontosabban le tudják írni miről is van szó.
Mindenesetre a balanced-unbalanced módhoz nincs köze.
Ázsiai a Penon.[ Szerkesztve ]
-
Hadronox
kezdő
válasz fericske #31529 üzenetére
"Mindenesetre a balanced-unbalanced módhoz nincs köze."
Ha nincs köze, akkor mindenképpen egyszerre megy a 2 dac single és balanced csatlakozásnál is.
Engem az zavart meg hogy az m3s leírásában 2db dac, 2db filter, 2db amp szerepel, (amik nyilvan azonosak) ezért következtettem arra, hogy ez az egész balanced módban működnek együtt.
Egyébként máshol nem igen találtam m3s mint penon audioba, nemhogy EU belül. Hol vehető még meg?
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Rengeteg járatás kell neki. Túl vagyok a 100 órán vele, de még mindig mintha alakulna.
A tere zseniális. Árkategóriától függetlenül kevés füles tudott lenyűgözni a terével, ez közéjük tartozik.
Mike Oldfield - Songs Of The Distant Earth albumot hallgatva semmi hiányérzetem nincs vele. El tudnám hinni, hogy ennek így kell szólni és kész. Minden albumra, zenére nem igaz, sajnos, de azért ez se semmi ennyi pénzért.
A Final amúgy is egy térmágus, az összes kedvelt modelljének ez az elsődleges sikere. Ebbe az olcsó termékükbe is sikerült belecsempészniük a "varázslatot".Az E2000-be nem, az más tészta.
A tere sikeréhez hozzájön a nagyon jó sztereója. Nagyon minimális lehet az áthallás a két oldal között. Ez miatt kicsit játszós, hogy középre sikerüljön bepozicionálni a hangot a harangokkal, különben "bandzsítósan" húzni fog valamelyik oldalra.
A hangolása, karaktere még az ami jól el lett találva.
Megvan benne a távolságtartó előadásmód, amitől nem válik fárasztóvá és a térnek is csak jót tesz.
A tolakodó tucc-tucc mélyek sem a dobhártyát akarják kiütni, hanem valahol a tarkó környékén "sülnek ki".
A mélyek amolyan hangfalas mélyek.
Van testük és "huzatuk"(reverb), viszont gyors lecsengésűek és nincs az a dobozhangot okozó mélyközép (300hz) körüli kiemelés. Ezért érdekes, hogy a középtartománynak meg úgy van meg a teste, mintha az a mélyközép kiemelés meglenne. Ez egy nagyon természetes hangkaraktert hoz így létre.
Egyébként az enyhe fátyolosság és a DD hangzás is a jellemzői közé tartozik, mint az abszolút nem fárasztó viselet és hangzás.
Játszadoztam a harangokkal, természetesen.
Az összes mágia csak akkor érvényesül, ha a saját, Final harangját használom vele. A tere, karaktere odalesz teljesen más tip-ektől.
Tehát ez az olcsó füles is a Final-től egy gondos tervezői munka eredménye, A-Z-ig.(#31531) Hadronox
Nem tudom, gugliból nyomom csak én is. Tippet adtam, te eldöntöd, hogy s mint, meg mi éri meg neked.[ Szerkesztve ]
-
klacaca
tag
Sziasztok!
Árthat egy DAP akksijának, ha tartósan PC-hez kötve hangkártyaként használják?
-
DDaniel
tag
Szia Tulku!
Bocsi, hogy eléggé megkésve reagálok, de az ünnepek alatt egy percnyi időm sem volt, kicsit kérdeznék még:
"AK100 II nem balanced kiépítésű, csak van rajta egy 2,5-es trrs jack...tehát szerintem ne nagyon foglalkozz vele, csak vesződség sajnos minden AK-n a 2,5-es trrs aljzat és jack kontaktusa..."
Na ezt nem értem. Az AK honlapján hosszú bekezdéseken keresztül reklámozza az AK 100 II-nél a balanced out előnyeit... Honnan lehet tudni, hogy mégsem jó egy adott készüléknél - ha ez egy laikus számára is elmondható pár mondatban?
Azon mindenképp gondolkodom, hogy kellene balanced kábel is a GR07-hez, ha már lehet cserélgetni (azért, mert ha legközelebb készüléket keresek, akkor ki tudjam próbálni azt is). Viszont kérdés, hogy akkor az AK 100 II-n ne használjam a 2.5-es kimenetet, mert rosszabb eredményt kapok vagy csak nem jobbat?
-
Tulku
veterán
Nem...
A szimmetrikus jelút esetén a bal és a jobb csatorna teljesen külön dekódolódik és erősítődik...tehát külön eren van a bal és a jobb test és melegpont...ez négy ér...persze dapok esetén...mert van hogy van még más ér is professzionális szimmetrikus jelút esetén... -
Tulku
veterán
-
DjSteve85
csendes tag
Szia!
En is egy ilyen Benjie S5-el szemezgetek.
Hogy vagy vele megelegedve, igy hosszabb ido elteltevel, illetve sehol nem talaltam arra vonatkozo leirast, hogy mixeknel a ki es visszakapcsolast lekezeli-e.
Folytatja, vagy elorol kezdi.
Lehet hulye kerdes 2018ban, de 10eves a sonym, es az meg nem tudta a resumet. 😁😁😁
Thx az infokat! 😉[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz DjSteve85 #31547 üzenetére
Szia, a hangja továbbra is jó az árához képest, és a fülesek mellett a könnyen hajtható fejesekkel is elboldogul. Világos hangú lejátszó, de eq-val egy basshead számára is megfelelhet. A minőségéről annyit, hogy bő egy év alatt az egyik hangerő gomb határozott nyomáspontja eltűnt; működik a gomb, csak nem kattan olyan szépen, mint új korában. A házról kiderült, hogy a sarkoknál kopik; a fényezés alatt fém van. Az akksi továbbra is atom. Mostanában én kevesebbet használom, de volt, hogy családban szükség volt rá (kórházban volt rokonom ~7-8 hétig), és az S5 remekül helyt állt rádióként és zenelejátszóként is. Már van belőle bluetooth-os változat is, a régebbi verzióhoz hasonló áron, most inkább azt venném.
Azt, hogy tudja-e folytatni a lejátszó az utoljára játszott tracket onnan, ahol abbahagytad, megnézem este.
-
DjSteve85
csendes tag
Szuper infok.
Igen, lattam en is a bt verziot, par $al dragabb.
Van egy kinai bt fulesem, de nem szeretem. Agyba dugos Audiofly AF563 ast hasznalok. "Kabelparti" vagyok... 😉
Megvarom az esti hsz-t es, ha pozitiv, akkor mar rendelem is meg.
A sony-m mar nagyon elfaradt, le kell cserelnem...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest