- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
válasz Speed® #97399 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon tervezgetős fázisban vagyok, és ráadásul iszonyú türelmetlen. Ha lett volna pénzem 2 hete, vettem volna egy gtx 1060 extremet, vagy armort, vagy gaming x-et, vagy akármit, ha eszem lett volna, áprilisban nitro+sapphire rx580at. Most pénzem nincs, eszem már lenne, de mire megyek vele?
Piackutatok ezerrel Azért ez a sok hülye melyiket vegyem kérdés...napi szinten vadászom az aprót, és fájdul a szívem, hogy minden jegelődik, meg egyre drágább Az idő megoldja (azt mondják az mindent megold). Mindenesetre a kérdés adott : mennyit ér egy gtx 970 ? Vagy 1050 ti? Legfeljebb megszívom, és nem adom el[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
athomi
veterán
válasz chopin42 #97401 üzenetére
A GTX1050Ti-k jelenleg 40 körül mennek, nyilván típustól függ pontosabban mennyiért érdemes megvenni (de ezt egyébként megnézhetted volna Te is HA-n). Gondolom azt érzed Te is, hogy nagyot nem lehet bukni, de hogy szeptemberben 30-at vagy 35-öt fognak érni, arra jósgömbünk még mindig nincs, mert az több dologtól is fog függeni.
[ Szerkesztve ]
-
lapartman
tag
Kicsit esik az Etherum vagy a Bitcoin vagy más, olyan dömping lessz itt használtpiacon
-
chopin42
addikt
válasz athomi #97402 üzenetére
Megnéztem aprón, nem az volt a kérdés, mennyibe kerül, hanem mennyit ér-tekintve a használt és új piacot jelenleg -bár ez az én hülyeségem, minden annyit ér, amennyiért megveszik..a gtx 970-ek most olyan 50-60 körül mennek, kíváncsi vagyok, az fog-e emelkedni
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
Sziasztok!Van egy ilyen gépem:
Asrock B85 Pro4
Intel i5 4440 3,3mhz
8gb(2x4) kingston hyper x ddr3 1600 mhz
Gigabyte geforce GTX 960 4gb
Corsair vx450
Amennyiben szeretnék erősebb videókártyát melyiket érdemes ami jobb mint a jelenlegi és még a processzorom is kihajtja? -
-
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit le vagyok maradva, mi a történt a VGA piacon?
Pár hónappal ezelőtt tele voltak a boltok/kereskedők 60-70 körül RX470 4GB-os és GTX 1060 3GB-os kártyákkal, 80-90 körül meg RX 480-ak meg 6GB-os 1060-ak voltak a kínálatban. Azóta ráadásul kijött az RX 500-as széria is.
Most alig találni ilyen kártyákal, se boltban, se hardveraprón nem nagyon lehet kapni őket. Ha éppen van 1-1 darab, azok is 20-50%-kal drágábbak, mint pár hónapja...,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Egyelőre tervezési fázisban van egy számítógép, válaszotoktól függően 1-3 hónap múlva esedékes a vásárlás. Tudom, hogy addig felborulhat a piac, de egy előtervezésben talán tudtok segíteni:
A VGA egy 2560×1080-es és egy 1680x1050-es monitort vinne (utóbbi pivot módban lenne, és szinte sosem lenne rajta VGA igényes feladat) és - természetesen - a négy jelölt:
1060/1070/1080/1080 Ti
A 1060 szerintem kiesett ekkora felbontás(ok)ra, hosszú távon gondolkodom, és már rövid távon is kompromisszumokat kellene kötni.
A 1070 amennyire én szétnéztem a piacon 150-170 ezer között kapható, a 1080 190-210 ezer között, a 1080 Ti-ből pedig 240-300 ezer körül találtam.
Emiatt nálam a 1080 a másik kieső, mert ha jól értem a teszteket, +20%-os árkülönbséggel számolva is, a 1080 Ti-ben bőven rejtőzik annyi kraft, hogy megérje inkább azt választanom a 1080 helyett.
Viszont mi a helyzet a 1070/1080 Ti viszonylatban? 80-100 ezer különbség a 1070-hez képest, ami jelentős, és a 1080 Ti-re a legtöbb helyen azt írják, hogy 4K/VR esetén éri meg, annál lejjebb csak e-penis növelésre alkalmas igazán. VR-t/4k-t pedig nem tervezek venni, az még drága mulatság ahhoz képest amennyit játszom.
A célom az, hogy jelenleg - nagyjából, hiszen léteznek szar portok, optimalizálatlan játékok - mindent vigyen a fenti felbontásban, High/Ultran stabil legalább 30, de inkább 60/75 FPS-el.
Ti mit vennétek a helyemben? Mindhárom kártya megfizethető számomra (csak a 1080 Ti-re többet kell spórolni, de ennyire ráérek), viszont szeretek okosan bánni a pénzzel. Egy erdész is Lada Nivat vesz a munkához, még ha lenne is pénze egy Ferrarira :-)
-
DonMaster
addikt
válasz Marvinyo #97422 üzenetére
1. 2560x1080 ahoz már illik 1070-es-t venni ,
2. minden pixel megjelenités vga igényes , más hogy csak 1-2%-ban használja ki de igényli
3 jövöre nézve 1080ti-t vennék helyedben , lehet hgoy most overkill szerü bár 2560-hoz azért nem árt, de 1-2év mulva is hozni fogja a 30fps-t ultránLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
kolopele
nagyúr
válasz Marvinyo #97422 üzenetére
1080 TI - t vegyél ha van rá keret, olyan jelenség hogy overkill nincs a játékiparban. Ezt azok az emberek szeretik hangoztatni legfőképp akik sosem tudnának középkategóriánál erősebb kártyát venni, lényegében magukat nyugtatják ezzel, holott már egy 1060 is képes simán elhasalni sok játéknál FHD - ban ha ráad az ember néhány olyan effektet amit a kártya nehezen bír, de ez igaz az 1070 - re is. Akinek kell a stabil minimum 60 fps meg a very high - ultra grafika esetleg a későbbiekben is FHD - n (hangsúlyozom, "csak" FHD - n) 1080 (esetleg 1070) alá már nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Srácok,
Nagyon belépő szintű játékhoz olcsó kategóriában melyik a jobb vétel? RX 550 vagy GTX 1050 / 750 Ti? Ezek csak 2 Gb-osak, tudom nem nagy szám, de nem is HC játékra kellene. A proci alatta egy i5-4590 16 Gb ram társaságában, így ezek biztosan ki lennének hajtva.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz kolopele #97427 üzenetére
Köszönöm. Elég annyi, persze, van külön játék gépem egy i7-essel, ez nem arra a célra kell alapvetően. Akkor az 1050/550 kb. egy kutya, tetszőleges a választás?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
veterán
Mennyire mérvadó ugyan olyan videókártyánál a márkája mondjuk MSI,Gigabyte,Asus esetén?Ugyan olyanok nagyjából?Jobb bármiben is egyik a másiknál?
-
Marvinyo
aktív tag
válasz Speed® #97423 üzenetére
75Hz-s panel lesz. Sajnos egy 144-es monitor közel kétszer annyiba kerülne, kétszázezer körül pedig nem szívesen költenék egy monitorra. A "minél több FPS" ezért is elég ha a 75-t stabilan vagy minimális röccenéssel hozná.
(#97424) DonMaster
2) Persze, csak nem mindegy, hogy egy Word doksi, vagy egy rakat Sticky Note van rajta, vagy a játék :-) (persze lehetne a SupCom térképe is.. zseniális, hogy gondoltak a többmonitoros felhasználókra, de ez off :-D)
3) Na, ez az ami miatt idejöttem. Mármint, hogy egyáltalán jól látom-e, hogy a 1080 lenne a legideálisabb nekem, csak ennek van a legrosszabb ára ha azt nézem, hogy mennyivel erősebb a Ti, és mennyivel drágább az.(#97425) kolopele
Keret van - vagy inkább lesz, ~2 hónap múlva - rá, csak úgy azért nincs, hogy ne nézzek utána aprólékosabban. 2010 környékén egy Q9450-ATI4790-4GBDDR2 kombinációt vettem 1680x1050-re. A kártyát azóta cseréltem egy GTX750Ti-re, illetve kapott még 4GB RAM-ot, és tulajdonképpen tavaly év közepe-vége felé éreztem, hogy ez most már kevés nekem. Mondjuk tény, kevés játék mozgatja meg a fantáziám, a maiak közül is inkább a Souls vonal (Dark Souls, The Surge, Lords of the Fallen), meg inkább stratégiai/tervező vonalon: pl. Planet Coaster. OpenTTD-hez csak a ramom kevés :-)))
Az a gép pedig közel sem képviselte a csúcsot, mégis elcsoszogott 6 évig minimális "vérfrissítéssel".Hasonló lenne a célom most is, csak kicsit jobban el tudom már engedni magam anyagilag, amit persze az, hogy kicsit elszálltak az árak, meg az euró is azóta nem épp segít. :-)
Persze, a játékiparban nincs overkill, csak van a pöcsméregetés szint, ahova azért nem szeretnék eljutni. Össze tudok gyűjteni 4xSLI-re is, csak minek? :-) Inkább veszek belőle egy lakást :-D
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz kolopele #97425 üzenetére
pedig létezik az overkill effekt,
az amikor olyan vga-t veszel amit nem tudsz kihasználni 100%-ban nah azt hivják overkill-nek , de mint irtam jövöre nézve böven jo mert 2-3év mulva is kártya lesz.viszont akik meg nem értenek hozzá csak azt nézik hogy legyen min 60fps minden ben azok az emberek akik kidobják a pénzt a placebo effekt miatt.(mert ugye a szem 200feleti fps-ben lát jah persze azért menneka mozik is 30-al meg a tv is mégsem szaggat a kép .)
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Marvinyo
aktív tag
válasz DonMaster #97434 üzenetére
Valóban nem szaggat a kép 30-on, de stabilabbnak, szebbnek érződik a több (AFAIK szemtől (személytől) függő, hogy mennyitől nem érzékeled valóban a különbséget, hasonlóan a színárnyalatokhoz). A kiállító TV-ken sem véletlenül mennek a "több képkockás" felvételek. Userbéla betéved, "hánézzedmájajjdeszép", és azt hiszi otthon a Barátok közt is olyan lesz. :-) Marketingfogás, de valós alapokon.
[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
-
kolopele
nagyúr
válasz DonMaster #97434 üzenetére
Nincs igazad, 60 fps alatt szaggatnak a játékok, ez nem hozzáértés kérdése. Én nem placebo effekt miatt használtam 1080 SLI - t most meg 1080 TI - t (sajna ebből is kell még egy), hanem mert 4K - hoz nagyon kell az erő. Ha már annyit áldozok egy konfigra meg tv - re hogy kijönne belőle egy vidéki panel lakás akkor ne a kártya fogja már vissza a teljesítményt.
Euromail: Igen, HD felbontásban low-mediumon talán.[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Gerr'y #97430 üzenetére
Igen, közben összenéztem, hogy a 2 GB-os RX 560 van ~ egy árban a 2 Gb-os 1050-es kártyával. Bruttó 36-38k körül. 4 Gb-os kártyából hasonló áron csak RX 550 van (33k). Viszont gondolom az 1050 2 Gb még mindig veri az RX 550 4 Gb-ot.
-
Y72
aktív tag
Német webshopban 359€ az RX 580 8GB; megéri ennyiért vagy várjak még kicsit az újabb kártyákra (vega)?.
A készlethiányt sem értem, csak itthon nem kapható semmi ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest