-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Saccco
nagyúr
Ehhez nem kell különlegesen nagy felbontású gép.
Gondolom nem annyira aprók a fogak sem.
Talán FDM is tudja.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
daninet
veterán
Ebből csak 1 kell? Vagy ez sorozatgyártás lenne?
Szeretnél a 3d nyomtatásba belekezdeni és más projekt miatt is venni nyomtatót?
Ha csak egy kell: kérdezd meg itt vagy facebookon a 3d nyomtatós csoportban ki tudja kinyomtatni neked nejlonból
Ha másra is kellene a nyomtató akkor ajánlunk neked valami zárt gépet csak írd körül kicsit milyen projektekhez kelleneMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Ombi5
őstag
-
dippe
tag
válasz ParadoxH #40582 üzenetére
Ender 3-as tulajként gyári konfiggal szubjekív véleményem van csak:
Ha a realitásokat nézem, én nem költenék rá egy fillért sem, mert a vázat is cserélni kellene, meg az extrudert, meg mindent ... A végén annyiba lesz, mint Voron/Bamboo, csak nem tud majd annyit...
Szerintem meglepően jó a gyári megoldás, ha jól van beállítva, és a kerekek nem sérültek. Nekem 1 Z tengely van, és a gyári direct drive megoldás, tehát nehéz a fej. max 80mm/s-ig okésnak tűnik, nem érzek nagy rezonanciát, nagy pontatlanságot. 50-60mm/s-el szoktam használni.
Esetleg kis, részletes tárgyak nagy sebességgel való nyomtatásánál lehet értelme? (nyersz vele mondjuk 20% időt?)
Én többször kiszámoltam már, és kb. minden egyes Ender3 tuningra költött fillér fölösleges. Kis sebességen szuper kis nyomtató, nagyon szeretem. Ha nagyobb kellene, akkor vennék egy Voron/Prusa/Bamboo-t. Olcsóbban jönnék ki vele.
Persze lehet hogy rosszul látom a helyzet, majd az okosok kiigazítanak.
De ha van pénzed, és moddolni szeretnél, akkor hajrá! Sokat lehet tanulni a lineáris sínre cserével. (Utána pedig a váz átalakításával, a fej cseréjével, stb.) Érdekes, ahogy a sebesség növekedésével újabb és újabb problémák jönnek elő. Engem is érdekel a téma, de eldöntöttem, hogy nem tuningolom az Endert, inkább építek egy új nyomtatót. Az anyagokat már elkezdtem gyűjteni, de sajna leállt a projekt idő hiányában... -
Lookup
tag
válasz ParadoxH #40582 üzenetére
Van egy szét moddolt ender 3 v2-m. Lineáris sín, orbiter 2.0 direct drive, skr mini e3 v3 alaplap + klipper, bltouch, btt piggyback breakout board, revo voron hotend, input shaper.
Amennyit ráköltöttem abból simán vehettem volna egy rendes nyomtatót is. De nekem olyan ez mint a projekt autók, sosem lesz kész.
Viszont cserébe sokat tanultam a 3D nyomtatók mechanikai, szoftveres és elektronikai működéséről. Ha szeretsz barkácsolni és nem sajnálod rá a pénzt, csak akkor kezdj el moddolni.
Lineáris sínből én egy közepes minőségű alisat tettem fel: [link]
Szerintem ennél drágábbat kár rátenni. Takarítsd meg és zsírozd be jól, akkor működni fog. Nagy előnye, hogy nem kell a profilkerekekkel szenvedni többször. Minőségben szerintem minimális javulást okoz, de azt is csak akkor, ha előtte nem voltál képes a profilkerekeket tökéletesen beállítani. -
daninet
veterán
Nem írtad a költségvetésed. Megyek ár szerint csökkenőben.
Prusa XL, ez most talán a nagy méretű nyomtatásban a legjobban várt nyomtató, prémium árcimke.
Bambulab P1P - ez az utóbbi idők legnagyobb vizet kavaró nyomtatójának az olcsósított változata. Prémium nyomtató, gyors, precíz, de neked kell beborítanod ha zárt kell ABS-hez nejlonhoz stb.
QIDI TECH X-Plus 2 ez 270x200x200mm, all metal hotend (ez kell olyan anyagokhoz amiket a szokásosnál melegebben nyomtatsz ki pl nejlon). Ezzel nyomtatta ki a csávó a lambót magának szénszálas cuccból. Ami nincs benne az auto bed leveling ami egy kicsit fájó, de cserébe nyomtat mindenféle exotikus mérnöki anyagot.
Budget opció:
Tronxy 330x330 nyomtató, ezt az ultra budget opció. Hotendet át kell cserélni egy all metal verzióra illetve be tudod dobozolni plexivel vagy valamivel mert kocka váz van rajta.
Érdekes mód ennyiért jár hozzá ABL (auto bed level) is ami príma.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Ma is eredményes volt a munkaidőm
Új hotend dizájn, 2x5015 venti, bl touch, volcano hotend az új CHC verzióban.
A redizájn apropója, hogy szét kell szedjem újradrótozás miatt a hotendet, így pedig miért ne javítsak rajt. Kerül rá orbiter filament szenzor és gyorsulásmérő is az új verzióban.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
-
Brain75
senior tag
válasz daninet #40610 üzenetére
Én azért idevenném a Sovol SV06 plus-t is a nyomtatók közés.
Egy nagyon jól sikerült nyomtató igazán budget áron, mindenféle extrával./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Lookup
tag
Azért kell zárt nyomtatótér ezekhez az anyagokhoz mert zsugorodnak, vetemednek miközben kihűlnek és emiatt szétszakadhatnak rétegek mentén vagy felválhatnak az asztalról. A zárt tér megvédi a külső légmozgástól és magasabb környezeti hőmérsékletet biztosít, így csökkentve a vetemedés esélyét. Emellett az ABS és az ASA még büdös is és fejfájást okozhat, tehát egy légszűrő is hasznos lehet a nyomtatón.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz daninet #40613 üzenetére
sokkal több derékszöget is kell mérni, E3-nál van összesen duplázva 6 db derékszög aminek kell lennie. a tronxy ugyanolyan szintű, korú, és pontosságú konstrukció mint egy alap E3, ennek minden hozadékával. ezerszer inkább egy SV06-ra költsön az user, kevesebbet fog káromkodni.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
fabula
őstag
Én is a Sovol SV06 plus-t javasolnám, ár/érték arányban és megbízhatóságban, valamint méretben is (300x300 mm) ez lenne neked most a legoptimálisabb elkezdeni a 3D nyomtatást a tervezett modellejeidhez. Zárt házat nem bonyolult csinálni, akár egy megfelelő méretű üvegajtós szekrény (Ikea), vagy néhány 3 mm-es plexilap valamelyik barkácsboltból, illetve a háta lehet rétegelt lemez is. Ideiglenesen még egy megfelelő méretű hullámpapír kartondoboz is megteszi .
Ha Nylont akarsz nyomtatni, mindenképp kell majd filament szárító és nyomtatás közben szárazontartó doboz, de ezeket is lehet barkácsolni olcsón. A Nylon nagyon higroszkópos anyag, minden nyomtatás előtt melegen illik kiszárítani, majd szárazontartó dobozból nyomtatni, egyébként nem lesz szép a nyomat. Amúgy nem árt a PETG-t is szárítani és vákumozva tárolni. Mondjuk én a PLA-t, az ABS-t és az ASA-t is szárítom és használat után vákumos zacsiba teszem, de ezeket nem szoktam szárítódobozból nyomtatni, de ha folyamatosan sokat nyomtatsz velük, ezeknek sem árt. -
fabula
őstag
-
tag
válasz tsilver #40618 üzenetére
Az SV07 szoftveresen előrefejlődés, hardveresen visszafejlődés. Klipper fog futni rajta, viszont a lineáris csapágyak helyett v-slotos műanyagkerekek viszik a tengelyeket, amik kevésbé megbízhatóak és pontosak. Inkább egy SV06 Plus és Sonic Pad kombó az SV07 helyett.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
Demo07
aktív tag
Egy kis Klipperes segítség kellene...
Már lassan megörülök tőle, kb 1.5-2 hónapja sz@pat ezzel a hibával a nyomtató, csak az asztal felfűtése közben.
80-95 fok közötti értéken dobja a hibaüzenetet, amint az felé ér utána már nincsen hiba...számomra ez az érthetetlen. 95% ABS-t nyomtatok vele, 100 fokos asztal mellett.
Voron V0.1, a fűtő blokk nem az ami a hivatalos bom-ban, hanem 150W és ezért van a max power 0.45-re szabályozva. Ez volt a kitt-be, ezzel érkezett.
PID kalibráció megvolt többször, amikor az fut akkor érdekes módon nincs hiba.
config:[heater_bed]
heater_pin: PA2
sensor_pin: PC2
sensor_type: ATC Semitec 104GT-2
max_power: 0.45
control = pid
pid_kp = 28.065
pid_ki = 0.155
pid_kd = 1274.520
#pid_kp = 26.461
#pid_ki = 0.192
#pid_kd = 911.921
min_temp: -20
max_temp: 150
[verify_heater heater_bed]
max_error: 120
check_gain_time:120
hysteresis: 10
heating_gain: 5
Vezetékezést végig ellenőriztem, kötéseket is, kábelen nem láttam sérülést, az alaplapi bekötése is rendben van, nem laza ott sem.
Sensor_type esetén is már próbáltam a generic 3950-et is azzal is hasonló a szitu, és persze a szenzor a szilikon pad alá van ragasztva..
Mi lehet a megoldás? -
Saccco
nagyúr
válasz Demo07 #40622 üzenetére
Szenzor csere. Nekem is kínlódik az asztal alatti. Lassan cserés lesz. Óvatosan le lehet szedni a ragasztást, csak felületi.
Szerk.: onnan tudom, hogy Voron discord-on valaki tett be képeket róla.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Demo07
aktív tag
válasz Saccco #40623 üzenetére
Ez úgy hiányzott, mint templom toronynak a villámcsapás.. szívás ezt leműteni.
Dc-n majd akkor visszakeresem, még szerencse, hogy van egy tubus ragaszóm, vész esetére.
Nálad kb mennyi munkaórát bírt amire eljutott idáig?
Nálam ~250 óra nyomtatás, és szemre sem volt a legjobb minőség, de ez volt a kittbe, gyárilag felragasztva. -
Saccco
nagyúr
válasz Demo07 #40624 üzenetére
Nekem Keenovo, több ezer órát. De ez egy olyan dolog, hogy volt olyan fűtőpatronom, ami 1-2 órát ment...
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Demo07
aktív tag
válasz MrAlex #40625 üzenetére
Logot közben megnéztem és Fuildban alatt ment 326 órát (másik sd kártya) és most Mainsail alatt még 268 óránál járok, szóval azért lényegesen jobb a helyzet ~600 óra.
Amúgy Siboor kit, amit még tavaly vettem, Alis 11.11.-i akciók közepette, és volt mellé egy brutál kupon(50% OFF) is, ezekkel együtt összevonva 60-65e volt maga a kitt, mindenestől, a teljes nyomtatott alkatrészekkel együtt. Annyiért ajándék volt.
Persze másnapra már nem volt aktív a kupon...sajnos
Nyilván olcsó kínai v6 hotendel, noname lináris csapágyakkal. Csapágyakat szétszedtem, átmostam, újra kentem, azóta is hibátlan, a hotend meg be sem lett építve, kapásból cseréltem egy Dragon HF-re +CHT nózi kombóra.
Alaplap meg Fly gemini V2 volt a Kit-ben amire van integrálva egy raspberry clone.
Egyedül most a fűtőbetét hőmérője szivat, ettől nagyobb gondom ne legyen vele.
+ Zen3D-ben volt akciós váz, ami már csak csicsázás volt, így az egész 105-ba van mostanra.
Ami szerintem még mindig kevesebb mint csak az alkatrészek ára, a többiről nem beszélve...
Saccco: Akkor megnyugodtam, ha ennyi idő után csak "ezt" kell cserélni akkor hibátlan cucc, még ha kicsit műteni is kell. -
Reggie0
félisten
válasz Demo07 #40630 üzenetére
Esun PMMA like. Tenyleg egesz jo atlatszo es a sargulasat vissza lehet forditani forro vizbe meritessel. Az elso alkalommal 30 perc UV-t kaptak, attol jol megsargult, de a forro viz azt is visszaforditotta. A kepen lathatoak csak 13 percet, de az is sok. 10 percet azert kaptak, mert meg ragadtak 3 perc utan, de a +10 perc utan is, szoval inkabb a forro viz kell, az utan nagyon jo lesz. (Amugy nagyon sok resin kot magas homersekletre is, nem csak UV-re).
Az atlatszosaga meg nem tokeletes, homalyos kicsit, de meg tesztelem, hogy hogyan lehet jol polirozni vagy feluletkezelni.
A kepen a bal oldalon levo P1000-res papirral lett felcsiszolva, a jobbra levo is, de az kapott par reteg attetszo akril festeket.
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
válasz Reggie0 #40633 üzenetére
Nekem is az van. A Voronhoz nyomtattam alkatrészeket elég volt nekik a 2 perc. A fehér resin már sárgul 2 perc után nekem. A mercuryban szerintem 2 hullámhosszu led van. Nem ismerem ezt a resint amiböl dolgozol, de nekem 80 fok környékén elkezd törékennyé válni a legtöbb. Fura ,hogy bírja a forró vizet. Mondjuk nyomtattam már szárítógép kivezetést pont ilyen áttetszöből az, vagy 2 éve bírja. mondjuk ott max 60 fokos a kondenzvíz.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki holtjáték mentes rugós bronz menetes anyát?
Nekem helyenként bortalmas a hangja az anyának, berezonál, elkezd mélyen búgni, amikor lefelé megy az e3 pro-n az x tengely konzolja!
Azt hittem, hogy szorul a tengely, de szétszedtem, mindent beállítottam, elég könnyedén mozognak az orsók.
Két orsósra alakítottam, és szíj van felül rajta. Olyan, mint ha gerjedne, a rugó által feszített kis adapterből jön a zaj.
Tapasztalt már valaki ilyet ezeknél a rugós megoldásoknál?PC
-
tsilver
aktív tag
Hol lehet beállítani az igazítást a Prusa Slicerben? Van egy nagy tárgyam annak az egyik szélét szeretném kinyomtatni és ugye alapból középre igazítja, levagdosom a felesleget a negatív kockákkal, de a széléről a kinyomtatandó kis részt nem tudom középre rakni
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Mr.Csizmás
titán
[link] Sovol SV07 release holnap. hírlevél feliratkozásra ad kedvezményt, meg első 300 db gép 299$/€.
-
tag
válasz tsilver #40636 üzenetére
Fent van az eszköztárban középen. Balról a 4. gomb. Egyébként pedig Shift+A kombináció.
Miért nem a rendes vágást használod, ami tényleg elvágja a modellt? Akkor külön objektumok keletkeznek és szabadon tudod mozgatni, igazítani őket.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki esetleg tippet adni, Szegeden vagy környékén kit / melyik céget lehet megkeresni kisebb 3D nyomtatás kéréssel?
(Raspberry Pi házat nyomtattatnék) -
Mr.Csizmás
titán
halp hölgyekurak:
mi a legegyszerűbb workaround a következőre: többféle, random szövegek nyomtatása úgy, hogy az "anya" modellen a negatív helye van, és más színnel külön kinyomtatom, majd belepattintom?
-
axlfsi
veterán
válasz Mr.Csizmás #40642 üzenetére
1. úgy írják, hogy: "helep!"
2. AMS
3. lolszép hétvégét!
((nem tudom a választ ))
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Reggie0
félisten
Legegyszerubb tenyleg az, hogy osszepattintod. De ha eleg lapos a targy es nem all sok retegbol, akkor a manualis filament csere nyomtatas kozben is megoldas lehet.
A harmadik megoldas, hogy nem nyomtatod a szoveget, hanem valamilyen jobban kezelheto/szinezheto ragasztobol nyomod ki. Pl. szinezekkel osszekevert epoxy, vagy esetleg szines resinnel feltoltod fel mm-enkent es meguvlampazod.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #40646 üzenetére
Sajnos nem eleg, kb. lofutty a napfeny ilyen tekintetben. Probaltam.
-
kzkz
őstag
A negatív részt átfested vagy filcezed más színnel, és a pozitív részt ki se nyomtatod.
-
fabula
őstag
Én úgy csináltam, hogy a 3D tervezőben megcsináltam az alapot és a szöveget, emblémát külön, a szövegből, emblémából készítettem egy másolatot és azt negatív formaként megnöveltem 0,05 mm-el és kivontam az alapból, ahová a szöveg, embléma, stb kerül.
Ezután kinyomtattam mindent külön a megfelelő színnel és beleragasztottam a betűket, emblémát a helyükre.
Nincs AMS-em, nem szeretek festeni, meg ezt már régebben is megcsináltam így olcsó kínai nyomtatókon is (pl. már az Anet A8-on is ).[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz fabula #40649 üzenetére
Én is így szoktam. ThincerCAd-nél a megtervezett feliratból csinálok egy pozitívot és egy negatívot .Simán duplikálom csak átállítom hogy negatív legyen a második belőle. . A negatívot kivágom a testből és kissebre veszem a pozitív feliratot. Én körben 0,1mm-el szoktam kisebbre venni. Álltalában jó de ha galiba lenne és valamiért nem menne össze (varrat bezavar ilyesmi) akkor elég csak a pozitív feliratot még kissebre venni.
Egyéni fontokat sem túl nehéz felvenni thinker alá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest