-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz consono #44751 üzenetére
Az lett, ráhagytam
Más: Korábban téma volt, hogy ki mivel szerkeszti a modelleket. Próbáltam átállni a FreeCad-re mert mégiscsak ingyenes. Önxopatásnak kiváló. Annyira tökéletlen, hogy az nem is igaz.
Ilyen olyan errorokat dobál például ha már egy picit is bonyolultabb éleket szeretnék lekerekíteni és konkrétan olyan szinten megszívat az utolsó fázisban, hogy nem igaz. Minden kész, csak pár letörés és lekerekítés kellene, de nem tudom megcsinálni, mert errorokat dobál. (Recompute failed!)
Egyszerű példa: Készítesz egy téglalapot, letöröd az egyik élét. Na ezután a felső részt már nem tudod lekerekíteni, amelyik érintett a letörésben.
Ráadásul nem tudod akkora méretben letörni az élt, mint az oldal hossza, amit le akarsz törni, tehát ha van egy 10 cm-es oldalad, annak az élét csak 9,999-el tudod letörni.... Sosem lesz hibátlan.
Ameddig ingyenes addig a Fusion 360-at kell használni, aztán majd ráérünk agyalni, hogy mi legyen helyette...[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
-
ptesza
senior tag
válasz syler123 #44752 üzenetére
Átalában az a baj a letörésekkel, lekerekítésekkel, hogy túl nagyok. Ahol nincs elég hely ott egy program sem tudja megcsinálni.
A FreeCad nem olyan rossz azért. Pl stl-ből szokatam vele stp-t csinálni. A Fusion is csak korlátozottan tudja, vagy fizetni kell és akkor sem biztos, hogy lesz belőle valami. Nekem egy bonyolultabb sketch-nél úgy be szokott lassulni, hogy nem tudom kivárni, hogy történjen valami. Pedig van géperő bőven. (HP ZBook Fury 15 G8 Quadro RTX)
Azt javaslom, ha már kitanultad valamennyire ne add fel olyan könnyen gyúrjad még. Próbáljad értelmezni, megérteni a hibaüzenetet. Catiában vagyok gyakorlottabb ezért arról tudok véleményt mondani. Mindent meg lehet csinálni de szórja a hibaüzeneteket rendesen az is és más CAD programok is. Amelyik nem szól az helyetted dönt és olyan lesz amilyen.
Don't give up so easy!Ha jól értelmeztem , akkor neked nem akarta a letörést összedolgozni egy lekerekítéssel. Nekem nem problémázott megcsinálta.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz ptesza #44756 üzenetére
Nem, rosszul értelmezed. Rossz helyen kerekíted le, a legfelső éleket próbáld meg lekerekíteni, nem fogja összedolgozni a letöréssel.
Mutatok egy képet. Ha ezen nagyobb lekerekítést alkalmaznék, ami eléri a letörést, akkor hibába fut (pedig én egészen a sarokig akarom letörni), a fusion 360 pedig megcsinálja.
Ráadásul nem tudod a letörést jóra megcsinálni, mert nem engedi a teljes oldalhosszúságban letörni, erre a fusion 360-as képet teszem be (20 x 10 x 30 mm-es téglatest), ott fixen beírhatom az oldalhosszúságot és magasságot a kétoldalas letöréshez, ezt freecad alatt nem tudom megtenni, csak 19,99 x 29,99-et tudok letörni, ilyenkor pedig egyáltalán nem tudok lekerekíteni, mert találkozik a lekerekítés a letöréssel. (van hézag, tehát 2 él kerül egymás mellé, csak nagyon közelre).
(Itt ez a max lekerekítés, utána hibába fut, letörni pedig nem tudod az élekig, ezért hibátlan alakzatot nem tudsz készíteni)
(Ilyen ha 1-el nagyobb lekerekítést alkalmazok)
(Ezt a letörést nem tudod megcsinálni freecad alatt), úgy hogy pontos legyen. Saroktól sarokig.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz syler123 #44757 üzenetére
20 x 10 x 3 mm-es a téglatest, ott elírtam és 20 x 3 -as letörést csináltam, ezt próbáld meg freecad-el, ha érdekel.
Csak így tudod:
Persze kimarhatom oldalról stb, de amit 5 másodperc alatt megcsinálok fusion 360-ban, az itt nem lehetséges, pedig a rajzolós része jobban tetszik a freecadnek.Ha jól rázoomolsz, ott lesz a dupla él.
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Pár nap állás után ma reggel ez fogadott:
A héten bontottam ki, és pár napot volt bent "üresen" állva.
Ez így normális?
-
fabula
őstag
Igen, bizonyos PLA szálaknál előfordul, nekem is van pár, amit nem lehet kint hagyni, hiába nem magas a páratartalom. Ilyenkor én elkezdem kb 10-15 cm-enként halítani, amíg törik, majd az utolső nem törő hajlítás felett 15 cs-el elvágom és nyomtatok tovább vele. Általában csak a külső 1-2-max 3 menet szokott törni, típustól függően.
Szerencsére sokkal több típus van, ami nem törik.
Dísztárgyakgoz jó a PLA, nem kell mindenhez PETG. Szerintem .[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz fabula #44765 üzenetére
Köszi, akkor ezentúl így teszek
Közben ha valakinek van 1 perce, ebből a modellből ki tudná nekem a furatot szedni, és az stl-t átdobja privátban?
A nyomtatásba már kezdek belebonyolódni, de a tervezőprogramom nincs még -
KrAt
veterán
válasz Mr.Csizmás #44767 üzenetére
Azzal kezdtem, de ott valami nem igazán stimmel szerintem, mivel tökmásképp néz ki
-
Imy
veterán
Hol szoktatok venni többször felhasználható nedvesség hatására elszineződő silicagélt?
-
fabula
őstag
Szintén Benchy rajongóknak .
-
fabula
őstag
Már többször szárítottam sütőben olyan 70 C fok körül, de lehet filamentszárítóban is (azt majd mostanában próbálom ki az S2-ben), meg valaki itt írta korábban, hogy ő mikrohullámú sütőben szárítja, mert úgy gyorsabb, de azzal vigyázni kell szerintem.
Hogy mikor adja be a kulcsot, azt nem tudom, mert eddig még bírta, ez kb. 5 szárítás volt. -
fabula
őstag
A BS vagy Orca a nyomtató fülön jobb oldalon az AMS mellett jelzi, ha már piros, akkor érdemes cserélni a szilikagélt és lehet szárítani a kivettet. Nem nagyon szoktam nézni a tényleges páratartalom értéket . Talán olyan 45% körül szokott pirosodni, ha nem tévedek. Amúgy a szilkagél golyókon látni (ha elszíneződőst használsz), hogy mennyire telítettek nedvességgel. Nekem szárazon narancssárga és ahogy telítődik zöldül, majd a végén teljesen kék lesz, ezt már nem szoktam megvárni.
-
gyantaszuz
aktív tag
Bambu A1-eknél érdemes rálesni a heatbed kábeleire.
Bambu Lab issues A1 Printer heat bed recall -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ha az utolsó réteg így néz ki, akkor ott mi lehet a gond?
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Megjött az új Bambu A1 minim, textured PEI plate-t adtak hozzá, amivel van egy olyan problémám, hogy sokszor lepattan róla nyomtatás közben a modell. Elég ha a szeletelőben beállítom, hogy rakjon a first layerhez adhesion-t, vagy lehet még valamivel javítani a tapadását?
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Ilyen radiátor offseteket szeretnék nyomtatni,
Árban mire kellene számítani, ha elkezdek nézelődni aprón? Megéri ezzel vacakolni vagy vegyem meg a gyárit 3 ezer forintért?
Az anyag a képen ASA.
üdv,
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
TeebyKay
őstag
válasz Mr.Csizmás #44790 üzenetére
Nincs, a plate típusát átállítottam textured PEI plate-re.
-
Imy
veterán
válasz Vismajor01 #44791 üzenetére
Milyen radiátorhoz lesz ez? Ha tartós amit nyomtattál, akkor miért ne lenne jó.
-
Joshi
titán
válasz Vismajor01 #44791 üzenetére
Nem egyértelmű a kérdésed, de gondolom úgy nyomtattatnád? Magyarul neked nincs nyomtatód? A gyári 3000Ft egy darabra értendő? Hány darab kellene? Van STL fájl a modellből, vagy meg kell tervezni? Erőhatás éri az alkatrészt? stb.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Nekem nincs nyomtatóm
A gyári 3000ft egy szett, ami egy radi felfüggesztéséhez szükséges anyagot tartalmazza
Én úgy tudom a radiátoron mindkét oldalt 1x-2x-1x elrendezésben vannak a lyukak, tehát adott esetben 3x2 darab,
Nincs STL fájl, csak paraméterek
Erőhatás nem éri, de hő igen#44794Imy
Távtartók számítógépbe hogy a 360as radit is fel lehessen rakni felülre, csak ehhez offsetelni kell az egészet balra 2.5 centit különben belelóg az ATX lapbaSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Joshi
titán
válasz Vismajor01 #44798 üzenetére
És hány szett kellene? Amúgy nem egy bonyolult dolog megszerkeszteni. Ha több szettre van szükséged, akkor lehet hogy megéri valakivel kinyomtatni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest