-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Saccco
nagyúr
Ehhez nem kell különlegesen nagy felbontású gép.
Gondolom nem annyira aprók a fogak sem.
Talán FDM is tudja.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
daninet
veterán
Ebből csak 1 kell? Vagy ez sorozatgyártás lenne?
Szeretnél a 3d nyomtatásba belekezdeni és más projekt miatt is venni nyomtatót?
Ha csak egy kell: kérdezd meg itt vagy facebookon a 3d nyomtatós csoportban ki tudja kinyomtatni neked nejlonból
Ha másra is kellene a nyomtató akkor ajánlunk neked valami zárt gépet csak írd körül kicsit milyen projektekhez kelleneMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Nem írtad a költségvetésed. Megyek ár szerint csökkenőben.
Prusa XL, ez most talán a nagy méretű nyomtatásban a legjobban várt nyomtató, prémium árcimke.
Bambulab P1P - ez az utóbbi idők legnagyobb vizet kavaró nyomtatójának az olcsósított változata. Prémium nyomtató, gyors, precíz, de neked kell beborítanod ha zárt kell ABS-hez nejlonhoz stb.
QIDI TECH X-Plus 2 ez 270x200x200mm, all metal hotend (ez kell olyan anyagokhoz amiket a szokásosnál melegebben nyomtatsz ki pl nejlon). Ezzel nyomtatta ki a csávó a lambót magának szénszálas cuccból. Ami nincs benne az auto bed leveling ami egy kicsit fájó, de cserébe nyomtat mindenféle exotikus mérnöki anyagot.
Budget opció:
Tronxy 330x330 nyomtató, ezt az ultra budget opció. Hotendet át kell cserélni egy all metal verzióra illetve be tudod dobozolni plexivel vagy valamivel mert kocka váz van rajta.
Érdekes mód ennyiért jár hozzá ABL (auto bed level) is ami príma.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Lookup
tag
Azért kell zárt nyomtatótér ezekhez az anyagokhoz mert zsugorodnak, vetemednek miközben kihűlnek és emiatt szétszakadhatnak rétegek mentén vagy felválhatnak az asztalról. A zárt tér megvédi a külső légmozgástól és magasabb környezeti hőmérsékletet biztosít, így csökkentve a vetemedés esélyét. Emellett az ABS és az ASA még büdös is és fejfájást okozhat, tehát egy légszűrő is hasznos lehet a nyomtatón.
-
fabula
őstag
Én is a Sovol SV06 plus-t javasolnám, ár/érték arányban és megbízhatóságban, valamint méretben is (300x300 mm) ez lenne neked most a legoptimálisabb elkezdeni a 3D nyomtatást a tervezett modellejeidhez. Zárt házat nem bonyolult csinálni, akár egy megfelelő méretű üvegajtós szekrény (Ikea), vagy néhány 3 mm-es plexilap valamelyik barkácsboltból, illetve a háta lehet rétegelt lemez is. Ideiglenesen még egy megfelelő méretű hullámpapír kartondoboz is megteszi .
Ha Nylont akarsz nyomtatni, mindenképp kell majd filament szárító és nyomtatás közben szárazontartó doboz, de ezeket is lehet barkácsolni olcsón. A Nylon nagyon higroszkópos anyag, minden nyomtatás előtt melegen illik kiszárítani, majd szárazontartó dobozból nyomtatni, egyébként nem lesz szép a nyomat. Amúgy nem árt a PETG-t is szárítani és vákumozva tárolni. Mondjuk én a PLA-t, az ABS-t és az ASA-t is szárítom és használat után vákumos zacsiba teszem, de ezeket nem szoktam szárítódobozból nyomtatni, de ha folyamatosan sokat nyomtatsz velük, ezeknek sem árt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Terra PC,i5-4670,8GB DDR3,120GB SSD,Win 10 Pro,számla,garancia!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest