- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lac14548
aktív tag
Nekem Ender 3 van kb 2 hete.
1-2 óra alatt öszerakható és rögtön használható.
Összerakós videót találsz a youtube-on, de 10 lépés az összeállítási rajz...Nekem elsőre nagyon jó minőségű nyomtatásokat sikerült vele csinálni.
Van a face-n egy angol nyelvű csoport ami eléggé aktív és segítőkész./Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
Saccco
nagyúr
Valaki azt írta az egyik FB csoportban, hogy 0,4mm-es nozzle-val 0,6mm széles és 0,3mm magas réteg gond nélkül nyomtatható.
Csináltam egy kockát váza módban hibátlanul jött ki.
Tolómérővel mérve 0,61mm a fala.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fape
senior tag
Én is éppen kérdezni akartam, a hétvégén én is szívtam vele. Bosszantó, hogy fordítgatni kell a teljes tekercset nyomtatás közben. Nálam most egy DD bíborvörös petg csinálja, de sztem volt már korább is ilyen gondom. A tpu-t leszámítva minden DD. Szal már nekem is a 2. tekercs, ami elszórakoztat. :S
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Saccco
nagyúr
válasz janek69 #7703 üzenetére
Hát próbáltam egy nagyobb vázát, ott volt gond a rétegekkel, nem tapadtak össze.
Illetve nyomtam egy rendes kockát. Azon meg az infill és a perimeter találkozásánál elég randa lett. Igaz semmit sem módosítottam csak a réteg vastagságot és a szál szélességét.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kulu22
aktív tag
Nálam piros és fekete PLA volt így, asszem ez a DD felejtős lesz nagyobb tárgyak nyomtatásához. Egy viszonylag batár, 14 x 29 x 6 cm-es dobozzal kínlódok már egy jó ideje. A DD úgy tűnik meglehetősen nagy tűréssel dolgozik, már ami a vastagságot illeti. Hol alig (vagy nem) érnek össze a vonalak, hol túl sok a cucc. Colidoval nem csinálja, csak azt az utóbbi időben nagyon nehéz beszerezni feketében. Most rendeltem 1-1 Spectrumot és Verbatimot, kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
A Spectrum-mal nagyon jó tapasztalataim vannak.
A DD-t mikor vettem, csak ámultam bámultam, most a második fekete tekercs nem annyira jó.
A Spectrum-ból van egy sima PLA-m, meg egy PLA pro-m. A pro kicsit nehezebben nyomtatódik, lehet kellene neki még 5°C.
A Creozone TPU okozott még kellemes meglepetést.fape:
Hőfok és sebesség beállítás után szerintem nagyon jó nyomatokat lehet csinálni majd a 0,6/0,3-as beállításokkal. Valószínűleg a 0,5/0,25 még előbb járható.
Volcano-val lehet, hogy az 1mm nozzle-val lehetne 1,5/0,75mm....[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Fiúk, lányok!
Frissen összeszerelt hotend hogy a rákba tud eldugulni? Vagyis inkább mitől. Mivel a külön rendelt heatblock sajnos annyival nagyobb, hogy vagy a fan duct vagy a probe nem megy fel tőle, így nem tudtam érdemben használni a nyomtatót és visszaszereltem a stock heatblock-et. Tegnap összeszereltem, visszaraktam a gyári heatbreak-et is, auto calibrate meg minden, erre az 1. nyomtatásnál már dugult a fej... ez wtf?
Gyakorlatilag már 80%-ban csak azzal megy el az időm, hogy szétszedem a hotendet, mert valami nem jó. Ez rohadt hangulat romboló.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #7717 üzenetére
Fogok csinálni egy lemezest. *
Azt nem tudom, hogy lineáris csapágyas legyen vagy lineáris kocsis.**Mióta egyre többet nézem ezeket a coreXY gépeket, kezdem felfogni a mozgásrendszert.
*Illetve utánaszámolok, hogy lemezből vagy profilból olcsóbb-e.
**Ár szempontból előbbi jobb.[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
Ez a review meggyőzött hogy mégsem annyira nyerő a JGAurora Tevo Tornado $10-el drágább, inkább az lesz, megnézek még pár review-t, remélem nem tántorítanak el
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
TheProb
veterán
válasz Mr.Csizmás #7717 üzenetére
Én CR-10-re gondoltam, mert egyre gyakrabban kapok agyvérzést ettől a nyomtatótól. Persze nyilván az se lenne 100%-os.
De a múltkor kérdésem még mindig aktuális lenne, hogy mennyire eladhatók itthon a használt 3D nyomtatók.
(#7711) Saccco:Bennem is megfordult, hogy ez lehet a gond. De ameddig tudtam letoltam a csövet. Még amit meg akarok csinálni, hogy vágog rajta egyet, hátha merőlegesebb lesz és jobban ráfekszik a nozzle-re. Jobb ötletem nincs.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Saccco
nagyúr
válasz TheProb #7722 üzenetére
Nem jól csinálod.
Át kell dugni a PTFE-t a heatbreak-en (gondolom olyan), alul a heatbreak mentén elvágni, majd ezután kell a block-ot és a nozzle visszaszerelni.
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #7725 üzenetére
Pont annak a képét nézegetem a projekthez. Kerekes, ötletem is van, hogy hogyan álljon össze a felső rész.
szerk.: Nem követem, hogy milyenek vannak.
-----------------------------
Más:
Tegnap véletlenül akadtam erre az extruder-re:
Drakon Geared Extruder - Elég jónak néz ki.[ Szerkesztve ]
-
compi.hu
senior tag
válasz TheProb #7722 üzenetére
De a múltkor kérdésem még mindig aktuális lenne, hogy mennyire eladhatók itthon a használt 3D nyomtatók.
Annyira amennyire találsz rá vevőt. Aki kitet vesz az többnyire vagy azért veszi mert olcsó, vagy mert tanulni akar az építésből. Szóval leginkább próba-cseresznye. Tekintve hogy jelenleg is problémás a géped és ha jól emlékszem a rudakat is sikerült valamikor "megigazítanod", szerintem kb. féláron fogsz tudni túladni rajta ha csak be nem kamuzod valakinek, hogy jól működő gépet kap (akkor meg nincs utána csodálkozás ha egyszer csak találsz egy csákányt a hátadban egy szép reggelen)
Egyik nyomtatós FB csoportban van egy amcsi csávó aki megállapodott több kínai gyártóval, hogy azokat a kiteket amiket az amazonnak visszaküldtek (többnyire azért mert a vevőknek többnyire lövésük sincs előre arról, hogy egy ilyet összerakni az azért nem egy sétagalopp) átveszi, összerakja, leellenőrzi és eladja. Ő az amazonos árhoz képest emlékeim szerint nagyjából féláron adja a őket. -
TheProb
veterán
A levágást én is így terveztem. De ha így levágom, majd kihúz, összeszerel és visszadug, az nem ugyan az?
(#7725) Mr.Csizmás: Nemtom, ezek a rendszerű nyomtatók nem macerásak picit? Mármint a sima cartesian stílusúhoz képest?
(#7727) compi.hu:Rudakkal már nincs baj, cica úrnak köszönhetően ki tudtam cserélni a kérdéseset. Amúgy múltkor sikerült visszalehelni belé a lelket, az új heatblock-kal, stb.-vel. Csak akkor meg azzal volt a baj, hogy nem tudtam rendesen kalibrálni, mert nem fért el tőle a probe.
[ Szerkesztve ]
-
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
FilaFlex-el dolgozott itt már valaki?
Egy feltuningolt Tevo Tarantulával dolgozom (itt ezt úgy kell érteni hogy nagyon stabil a váz, és szépen nyomtat 80mm/s-ig bezárólag. illetve tmc2208 és full alu szettel el van látva)
Titan extruderét használom átalakítva, nem tud felkunkorodni a teflon cső előtt a filament, jelenleg az a gondom hogy 15mm/s-on nyomtatok és egy ideig megy a filament befele, majd utána egyszerűen megáll és elforog rajta a fém fogaskerék. Nem dugulás, mert ha várok hogy csökkenjen a "nyomás" és utána extrudálok jó.
Hőmérsékletnek 210-250-ig mindent kipróbáltam. mit javasoltok mit tegyek?[ Szerkesztve ]
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
janek69
senior tag
Ezzel én is így vagyok,és ahogy egyre többet nézem a rorexy-t egyre jobban jutok arra,hogy bármi más,de ez nem lesz.
Inkább vigye magával az Y tengely az X motorját,minthogy 5m bordászíjjal,meg egy marék görgővel játszadozzak.Az ultimaker mosgásrendszere egy fokkal jobbnak tűnik,de azt meg nehéz jóra csinálni házilag.
Ahogy elnéztem pár nyomtatást az ultimaker-el a neten,hát az sem ér annyit ami az ára.
És most lehet dobálni a köveket rám.[ Szerkesztve ]
-
kristof_
tag
Elkezdtem konfigurálni az általam épített nyomtatót és egy olyan kérdésem lenne, hogy X,Y,Z min-t beállítottam, ez alapján be is lövi magának a nyomtató a home koordinátát. Kimértem és beállítottam neki az X,Y bed size-t ami alapján szépen meg is áll ott ahol kell.
Van-e értelme felszerelni a 3 tengelyre max endstopokat vagy felesleges? Ha van akkor azokat, hogy bírom működésre? Jelenleg be vannak dugva és M119 alapján működnek is, de nem reagál rá a nyomtató, ha megnyomom.LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
blountex
senior tag
válasz janek69 #7662 üzenetére
Most megy a kísérletezés ezerrel, mert egyszerűen nem tudom eldönteni hogy az Ultrabase a szar, vagy valami egészen más probléma van áll a háttérben... egyelőre úgy néz ki hogy talán a tárgyhűtővel van valami gebasz, mert eddig mindig 100%-on pörögve nem volt semmi ziccer, most meg nyomtatni alig bírok vele (mindig elmozdul illetve feljön a tárgy).
Próbáltam kör alakot 100%on hasonló fenti jelenséggel, míg visszavettem a tárgyhűtőt 25%-ra és jónak tűnik.Kinyomtattam egy 114x114x5mm alapot 0 tárgyhűtéssel és két széle egy nagyon kicsit feljött, talán a skirt/brim segíthet ezen....
-
janek69
senior tag
Egészen biztosan jól tud működni,hiszen rajtam kívül mindenki olyat épít,de:
Most nincs előttem a modell,de egy szíj legalább 4 de lehet,hogy több görgővel van megvezetve.
Minden irányú mozgásához igénybe veszi mind a 2 szíjat és így mind a 8 görgőt. A szíj hossza a saccolásom szerint egy 400x400x400-as nyomtatónál 5-6m. Én a beszűkült műszaki agyammal azt gondolom,hogy ez nagyon sok hibalehetőség. A szíjat nem feszítheted meg a végtelenségig,mert terheli a görgöket és a steppert is.Tehát ez az összes hiba mind összeadódik. ~5m szíj nyúlása,görgők illesztéséből,kopásából adódó löttyenése.........
Ehhez képest én azt gondolom,hogy a majdnem negyedannyi szíjjal mozgatott kicsit nagyobb tömeg nem fog komoly hátrányt okozni. -
layerke
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #7735 üzenetére
Én csak annyira aggódnék a szíj nyúlása miatt, mint az autók vezérműszíjánál. Az is jó hosszú bordás szíj és kibírja 100.000 km-en keresztül (tovább is, csak biztos, ami biztos cserélni szokás). Egy jó minőségű szíjnak nem kellene nyúlnia.
-
janek69
senior tag
válasz layerke #7737 üzenetére
Én sem amiatt aggódom,hogy 1 év alatt nyúlik a szíj 1mm-t,mert kit érdekel,utánahúzom,viszont egy jó autóban van vagy max. 80cm kerülete a 3cm széles és kb. 4-5mm vastag szíjnak. Engem inkább az érdekel,amikor a mókus egy ilyen nyomtatóval állítólag 200-300mm/s-el nyomtat és egy 20-as jerk-el megrántja a motor,mert irányt vált. Na ott nyúlni fog rugalmasan,ha tetszik ha nem.Lehet,hogy kicsit,de a nyomaton minden meglátszik.
Minden nyúlik erő hatására még a drótkötél is és minél hosszabb annál többet.
Ne értsen senki félre nem a corexy rendszer fikázása a célom,csak arra kezdek rájönni,hogy amire nekem kell a nyomtató,arra nem ez lesz a legjobb megoldás.
Vázát,dinót,kisautót és egyebeket nyomtatni tutira jó,mert gyorsan hasít,de nekem nem elsődleges szempont a sebesség. -
izisz
senior tag
válasz janek69 #7739 üzenetére
Az a lepkefing méretű hotend (bowden setup), amit a corexy-vel szokás "rángatni" közel nem hagy olyan nyomot, mint a 20-30-40+ akármennyi dkg-os alu+üveg/tükör/akármicsoda szörnyek, amit némelyek összeraknak szendvicsbe mint tárgyasztal És persze a corexy-t sem kell 2-300-al megküldeni. Viszont nem mindegy, hogy ott a gyorsítást feljebb lehet venni jócskán, de nem lesz ghosting a mellékhatása. (plusz a modell méretei is megmaradnak X tolerancián belül)
De természetesen nem megtéríteni akarlak[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Nem éretelek, nem kell ilyen sebességgel nyomtatni és nincs a jelenség
Lemértem neked, egész pontosan a 400x400-as nyomtatóhoz 2x2m szíj kell, nem 5, már egy méterrel kevesebb
Van többféle szíj is, "sima", üvegszál erősítésű, acélszálas.
Csináld trapézmenetes orsóval, mondjuk nem lesz kétfillér[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
Orsóval + nema17-es motorral nem tudsz - szerintem - olyan dinamikus mozgást megvalósítani, mint szíjjal.
Akkor már az orsó teljes "súlyát" is a motornak kell megforgatnia/megállítania a hordozott tömeggel együtt, ami rontaná az irányváltásoknál a modell részleteit. Ezért nem az igazi egy hobbicnc - mondjuk golyósorsóval - nyomtatásra, vagy csak igen lassú nyomtatásra alkalmas.[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
válasz blountex #7733 üzenetére
Nem nem és nem hiszem el, hogy 90% befejeztével egyszerűen felválik az Ultrabaseről az anyag 25% tárgyhűtőnél is.... közel 3 órás nyomtatás. 60 fokos bed, 240 nozzli DD PETG szürke
Olvastam 1-2 olyan kommentet, hogy volt akinek szintén hibás terméket sikerült kifogni belőle, talán kezdem én is ezt hinni. Kezdeti lelkesedésem kezd nagyon alábbhagyni... bő 1 hónapja használom. Szerintem hiába reklamálnék az eladónál mennyi esély lenne hogy újat küldjenek? Gondolom hivatalos weboalnál ez még csak működne de Alin nem hiszem.Azért is esett erre a választásom, mert bármekkora tárgy végeztével könnyen leszedhető szinte nem is kell spakli hozzá és könnyen takarítható pl vízzel.
Akkor azt hiszem más megoldás felé kell néznem én összeszedem amit találtam:
Lokbuild
Buildtak
Ultrabase
PEI Sheet
Tevo Tornado surface irgalmatlanul tapad nem kizárt hogy az ABS-t is simán vinné (ezt majd tesztelem is), a hátránya hogy rohadt nehéz leszedni a tárgyat és 80 fok körül egy idő után buborékos lesz az egész asztal.A lista végére egy saját vágott üveget beszúrok. Előny hogy könnyű takarítani, könnyen lejön a tárgy, a tapadás pedig szar. Nálam még hajlakkal is, ezért váltottam Ultrabasera. Lehet kipróbálnék egy Glue sticket az üvegre.
Aki gondolja írja le ki/mit használ mi a tapasztalata stb. előny/hátrány, akár lehet az összefoglalóban is egy ilyen téma.
[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
Félreértettél. Én nem akarom a bed-et mozgatni,csak le és fel.Csupán annyi,hogy az Y tengelyre feltenni az X motort. Gyártanak ilyen printereket,nem én találtam ki.
Atus72 Menetes orsóban nem gondolkodom,mert itt egy 600x1000x110-es CNC mellettem,akkor azzal is nyomtathatnék,azon NEMA23-ak vannak,de nem szereti ezt a mozgást.Egyszerűen felmelegszik az orsó kenés mellett is.Nagyon jók és szorosak az illesztések. -
layerke
aktív tag
Oké, nem fogok hitvitába menni arról mi mennyit nyúlik és hogy a folyadékok mennyire összenyomhatók (merthogy azok). A nyomtatóban lévő szíjat nem éri akkora erőhatás, mint az autóban lévő vezérműszíjat. A párhuzamot azért vontam, mert a méreteket összehasonlítva hasonló lehet az erő, amit el kell tűrni LÉNYEGI nyúlás nélkül. Meg lehet oldani golyós orsóval is minden irány mozgatását és már nem is fog nyúlni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest