Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Krisz26 #29945 üzenetére

    És most miután megjelent az a "kisebb műanyag golyó" ki tudsz nyomtatni egy akármilyen, például gyári modellt? Vagy egyáltalán át tudod kézzel nyomni az anyagot a (természetesen felfűtött) fejen? Ez az "átnyomás" sok esetben magát a dugulást is meg tudja szüntetni, ha van, vagy még ott vannak a "cold pull" "hot pull" lehetőségek is, neten számtalan leírást videót találhatsz ezekről? Mert ha már maga a gyári modell nyomtatása sem megy, akkor első körben dugulásra gyanakodnék, vagy ha kézzel megy az "extrudálás", de programból nem, akkor valamilyen anyagtovábbítási problémára (nem eléggé feszíti rá az extruder görgője a filamentet a továbbító görgőre). 3 Creality gépem is volt, de nem igazán problémásak, szóval nem hiszem, hogy márkaspecifikus lenne a problémád.

    Egyébként szépen sorjában én így haladnék (ahogy anno totál kezdőként is tettem...). Ezek közül soknak nem lehet köze a problémádhoz, de akkor is végig mennék mindenen, biztos ami biztos alapon.

    Szűz Cura, vagy PrusaSlicer, vagy akármilyen más szeletelő felrakása (összes már létező profil stb. törlése amiket most használsz, hátha ott van valami hiba (Z-offset pl.), majd egy előre kalibrált típusspecifikus profil beszerzése a netről, fórumokról. Teljesen átnézni újra a gépet, ellenőrizni az összerakást (lötyögés, lógás, görgők, derékszögek, párhuzamosok a gépen ténylegesen azok-e stb.), mechanika ellenőrzése mozgás szempontjából (észlelhető, ha például az egyik görgő üt stb., nekem az egyik Ender 5-ömön ez volt). Ezek nem feltétlenül köthetőek a problémádhoz, viszont a minőséget adott esetben nagy mértékben tudják javítani, ha rendbe vannak téve, szóval azért érdemes mindenen végig menni.

    Ha MINDEN rendben van, és dugulást sem tapasztalsz, akkor egy alapos újraszintezés és kalibrálás (kiemelten az anyagtovábbítás) után mennie kellene a nyomtatásnak (maximum nem túl jó minőségben, amit majd lehet tovább finomítani a szeletelőben, profilban). Ha ezek után sem megy, akkor én megpróbálnék még egy új SD kártyát, pendrive-ot is.

Új hozzászólás Aktív témák