Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz bunnyhu #20933 üzenetére

    gondolom modellezős témáknál érdemes körülnézni, néha csak túlmisztifikált és felárazott, de máshol már régóta alkalmazott dolgokat hoznak fel.

    Nagyban függ attól is, hogy mit szeretnél vele csinálni, hogyan akarod a felületét kezelni.
    Alapvetően a víz bázisú akril alapozók (primer) egyúttal fel is töltik a recéket és azt szokták lesmirglizni talán. De spréé formában is kapni hasonlót. Aztán több ilyen alapozás - smirglizés után sima felszín maradhat és mehet a festés.

    Ha valami olyasmire gondolsz, hogy befújod és kisimul, akkor arra is többféle opciót látni. Van ami csak átlátszó rétegként bevonja és ezzel tölti ki a recéket. De azt hiszem van olyan folyadék is, ami kicsit oldja a pla-t, ahogyan az abs-t is szokták acetonnal, csak pla-hoz más vegyszer kell. Konkrétat sajnos nem tudok mondani. Vegyszerek és resin cuccok mellé kesztű és maszk erősen ajánlott, ha jól sejtem ezek is hasonlóan veszélyesek, mint a 3d nyomtató folyadékok.

    A meest neve felmerült már párszor a rendelős topicokban. Vagy kihozza a sprinter, vagy leteszik egy (remélhetőleg) címedhez közei pick-pack pontra (coop, mol, újságosok...) és arról sms-eznek, ha jól értettem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák