-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
#26158Joshi: Octoprintről megy a nyomtatás.
#26159azbest: A Cura-t bezártam, új Cura ablakot nyitottam és csak a build plate adhesion-t állítottam. Erre tök más nyomtatási képet mutatott nekem az első layer-re, mint amit eddig nyomtatott... Fogalmam sincs mi változhatott... De a lényeg, hogy nem tudom ismét azt a first layer preview-t produkálni, amiről tegnap küldtem képet... Na ez igazi fantom jelenség. Jól átgondoltam, hogy állítottam-e mást, de nem, nem állítottam semmi mást.
Ez persze nem baj, csak marha furcsa, hogy tegnap tök más volt a nmyomtatási kép. Sőt, most a tárgyat 180 fokkal elforgatva kezdené el nyomtatni a nyomtató. Ami szintén nem baj, csak magyarázatot nem találok rá...
Lehet, hogy az első Gdoce mentésénél lett volna valami galiba? A fene tudja mi történt de most tök másként működik ez a nyomtatás.Sajnos már nincs időm kikutatni a megoldást, sem ismét elkezdeni a nyomtatást, mert holnap elutazok és arra készülök. Egyedül ezt sajnálom a 3D nyomtatásban, hogy egy filament csere még akkor is haza tudja vágni a beállításokat, ha ugyanaz a gyártó csak más szín... És az ilyen természet feletti megmagyarázhatatlan jelenségekre kell keresnem a választ mikor egy 14 órás nyomtatást szeretnék csinálni és az sem lenne kevés idő pláne ha még hibát is kell javítani. De hát a 3D nyomtatás már csak ilyen. Rossz hobbit választottam mert sok idő vele szüttyögni és mostanában nincs rá annyi időm amennyit szeretnék foglalkozni vele de hát ez megint csak az én bajom.
Ezt csak azért írom le, mert értékelem, hogy segíteni próbáltok csak most hétvégén már nem tudom tovább fűzni a dolgot, hogy megoldást is találjunk a problémámra. :(#26162Wasquez: Ha jól emlékszem régen az egyik Filament Friday epizódban volt erről is szó ahol Chep megnézte az ebay-en kapható filléres hő és nedvesség szenzort és a drágábbak semmivel nem mérnek pontosabban. Nah ilyen filléres szenzorom volt nekem is, 30-40%-os páratartalmat mértem vele a lakásban. Ezért a saját szobámba vettem egy párásítót is igazából már nem is használok egy éve... A nyomtatós szobában pláne nem, ezzel csak azt akarom mondani nálam különöseb száraz a levegő.
A filamenteket amikor visszazárható csomagban jönnek vissza szoktam tenni és lezárom, abba visszateszem a szilikátot is.
Amihez nincs ilyenem azt egy dobozba + kisszekrénybe tettem szintén szilikátokkal és zárva tartom. Lehet, hogy ez sem elég de ettől többet nem tudok tenni az ügyért.#26161Reggie0: Köszönöm a tippet, hétfőn megpróbálom újraszintezni illetve az extruder kalibrációt is újra csinálom ezzel a színnel amit most tettem bele. Jelzek ha van fejlemény!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Mobilinternet
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- OLED TV topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest